maandag, juni 17, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieJuspol werkt aan het wensenpakket van Surinaamse politiebond

Juspol werkt aan het wensenpakket van Surinaamse politiebond

-

Does Travel - naar Suriname

Het Ministerie van Justitie en Politie in Suriname heeft woensdagavond laten weten dat zij gestadig werkt aan het realiseren van zaken opgenomen in het wensenpakket van de Surinaamse Politiebond(SPB).

Momenteel worden er tussen het ministerie, de Surinaamse Politiebond (SPB) en het Staatsziekenfonds (SZF) gesprekken gevoerd over de medische voorzieningen van politieambtenaren. Het Ministerie wil komen tot algehele vrije medische voorzieningen voor alle actieve en gepensioneerde leden van het Korps Politie Suriname (KPS) en hun gezin. 

De SPB heeft op een Algemene Ledenvergadering op 7 mei 2021 een motie aangenomen, welke op 17 mei 2021 het ministerie heeft bereikt. In de motie is onder meer aangegeven dat de werkgever, JusPol, niets heeft gedaan aan de lonen. 

Het ministerie is vanaf 16 april 2021 gestart met de gesprekken tussen de Overlegcommissie Justitie en Politie en het SZF om de kwestie over de medische voorzieningen op te lossen. 

Op 23 april 2021 is het bestuur geïnformeerd over de stand van zaken met betrekking tot de onderhandelingen met het Staatsziekenfonds. 

De minister van Justitie en Politie heeft naar aanleiding van de verschillende verzoeken van de vakbonden binnen zijn ministerie instructies aan de President van de Republiek Suriname gevraagd. De President heeft op 3 mei 2021 toestemming verleend aan de Juspolminister en een team van ministers (BIBIS/BIZA/Financiën en Planning/Arbeid Werkgelegenheid en Jeugdzaken) om voorbereidingen te treffen voor de loonsonderhandelingen met de SPB alsook de overige vakbonden. 

Op 6 mei 2021 heeft de Overlegcommissie het bestuur van de SPB formeel in kennis gesteld van dit resultaat. De gesprekken voor de loonsonderhandelingen zijn gepland voor de komende week. 

Op 12 mei 2021 heeft de minister van Juspol per schrijven het bestuur van de politiebond uitgenodigd om één vertegenwoordiger af te vaardigen voor een vervolgmeeting tussen de Overlegcommissie Justitie en Politie, KPS, SPB en het SZF. Het bestuur van de SPB heeft niet gereageerd op de uitnodiging van de bewindsman, maar heeft wel 3 vertegenwoordigers aan de vergadering laten deelnemen. Via de korpschef had de minister de afdeling Humanresource  (HRM) van het KPS uitgenodigd voor deze vervolg meeting.

Op deze vergadering hebben de aanwezige leden van de bond een zodanige houding vertoond, dat de meeting uiteindelijk zonder hun is voortgezet. Het resultaat van de meeting is dat het SZF binnen twee weken een model zoveel mogelijk conform dat van het Ministerie van Defensie zal uitwerken en aan Juspol aanbieden. Dit model zal vervolgens ook worden aangeboden aan de korpschef en de politiebond. Na goedkeuring zal de conceptovereenkomst worden gepresenteerd aan alle actoren. 

De korpschef is op 17 mei 2021 formeel door de minister geïnformeerd over de stand van zaken met betrekking tot de gesprekken tussen de Overlegcommissie Juspol, de afdeling HRM van het KPS en het SZF. 

De Overlegcommissie is per oktober 2020 voor een goede beleidsafstemming binnen het minister door de justitieminister ingesteld. De commissie is een werkarm van de bewindsman om op structurele wijze met de vakbonden die op het ministerie opereren te communiceren. Op deze wijze moet er tot een juiste identificatie en inventarisatie van problemen worden geraakt en op efficiëntere manier werken aan de oplossingen. 

opening
Fernandes Express
Passion in concert

23 REACTIES
 1. Corruptelingen, ga eerst Boefdraad opsporen en daarna gaan we over geld en wensen praten, Jullie parasieten in de samenleving.


  gemodereerd
 2. “Ministerie wil komen tot algehele vrije medische voorzieningen voor alle actieve en gepensioneerde leden van het Korps Politie Suriname (KPS) en hun gezin”

  Dus hun gezin moet ook profiteren op overheidskosten. Vindt niet gek dat het land naar de klote gaat.


  Maak melding
 3. Streven naar een wensenpakket – Terecht ook.
  Medische Voorzieningen: BAR SLECHT in SU.
  Men verwacht toch de zekerheid voor je Gezondheid.
  Ze hebben ook Rechten en Plichten.


  gemodereerd
 4. Weer een grappenmaker een van de zwakste schakel deze man is een dorpskapitein.
  Hoe heeft hij zijn advocaat diploma behaald net als zijn sekte leider Ronnie Brunswijk of de grootste oplichter Henri Ori die zichzelf heeft benoemd tot professor, die nooit heeft gezeten in een Universiteit.
  Een minister van Juspol ik schaam me diep, als Surinamer deze man kan niet uit zijn woorden komen en van zijn mindere krijgt hij geen respect. Mijn advies aan hem is de eer aan zichzelf


  Maak melding
 5. Natuurlijk wordt in dit artikel de schuld bij de politiebond gelegd. De media-werkarmen van de VHP werken dus duidelijk op volle toeren!


  Maak melding
 6. De politie hoeft geen SZF premie te betalen. Dat is altijd zo geweest. Dus ze zijn al bevoordeeld boven de andere SFZ verzekerden, DIE wél hun premie moeten betalen. En ze hoeven ook geen verplichte eigen bijdrage te betalen. Ze worden, net als anderen, opgehitst vanuit ocer en leonsberg. Waarom lieten ze zich niet horen toen opa D en zijn paarse criminele boevenbende aan de macht waren? Vuile paarse djamoe edes.


  Maak melding
 7. Kun je aangeven waarom deze minister ongeschikt is @ I su.
  Als je goed onderzoek hebt verricht en heb nagedacht, vermoed ik dat het onterechte schaamtegevoel jezelf betreft.


  Maak melding
 8. Weer een corrupte situatie. Waarom moeten hele gezinnen ook mee profiteren van gratis medische hulp.
  Nog even en alle inwoners van Suriname gaan politie agentje spelen om.zo niets te hoeven betalen. Elke werknemer is verplicht hun eigen financiële bijdrage te leveren door inhouding van ziektekosten op hun loon. Elke werkgever hoor maandelijks een afgesproken bedrag in te houden en de werknemer hoor zijn gezin erbij te verzekeren ook voor een x bedrag. Het is bekend dat velen de mentaliteit hebben dat zij recht hebben op gratis medische zorg en dat de overheid voor alle kosten moet opdraaien. Wat een ondermaatse mentaliteit. Willen zij feesten moeten de families hier voor bloeden. Families in Holland zijn ook de klos, door listige oplichters streken. Echt een bedel mentaliteit
  Je schaamt je voor zulke mensen.


  gemodereerd
 9. lucien 20 mei 2021 At 10:22
  Natuurlijk wordt in dit artikel de schuld bij de politiebond gelegd. De media-werkarmen van de VHP werken dus duidelijk op volle toeren!
  ====================================================

  Waar met je garnalen hersenen heb je in hemelsnaam eruit kunnen halen dat de VHP enigszins hier iets mee te maken heeft? Je bent zeker ook 10 jaar lang van achteren genomen door de NDP zoals pakiratigri no? Nog steeds last van die trauma’s?


  Maak melding
 10. Deze minister is net als een aantal anderen totaal ongeschikt. Chan weet dat ook heel goed, vandaar die honderden commissies die hij steeds instelt. Alleen durft Chan de Abob/PL ministers niet te vervangen.


  gemodereerd
 11. @ Esmerald
  Wat zijn de maatregelen die deze dorpskapitein tot heden in acht zijn genomen om de verkerrscriminalit te minimaliseren?
  Politie agenten moeten fungeren, als veiligheidsman voor regeringsleiders in plaats van de veiligheid van de burgers te waarborgen!
  De leiding van onze korpschef heeft geen druppel respect. voor deze dorpskapitein.
  Heb je ooit een persconferentie van hem mogen volgen durf van te wedden nooit.
  Korps =discipline.

  Ps
  Ik ben geen NDPer, maar een hardwerkende Surinamer, want iedereen die kritiek heeft = NDPer of steeds naar het verleden kijken!!


  Maak melding
 12. De man heeft geen enkele ervaring op welk vlak dan ook.
  Hij is gewoon na het behalen van zijn titel omhooggevallen geduwd. Ooit gedacht, nooit verwacht en toch gekregen.
  Dit is onze bestuurders, beleidsmakers in het algemeen, uitzonderingen daat gelaten.
  Men teert hier meer op status, macht, dan kennis.

  Chan yu e seti ding


  Maak melding
 13. Het interesseert me niet of je ndp’er.
  Heb je enig idee wat deze man is komen aantreffen? Nee dus.

  Een uitgeholde en corrupte organisatie, die hij langzaam, voor zover mogelijk probeert recht te trekken.

  Is verkeerscriminaliteit jou prio?
  Ga ik niet eens op in, zelf uitzoeken. Zou wat zijn als Grappenhaus zou worden ontslagen om de verkeersveiligheid of plofkraken of dagelijkse moorden hier, pffff


  Maak melding
 14. @Lucien,

  Het is algemeen bekend dat veel Afro Surinamers het nog steeds niet kunnen verkroppen dat een president uit een andere etnische groep het land leidt. Jij bent daar er een van.
  Ik zelf heb de onderlinge haat tussen creolen meegemaakt. Een vriend van mij probeerde een onderneming (taxibedrijfje) op te zetten maar kon zijn financien niet rond krijgen. Familie heeft geen geld om hem te lenen. Ten einde raad klopte hij aan bij een Hindostaanse vriend die bereid was hem geld te lenen. Familie was daartegen en was bang voor de invloed van de Hindoestaan. Zo gaat het ook bij jou.


  gemodereerd
 15. De man heeft geen enkele ervaring op welk vlak dan ook.
  Hij is gewoon na het behalen van zijn titel omhooggevallen geduwd. Ooit gedacht, nooit verwacht en toch gekregen.
  Dit is onze bestuurders, beleidsmakers in het algemeen, uitzonderingen daat gelaten.
  Men teert hier meer op status, macht, dan kennis.
  Je was politieman en ervaring als beleidmaker/bestuurder, neen.
  Chan yu e seti ding


  Maak melding
 16. Het is toch niet te geloven dat deze man Amoksi boven de welbespraakte Belfort tot Min. van Juspol is benoemd? Welke gek heeft dit voor elkaar kunnen krijgen. Dat kan alleen maar de oerdomme Brunswijk zijn geweest.


  gemodereerd
 17. Je ziet wat je wilt zien. Ik zie dit:
  @ I su

  Voor het eerst samenwerking aan de grenzen om mensenhandel, criminaliteit, illegaliteit en drugs aan te pakken.
  Regelmatige verkeerscontrole ism verschillende disciplines.
  Met gevaar voor eigen leven (besmetting) lockdown overtreders aanpakken.
  Overeenkomsten met de EU en de USA( zelf uitzoeken).
  Meer meldingen bij de politie van geweld omdat er nu wel degelijk iets aan wordt gedaan, er is vertrouwen. Betere resultaten bij oppakken kleine crimes.
  Suri is een paradijs voor internationale boeven, die de afgelopen 10jr zijn binnengehaald.
  Ondanks de interne tegenwerking gaat de minister gestaag verder.
  Hij moet het doen met ongetrainde politie die door belfort en getrouw zijn binnengehaald. Plus een geflipte bondsman.

  Als je ook maar één seconde geloofd dat er geen criminaliteit was de afgelopen jaren, dan ben ik gauw klaar met je.

  Ik ben faliekant tegen mensen die vanuit rancune deze minister besmeuren, alleen omdat hij een marron is.
  Walgelijk!


  Maak melding
 18. QQQ..

  Binnenkort Wordt Deze Minister Kennth Amoksie Directeur Van Scholen Gemeenschap Sunny Point.. Dat Gaat Hem Hartstikke Sieren.

  Een Minister Post Moet Bestuurd Worden En Deze Man Is Alles Behalve Een Bestuurder. Ik Heb Me Laten Vertellen Dat Ze Hem Liever Kwijt Dan Rijk Zijn.


  Maak melding
 19. QQQ…

  DNA Voorzitter Marinus Bee Is Ook Een Marron Maar Ik Bekritiseer Hem Niet.. Ik Vind Hem Een Vakkundig Man Die Heel Erg Down Too Earth Is.

  Zodra Iemad Zich Kritisch Uitlaat Ziet De Ander Het Gelijk Als Een Oorlogs Verklaren.. Daar Moeten Wij Surinamers Van Afstappen


  Maak melding
 20. Ivanoff, je slaat de spijker recht op de kop..
  Men zal het altijd op etniciteit proberen uit te spelen.
  Wij moeten van dit soort gedrag afkomen willen wij vooruit komen.
  Niet in het verleden kijken is geen optie. Hoe wil men dan vooruit komen. Je moet toch een eindpunt hebben?
  Wij kunnen veel leren van onze succesvolle landgenoten.
  Wanneer onze broeders refereren naar het nietsnutten en verspillende gedrag van de Afrikaanse afstammelingen, willen we dat niet horen en vinden wij, hen racistisch. Het is niets anders, dan de naakte waarheid en dan zijn de rapen gaar.


  Maak melding
 21. Serieuze protestacties in Suriname. De politie ging demonstreren maar ook brandweerlieden en verpleegkundigen sluiten zich aan bij de demonstraties. Zie live reportage uit Suriname. www.

  facebook.com/watch/?v=378846920325400

  https://

  m.facebook.com/story.php?story_fbid=396022844841757&id=100922551779102


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES