8 coronadoden geregistreerd op dinsdag

22
dood na COVID-19 besmetting
Archieffoto: coronadode in Suriname.

In Suriname is het aantal coronadoden dinsdag flink gestegen: er werden maar liefst 8 doden op 1 dag geregistreerd. Het totaal aantal personen dat in het land is overleden aan de gevolgen van besmetting met het gevreesde coronavirus is hierdoor gestegen naar 238.

Dat blijkt dinsdag 18 mei uit de update van de cijfers op de officiële COVID-19 website van de Surinaamse regering. Uit de cijfers blijkt verder dat er maar liefst 144 nieuwe besmettingen zijn geregistreerd na 411 keer testen. Verder is het aantal personen in ziekenhuizen licht gedaald naar 188.

Vanwege de ernstige situatie in het land zal er de komende twee weekenden sprake zijn van full lockdown. Door de week is het uitgaansverbod van 18:00u in de avond tot 05:00u in de ochtend.

De cijfers van dinsdag:

22 REACTIES

 1. No mang dat is veel te veel, mensen hou aan de regels, drink geen cola of zoete drankjes, citroensap en lemmetjes zijn zijn zuur, daar houdt de virus niet van, ano grap me mekie, ben niet boos op deze regering, hou je aan de regels, surinamers allemaal samen tegen corona virus aub,je wil toch je dierbaar niet kwijt raken??


  Maak melding

 2. Ram en Roman , jullie zetten jullie reacties op een verkeerde posting , deze gaat over 8 coronadoden het laatste etmaal , en jullie teksten horen toch bij Full Lockdown.


  Maak melding

 3. Alles voor deze mensen
  Is corona
  Er bestaan geen andere ziekte meer
  Alles is corona.
  Laat dit regering naar de klotte lopen.
  Hun ma bung bung
  Stront zakkn dat ze zyn mt mpp
  gemodereerd

 4. IVANOF LIMBURG je meent het whoow wat ben je scherp dat jij als enigste door hebt dat het niet de goede kant opgaat
  gemodereerd

 5. Weekend lockdown werkt niet. Gedurende de dag zijn ALLE kantoren/ bedrijven 100% bemand. Dat is ook een groot probleem. Kijk maar naar alle besmettingen op de werkvloer….de ene dag de andere kantoor moet dicht ivm besmettingen.
  Voer het alfabetsysteem weer in waarbij je op basis van je de voorletter van je naam op straat mag. Dat werkte het beste. Weekend lockdown is nodeloos.
  gemodereerd

 6. De strenge maatregelen van een zeer zwakke overheid lijken geen effect te hebben. Kiezersbedrog heeft de overheid verzwakt. Het etnomanisch beleid wreekt zich.


  Maak melding

 7. RobG(eestesziek),…..blijf jij nou maar lekker op flightradar naar dat inmiddels gesloopte vliegtuigje zoeken, i.p.v. je geindoctrineerde paarse lulkoek hier te ventileren. Droplul.


  Maak melding

 8. @ Je zou hele volk stammen een hele plezier doen als jij je smond dichthoudt. Want je braakt alleen maar nonsens uit je smond! Voor een Econoom(nep) zit je gewoon dom te lullen, zelfs mijn kleinkind van 4 jaar, heeft een heldere kijk in het leven dan jij. Het is een pandemie, dat moet je toch weten stomme eikel. Dat je Baasje het land naar de afgrond heeft gebracht daar heb je het niet over. ”Paarse stront vreter die je bent”.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 9. flyer dat apparaatje van robje g is een sprookjesboek en alles is geschreven in het paars, dus al die onzin wat robje schrijft komt uit dat boek , eens een kind altijd een kind he robje g


  Maak melding

 10. Deze heftige toename van covid-17 en het groot aantal doden is een nachtmerrie geworden voor de regering Santokhi en de minister van Gezondheidszorg. Het aantal doden liegt er niet om. Deze doden had men kunnen voorkomen. Het zal maar je familie wezen. Deze pandemie kan dit kabinet niet beheersen. De alarmbellen rinkelen niet bij deze block heads van het kabinet. De aanpak onder Bouterse was vele malen beter georganiseerd. Het is een grote puinhoop die Santokhi met zijn team heeft veroorzaakt. De harde aanpak die men nu voorstaat is vooral gericht tegen de kleine man die moet hosselen om te overleven. Het is zorgwekkend met de aanpak van dit kabinet.


  Maak melding

 11. robje g , dus jij geeft de regering de schuld van alle coronadoden, jij durft apegaper, jij bent medeveroorzaker omdat je op afstand
  jou afgod bouta ,en je afgod is de schuldige van al de ellende hier , als je afgod in 2019 de zorg hier had verbeterd in plaats van aan zelfverrijking doen en dat steun je nog steeds, dropje als jij nou een kerel bent kom dan naar Suriname , maar dat durf jij niet he jongetje, billenkoek staat klaar voor jou hier.


  Maak melding

 12. Onder de Half Miljoen Inwoners, VALT HET NOG MEE.
  Alleen wordt het niet bekend gemaakt wat de Leeftijden zijn.
  Als het jongeren zijn, vindt ik heel TRIEST.
  Bij Ouderen; voor de Familie wordt het een gemist; maar ook wanneer het
  Lichaam niet meer aankan, zal de GEEST het verlaten.
  Elke dode is ook één te veel. Soms Niet goed te praten, maar wel Begrip opbrengen
  met de Crisis.
  gemodereerd

 13. @Wat,
  De huidige toename van de besmettingen is terug te herleiden naar een bepaalde activiteit. Durf dit niet te ontkennen. Diverse personen in de Surinaamse samenleving hebben duidelijk hun afkeuring uitgesproken over de handelswijze van de minister. Waarom mocht een bepaalde groep wel een bepaalde religieuze dag vieren terwijl andere religieuze groepen een verbod kregen. Hier is duidelijk sprake van meten met twee maten


  Maak melding

 14. @RobG,

  Je bent de feiten aan het verdraaien. Jij bedoelt natuurlijk het Holifeest, het feest van de hindoes wereldwijd.
  Santokhi had opgeroepen om het feest in huiselijke kring te vieren. Dat hebben de hindoestanen dan ook massaal gedaan.
  Ik heb de beelden op YT bekeken. Het viel mij op dat de meeste feestvierenden op Waka Pasi marrons/creolen waren. De creolen waren in mindere mate aanwezig, hindoestanen waren bijna niet aanwezig.
  Wie waren hardhorend en hebben de oproep van Santokhi totaal genegeerd?
  Santokhi had gehoopt dat Surinamers de besmetting van dit virus serieus zouden nemen. Maar neen feesten en beesten gaat boven alles. De regering mag het weer oplossen. En jij hebt natuurlijk weer een reden gevonden op deze regering te schelden.


  Maak melding

 15. @viyayarni, Over het aantal aanwezigen en wie het waren kan ik niet oordelen. Het is jouw subjectieve constatering.
  De bevoegde autoriteiten zijn in gebreke gebleven om op deze dag een algemeen samenscholingsverbod in te stellen. M.a.w. men had erger kunnen voorkomen door een algemene lockdown voor die dag af te kondigen. Een ieder zou zich aan de opgelegde maatregel moeten houden. Voor andere religieuze feestdagen gold wel een verbod. De andere religieuze leiders waren niet te spreken over ‘ het meten met twee maten ‘.


  Maak melding

 16. robje g , jij verdraaid alles , de oorzaak van deze ellende ligt bij bouta droplul , maar jij snotterbel wil gewoon deze regering in het slijk zetten he robje g , waarom kom je niet naar Suriname , dit hebben al meer mensen jou gevraagd , maar je geeft nooit een antwoord op een simpele vraag , want je kunt het niet vinden in een van je sprookjesboeken he robje g , het zandmannetje moet je maar eens met scherpzand in je ogen strooien dan zie je geen twee maten meer.


  Maak melding

 17. beste mensen ,wij schelden elkaar uit waarom ,hele verhaal komt uit china en wereldwijd heeft elk regering profijt van ,china heeft jaren polici van een kind beleid van wegen overbevolking ,wil je meer moet je buiten china gaan ,dat betekent een hele druk op de staatskas en verzekeringen [begrijpt u nog ] wat is mooier om alle risico factoren op te ruimen en te besparen .mensen op oudere leeftijd en zieken gingen eerste instantie dood ,toch ,wereldwijd heeft elk regering profijt van gehad ,totdat de virus is gaan muteren en geen houden meer aan was is er melding gemaakt vanuit china ,mijn ziens wijze hoeft zo niet te zijn maar kanker nog geen medicijn ebola ook niet maar corona nu al spuit [ps ik heb wel genomen want als je dat niet doet kan weer een andere variant de kop op steken wat je nu al ziet ]mensen neem je prikje anders als er een mutatie is van de virus waar dit prik niet meer dekt is einde zoek ,gr roy


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.