Tweede COVID-19-vaccinatiecampagne BvL/ALS groot succes

18

De tweede COVID-19-vaccinatiecampagne van de BvL en ALS dinsdag op het complex van het Mr. dr. J.C. de Miranda Lyceum (Lyco 1) aan Passiebloemstraat is een groot succes geworden. Het was een stormloop van mensen die zich hebben aangemeld voor het beschermingsprikje tegen het gevreesde virus. Meer dan 1.000 personen zijn gevaccineerd.

Hoewel er was bekendgemaakt dat er van 12.00 uur tot 16.00 uur gevaccineerd zou worden, is er gevaccineerd tot 18.30 uur. Degenen die na 18.00 uur zijn gevaccineerd, mochten van de politie middels de kortste route naar huis.

De BvL en ALS hebben ondersteuning gehad van het bedrijfsleven. Kuldipsingh NV, Eucon NV en Tulip Supermarket hebben sap, soft en water ter beschikking gesteld. Fernandes heeft popsicle gedoneerd.

BvL- en ALS-voorzitter Reshma Mangre zegt dat zij blij is dat steeds meer mensen zich laten vaccineren. “Suriname heeft momenteel te kampen met een ernstige derde coronagolf. Wij kunnen alleen samen COVID-19 overwinnen. Een heel belangrijke zaak is dat burgers beschermd worden middels het vaccin. Aarzel niet en tek a spoiti, zodat wij sneller kunnen overgaan naar het normale leven.”

Mangre is het bedrijfsleven heel erg dankbaar voor zijn spontane ondersteuning. Haar dank gaat ook uit naar alle actoren en vrijwilligers die hebben geholpen aan het grote succes van de tweede vaccinatiecampagne.

18 REACTIES

 1. Goede zaak, laat je vaccineren, en aarzel niet, laat je niet ontmoedigen, niet nodig, er doet de ronde dat Nederland afgekeurde vaccin naar Suriname heeft gestuurd, daar geloof ik niet in, je wil je dierbare niet kwijt raken, dit is de 3e golf, en die is hardnekkig, jullie zijn de maatschappij, veel succes, mijn familie hebben zich laten vaccineren niks aan de, 1 familie lid had koorts na het vaccineren, voor de andere allemaal ok, niks mis mee, je heus niet opgeruimd, dat is alleen hokus pokus verhaal, tang boeng??


  Maak melding

 2. Waar ik al bang voor was. Wanneer zal de Surinamer eens doorkrijgen dat Nederlanders een behulpzaam volk is? De belastingbetaler in Nederland laat 700.000 ampullen uit haar eigen voorraad naar Suriname gaan dat kost €7.000.000 dus meer dan SRD 140.000.000 en nog gaan de Surinamer denken dat hij afval krijgt. Mensen die wantrouwend zijn zullen nooit het plezier van tevreden zijn en blijdschap vinden.
  gemodereerd

 3. Uittrekken ook naar De Districten.
  Blijft niet HANGEN in het Centrum – Paramaribo.
  Vooral de gebieden die te maken hebben gehad met de overstroming.
  Kan het wat meer vaart.
  gemodereerd

 4. Geweldig dat verstandige mensen gehoor geven aan de oproep zich te laten vaccineren. Zelf bescherming gaat boven alles. Hoop dat straks de rest ook gehoor geeft aan de oproep. Met ongeloof en bijgeloof kom je niet verder mee. Goed initiatief.
  gemodereerd

 5. Dit is niet om mensen op te jutten, maar Elon Musk de 2e rijkste man van de wereld is niet van plan om zichzelf en zijn gezin te laten vaccineren.

  Ik vind de campagnes eerder overkomen als een VERPLICHTING dan een verzoek…


  Maak melding

 6. Elon musk is niet echt een voorbeeld figuur in deze. Hij valt onder de ‘onaanraakbaren’ die in hun eigen bubbel leven. Sowieso geen contact met het ‘echte’ leven.

  Als je interesse uitsluitend ligt bij planeet mars, en super dure auto’s in plaats van bij mensen in deze pandemie, dan spoor je niet.
  Elon deelt zijn rijkdom niet. Hij probeert nu ook de bitcoin en crypto te laten vallen met zijn tweets, alleen om de gewone mens te dwarsbomen.

  We gaan zien wie die feti wint.


  Maak melding

 7. @HonkongFree
  wat is het verband tussen rijkdom en relevantie van een mening.
  Is in jou optiek je mening relevanter naar mate je meer poen hebt??

  Flikker toch op


  Maak melding

 8. Voor flikkers kun je bij het Eurovisie songfestival of de gayparade terecht…

  De hele Surinaamse samenleving is zo goed als ontwricht door alle lockdown maatregelen. De welgestelden die voelen daar weinig van. Ze voelen zich zelfs oppermachtig in enkele gevallen.

  Een eventuele vaccinatie is geen garantie voor het overwinnen van de Covid. Nog mooier, ze helpen niet tegen de nieuwe varianten. Je gaat dus moeten blijven vaccineren zodat Big Pharma niet miljarden maar Biljoenen USD’s kan innen.

  Ter uwer info 1 Biljoen is duizend miljard…


  Maak melding

 9. Dat bericht van Elon is van sept 2020.
  In april 2021 twittert hij, dat hij achter het covid vaccin staat. Hij heeft al zijn wappie tweets inmiddels verwijderd, ook waar hij in sept aangeeft dat covid binnenkort verdwijnt.

  Omdat ik het raar vond heb ik het opgezocht.


  Maak melding

 10. Bij ons ( in België ) wordt nu massaal gevaccineerd, en de besmetting en sterftecijfers dalen spectaculair. De cijfers zijn zelfs zo goed dat er buiten de mondmaskerplicht en social distancing bijna geen maatregelen meer nodig zijn. In het noorden van het land, waar de vaccinatiebereidheid van de bevolking hoog is, dalen de cijfers veel sneller dan in het zuiden, waar minder mensen zich laten vaccineren. Dat toont volgens mij aan dat vaccineren de oplossing is. En ja, soms zijn er lichte bijwerkingen bij een klein deel van de gevaccineerden. Maar ik heb liever een dag lichte koorts, dan tussen zes planken te belanden.


  Maak melding

 11. HongKongFree 19 mei 2021 At 13:43
  Een eventuele vaccinatie is geen garantie voor het overwinnen van de Covid. Nog mooier, ze helpen niet tegen de nieuwe varianten.
  ============================

  Onjuist. Overal waar de vaccinatiegraad hoog is nemen de besmettingen en de ziekenhuis opnames af. Verder werken de vaccins wel degelijk tegen andere varianten. Alleen kan het % bescherming lager liggen. Daarom zal er waarschijnlijk wel een 3e booster komen. Is verder irrelevant. Er zijn namelijk ook medicijnen in ontwikkeling om een dodelijk verloop van de ziekte te voorkomen.


  Maak melding

 12. Lieve mensen uit Suriname,

  Afgelopen jaar heb ik samen met een medisch team uit Nederland ondersteund bij de eerste coronagolf. We zijn nu gelukkig zover dat er gevaccineerd kan worden in Suriname.
  Grijp jullie kans en laat je vaccineren!!!
  Mocht het nodig zijn dan sta ik/we weer klaar om jullie hulp te bieden.

  Gerrit Wonders
  Deskundige Infectiepreventie (gepensioneerd)
  gemodereerd

 13. Mensen zullen altijd ondankbaar zijn,afgekeurde vaccin uit Nederland is erg om dit te lezen uit Nederland.maar altijd klagen dit is niet goed en dat is niet goed klagen en klagen en jullie willen de vrijheid ,maar als je geen Corona prik neem dan heb je geen vrijheid.kijk nu in Nederland het gaat de goede kant op ik woon in Nederland..en strakje moeten zieken huizen keuze maken wie gaat hun behandelen en wie niet .ik zou zeggen gaan jullie feesten en neem ook geen vaccin!ik weet als ik ziek word krijg ik de goede zorg in Nederland.En als je mijn haat op deze reactie het boei mijn helemaal niet.Ik wens een fijne dag aan alle Surinamers 🙏🧡
  gemodereerd

 14. @hongkongfree;
  Dat men biljoenen zal verdienen met het vaccin, is niet raar. Men mag zelfs meer verdienen.
  Het heeft alles te maken met het eigendomsrecht, patiënt, intellectuele eigendom.
  Er zijn ook minder belangrijke zaken waaraan men biljoenen verdient.
  Wat zou jij doen als intellectuele eigenaar van het VACCIN?


  Maak melding

 15. Het maakt allemaal geen moer uit want iedereen gaat gedwongen worden om het vaccin te nemen. Wie het niet neemt wordt een outcast in de samenleving.

  Mij gaat het erom dat er overal wordt gezegd en beweerd dat het niet verplicht is. Wel als je gaat reizen en werken dan gaan ze het wel eisen. Dus dat men het niet verplicht is bullshit. Daar gaat het mij om, je bent helemaal niet vrij om te weigeren.

  Want wie weigert die moet dan thuis blijven en langzaam ook doodgaan van de honger of van de stress.


  Maak melding

 16. HongKongFree 19 mei 2021 At 20:23
  Mij gaat het erom dat er overal wordt gezegd en beweerd dat het niet verplicht is.
  =======

  Het is ook niet verplicht. Maar dan zul je consequenties moeten accepteren. Maatschappelijk belang gaat boven individueel belang.


  Maak melding

 17. @Hongkongfree,
  Volkomen eens met je kijk op het weigeren van de vaccinatie.
  De staat kan je nooit verplichten om je te laten inenten, echter kan de staat, werkgever en instellingen, vervoerders, voorwaarden stellen om de gezondheid /veiligheid)van hun landgenoten, werknemers te garanderen. (veiligheid is schijn, garantie heeft niemand)
  Ieder handelen van de mens heeft gevolgen, die +- punten heeft, dan wel kan hebben.
  Jou beredenering, zou inderdaad het gevolg kunnen zijn met alle verstrekkende gevolgen van dien.
  Zo bekeken wordt je dan gedwongen om je te laten vaccineren indien je wilt reizen naar het buitenland.
  Dat je er zo in zit, kan ik zeker begrip voor hebben.
  ( IS GEEN MAG, MAAR MOETEN EN MOETEN IS DWINGEN)
  Het is daarom , de voor en nadelen te overwegen als men geen vaccinatie wilt.
  Dank je wel voor je uitleg.
  PS, overweeg de eventuele gevolgen en dan besluiten, wel of niet.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.