Diaspora Medisch Team Nederland klaar om Suriname te helpen bij vaccinatieprogramma

22
25.000ste vaccinatie in Suriname is voor 72-jarige

Naar aanleiding van de oproep van de President Z.E. Chandrika Santokhi (Vrijdag 14 mei 2021) om ondersteuning van het COVID-vaccinatieprogramma in Suriname, heeft door tussenkomst van het Diaspora Instituut Nederland (de heer John Brewster), het Diaspora Medisch Team (Dr. Pranobe Oemrawsingh) contact gehad met Dr. Charles Lelkens.

De heer Lelkens was een van de deelnemers van de groep artsen, verpleegkundigen en ziekenverzorgers, die via Extra Handen voor de Zorg zeer succesvol hebben meegehol- pen aan o.a. een grootscheeps vaccinatieprogramma op Curaçao.
Mede hierdoor is de samenleving afgelopen week op Curaçao weer opengesteld en is het vliegverkeer naar dit eiland volledig hervat.

Dr. Lelkens heeft aangegeven dat deelnemers uit zijn team, nu als onderdeel van het Diaspora Medisch Team, bereid zijn om ook nu hun schouders hieronder te zetten.

Ondertussen heeft de Minister van Volksgezondheid van Suriname, drs. Amar Ramadhin, zijn plan voor een grootscheepse COVID-vaccinatiecampagne bekendgemaakt, waarbij o.a. gebruik zal worden gemaakt van de door Nederland beschikbaar gestelde vaccins. Minister Ramadhin geeft echter aan dat er nog onduidelijkheid bestaat over de logistieke steun uit Nederland.

Het aanbod van het Diaspora Medisch Team kan dit probleem helpen oplossen, maar het wachten is op de eventuele bereidwilligheid van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en Volksgezondheid in Nederland om financiële ondersteuning, conform het Curaçao-model.

22 REACTIES

 1. eeeeh brada ramadhin….deng mang gie a vaccin keba da joe regel a logistiek torie.

  joe sab alla presie for sranang . joe sab joe kondremang. joe sab pe alla koeling nanga wagi de.
  joe sab pe alla media station de.

  ramadhin joe moes set a logistiek samen met media koelcentra vervoer te land water lucht.

  een gegeven paard moet je niet in de bek gaan zien nu. maak geen misbruik chef.

  er zijn genoeg slimme lui is su alsook logistieke kenners. Logistiek kan gewoon lokaal in srd gebeuren.
  gemodereerd

 2. Men krijgt een gigantische voorraad vaccins uit Nederland en nu ligt men in een hangmat te wachten op logistieke steun en geld uit Nederland. Dit is toch ongehoord als de president verkondigd dat de bevolking de handen uit de mouwen moet steken. Begin toch zelf het een en ander zelf te organiseren. Begin verpleegkundigen, medisch analisten en ander medisch personeel te trainen. Er zijn daarnaast naast de reguliere artsen, o.a. tientallen artsen uit Cuba en gepensioneerde artsen beschikbaar om het veld in te trekken. Foei toch, regering Santokhi.
  gemodereerd

 3. robGay! Wat heb je tegen deze regering die er alles aan doet om uit de ellende te komen die jouw God de moordenaar heeft achtergelaten? Waarom woon jij in Ned? Als je zoveel kritiek hebt op de bakras? Denk je nu echt dat jij belasting betaald van je uitkering?


  Maak melding

 4. RobG
  Man man man moet je wederom met je gezwam het meest stompzinnige uitkraaien.
  Jou Bouterse had zeker Cuba benaderd om vaccins te sturen. Oja en die had hij zekerrrr ontvangen. Was het niet Bouterse die zei dat hij vanuit zijn hangmat te Brokobaka, wel a mang baka broko keba, rustig kon slapen terwijl Paramaribo dat niet kon (slapeloze nacvhten)!
  Jou Bouterse verfoeide alles wat blank en uit Nederland kwam.
  Juist de Nederland staat zeker garant voor hulp en dat weten de mensen Suriname behalve de halve garen van de NDP.
  RobG
  Je pseudoniem doe je eer aan, indien je niets beter weet te pennen blijf dan weg van WTK want hier proberen normale personen een discussie aan te gaan en geen wartaal uit te kraaien zonder enige onderbouwing.


  Maak melding

 5. Waar zouden wij toch staan zonder die blanke man. Dezelfde blanken schelden wij uit, maar als het aankomt op hulp, dan maakt dat niet meer uit. De luie Surinamer heeft een tussenvoegsel erbij. De luie hypocriete Surinamer.
  gemodereerd

 6. @RobG, stop aub met je belachelijk insinuaties. Hoeveel vaccins zou het NDP regering van China, Venezuela en Iran hebben gekregen ? ZERO ! Jouw past bescheidenheid.


  Maak melding

 7. Oud verpleegkundigen, vrijwilligers en militairen zijn allang opgeroepen en betrokken. Jij doet net alsof suri’s achterlijk zijn.

  Maar dit wordt jou niet doorgegeven, is te positief hé. Je blijft maar spijkers op laag water zoeken. Zielige robg.


  Maak melding

 8. @Bigi SMA, bij jouw en de jouwen is er sprake van bedekte schaamte. Vooral jij kraamt onzin uit. Ga toch meer eens beleggen in je verstand dan continu op te roepen dat men mij moet verbannen van Waterkant. Schaam jij je voor de harde feiten. Doet de waarheid pijn. De regering Santokhi heeft er een complete puinhoop van heeft gemaakt.Dankzij ‘ wo sit ing ‘ is de koers opgelopen naar 1 op 21,5 voor een USD en nog hoger voor een Euro.. Doe niet zo laf. Wees een held en geen flapdrol en geef toe dat Santokhi er een puinhoop van heeft gemaakt. Of begrijp je iets niet goed…..


  Maak melding

 9. @Esmerald, volgens mij liggen de verantwoordelijke beleidsmakers in Suriname te slapen in hun hangmatten. Ik heb vernomen dat o.a. oud verpleegkundigen in Suriname zelf het initiatief namen om zich aan te melden voor ondersteuning in de strijd tegen Vovid-19. Velen hebben weinig vertrouwen in de capaciteiten van de minister van Volksgezondheid en zijn stafb om deze problematiek aan te pakken. Ik heb vernomen dat hij erover nadenkt om verpleegkundigen uit India te halen terwijl men in India een groot tekort heeft aan dit soort kader. De regering Bouterse heeft een goede basis gelegd om deze problematiek aan te pakken. Ziekenhuizen zijn gemoderniseerd en er kwam een nieuw ziekenhuis in Wanica en Atjonie. Daarnaast zijn er tientallen artsen uit Cuba aangetrokken. In de voorwaardelijke sfeer heeft men dus een goede basis gelegd voor de gezondheidszorg.


  Maak melding

 10. Rob, je bent een paarse analfabeet, die niets anders kan dan om aandacht te zoeken hier op WTK .Heb je niet genoeg aandacht? Als je echt wat wil betekenen ipv via radio morgen uit damsko onzin rond te bazuinen; vraag aan je afgod tralala, a no mi, opa D:PE A MONI DE EN PE BOEFDRAAD DE? Hij weet het wel en jij? Of kom zelf helpen in Su, betweter.
  Je noemt anderen flapdrol en praat over bedekte schaamte. Hou op met die paarse nonsens. Je weet bliksemsgoed, welke criminele boevenbende van ocer en leonsberg olv opa D Surinamegruwelijk heeft verkracht. Spreek die nou eens TEGEN.


  Maak melding

 11. En nog steeds kan robjeGay geen antwoord geven waarom hij in Nederland 😅 heeft een hekel aan bakras, maar hun uitkering ontvangt hij graag !


  Maak melding

 12. Sang datie!

  Je hebt ‘zware’ contacten hoor Rb.
  Tot in het Pieterbaan centrum hebben ze je bereikt. Je hebt toch niet stiekum een cellulair bij je. Of hebben ze je geappt met een djembe of was het een tamboerijn.

  Je moet beter luisteren was geen India, maar dia-spo-ra Holland.


  Maak melding

 13. @Louter Posse,
  Ha,ha,ha ” joe no mang broko mie “. Denk maar aan de broccoli song. Ik stop jou letterlijk in mijn broekzak. Jij gelooft in de fake verhalen van Santokhi. Waar is het geld? Het geld is gewoon uitgegeven. Suriname kwam onder Bouterse in een recessie terecht. Er waren minder inkomsten voor het land. De Suriname economie kon de volume-groei van de diverse domeinen van de samenleving niet aan. Men was genoodzaakt om de reserves aan te spreken en om te lenen. Ga jij maar dieper nadenken als jij de intellectuele kracht bezit om complexe zaken te begrijpen. Santokhi heeft de kiezers misleid.


  Maak melding

 14. Robg ga zo door met je onzin. Jij bent net Wilders.hoe meer je scheld op de heer ZE Santokhi onze held.
  Hoe meer je ons verenig en hoe sterker wij worden.
  Dus kom op met nog meer van je onzin.


  Maak melding

 15. RobG(eestesziek).

  Wie bracht de koers van 2.8>20.0????…DDB

  Wie beloofde 3x de koers naar beneden te brengen?…DDB

  Wie hebben het land opgezadeld met miljarden aan binnen en buitenlandse schulden???…DDB en HOEFDRAAD

  Wie is tot 20 jaar bajes veroordeeld voor massamoord op eigen landgenoten ???…DDB

  Wie is tot 11 jaar bajes veroordeeld voor drugscriminaliteit???…DDB

  Wie is tot 12 jaar bajes veroordeeld voor fraude en malversaties???…HOEFDRAAD

  Wie staat er in de verdachtenbank voor malafide autohandel van dienstauto’s???….ADHIN

  Wie heeft 200 miljoen kasreserves gejat en er aardappelen en uien voor gekocht???…ADHIN.

  Wie zitten er al 1,5 jaar achter de tralies voor fraude en monetair financieren???…v.Trikt en Kromosoeto.

  Allemaal schurken van de paarse Bouta-maffia.

  Alleen hersenloze, paranoïde en paars geïndoctrineerde randdebielen en dorpsidioten als jij, steken hiervoor hun corrupte, criminele kop in het zand.

  Laat die kelderbox in de Bijlmer, waarin jij woont en leeft achter je, en flikker op met je grote pleurisbek naar dat criminele narcoland om proberen orde in de financieel, economisch en morele chaos te scheppen i.p.v. hier in Nederland maandelijks je hand op te houden voor je sociale uitkering. Minkukel !!!!!!!

  Wel een enkele reis, want hier ben je reeds lang door iedereen uitgekotst.


  Maak melding

 16. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Diaspora Medisch Team Nederland klaar om Suriname te helpen bij vaccinatieprogramma.

  Maar er komt nog iets extra bij kijken.
  Het aanbod van het Diaspora Medisch Team kan dit probleem helpen oplossen, maar het wachten is op de eventuele bereidwilligheid van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en Volksgezondheid in Nederland om financiële ondersteuning, conform het Curaçao-model.

  En op deze financiële ondersteuning, zal de alom geprezen RobG zorgen.

  Want hij heeft in het geheim contact opgenomen met BAAS Bouta, Abrahams, Dilip Sardjoe en de ondergedoken BOEFDRAAD, om zo gauw mogelijk enkele miljoenen USD-dollars en Euro’s ter beschikking te stellen aan de minister van Volksgezondheid van Suriname.

  En voor RobG zijn bijdrage, mag hij als VERPLEGER meekomen om de Surinaamse bevolking te vaccineren.

  Dus vandaag is alles gericht op RobG.


  Maak melding

 17. DE HANDLANGER van de President geeft aan, dat het nog onduidelijkheid
  is over de logistieke steun.
  Hoe wordt dan SAMENGEWERKT.
  Waar is het concrete Besluit van de VOLKSGEZONHHEID.
  gemodereerd

 18. Ai RobG
  Wederom wordt weer duidelijk dat je pseudo economische opleiding je knippakop op hol brengt omdat je nog steeds gelooft dat je een afgestudeerde econoom bent.
  Maar al lezend maak jij jezelf belachelijk door zaken neer te pennen die kant noch wal raken.
  Bijvoorbeeld:
  Het geld is gewoon uitgegeven. Suriname kwam onder Bouterse in een recessie terecht. Er waren minder inkomsten voor het land. De Suriname economie kon de volume-groei van de diverse domeinen van de samenleving niet aan.
  Reactie:
  Als je geen geld meer bezit heb je het natuurlijk uitgegeven (je hebt het niet meer) waaraan is dus de vraag.
  Recessie is niets anders dan de conjunctuurfase die zich kenmerkt door teruglopende economische activiteiten.
  RobG
  Lees je eigen stommiteit namelijk “Er waren minder inkomsten voor het land. De Suriname economie kon de volume-groei van de diverse domeinen van de samenleving niet aan.
  RobG
  Over welke volume-groei heb je het van de Surinaamse economie.
  Inderdaad moet je geld lenen om de economie een handje te helpen maar dan moet je zeker zijn dat je het kan terugbetalen. Kun je het niet terugbetalen dan moet je inderdaad veiligheidshalve een goed plan hebben en dat had je Bouterse niet.
  Misschien omdat jij RobG de missing link was in de adviesorgaan van Bouterse
  Nou ja RobG
  Ezels balken maar produceren geen hout. Verde zand erover


  Maak melding

 19. Rob, ik vind je echt zielig. Maar je moet er zijn.Want je brengt fatoe hier op WTK. Of word je nog steeds betaald om paarse propaganda voor opa D te voeren? Een geheimpje: de verkiezingen waren 1 jaar terug en opa D wilde de VP omkopen om samen te werken. Maar de rest is history.
  opa D kon het verarmd surinaams volk niet meer in zijn gerimpelde zak stoppen. Dus als je beweert, dat je mij in je zak zal stoppen; kom dan van goeie huize. En als je met odos wil smijten, kom dan met volledige en niet met halve. A moni skatter volledig vanwege het ” subliem en geweldig belijd ” van superboi BOEFDRAAD, die ook pseudo econoom is/ was En nu is hij ,houdini, verdwenen.
  Je hebt jarenlang de paarse shit verdedigd en je hebt er niets van geleerd. Dus hush paarse puppy, zit aan de kant , leer en zie en hou je koest, waf.


  Maak melding

 20. Ze weten niet te organiseren ik ben gaan prikken mensen die de capaciteit hebben om te prikken doen administratie daar terwijl ze ingezet kunnen worden om te prikken.
  Zoek mensen die niet kunnen prikken om dat te doen. Zoals er vrijwilligers gevraagd worden om in de zorg te helpen laat familie de patiënten ook hun familieleden helpen met verzorging in de ziekenhuizen dat haalt de druk ook weg.


  Maak melding

 21. Het moge duidelijk zijn dat RobG geen actieve herrinnering heeft aan het destructief beleid van 10 jaar Bouterse I en II. De liefde voor zijn afgod gaat wel heel ver.


  Maak melding

 22. @Bigi Sma,
  ‘ Joe no mang broko mie ‘. Sinds jaar en dag onderneem je pogingen om mij door het slijk te halen. Het resultaat is 0,00. Met je roeptoeter blaas jij hoog van toren terwijl je niets snapt van de materie. Je schrijft letterlijk uit het boekje. Copy – paste. Er is geen leven in je woorden. Je komt over als een gefrustreerde boekhouder. Je bent niet in staat om het een en ander te vertalen naar de Surinaamse situatie. Diepgang ontbreekt. Ga je huiswerk opnieuw maken. Je bent een op hol geslagen propagandist van de VHP die zijn uiterste best doet om de val van Santokhi te breken. Het fundament waarop de VHP steunt is wankel.De mensen lijden honger. De bom gaat bossen. De scheuring in Abop kan vervroegde verkiezingen ook naderbij brengen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.