dinsdag, juni 18, 2024
HomeNieuws uit SurinameSRD 600.000 binnen 4 uren opgehaald ten behoeve van Natio Dream

SRD 600.000 binnen 4 uren opgehaald ten behoeve van Natio Dream

-

Does Travel - naar Suriname

Tijdens een onlangs gehouden fundraisingsevenement georganiseerd door Telesur, is binnen 4 uren SRD 600.000 opgehaald ten behoeve van Natio Dream:

“Ik denk niet dat we in Suriname het besef hebben van wat we in handen hebben. Ik denk niet dat we het besef hebben waar we naar toe kunnen gaan”, woorden van Dean Gorré, bondscoach van het nationaal elftal van Suriname. Hij sprak tijdens het fundraisingsevenement in Owru Cul op zaterdag 8 mei 2021.

Als partner van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB) heeft Telesur direct medewerking toegezegd toen de oproep van de SVB kwam voor ondersteuning om de Natio Droom voor Suriname waar te maken. Directeur Telesur, Mike Antonius, haalt aan dat het bedrijf de Suriprofs sinds 2009 sponsort met als droom ooit eens de profs voor het Surinaams elftal te kunnen zien uitkomen.

Coach Dean Gorré

Met de quote “memre den” memoreerde Antonius ook dat op 24 maart 2021 de droom van de profs die het leven lieten bij de vliegramp van 7 juni 1989 in vervulling is gegaan. “We zijn ons in Suriname onvoldoende bewust van wat de SVB bereikt heeft met de plaatsing van het Surinaamse elftal voor de Concacaf Gold Cup.” Ook de road to Qatar, waar het WK gehouden zal worden zal een spin- off hebben voor Suriname; niet alleen voor natievorming maar ook op economisch vlak.

Telesur nam daarom het initiatief om een telethon te organiseren om zodoende ook de gemeenschap de gelegenheid te bieden een bijdrage te leveren. Ook het bedrijfsleven is benaderd. Gum Air, Lucky Store, McDonalds en Fly Always gaven elk SRD20.000,-, VSH United en Cirkel Group elk SRD 25.000,-, SEMC en Fernandes Group elk SRD 50.000,-, Assuria SRD 80.000,- en Telesur en DaVinci Group beide SRD100.000,-. Hiernaast zijn er nog tal van donateurs geweest, waardoor binnen 4 uren een bedrag van SRD600.000,- opgehaald is.

Hiermee is het benodigd bedrag nog niet bereikt. De gemeenschap heeft nog de gelegenheid om te sms’en naar 3535 om een bijdrage te leveren van SRD10,- per sms. Dit kan nog tot 31 mei as. Tevens is er een GoFundMe pagina opgezet om ook de mensen in het buitenland de gelegenheid te bieden het nationaal elftal te ondersteunen.

Telesur roept de gemeenschap op de Natio Droom te ondersteunen door niet alleen financieel te ondersteunen, maar ook de kleuren van de Surinaamse vlag zoveel als mogelijk uit te dragen in aanloop naar de wedstrijden die de komende maanden gespeeld zullen worden. “Elke 4 jaar bereikt het Nederlands elftal het WK. Elke 4 jaar bereikt het Nederlands elftal het EK. Wat je dan ziet: het straatbeeld is oranje.”. Hiermee benadrukt Gorré het belang van de ondersteuning vanuit de gemeenschap.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

8 REACTIES
 1. Mc Donalds gaf maar 20.000 !?!?
  Volgens mij (vr)eten elke dag mensen die rotzooi van ze, ook na lockdown kan er toch geleverd worden.
  En Davinci group als retailer geeft 100.000 SRD, wel een groot contrast.

  Elke dag eten mensen, maar echt niet elke dag kopen ze een shirt of broek.

  Doe mij dan maar Burger King, die heeft toch iets betere kwaliteit en service. Mac Donalds’ producten en service is ROMMEL.


  Maak melding
 2. belachelijk , waarom geld ophalen voor voetballers die al genoeg krijgen , weer een misstap , zelfde wat de regering doet met steun aan de slm het volk zal het moeten betalen , minister van transport bedankt hoor.


  gemodereerd
 3. En de hulpbehoevende babies die overlijden omdat er geen geld is voor medische zorg ? Geef mijn portie maar asn Fikkie. WALGELIJK.


  Maak melding
 4. Cornelis hebben we ook aan gekaart gisteren , die buitenlandse voetballers die spelen voor het Surinaamse team zijn dus belangrijker dan de te vroeg geboren baby’s hier in Suriname , , oprotten met die voetballers , het geld moet gebruikt worden om de te vroeg geboren baby’s nog een kans te geven om te overleven , is toch belangrijker dan die goed betaalde voetballers , schande van woorden , die voetballers en hun coches en de Surinaamse voetbalbond moeten eens achter hun oren krabben.


  gemodereerd
 5. President Santokhi en VP Brunswijk , wat is belangrijker het overleven van een te vroeg geboren Surinaamse baby of het overleven van een beroeps elftal samengesteld uit buitenlanders die hun hart niet in Suriname is ,, alleen maar de euro’s die ze krijgen , , trots of trots , jammer de baby’s zijn niets waard he san e brun , als U gedachten niet veranderen kunt U beter ophoepelen .
  ook wat slm betreft die minister van transport moet U ook deleten , mevrouw pokie moet het veld ruimen dus die onkundige minister A. Jubithana mag toch ook vertrekken met zijn slm toch , maar U wilt de slm behouden voor Uw reisjes toch, na 10 maanden met deze regering is het bulshit . DELETEN DIE HAP.


  gemodereerd
 6. @hongkong
  je lult
  mcDonalds is een wereldbedrijf, davinci zit hooguit in het caribische gebied
  winstmarges op kleding zijn ook vele malen groter
  en ik vermoed dat de mcdonalds locaties in suriname allemaal franchises zijn.
  dus als er wat is ergens ter wereld moet mcdonalds maar doneren?
  je bent gek om zoiets te verwachten, typisch surinaamse mentaliteit
  en dan gelijk over burger king beginnen…. je bent lachwekkend triest


  gemodereerd
 7. GEK IS DIT:
  En velen lijden HONGER.
  WAAROM kunnen ze een FONDATION niet oprichten voor ARMOEDE BESTRIJDING.
  Zo te Lezen, hebben veel mensen het Financieel Goed.
  Hoe zal het verder met de ontwikkelingen gaan, als ze aan het onnodige denken.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES