Nederland voert uitzonderingen op vliegverbod vanuit Suriname in

22
KLM vliegt vanuit Suriname naar Schiphol
foto (c) KLM

Nederland heeft uitzonderingen op het vliegverbod vanuit Suriname ingevoerd. Familiebezoek voor ziekte, overlijden of bevalling is in bepaalde gevallen hierdoor mogelijk.

In Nederland geldt er een vliegverbod voor inkomende passagiersvluchten uit India, Zuid-Afrika en landen in Midden- en Zuid-Amerika waaronder Suriname. Dit vliegverbod, dat er is tot 1 juni 2021, is er om te voorkomen dat besmettelijke varianten van het coronavirus uit die landen zich verder verspreiden in Nederland.

Twee weken terug stelde kamerlid Raoul Boucke hier Kamervragen over namens D66. De partij wilde samen met de ChristenUnie, dat er een uitzondering voor familie kwam, op het vliegverbod.

De Rijksoverheid heeft laten weten dat er uitzonderingen hierop zijn voor mensen die zwaarwegende redenen hebben om hun familie in Nederland te bezoeken. Hierbij gaat het om reizen in uitzonderlijke gevallen zoals op deze pagina wordt beschreven.


22 REACTIES

 1. Beste d66,
  U bevindt dat er in Suriname verschillende varienten voor komen, in zo een case berust dat niet op waarheid. In nederland zijn de positieve gevallen in de duizende. Suriname bevat gevallen die in de honderd zijn. Het is een zeer zware belediging naar suriname. Waarom krijgen nederlanders toestemming om te vliegen alsof zij hier niet ziek kunnen worden en het terug brengen maar er is een vliegverbod….. klopt van geen kanten.
  gemodereerd

 2. Een terechte uitzondering op de regel. Nederland: Suriname heeft de regering gevraagd om hulp ivm Covid-19. Wanneer is de Nederlandse regering van plan dit verzoek te honoreren.

  Suriname is niet zomaar een Buitenland!!


  Maak melding

 3. Nederland zal Suriname nooit onder leiding van ZE Santokhi laten vallen daarvoor zijn de banden te warm. Ja er zijn natuurlijk doemdenkers die met complottheorien denken dat Suriname onder invloed van Nederland komt. Nou wat is daar mis mee dan? wij kunnen beter onze kwebbels houden en onze energie gebruiken om het land op te bouwen met hulp van Nederland. De fascisten van de NDP en dictator Bouterse hebben te veel schade het land toegebracht dat het zonder hulp uit Nederland het ZE Santokhi nooit zal lukken om Suriname op te bouwen.
  gemodereerd

 4. Suriname heeft de toename van de govid besmettingen aan zelf te danken.Slm heeft tientallen volle charter vluchten in corona tijd uitgevoerd toen de luchtruim gesloten was.Volle vluchten met Haitianen en Dominicanen zonder geldige PRC testen naar Suriname gebracht.
  gemodereerd

 5. Maar politiek is ook een smerige Spelletje.
  Niet al te vroeg juichen.
  Ik hoop dat ze ingepeperd zijn om gehoor te geven.
  Aantal besmettingen in Suriname is HELEMAAL NIET HOOG.
  gemodereerd

 6. henry@@ en wie ben jij om te bepalen dat die uitzondering terecht is of niet of neem jij de beslissing
  Paul heb jij nog iets nieuws te vermelden iets wat we nog niet weten jullie komen hier interessant doen
  gemodereerd

 7. Surinamers zoeken jullie geen hulp bij Nederland volg het pad van de rijkdommen zoals goud en aardolie. Dat is niet Nederland dat profiteert van de Surinaamse bodemschatten!!
  Ga maar bedelen bij de Landen die zicht verrijken met het goud en aardolieproducten vanuit Suriname. Dus blijf af van ons belastingengelden in Nederland. Ga maar lekker met jullie corrupte en boeven klauwen aankloppen bij de Canadezen en Noord-Americanen. Jullie kunnen
  terecht bij de corrupte volksuitbuiters en boeven te landen. Schadeloze scheppels!!!
  gemodereerd

 8. Ja er zijn natuurlijk doemdenkers die met complottheorien denken dat Suriname onder invloed van Nederland komt. Nou wat is daar mis mee dan?

  Tuurlijk is er iets mis wie de europeanen [nederland]kent heeft het glad mis,ze hebben structuur,zijn georganiseerd,plannen altijd and always on time,dit is wat er in suriname ontbreekt en daarom zullen zij ons altijd te grazen nemen.
  gemodereerd

 9. ……Ahe,
  Waarom heeft de Nederlandse regering op verzoek van Santokhi besloten om de dossiers die over de binnenlandse oorlog gaat eerder openbaar te maken? Bouterse vond het goed dat deze dossiers pas in 2060 openbaar mochten worden gemaakt. Ik denk dat Nederland juist de veroordeelde drugscrimineel Bouterse als de pest vermeed. Vergeet ook niet dat Suriname door Blok onder leiding van Bouterse als Failed State neergezet werd.
  gemodereerd

 10. En chan is de baas en doet niets?
  dus hoeveel graait chan dan ? en zijn hele familie aan baantjes blijven helpen?

  het is niet de mentaliteit van de neger…het is de mentaliteit van de surinamer die het land naar de afgrond duwt

  maar jij bent ook al zo blind en dom om het objectief te bekijken
  gemodereerd

 11. Jullie? Zieliger dan jij maakt men zelden mee. Als je denkt dat iedereen die kritiek op jou heeft tot het volk behoort dat je zo verschrikkelijk haat ben je niet eens erg dom maar gewoon ziek!

  Zelfs als ik “één van ze zou zijn” zouden jouw vooroordelen niet kloppen want ik graai niet, roof niet, ben goed opgeleid en heb mijn zaken heel goed voor mekaar hoor. En wat kan mij die brunswijk en pokie schelen? Geef commentaar over het feit dat het besluit uit de tweede kamer komt en niets te maken heeft met de Surinaamse president.
  Maar meer dan alleen de woorden zoewartjes etc etc komt niet uit je smoelwerk domme Paultje.
  Maar meer kun je niet verwachten van iemand die zich heeft versproken in een ander commentaar en heeft bekend dat hij een racist is.


  Maak melding

 12. Zo hoort het , dat de familie naar Nederland kan komen om hun geliefde te begraven of crematie of wat anders , maar ze moeten dat wel aan kunnen tonen met bewijs dat ze familie zijn .
  gemodereerd

 13. @ Gabi; en zet de bevolkingsaantallen van de 2 landen tegenover mekaar en kom dan terug want je vergelijking gaat mank. Een paard heeft meer ruimte voor koeparies dan een muis en toch is die muis sneller uitgezogen.


  Maak melding

 14. Ja, want als ze die uitzondering niet invoeren, dan kan de Nederlandse Ambassadeur met zijn gezin niet naar Nederland.


  Maak melding

 15. Mensen, wat een “koude” drukte, dit valt allemaal onder humanitaire hulp, heeft niks met politiek te maken, jullie maken het tot een politieke issue, hulp geven gevraagd of ongevraagd, dit doen alle landen die het kunnen permitteren.
  Leer eens onderscheid maken tussen politiek en humaniteit, sukkels🙈

  Btw, alle regeringen op deze aardkloot, doen niks anders dan uitvoeren, wat haar/zijn bevolking wil.


  Maak melding

 16. @Arie beste man. Bezint eer ge begint. Je belastinggeld kan in geen miljoen jaren inboeten wat Nederland van Suriname heeft afgepakt.
  Jou belastinggeld moet je investeren in de geschiedenis dan kom je erachter wat jou land heeft gedaan met mijn land en volk. Dus excuses Arie, ze mogen meer dan een kuttig handje helpen vriend!!!!
  gemodereerd

 17. Het is geen worstje! Gewoon een humanitaire besluit.
  Chan Santokhi, is geen Godheid, maar een goedheid voor een ieder.
  Hebben, wij in Suriname, iets anders?
  Laat het weten?
  Ik hou bij deze regering.


  Maak melding

 18. Bite me , ik luister we geven altijd commentaar op die bakra’s laat horen wat ze jou hebben ontnomen ik ben een en al oor, als je het krijg je van mij een ander verhaal


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.