D66: ‘Sta vliegreizen naar Nederland vanuit Suriname toe voor begrafenissen en geboorten’

20
KLM vliegt vanuit Suriname naar Schiphol
foto (c) KLM

D66 wil dat er een uitzondering voor familie komt, op het vliegverbod vanuit onder andere Suriname naar Nederland. Die uitzondering moet gaan gelden voor familieleden van buiten de EU, van Nederlanders of inwoners van Nederland in het geval van ernstige ziekte, een zware operatie, mogelijk overlijden van een familielid of juist de geboorte van een nieuw familielid.

Daarbij blijven de rest van de coronamaatregelen voor deze reizigers gelden, zoals het kunnen laten zien van een negatieve coronatest en de verplichte quarantaine.

Tweede Kamerlid voor D66 Raoul Boucke: “Familie is het belangrijkste dat er is. Veel familie heeft elkaar door corona al veel te lang niet kunnen zien. En als er nu een familielid overlijdt, dan kan een zoon of moeder vanuit Suriname niet eens naar de begrafenis in Nederland. Dat is wel heel hard. En het is ook niet nodig. Bij belangrijke familiegebeurtenissen moet je met de nodige voorzorgsmaatregelen op een verantwoorde manier naar Nederland kunnen komen.”

Samen met de ChristenUnie heeft D66 Kamervragen gesteld aan de minister van Buitenlandse Zaken, de minister van Justitie & Veiligheid en de minister van Infrastructuur en Waterstaat.


20 REACTIES

 1. Als er maar geen misbruik van wordt gemaakt. Dan moet het wel familie uit de eerste graad zijn. Want er zijn wel gasten sa o poring met wilde verhalen en verzoeken.
  gemodereerd

 2. Maar ik heb vernomen, dat dit aldoor mogelijk is geweest wederzijds
  alleen wordt er een paar eisen gesteld, bij aankomst.
  gemodereerd

 3. Goed van D 66 en die Christenunie dat zij het voortouw nemen dat de Nederlandse regering een uitzonderring moet maken bij overlijden van een familielid in Nederland en de Surinaamse familie wel de kans krijgt om die familielid te begraven .
  De Surinaamse regering heeft ook een brief geschreven naar de Nederlandse regering om in zulke gevallen wel goedkeuring te geven.


  Maak melding

 4. Sinds vorigejaar was ik zwanger en sinds de coronatijd op kwam en tot nu heeft me vriend uit Suriname zijn eigen zoon niet gezien het is een jaar verder hij wordt ditjaar 1jaar en nog steeds kan ze vader niet komen ik hoop dat dit snel van zaken kom want dit sinds de geboorte is echt niet leuk zonder een vader die er niet was bij de geboorte😔
  gemodereerd

 5. Nou ja zeg, ik vind dat ook mensen uit suriname moeten worden getest niet zo maar in nederland binnen komen wel lekker voor de surinamers maar wat als ze de braziliaanse of ern andere virus meedragen met zich surinamers willen altijd tussen door piepen. Het is al heel ellendig in holland met corona besmettingen en Rutte wordt ook steeds aangevallen op zijn beleid etc . Op zo’n manier krijg je geen overzicht wie besmet is wie niet het is hier al erg genoeg. Mijn hindoestaanse buurvrouw vader overleden in nickerie ze wilde er niet naar toe door corona ellende ook erg . Nu willen mensen uit su wel naar nl in deze corona ellende.


  Maak melding

 6. Zolang je op het vliegveld alle vereiste documenten kan kopen is alles okay.

  Toch??
  gemodereerd

 7. Goed idee
  Maar zijn ze ook ervan op de hoogte dat sommige Surinamers van een samengesteld gezin kunnen zijn die dan moeilijk kunnen aantonen en geen 1ste of 2e graad zijn of broer en zus maar met een andere familienaam
  Dit word dan een moeilijke onderwerp
  Hoe toon je dit aan


  Maak melding

 8. Zo zo het gaat snel de surinaamse variant is in suriname is feit en dan naar nederland willen komen . Hoe is het mogelijk ik heb toch gelijk uit allemaal domme achterlijke reacties wtkn. Daarom schrijf ik niet graag ik weet waar ik het over heb.


  Maak melding

 9. Voor 23 januari 2021 familieleden in de eerste graad wel naar Nedetland voor ernstige ziekte en overlijden van familie. Er was toen sprake van een inreisverbod.
  Na 23 januari 2021 mocht dit niet meer ivm de Braziliaanse variant. Nu sprake van een vliegverbod tot 1mei.
  Had alles kunnen overleggen aan de marechausse, dat mijn zus stervende was. Maar op grond van het vliegverbod geweigerd.
  Helaas is ze komen te overlijden op 13 April, wij hebben via video call afscheid van haar kunnen nemen.
  Zeer inhumaan van de Nederlandse autoriteiten.
  Terwijl omgekeerd er wel mensen vanuit Nederland naar Suriname mogen afreizen. Deze mensen kunnen dan ook 1 van de varianten oplopen bij terugkeer naar NL.

  Ingezetenen met een Nederlands paspoort mogen wel weg, Surinaams paspoort mag dat niet.
  gemodereerd

 10. @anoniem 22 april 8:53u
  Weet je zeker dat de vader z’n kind wel wilt zien?
  Gebruikt hij die hele Corona situatie niet als smoes. Hoop het niet voor je.


  Maak melding

 11. Sorry maar een boel domme opmerkingen hier en een heleboel Corona gelovigen..mensen gaan altijd dood, iedere dag weer alleen wordt er nu maar een/1 etiket opgeplakt i.p.v. b.v.b. kanker, hatrtaanval, longziekten staat nu overal COvid want het schuift meer.
  In Nederland komen dagelijks een hoop Afrikanen, worden niet getest op niks en ze mogen hun hele familie laten overkomen, de Surinamers en de Indo’s vissen weer eens achter het net, met alles, zij kregen niet na 3 maanden recht op een woning hoor, toen ze als rijksgenoten hier kwamen, het enige wat je kon krijgen was de Kolere. Die Afrikanen krijgen een woning, wordt ook nog voor ze ingericht en ze krijgen een uitkering maar probeer maar als Surinamer, die hier al jaren woont en werkt met de nederlandse nationaliteit, je vader of moeder die hulpbehoevend is door ouderdom , hierheen te krijgen…gaat niet lukken..ze verdommen het die ASo-Nederlanders.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.