COVID-19: 2 doden, 160 personen in ziekenhuizen en 135 nieuwe gevallen

13
coronadode-coronavirus-covid-19-suriname
Archieffoto - persoon overleden aan COVID-19

In Suriname zijn vrijdag 14 mei weer twee coronadoden geregistreerd. Daarnaast is het aantal personen in ziekenhuizen gestegen van 152 naar 160 en aantal patiënten in de ICU van 27 naar 29.

Dat blijkt vrijdagavond uit de update van de cijfers op de officiële COVID-19 website van de Surinaamse regering. Uit de cijfers blijkt verder dat het er 135 nieuwe gevallen zijn geregistreerd na 423 keer testen.

Op dit moment zijn er 730 actieve besmettingen in het land.

De cijfers van vrijdag 14 mei:

13 REACTIES

 1. En die domme minister ziet niet in dat binnen opsluiten de ellende is??
  Hij moet ook opsodermieteren. Ga maar zingen
  gemodereerd

 2. De derde golf van covid 19 vind ik alarmeerend. De enige manier om de pandemic te bestrijden is te vaccineren. Isoleren schijnt niet de oplossing te zijn.Lock downs worden als draconische maatregelen ervaren.

  Na zelf besmet te zijn met covid19 en licht ziek van geworden heb ik nu mijn twee injecties gekregen. Nu geloof ik dat vaccinatie de oplossing is. Maar hoe vaccineer je een halve miljoen plus mensen zo snel mogelijk als het land bankroet is? Donaties van rijke landen als Nederland, China, en VS. Lening voor vaccines van China of Nederland.


  Maak melding

 3. alle covid regelen maar opheffen , want we zijn met zijn allen hier in Suriname tegen regels , en moeten de gevolgen maar nemen zoals het is , en Nederland zit niet te wachten om ons te helpen .
  gemodereerd

 4. tungak 15 mei 2021 At 04:08

  Inmiddels is deze regering erachter dat lockdowns niet werken. Want voordat je het weekend een lockdown hebt gaan mensen massaal inkopen doen. Daarom is er nu een avondklok vanaf 18 uur. Hele week. Alle dagen. Waardeloos dus maar wat moeten ze dan.
  Er is wel geld om vaccins te kopen. Het is een hardnekkig misverstand dat er geen geld zou zijn om dat te doen. Het probleem is dat er geen vaccins te koop zijn tenzij je bereid bent om tot 2022/2023 te wachten op levering. Dat komt omdat de rijke landen alles opkopen en al in vroegtijdig stadium deals hebben gesloten. Het enige wat Suriname kan doen is genoegen nemen met wat vrij komt via Covax wat betaald is maar echt veel te weinig is. Of ze moeten kopen bij rijke landen die mogelijk een overschot hebben. We hebben al gezien dat Nederland gevraagd is maar domweg niet reageert. Hierover zijn kamervragen gesteld door D66 en de CU.
  Het hele verhaal dat we nu een betrouwbare regering hebben die investeerders kan aantrekken om het IMF te voorkomen blijkt niet waar. Ook de hulp uit Nederland blijft uit. De VHP heeft jaren lang de hele wereld brieven gestuurd om vooral geen geld te geven aan de NDP regering. Nu zijn ze aan de macht en wat blijkt. Nog steeds wil geen hond ze helpen. En het westen is niet gek. Die lezen ook kranten en zien zaken als poki-gate. Ze zien ook de blunders rondom de first lady. Ze zijn niet gek. Oude wijn in nieuwe vaten dus deze regering gaat niks voor elkaar krijgen. Hun valse start gaat ze nu opbreken. We komen nooit vooruit.


  Maak melding

 5. @Robbles: je pessimisme en somberheid is groot.
  Ik lees nergens in je posting de werkelijke oorzaak van deze malaise. Het is logisch dat weinig landen staan te springen om een land te helpen met een ccc-status. Hoe we aan deze status zijn gekomen weet je zelf ook wel.


  Maak melding

 6. De Haitiaanse en de Dominicaanse variant doet zijn werk in versnelde tempo.
  gemodereerd

 7. De president moet nu beleid ontwikkelen om gevaccineerden uit nederland etc vrij toe te laten in suriname.
  zonder pcr test
  zonde quarantaine
  met vaccinatieboekje

  dit brengt geld in het laadje.

  ze zijn niet meer besmettelijk.

  toerisme moet op gaan komen. van overal uit de wereld die gevaccineerd is op een makkelijke maniet
  gemodereerd

 8. suriname heeft een fors tekort aan vaccins.

  maar de voorlichting om te vaccineren moet in alle talen rustig en duidelijk elke dag herhaald worden op elke tv station elke dag in alle talen.

  Organiseer om 10000 mensen per dag te vaccineren. dan ben je in 30 dagen klaar.

  de vaccins zullen er aankomen. desnoods sputnik of sinopharm of covaxin of misschien een voorrraad uit holand of engeland etc.

  engeland is klaar met vaccineren. misschien hebben die wat over
  gemodereerd

 9. De regering moet gewoon een total lockdown instellen na deze lockdown. Het volk wil niet luisteren dan maar harde maatregelen.
  Wie niet horen wil moet voelen
  gemodereerd

 10. TRIEST, maar ook Trots te zijn, dat het nog allemaal meevalt.
  NIET als de Toestanden, b.v In INDIA waar Families niet kunnen betalen
  voor de Crematie en de LIJKEN IN DE ZEE STORTEN en deze gewoon liggen te drijven.
  Zeer onmenswaardig aanpak- Verschrikkelijk.
  Het gaat zeker GOED komen met de Half Miljoen INWONERS.
  gemodereerd

 11. Het is niet alleen Suriname die te kampen heeft met gedoe over vaccin, heelveel arme landen hebben dat probleem, het ligt niet aan deze regering, ook al was de NDP aan de macht zou dat ook het geval zijn, en misschien nog erger, door de toenmalige NDP regering is Suriname in deze shit beland, bepaalde figuren in de Surinaamse samen leving, die nog leven met het NDP syndroom willen de realiteit niet onder ogen zien dat deze financiële ellende gecreëerd is door hun eigen partij de NDP.
  gemodereerd

 12. Goed gezegd Djogo , en ze kunnen ook geen oplossing vinden van hun wandaden zo dom zijn ze.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.