Auto rijdt bromfiets frontaal aan: 1 dode en 1 zwaargewonde

10
Archieffoto - Politie en ambulance in Suriname.

Een 30-jarige duorijder op een brom is vrijdag om het leven gekomen nadat een bromfiets met twee personen op de Krakkaweg in Suriname werd aangereden door een personenwagen. De bestuurder van de brom raakte zwaargewond; zijn been werd afgerukt bij het ongeval. Hij ligt op de intensive care. De automobilist had vermoedelijk gedronken.

Het ongeval vond rond 15.00u in de middag plaats. Uit onderzoek blijkt dat de automobilist reed vanuit Zanderij Centrum naar de richting van Berlijn, terwijl de bromfietser met duo rijder vanuit de tegengestelde richting kwam aangereden. De personenauto verliet in een scherpe bocht de eigen rijhelft en kwam frontaal in botsing met de bromfiets.

De 30-jarige duorijder M.M. kwam in de ambulance te overlijden. Het lichaam van het slachtoffer is na afstemming met het Surinaamse Openbaar Ministerie in beslag genomen. Van de bromfietsbestuurder M.R. werd het linkeronderbeen weggerukt. Hij is opgenomen in het Academisch Ziekenhuis (AZ).

Omdat de adem van de bestuurder riekte naar het gebruik van alcohol, werd hij overgebracht naar AZ voor het aftappen van bloed. De man is in het bezit van een geldig rijbewijs en zijn voertuig is verzekerd. De Surinaamse politie heeft de zaak in verder onderzoek.

10 REACTIES

 1. aanklagen voor doodslag en zwaar letsel
  mag wel duidelijk zijn
  gemodereerd

 2. Mpp alcoholisten kijk wat je veroorzaakt, deze auto bestuurder langer achter de tralies zetten, nooit meer mag hij een auto besturen, stomme bestuurder, rip die heen is gegaan, wat een ellende veroorzaakt door toe doen van een alcoholist?


  Maak melding

 3. Te veel ongelukken met de BROMFIETS in Suriname.
  Is er wat te doen.
  Mensen moeten ook hun bestemmingen bereiken, maar zie
  hoe Onveilig het is door de ASOCIALEN.
  gemodereerd

 4. Mij is opgevallen,dat bij verkeersongevallen in Suriname steeds vermeld wordt dat de bestuurder die het ongeval veroorzaakt , wel of niet in het bezit is van een geldige rijbewijs.Daarmee suggereer ik dat het geoorlooft is dat iemand dood te rijden zonder verdere nare gevolgen voor de veroorzakker.Mijn wetende waarom dat steeds vermeld wordt is dat in het Corrupte land rijbewijzen met steekpenningen behaald kan worden zoals wij dat op z’n hindoestaans zeggen”met Moerga en Daroe “vrij vertaald ,vroeger kon je een examinator met een rode haan met grote sporen en een fles Whisky omkopen en dan had jij je rijbewijs. tegenwoordig gaat dat met betaling van een X bedrag[Paisa] .Dus zeker de helft van de auto bestuurder neemt deel in het verkeer met zo’n rijbewijs of helemaal geen rijbewijs ,dat is De surinaamse mentaliteit en dat mond uit in de vele RIP die aan de nabestaande van de slachtoffers toegewenst worden.


  Maak melding

 5. De man is in het bezit van een geldig rijbewijs en zijn voertuig is verzekerd.

  Dat het voertuig verzekerd is wilt nog niet zeggen dat de verzekering schade zal uitkeren.
  Indien er sprake is van dronkenschap zal de bestuurder zelf de schade moeten betalen, althans moeten proberen te betalen.
  Met 1 been leven in de samenleving van Suriname is gelijk aan een uitzichtloze toekomst dus indien er geld te halen valt bij de bestuurder dan deze kaalplukken om een zeker bestaan te kunnen hebben


  Maak melding

 6. Ik heb nog nooit gehoord of gelezen dat een bestuurder met een sticky op een aanrijding heeft veroorzaakt, omdat hij teveel gerookt heeft, maar met bestuurders met een glaasje te veel op, is het andere koek
  Toch mag je auto tot de nok gevuld zijn met Palm, Whiskey of Vodka, zonder nare gevolgen voor jou, maar als je met 1 grammetje Marihuana in je bezit gepakt wordt, ben en krijg je voor langere tijd de @#$% in Santo Boma.


  Maak melding

 7. Kaalplukken die bestuurder, een zware straf geven en nooit meer een rijbewijs verstrekken. Hij heeft immers aangetoond die verantwoordelijkheid niet te kunnen dragen.


  Maak melding

 8. @ Henkes 15 mei 2021 At 12:34

  Ook onder invloed van drugs kun je niet goed en verantwoord rijden. Dat dit zelden in de media komt heeft een redenen.
  Het wordt niet direct onderzocht omdat de politie het niet ruikt en ook geen apparatuur heeft om het (direct) te meten. In de meeste gevallen zal het pas later blijken als de man in de cel last krijgt van ontwenningsverschijnselen. Meten is weten, maar als je niet kan meten …
  En met een auto vol Palm rijden maakt je nog geen dronken bestuurder. Als het maar in de fles blijft.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.