700.000 coronavaccins uit Nederland naar Suriname

89
Foto (c) AstraZeneca

Als alles goed gaat zal iedereen boven de 18 jaar in Suriname gevaccineerd worden tegen het coronavirus. Nederland stuurt namelijk 700.000 coronavaccins naar Suriname. Dat meldt de Volkskrant zojuist.

Volgens de krant is dit op ambtelijk niveau tussen de ministeries van Volksgezondheid in Nederland en Suriname duidelijk gemaakt. Om welke vaccins het precies gaat is nog onduidelijk.

De kans is groot dat Nederland ook zal helpen bij de logistieke ondersteuning van de vaccincampagne, zoals het dat ook heeft gedaan voor de Caribische rijksdelen, aldus de krant. 

89 REACTIES

 1. Beste mensen de bakra,s zijn toch niet slecht hoe men het zegt. Slaven tijd is verleden tijd nu moeten wij samen het land reden zowel economische als met gezondheid crisis. Zonder buitenlandse hulp wordt voor Suriname het moeilijk, ze zijn nog te corrupt en onbetrouwbaar.
  gemodereerd

 2. I smeek jullie ga je alsjeblieft informeren over die vaccins, kijk naar een YouTube kanaal blckbx en kijk daar een aantal video’s over de coronavaccin en je zult zien dat de vaccin niet veiling is. Wie niet gelooft prima maar je bent gewaarschuwd!!!
  gemodereerd

 3. Haha Suri kan weer eens niet zonder Nederland! Dit land kan echt niets zelf.
  gemodereerd

 4. Zien is geloven. Is er al iets officieel?? Mijne mogen ze houden. Ik hoef niet
  gemodereerd

 5. Mocht het Astra Zeneca zijn dan ga je horen: omdat ze het zelf niet willen, dumpen ze het in suriname… ik ken mijn mensen haha.
  gemodereerd

 6. Toch wel prettig dat er een regering is die bij wat meer landen dan alleen China en equatoriaal Guinee, Venezuela en Cuba terecht kan voor wat assistentie.
  Toch weer een cadeautje en zekerheid. Zie Curacao toen de vaccinatie daar hoog werd washet probleem snel onder controle.

  Als Suriname nu snel gevaccineerd kan worden kan iedereen veilig naar Suriname op vakantie.


  Maak melding

 7. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  700.000 coronavaccins uit Nederland naar Suriname.

  Prima. Heel goede medische hulp vanuit Nederland met zo’n behoorlijk aantal coronavaccins.


  Maak melding

 8. ZE President Santokhi heel hartelijk bedankt en wat mij betreft mag u de gezondheidszorg opdragen om iedereen muv de NDP fascisten te vaccineren. Laat de natuur zijn gang gaan zijne excellentie !


  Maak melding

 9. Terwijl de eigen Nederlandse bevolking schreeuwt om een vaccine, stuur men
  700.000 vaccine naar Suriname . Hier altijd maar schelden op Nederlanders, dokters
  komen helpen in ziekenhuizen, vaccines sturen, vrijwillergers die komen helpen.
  Om eerlijk te zijn, heb ik een roodhoofd van schaamte door al die schreuwers.


  Maak melding

 10. Forza 15 mei 2021 At 22:38
  Terwijl de eigen Nederlandse bevolking schreeuwt om een vaccine, stuur men
  700.000 vaccine naar Suriname .
  =========================

  In Nederland heeft iedereen die het wil begin juli zijn 1ste prik gehad en is dus al redelijk goed beschermt. Dus niet zo zeuren. Er zijn Surinaamse families die al meer dan een jaar verscheurd zijn. Dus dit is gewoon heel goed nieuws. Jammer dat er eerst kamervragen moesten worden gesteld maar dat is helaas politiek. Gaat om het eindresultaat. Nu nog zorgen dat de mensen hier een keer stoppen met het geloven van allerlei onzin berichten op facebook.


  Maak melding

 11. Even afwachten wat de gasten van PALÙ nu gaan zeggen.
  🎶🎶🎵Nederland bedankt, Nederland bedankt,neder..neder.
  .Nederland bedankt 🎶🎶🎵


  Maak melding

 12. Ze hebben er wel om moeten bedelen. Anders was dit nooit gebeurt. Ook de aandacht in de nederlandse media heeft geleid tot deze aktie. Ondanks dat.. Dankjewel. Suriname had dit echt nodig


  Maak melding

 13. Cornelis 15 mei 2021 At 22:11
  Paars gaat toch n drasi aa geven dat het werr kolonialisme is. ONDANKBARE WEZENS
  =================================

  Geloof er niks van. Hooguit Palu gaat zoiets roepen maar ze doen maar.


  Maak melding

 14. Na Kamervragen is Nederland eindelijk over de brug gekomen: Natuurlijk is Suriname niet zomaar een Buitenland.

  Tijdens het vorige bewind in Suriname werd het land beschouwd als buitenland. Visumvrij reizen tussen beide landen moet nu op de agenda.


  Maak melding

 15. henry 15 mei 2021 At 23:48
  Tijdens het vorige bewind in Suriname werd het land beschouwd als buitenland.
  ========================

  Nederland zou ook onder het vorige bewind uiteindelijk wel over de brug komen. Niet met geld maar wel met vaccins. Misschien wat later maar ze hadden het wel gedaan.


  Maak melding

 16. T is jullie gegund maar je weet welke ongelofelijke zooi ze er hier van maken toch?? Ze hebben niet eens helder wie gevaccineerd is en wie niet, ze schatten de aantallen. Hier draait alles om geld geld geld. PCR test mag ook niet gratis volgens de heren want dat staat het verdienmodel in de weg…
  gemodereerd

 17. Ik had het verwacht en niet wat een zwakzinnige vond dat het met bedelen en lui zijn te maken heeft.

  Internationale samenwerking, heeft Indis dat ook al nasr Suriname getoond, Nederland dat ook doet op grond vd gedeelte geschiedenis en samenwerking om ook te voorkomen dat deze pandemie de mensheid redt.

  Zo logisch is het en niets anders.


  Maak melding

 18. nederland bedankt 400jaar slavernij goud ,suiker enz wegedragen dus bedank voor de medical
  gemodereerd

 19. Proficiat en hartelijk dank aan de belastingbetalers in Nederland. Met de belasting centen van mij en vele andere inwoners van Nederland zijn deze vaccins aangeschaft.Het zal waarschijnlijk gaan om een de grote partijen Astrazeneca die in Nederland overbodig zijn geworden.


  Maak melding

 20. Hahahahahahahahaha, ik ga stuk hier..stel randdebielen..Nl heeft het beste voor met Su..hahahaha. sinds wanneer?? zijn allemaal vaccins die wij weigeren te nemen in Ned. Rutte,de Jonge ,van Dissel zijn ook niet gevaccineerd en zijn dat ook niet van plan..oja en sukkels..het koningshuis ook niet. Dombo’s hier. Triest hoor
  gemodereerd

 21. bedank nederland je hebt excuus gedaan aan jakarta voor de slachting
  nu excuus aan suriname voor de 400j slavernij
  de medical is de eerste stap nu excuus voor de slavernij nu


  Maak melding

 22. Stanley, je bent een idioot. Niets anders. Met je gelul over de vaccinaties. Blijf jij maar lekker zonder, straks kan je nergens naar toe, je zal op den duur toch moeten vaccineren en hopelijk blijf je uit de buurt van een ieder, om de corona niet op te lopen.


  Maak melding

 23. Let op elkaar en blijft veilig, want veiligheid gaat voor, surinamers jullie hebben elkaar nodig, Nederland maakt een mooie gebaar, Suriname had zelf om gevraagd, dus omdat vaccin ivm dat india het zelf nodig heeft, is moeilijk aan te slepen,Nederland stuurt geeft gif,maar een vaccin die gevraagd is, dus zeg men dankjewel Nederland, zo gaan vrienden met elkaar om ,trouwens je hebt een hoop azijnpissers hier, en die mentaliteit zit hem in de gene, als het om vooruitgang of economie gaat mag niet, zij zullen zichzelf vernietigen en dan vluchten, kijk naar Afrika, één het zelfde geval, alleen gratis ja daar zijn ze goed in ,nogmaals Nederland bedankt!!


  Maak melding

 24. Deze vaccins zijn best veilig..ik persoonlijk heb mijn 2e vaccinatie al gehad.
  Trouwens..vroeger kregen we ook vaccinaties en wisten we ook niet wat we ingespoten kregen toch.
  De kans om door de bliksem getroffen te worden is groter…dan een levensbedreigende situatie krijgen door het vaccin.


  Maak melding

 25. Waarheid….

  nu nog de veroordeelde drugscrimineel en veroordeelde Surinaamse massamoordenaar van15 onschuldige landgenoten, tevens rover van de staatskas en gelden van het volk, oppakken en opsluiten.

  Dit monster met bloed aan zijn corrupte, criminele klauwen heeft een heel land en volk al 40 jaar in een fibancieel/economische en morele wurggreep en een hele natie in armoe en ellende gedompeld.

  Nu moeten jullie, zoals gebruikelijk weer tegen de klaagmuur, vragen, bedelen bij de witte Barmhartige Samaritaan aan de Noordzee.

  Ken je, recente, geschiedenis……paranoïde, geïndoctrineerd droplul.


  Maak melding

 26. Vroeger kregen we vaccin die eerst jaren vooraf uitgetest waren.
  Waarom zijn mensen die gevaccineerd zijn bang voor niet gevaccineerden, slaat toch nergens op. De niet gevaccineerden zouden uiteindelijk bang moeten zijn voor eventuele onderlinge besmetting.


  Maak melding

 27. er schuilt een adertje onder het gras niks is gratis alleen de zon komt voor niets op.
  gemodereerd

 28. Daar ben ik het met Robg eens een keer, De overbodige AstraZeneca zijn overbodig geworden in Nederland en worden gedumped in Suriname.

  Ondanks dat prima, ook ik heb mijn eerste prik van gehad en vele Nederlanders ea in de wereld en het voldoet aan wat van wordt verwacht. Bij weinigen heeft het ernstige gevolgen.

  Dus Surinaners laat u vaccineren om de ziekte te voorkomen, te bestrijden en in leven te blijven en het leven voor alle Surinamers weer mormaal verloopt en de maatschappij weer normaal gaat functioneren.

  Rutte, Chan bedankt. Internationale samenwerking om het Covid-19 virus de kop in te drukken.


  Maak melding

 29. hoop dat het moderna of pfizer zal zijn.

  nederland is altijd zo lief……………….

  wat een goed land aan de noordzee.

  zal in een atlas kijken waar holland ligt op de aarde.

  Suriname zoekt ook naar een goedkope annuiteitenlening van 1 miljard tegen 1% rente per maand. Kan dat ????????
  Achaibersingh doe je best schrijf een brief of pak de telefoon. Geef coronie als onderpand.
  gemodereerd

 30. Z.E. President Chan stel voor de ons omringende landen als Guyana, Brazilie, Frans – Guyana (voor elk van deze drie buurlanden 50000 vaccins) ter beschikking.

  Denkt u ook aan onze mensen in oa Frans – Guyana, Guyana en aan onze buurlandbewoners. Internationale samenwerking en de betrekkingen warm houden in slechte tijden, maar ook goede tijden.


  Maak melding

 31. ZONDER BUITENLANDSE HULP!! _ NADA _ is SRANANG.
  ANP ( nieuws) MEER DAN GENOEG.
  Er is gevraagd en even geduurd voor het gehoor.
  Binnenkort zullen ook verpleegkundigen en artsen aanwezig zijn.
  NU Geen negatieve beoordeling over het buitenland.
  gemodereerd

 32. De waarheid,beetje gefrustreerd?wat een stel ondankbare ratten zitten hier tussen. Wendy hoef niet,Stanley gelooft in groene mannetjes. De waarheid is bang voor de witte man en ziet niet wat er is aaangericht door ons eigen soort. Deze ratten wonen graag in riolen en willen niet vooruit ondankbaar als de rioleringen worden opgeschoond! En Rob g komt beweren dat het zijn belasting geld is. Rob g moet toch weer met de eer strijken.Dus beste surinamers deze 700.000 vaccins is u aangeboden door ROB G..
  gemodereerd

 33. @passant, gedumpt in Suriname?, een gegeven paard nooit in de bek kijken. Suriname heeft geen geld voor vaccins. Krijg je nou zoveel binnen dan nog commentaar. Jou zouden ze geen vaccin uit NL moeten geven. Laat de natuur haar werk op jou doen. Ondankbaar ben je ook. God geve jou wijsheid. Domme reactie.


  Maak melding

 34. @ RobGay

  Wederom zit jij dom te lullen, betaal jij wel belasting?

  @ Wendy

  Jij krijgt alle 700.000 vaccin, in je mik gespoten met je grote bek. Als ik jou moet vaccineren dan spuit ik wat anders voor je!
  Als ik de reactie’s lees dan zie ik, een heleboel ondankbare reactie’s, wat een k@ volk man!

  sari tori

  Jakco
  gemodereerd

 35. @passant

  gedumpt in Suriname? Een vaccine kost gemiddeld 7 euro wat de Nederlands
  belastingbetaler betaald heeft. Ondankbare honden.


  Maak melding

 36. o ja en Nederland betaalt ook de vlieg/vrachtkosten en regelt
  de logistiek en levert speciale koelkasten om het spul te bewaren.
  En maar klagen!!!!


  Maak melding

 37. Als ik schrijf gedump dan is het de naakte waarheid , het is een methode die de rijke landen gebruiken om met hun prodructen de binnenlandse priductus van derde wereldlanden uit te schakelen en zo met hyn producten het alleenrecht te krijgen.

  Dus ga meer lezen om zaken te kunnen weten als ik termen gebruikt, die je waarschijnlijk nig nooit van gehoord hebt, die rijke lande / grote ondernemingen gebruiken.


  Maak melding

 38. Gul gebaar van Nederland. De rioolratten hier, m.n. die in Suriname, zouden zouden allemaal uitgeroeid zijn als hun plees-s-dent nog aan de macht was. Want dan hadden ze niks gekregen. Nu krijgen ze de hoognodige vaccins en kijken het gegeven paard in de bek.
  Ndp-ers zijn de grootste honden van Suriname!
  Ik hoop voor deze groep dat ze eerder corona krijgen dan het vaccin….


  Maak melding

 39. Nederland speelt mooi weer.Een goed moment om een charme offensief naar Suriname te maken met vaccins waarop kritiek is internationaal.

  Nederland is koopman maar ook dominee.

  Nederland heeft een grote hoeveelheden die niet meer zullen worden gebruikt in Nederland en geeft met 700.000 vaccins aan Suriname die het hard nodig heeft. Hiermee willen aantonen hoe groof hun hart is.

  Jij moet verder kijken dan je neus lang is. Nederland kent Suriname als haar broekzak, de hele geschiedenis, de samenstelling vd bevolking, Let op geografie, zie is Wilhelminageberhtd meg de Julianatop.

  700.000 vaccins is voor de eeste prik. Zie het totaal aantal Surinamers.

  Waar denk jij dat Suriname zal
  zijn voor de 2 de prik? precies bij dd meester.

  De meester dis koopman is zal dan zeggen, die jan je van mij kopen voor fd halve of kwart prijs. De kooman heeft hiermee met zijn charme offensief de futu booi in zijn greep, de futubooi is blij , dankbaar naar de masza. De masza loopg fier rechtop en dd futubooi op blote voeten met de parasol boven
  het hoofd vd masza en in zijn hand de bijbel vd masza.

  Dat is de keiharde werkelijkheid van rijke landen ten opzichte vd westerse landen.

  Suriname de mogelijkheid hierin verandering ts brengen. maar zie hoe de Masza de futubooi ddb heeft misbruikt om dit onmogelijk td maken op 25 februari 1980. Zie hoe ddb hef Surinamers nov meer onmogelijk heeft genaakt en met zijn gezin en vrienden uitverkoopg houdt van de natuurlijke rijkdommen aan Iamgold Newmont overeenkomsten die hij gesloten heeft.

  zie verder hoe hij te werk is gegaan met dilip sardjoe:
  – Suralco, de Brokopondovereenkomst. de Stuwdam, uitgemijnde bauxietgronden, waarvan vervuild met gift, plantages die eigendom zijn van families,
  – vrienden die domeingronden bezitten en rondhout, waarvan die bomen niet gekapt mogen worden, illegaal verkocht worden aan Chinezen en deze vrienden van ddb miljoenen in hun zakken stoppen.

  Rutte stuurt wel de minister van defensie naar Suriname, het leger is onderdeel vd NAVO, zials Kolonel Hanz Valk dat was, maar als Chan financiele hulp vraagt stuurt Rutte hem naar de IMF.

  Zie dat het het leger was dat ddb en 15 andere soldaten het draaiboek gaf voor de staatsgreep. Vraag maar aan ddn, wat hij bij het agscheid van kolonel Hans Valk uit Suriname in zijn toespraak zei, nl. zonder u zo de staatsgreep niet hebben olaats gevonden of woordn van die strekking.

  Hard maar waar, Nederland/ Masz heeft Surinamd de futubooi nog steeds in haar macht netzo als in de koloniale tijd.

  Nederland wist/ weet waar de zwakke schakels van Suriname zijn.

  Zis bij de onafhankelijkheidsondelingen voor 25 november 1975 had Nederland Surinsmd gezegd dat Suriname geen leger nodiv had.

  Henk Aron vond dat een land een leger nodig had. Zie. Nederland stelf kolonel Hanz Valk ( NAVO) als adviseur van Henk Aron om
  hierin te ondersteunen. Hoe die ondersteuning iz geweest en de gevolgen voelen Surinamers sinds 25 februari 1980z

  De VHP had gewaarschuwd dat we nog niet klaar waren voor de onafhankelijkheid op 25 november 1975. Er waren nog te veel uitdagingen dis beter in place zouden moeten zijn. Henk Aron vd NPS. Johan Ferrier vonden samen met Den Uil en Pronk dat het wel goed was

  Op 25 februari 1980 en 8 december 1982 zagen Den Uil en oa Jan Pronk dat ze Suriname, Henk Aron/ NPS, Eddy Bruma/PNR een te grote broek hadden gegeven. Een broek die ze lelijk stond en niet hebben kunnen ophouden. So billen, skeer, Suriname is totaal vernietigd,


  Maak melding

 40. @PassanT

  man l@l niet zo dom. Alleen mensen boven de 30 hebben een prik nodig.
  In Suriname is dat ongeveer 300.000 keer 2 = 600.000 prikken
  Onder de 30 is veel minder urgent en kan later wel.
  Je hersencellen gebruiken, is blijkbaar moeilijk hier.


  Maak melding

 41. @Alma,
  Ik zal jouw leugens even weerleggen.

  De vijftigers zullen naar verwachting half juni gevaccineerd zijn. De veertigers en dertigers zullen eind juni ook gevaccineerd zijn.
  Er wordt bekeken om mensen vanaf 18 jaar ook te vaccineren.

  Dus het koningshuis ( de koning en koningin) zullen in de eerste helft gevaccineerd worden, mits ze daar zelf van afzien. Bij hun kinderen hoeft het vaccin niet gezet te worden vanwege hun leeftijd.

  Minister de Jonghe is wel degelijk gevaccineerd.
  Rutte zal vanwege zijn leeftijd in de eerste helft van juni gevaccineerd worden.
  Van Dissel zal gezien zijn leeftijd een oproep van de huisarts hebben ontvangen om het vaccin te laten zetten.

  Jij vergeet dat in Nederland de vaccinatie per leeftijdscategorie plaatsvindt.
  Wel zijn uitzonderingen dat mensen in verschillende leeftijdscategorieën eerder zijn gevaccineerd omdat ze met onderliggende problemen te maken hebben.

  Volg het nieuws over vaccinatie tegen COVID-19 beter i.p.v. een comment te plaatsen dat niet op waarheid berust met kinderlijk gelach tussendoor.


  Maak melding

 42. Volkskrant d.d. 16 mei 2021:

  Afgelopen woensdag werd bekend dat Suriname, het Zuid-Amerikaanse land dat in 1975 van Nederland onafhankelijk werd, de regering in Den Haag per brief had verzocht om vaccins. Na twee weken, zo zei de Surinaamse minister van Gezondheidszorg Amar Ramadhin in deze krant, was hierop uit Den Haag nog geen reactie gekomen.

  Daarna is de zaak in een stroomversnelling geraakt. De oproep van minister Ramadhin leidde tot vragen in de Tweede Kamer. Minister Hugo de Jonge van VWS zei afgelopen week in het parlement dat Nederland vanwege ‘de speciale relatie’ met Suriname in gesprek zou gaan over de mogelijk te bieden hulp.
  gemodereerd

 43. Als ik je een sigaret aanbiedt dan mag je weigeren hoor.
  nee liever een grote smoel opzetten, maar wel aannemen toch.
  Bah, wat een walgelijke schijtzakken die het niet alleen denken, maar ook zeggen en zelf schrijven.
  Wellicht zit hun hoofd vol met een berg schijt


  Maak melding

 44. Wat ik geschreven heb, val voor jouw wel zwaar op de maag om te verteren.

  Maar is de keiharde werkelijkheid. Zie alle punten die ik aangeeft of die niet zo zijn.

  – VHP had gewaarschuwd voor de onafhankelijkheid.
  – Nederland had gewaarschuwd voor het hebben van een leger,
  – Kolonel Hans Valk/NAVO die het draaiboek voor de staatsgreep aan ddb gaf,
  – Rutte kan wel de minister van Defensie naar Suriname sturen voor samenwerking,
  – Waarom kan hij de minister van financiën van Nederland niet naar Suriname sturen,
  – Waarom met zoals het naar uit ziet met Astra Zenica (vaccin waar vele westerse landen mee stoppen) mooi weer willen spelen en de geest van de Surinamers bespelen hoe goed ze zijn?

  Loop naar je moer jongen.

  Wat ik geschreven heb is de keiharde werkelijkheid van rijke westerse landen hoe ze omgaan met arme landen.

  Hard maar waar. Zie de rol van Hans Valk bij de staatsgreep van Suriname. Zou Nederland hier niets van afweten. Geloof jij dat?

  Wat er met Suriname is gebeurd, komt niet uit de lucht vallen, maar hulp bieden om het financieel -economisch weer te herstellen, ho maar. Gaan jullie het maar zelf uitzoeken, wij hebben er helemaal niets mee te maken.Yu ka zaka zaka.


  Maak melding

 45. Wow!
  Wat is dit nou.
  Sjonge, jonge, jonge, jonge.

  Bedankt voor de effort, Raoul en Don, respectievelijk van D66 en CU.
  En natuurlijk Denise Telgt, Infectioloog.

  Diaspora in Nederland
  Thumbs up 🤙


  Maak melding

 46. Als Nederland het zo goed met Suriname meent, waarom hebben ze niet vanaf het begin zo een grote hoeveelheid vaccins voor Suriname ter beschikking gesteld?
  Waarom pas toen achteraf bleek dat deze vaccins ook negatieve gevolgen voor gevaccineerde mensen kan hebben?

  Oooh Oooh, wat zijn die Nederlanders in eens goed? Blijf jezelf maar voor de gek houden, met dit poppenspel die Nederland uitvoert met Suriname, dat doen ze al eeuwen lang.


  Maak melding

 47. Sorry passant,
  Er sterven meer mensen aan pfizer dan astra.
  Lees eens een keer Lareb.

  Bovendien hebben de Hollanders al een oplossing voor de bloedstolling, plus astra is geen probleem voor mannen.

  Laat het los!


  Maak melding

 48. @Passant,

  man man man gebruik je hersenen eens een keer. Dat Nederland ze nu
  pas beschikbaar stelt , heeft alles te maken dat Nederland ze zelf ook
  keihard nodig heeft, de ziekenhuizen liggen vol en nog steeds. Man wees
  blij dat Neerland ze stuurt , ga anders bij Cuba en die andere landen bedelen.


  Maak melding

 49. EINDTIJDNIEUWS:
  Naar de TOEKOMST kijken.
  Het GEKLAAG zal nooit ophouden het is van NATURE gegrepen in de Genen.
  Een beetje Dankbaar zijn is niet veel gevraagd.
  Denk eraan NEDERLAND zal in de toekomst enige Land zijn voor verdere HULP op alle
  gebieden en dank aan de Surinamers die daar wonen.
  OUDE KOEIEN UIT DE SLOOT HALEN. (ZINLOOS).
  gemodereerd

 50. AstraZenica is toch dat spul wat voor mensen ( in Nederland) ouder dan 60 jaar was vrijgegeven en voor jonger dan 60 jaar verboden was te geven ivm kans op bloedproppen?

  Dus voor Surinamse volk is het wel veilig opeens? heb zo mijn bedenkingen.


  Maak melding

 51. @Johnny 16 mei 2021 At 17:53
  AstraZenica is toch dat spul wat voor mensen ( in Nederland) ouder dan 60 jaar was vrijgegeven en voor jonger dan 60 jaar verboden was te geven ivm kans op bloedproppen?
  ================================

  Achterhaald. Duitsland geeft het alweer aan iedereen. Engeland heeft het aan de helft van de bevolking gegeven. Lees jezelf goed in voordat je mensen bang maakt. Mensen zoals u zorgen ervoor dat we in 2035 nog in lockdown zitten. Vertrouw gewoon op de mondiale wetenschap.


  Maak melding

 52. Passant kijk eens in de spiegel , wat zie je niets he loser, alleen maar zandkorrels.
  gemodereerd

 53. Mijn familie en ik zijn geen economische vluchtelingen, gelukszoekers. Wij zijn ondernemers, in alle landen waar wij wonen en zijn.

  Waar praat je over?


  Maak melding

 54. Passant 16 mei 2021 At 16:47

  Je toont aan geen flikker te snappen van de materie. Beter zeg je niks. Je maakt jezelf onsterfelijk belachelijk.


  Maak melding

 55. dus passant jij hebt dus wel in de spiegel gekeken , maar kijk eens achter de spiegel dan zie je een berg zandkorrels.
  gemodereerd

 56. robg , jij betaald geen belasting nep artiest , ze moeten jou daar in de bijlmer een nep spuitje geven , en dan geloof je ook nog dat je gevaccineerd bent voor corona wat volgens jou ook nep is.
  gemodereerd

 57. Passant 16 mei 2021 At 21:32
  Ik praat wat Westerse landen, arme landen aandoen.
  ==================

  Nee, je wekt de suggestie dat ze troep sturen naar Suriname. En dat is domweg niet waar. Ze stoppen met Astrazeneca omdat die zich niet aan hun afspraken houden qua leveringen en Pfizer extra kan produceren. Dat is de enige reden. Heeft niets te maken met de kwaliteit van de vaccins.


  Maak melding

 58. @
  Passant
  Astra Zeneca is niet overbodig geworden in Nl het wordt nog steeds toegediend.Su vroeg vaccins ze krijgen het.En nergens staat geschreven om welke vaccins het gaat.


  Maak melding

 59. Niet omdat Nederland nu helpt, mogen we als Surinamers nooit meer kritiek op dat land hebben, wanneer ze Suriname weer eens een loer draaien.


  Maak melding

 60. Ik ben er klaar mee. Het heeft zijn waarde, maar er moet geen politiek mee bedreven worden of koehandel of de goedaardig heilige.

  Ik ben kritisch en bekijk hoe Suriname zo hulpeloos voor staat en de oorzaken ervan.


  Maak melding

 61. In heel Europa komen miljoenen dosissen Astrazeneca beschikbaar. De wat meer rijke Europese landen kiezen massaal voor de vaccins van Pfeizer en Moderna. Er zijn ook landen die lonken naar het Sputnik vaccin. Om politieke redenen wordt dit vaccin bewust door de EU geweerd. Veel van de overbodige geworden Astrazeneca vaccins worden geschonken aan de randgebieden van Europa en derde wereldlanden. Deze partijen hoeven dus niet in Europa vernietigd te worden. Het scheelt veel in de kosten voor de vernietiging van deze vaccins met alle positieve gevolgen voor het milieu in deze Europese landen.


  Maak melding

 62. robg je laat zien door je reacties dat je een echte derderangs burger bent daar in Nederland , durf je daarom niet naar Suriname te komen , want iedereen jou zou uitlachen.
  gemodereerd

 63. Wat een gedoe hier …voor alle sabiso’s, er zijn wereldwijd meer mensen overleden zonder het astrazenica vaccin dan gevaccineerden met..
  Denk even na en laat die grijze massa werken…als je die hebt, voordat je een heleboel onzin schrijft.


  Maak melding

 64. Passant 16 mei 2021 At 23:23
  Ik ben er klaar mee. Het heeft zijn waarde, maar er moet geen politiek mee bedreven worden of koehandel of de goedaardig heilige.

  Ik ben kritisch en bekijk hoe Suriname zo hulpeloos voor staat en de oorzaken ervan.
  =====================================================

  Als je echt kritisch gekeken had hoe Suriname er nu zo hulpeloos voor staat en de oorzaken ervan, had je nooit die onzin zitten uitkramen.
  Dus stop er alsjeblief mee, je weet er geen donder van.


  Maak melding

 65. RobG 17 mei 2021 At 01:16
  In heel Europa komen miljoenen dosissen Astrazeneca beschikbaar. De wat meer rijke Europese landen kiezen massaal voor de vaccins van Pfeizer en Moderna. Er zijn ook landen die lonken naar het Sputnik vaccin. Om politieke redenen wordt dit vaccin bewust door de EU geweerd.
  ======================

  Weer ongelijk. Rusland weigert onderzoeksdata aan te leveren of leveren gedeeltelijke data aan. U leest echt de verkeerde kranten. Ik kan geen link plaatsen maar zoekt u even naar het recente artikel in The Lancet met de titel “Data discrepancies and substandard reporting of interim data of Sputnik V phase 3 trial.”

  P.S. U schrijft Pfizer verkeerd. Het is Pfizer. Geen Pfeizer.


  Maak melding

 66. Forumleden odi odi,
  In de tekst staat niet dat Ned 700.000 vaccins naar Suriname heeft gestuurd. Het staat uitdrukkelijk; 700.000 corona vaccins naar Suriname. Dus worden 700.000 vaccins gestuurd maar de hamvraag is; wanneer………………
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.