19-jarige licht vele mensen op als handelaar op Facebook

10
Laptop-facebook

Tyrel A. (19) is op woensdag 12 mei door de politie van het bureau Flora opgespoord en aangehouden. Enkele benadeelden deden deze week aangifte van oplichting tegen Tyrel. Volgens verklaring van de aangevers deed Tyrel zich op sociale media voor als te zijn een handelaar in verschillende goederen, meldt het Korps Politie Suriname.

Op de facebook pagina “TR clothing and more” maakte hij reclame dat goederen bij hem besteld konden worden. Dat nadat hij een voorschot van de koper had ontvangen deze dat goed binnen 2 weken geleverd zou krijgen.

Tot nu toe hebben vier benadeelden aangifte gedaan tegen Tyrel. Een paar maanden geleden heeft Tyrel geldbedragen in Surinaamse dollar van de mensen ontvangen voor de levering van een iPhone 12.2, twee iPhone’s 7 en een iPhone 7+. Toen deze personen Tyrel niet meer konden bereiken, nadat de levertijd verstreken was en zagen dat zijn facebook pagina niet meer actief was, deden zij aangiften bij de politie tegen hem.

De verdachte Tyrel is na overleg met het Openbaar Ministerie door de politie in verzekering gesteld ter zake oplichting. Het vermoeden bestaat dat Tyrel meer slachtoffers heeft gemaakt. Deze worden opgeroepen zich in verbinding te stellen met de politie van het bureau Flora, indien zij ook aangifte willen doen.

Het politiebureau is te bereiken op de telefoonnummers: 494900 of 530750 meldt de politie.

10 REACTIES

 1. je gaat via facebook geld overmaken om een iphone te kopen?
  wat je zo in de winkel kan halen?

  hoe gek ben je dan?
  gemodereerd

 2. deze moet retour naar china , stop hem in een van die houtcontainers dan wordt de container verzegeld en pats die vuilak zijn we kwijt.
  gemodereerd

 3. Koos Banti jij hebt toch ook gezien of gelezen dat de chinezen een sonde hebben laten landen op Mars , geloof jij dat , wij niet , waarom die chinezen en ook die russen geloofden niet dat Amerika in 1969 als eersten op de maan landen en Neil Amstrong als eerste mens een voet op de maan zette , en ze geloven ook niet dat er nu al een mini helikopter van USA vliegt op mars
  Wat zeker waar is dat china en rusland alles ge copyeerd hebben van de Amerikanen en de Duitsers.
  gemodereerd

 4. Er zijn genoeg telefoonwinkels in ons land waar je gewoon deze telefoons kan kopen. Dus deze Facebook oplichting zal nooit ophouden. Hoe dom kun je zijn.
  Genoeg winkels en is iets er niet wat je graag wil kan de winkelier het voor je bestellen zonder dat er een voorschot wordt gevraagd.
  gemodereerd

 5. Ma misgien die preis fan hem was foordeelig. Dang as leike hei betrauwbaar, dang je koope bei hem.
  Dang wil segge datie fia feestboek feel spulle worde gekog en ferkog.


  Maak melding

 6. Heeft hij zijn HANDELSSCHOOL diploma op zak.
  Negentien jaar en nu al Praktijk geopend in de criminaliteit.
  Mensen, die analfabeten zijn moeten echt advies vragen aan anderen,
  indien ze over willen gaan op deze handeling.
  Tegenwoordig zijn er velen, die hun slag willen slaan met de oplichterij.
  Niet zomaar er in geloven en intrappen.
  gemodereerd

 7. Gelukkig gaat het om geld en heeft hij niemand lichamelijk letsel toegebracht. Eet geen Tjauwmin meer. Binnenkort doen ze vlees van marsmannen in de Tjauwmin.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.