maandag, mei 27, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijGeen full weekend lockdown; avondklok vervroegd naar 18.00 uur

Geen full weekend lockdown; avondklok vervroegd naar 18.00 uur

-

Does Travel - naar Suriname

Er is komend weekend geen full lockdown in Suriname. De avondklok is vervroegd. Het uitgaansverbod is ingesteld van zaterdag 15 mei tot vrijdag 28 mei dagelijks van 18:00 uur in de avond tot 05:00 uur in de ochtend.

We kunnen vaststellen dat het pakket aan maatregelen van de afgelopen 3 weken wel erin heeft geresulteerd dat wij geen exponentiele toename van gevallen hebben gehad. Echter is een substantiële daling (die wij wel gezien hebben bij de vorige golven) uitgebleven. Dit is voor een groot deel toe te schrijven aan de circulatie van de P1 (Manaus variant) die nu de dominante variant is geworden in Suriname. Er is sprake van community transmission met enkele clusters in bepaalde gebieden. Deze P1 (Manaus) variant is veel besmettelijker dan de eerder circulerende P2 variant en leidt vaker tot complicaties die hospitalisaties vereisen.

De ziekenhuiszorg is onder ernstige druk komen te staan. Er vindt continu overleg plaats tussen het ministerie van Volksgezondheid en de relevante werkgroepen in de ziekenhuizen, eveneens met de Nationale Ziekenhuis Raad (NZR), teneinde een goede balans te blijven behouden tussen de reguliere – en de Covid-19 zorg.

De regering komt op basis van bovenstaande informatie en diverse consultatierondes met relevante stakeholders tot navolgende besluiten.Van zaterdag 15 mei 2021 tot vrijdag 28 mei 2021 gelden de volgende maatregelen:
De algemene maatregelen blijven van kracht;
1. Het dragen van mond en neus bedekking buiten het eigen huis is verplicht, met name bij het betreden van ruimten. Kinderen beneden 12 jaar zijn niet verplicht een mondkap te dragen.
2. Neem de 1,5 meter fysieke afstand, de zogeheten COVID19-afstand altijd in acht.
3. Was regelmatig uw handen met zeep en water of gebruik een hand sanitizer.
Het wordt zeer dringend geadviseerd om thuis te blijven en slechts voor noodzakelijke werkzaamheden, medische noodgevallen of het doen van noodzakelijke boodschappen uit huis te gaan.

Maatregel 1
Het uitgaansverbod is van zaterdag 15 mei 2021 tot vrijdag 28 mei 2021 ingesteld van;
● Zaterdag 15 mei 2021 tot vrijdag 28 mei 2021 dagelijks van 18:00 uur in de avond tot 05:00 uur in de ochtend.
Deze en navolgende regels zijn onderhevig aan aanpassingen aan de hand van de informatie op dat moment!
Buiten de tijden van het uitgaansverbod gelden de volgende maatregelen;
Maatregel 2
Geen samenscholing van groepen groter dan vijf (5) personen op openbare plekken en in openbare ruimten. Dit geldt niet voor werk en sectoren of activiteiten waarvoor er een protocol is. Het is verboden feesten, met inbegrip van huisfeesten, te houden. Geen toestemming en dispensatie wordt verleend hiervoor. Deze zijn potentiële mass spreading events. Illegale feesten zullen gestopt worden. Iedereen zal volgens de Covid-19 wet beboet worden.
Maatregel 3
Bijeenkomsten voor rouwzittingen, uitvaarten en religieuze bijeenkomsten zijn uitsluitend toegestaan indien en voor zover niet meer dan tien (10) personen tegelijkertijd ter plaatse aanwezig zijn (indien de ruimte de anderhalve meter afstand toelaat). Dit op de meest veilige wijze en met inachtneming van de Covid-19 protocollen. Uitvaartbedrijven zijn verplicht om alle uitvaarten aan te melden bij het Covid-19 clusterteam. Gebedshuizen zijn open en op geestelijke leiders en besturen, berust de verantwoordelijkheid om nauwlettend toe te zien op naleving van de protocollen en het aantal toegestane personen niet te overtreffen.
Maatregel 4
Alle groeps- en contactsporten zijn verboden. Individuele sportactiviteiten in de buitenlucht zijn toegestaan zolang er geen contact is met derden.
Maatregel 5
Personenvervoer door middel van het openbaar transport over de weg of over het water is uitsluitend toegestaan met inachtneming van het protocol openbaar vervoer.

Maatregel 6
In deze periode gelden voor publiekelijk toegankelijke commerciële lokaliteiten of ruimten, het volgende:
De navolgende sectoren zijn gesloten voor het publiek
a. Nachtclubs, dancings, discotheken en dergelijke;
b. Bordelen;
c. Bars;
d. Indoor dining
e. Outdoor dining (Terrassen)
f. Casino’s;
g. Gok- en vermakelijkheidsgelegenheden;
h. Kansspelkantoren;
i. Sportscholen, yoga- en dansscholen, aerobics, zumba, sport- en fitnesscentra of –
gelegenheden;
j. Kappers, kapsalons, schoonheidssalons en barbershops.
De navolgende sectoren zijn open voor het publiek onder strikte naleving van de protocollen. Restaurants en andere commerciële gelegenheden voor het bereiden van eten.
● Afhaal; Dagelijks is afhalen mogelijk tot 17:00 uur
● Bezorging; Dagelijks is bezorging mogelijk tot 23:00 uur (dus ook op zaterdag en zondag)
b. Supermarkten, bakkerijen, apotheken, drogisterijen, poliklinieken, slagerijen, malls, kledingzaken en overige detailhandelszaken.
c. Recreatieoorden; Voor deze oorden geld dat ze slechts mensen behorende tot hetzelfde gezin, individuen of groepen van maximaal 5 personen mogen toelaten. Deze groepen van 5 mogen niet in contact zijn met elkaar. Oorden, die lodges verhuren, kunnen dat doen, aan personen behorende tot een gezin. Ook hier geldt dat verschillende gezinnen niet bij elkaar mogen komen en dat ze strikte afstand moeten houden. De algemene Covid-19 maatregelen moeten op de oorden te allen tijde in acht worden genomen.
Maatregel 7
Repatrianten en essentieel personenverkeer is toegestaan om het land binnen te komen, met inachtneming van protocollen, die speciaal hiervoor zijn ontwikkeld. Ten aanzien van de overige maatregelen met betrekking tot het luchtruim zal in de komende dagen een volledige uitwerking plaatsvinden, na overleg met de luchtvaartsector. Vast staat wel dat de overheid alles in het werk zal stellen om de import van het covid-19 virus en haar varianten zoveel als mogelijk wil limiteren. Vluchten zullen slechts de volgende doelen hebben: Cargo, essentieel of repatriatie.

Maatregel 8
Binnenlandse vluchten zijn uitsluitend toegestaan voor cargo, repatrianten en voor noodgevallen.
Maatregel 9
Personen in quarantaine of isolatie, thuis of op een daartoe aangewezen locatie, of opgenomen in een ziekeninrichting, dienen zich strikt te houden aan de maatregelen. Het is hun strikt verboden om de vorengenoemde plekken te verlaten en zich elders te begeven of te bevinden.
Maatregel 10Per maandag 17 mei 2021 worden slechts essentiële overheidsdiensten opengehouden met minimale bezetting. Ambtenaren zullen via desbetreffende ministeries worden geïnformeerd in de komende dagen welke diensten open zullen zijn. Deze werkwijze, waarbij slechts minimale bezetting fysiek aanwezig is op de werkplek en wel alleen voor de essentiële diensten, geldt ook verplicht voor het bedrijfsleven en parastatale instellingen. De directies geven hiertoe de instructies aan het personeel schriftelijk. Dat geldt niet voor de hoge colleges van Staat (Regering, DNA).
Maatregel 11
Het toezicht op de naleving van algemene Covid-19 protocollen op de werkvloer wordt opgevoerd, door de aanwijzing van een functionaris door de werkgever, die speciaal hierop moet toezien.
Maatregel 12
Alcoholgebruik voor en nabij winkels en supermarkten is niet toegestaan. Ook het onnodig ophouden rond winkels en supermarkten is niet toegestaan.
Maatregel 13
Er mag per gezin slechts 1 (een) persoon toegelaten worden tot supermarkten en andere zaken die volgens het protocol zijn opengesteld.
Maatregel 14
Markten die vallen onder de categorie openlucht zijn volgens de specifieke protocollen open. Marktverkopers, groente- en fruitventers kunnen langs de straat/weg hun waar aanbieden. Deze instructies gelden tot nader order. De betrokken actoren zetten alles in het werk om de indoor markten gereed te maken voor spoedige heropening onder strikte naleving van geldende protocollen.
Maatregel 15
Alle winkels en overige publieke plekken dienen een uur voor de aanvang van lockdown hun deuren te sluiten.
Maatregel 16
Scholen zijn tot nader order gesloten.

Extra vermelding:1.Op eenieder wordt een beroep gedaan om de regels en maatregelen strikt na te komen, teneinde de verspreiding van het Covid-19 virus te voorkomen en het beheersbaar te houden.
2. Op eenieder wordt het beroep gedaan om elke overtreding van deze maatregelen terstond te melden aan de POLITIE of andere handhavingsorganen (115, 178).

Opmerking;
Op de bevolking doen wij een beroep thuis te blijven en slechts voor noodzakelijke werkzaamheden, doktersbezoek, of boodschappen uit huis te gaan. Wij brengen nogmaals in herinnering dat het dragen van een mondneusmasker verplicht is. Met name in openbare ruimten, voertuigen en in de nabijheid van groepen mensen. Laat u zich reeds bij beginnende symptomen zo snel mogelijk testen en isoleert u zich van collega’s en familie totdat de test uitslag bekend is.
Covid-19 gerelateerde klachten of verschijnselen kunnen zijn:
– Koorts (temp vanaf 37,5°C) zonder duidelijke andere oorzaak (of koortsig gevoel)
– Hoesten
– Verlies van smaak of reuk
– Lichaamspijnen of spierpijnen zonder duidelijke andere oorzaak
– Diarree of braken
– Misselijkheid
– Vermoeidheid
– Koude rillingen
– Kortademigheid
– Keelpijn
– Verwardheid
– Hoofdpijn (relatief vaak achter de oogbollen)
– Loopneus
– Algehele malaise/algeheel onwel bevinden
– Ontsteking aan handen of voeten

opening
Fernandes Express
Passion in concert

5 REACTIES
 1. Mensen En Mensen Kinderen

  Mijn Vooroordeel Over Deze Minister Van Volksgezondheid Wordt Nogmaals Bevestigd. Hij Is Het Spoor Bijster. Hij Kan De Druk Ook Niet Meer Aan.. Hij Dreigt Zich Zelf Kwijt Te Raken.


  gemodereerd
 2. Zelf heb ik vaak de neiging om negatief uit de bocht te komen, maar het is nu niet de tijd om tweedracht te zaaien. Het is uitermate belangrijk dat wij allemaal als één man achter onze minister van Volksgezondheid gaan staan, zodat wij Corona snel onder controle krijgen.


  Maak melding
 3. limbo jij bent je zelf kwijt geraakt en jij bent ook al jaren het spoor bijster , you are a capital letter crazy of de Duitser zal zeggen du bist ein verrückter groBbuchstabe , dus jij kunt het ook niet meer aan.


  gemodereerd
 4. We kunnen naar de maan, maar een virus bestrijden lukt niet eens.
  Onze ‘wetenschappers’ kunnen geen middel vinden die het bloed zuivert.
  Die middelen zijn er wel, maar ze mogen niet aangeprezen worden omdat ze niet van de farmaceutische industrie komen en dus geen torenhoge winsten voor hen opleveren.


  Maak melding
 5. Door lockdown zorgt men er juist voor dat het virus de mensen pakt. Als 1 persoon het virus heeft en men in huis moet zitten met de rest van zn familie, dan besmet hij de boel. Open lucht, buitenlucht is beter het virus aan te vechten. Het blijft hangen. Doorstroming van lucht is nodig. Maar Amar wilt fondsen blijven bedelen. We krijgen niet. We bedelen


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES