dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappij'Pakittow': Ik ga een protestactie moeten organiseren

‘Pakittow’: Ik ga een protestactie moeten organiseren

-

Does Travel - naar Suriname

Stephano ‘Pakittow’ Biervliet heeft vandaag op Facebook laten weten dat hij een protestactie gaat moeten organiseren om de samenwerking van Suriname met het Internationaal Monetair Fonds (IMF) stop te zetten.

Het IMF heeft reeds een overeenkomst met Suriname bereikt, over een driejarig programma en een lening van in totaal US$ 690 miljoen. Het gaat om een overeenstemming op technisch niveau met betrekking tot een economisch hervormingsprogramma om de Surinaamse economie weer op de rails te brengen.

Volgens de activist gaat Suriname de deal niet kunnen permitteren. “We komen nieteens uit met het weinige dat we verdienen. Bij deze ga ik een protestactie moeten organiseren in belang van Suriname en mijn Surinamers om dit stop te zetten”, aldus ‘Pakittow’.

Hieronder het bericht van de activist.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

84 REACTIES
 1. ahah typisch iemand overal op tegen maar als zelf iets moeten bedenken
  staan ze met de mond vol tanden. Zal we een broer van RobG zien ))


  Maak melding
 2. Jullie met je vol vretende bek hier in Nederland zien graag de mensen in Suriname pinaren. Laat de mensen acties voeren. Jullie krijgen een tyfus uitkering hier in Nederland en lopen de voedselbank plat. Maar in Suriname mogen ze niet protesteren. Het zijn altijd die surined in Nederland die altijd slap staan te lullen op waterkant. Stelletje uitkerings steuntrekkers.


  gemodereerd
 3. @percival de laatste grote protestdemonstratie op 6 maart 2020 en ook daar voor, werd door deze heer georganiseerd en dat was tijdens regering Bouterse, waar heb jij het over??er zijn genoeg foto’s online.


  gemodereerd
 4. Zit in de gene van Afrikaanse broeders, land mag nooit vooruit komen, inderdaad toen ndp het land plunderde en miljarden had geleend, waar was hij dan Surinaamse creolen jullie zijn door je eigen leider altijd dom gehouden, santhoki en brunswijk is alle surinamers geef hem de kans, alles wordt goedkoop alleen orde op zaken duurt lang, maar pakittow breng niks aan te veranderen, jullie leven in een mooi land, het komt goed, de ellende die nu surinamers mee maken is het gevolg van economische wanbeleid van ndp en bep, geef santhoki de kans en als hij niet zijn belofte waar maak, volgende keer straffen, maar bewaar alle eenheid in Suriname, laat je niet opjutten no bribie bouta heeft jullie ook voor de gek gehouden, groetjes tang boeng, no doe dong dong sani ok


  Maak melding
 5. Tijdens Bouterse heeft VHP hem gebruikt. Vergeten dat hij uit Nis is getrapt??
  Dat hij niet deugd weten we al. Deze kleine domme jongens hebben zich laten beet nemen en worden zij uitgescholden. CHAN DOKT VOOR VOLK.


  gemodereerd
 6. Pakitow schreeuwt alleen zonder een oplossing. Demonstratie die zinloos is en alleen het corona probleem verergerd. Mijn advies ga niet en last Pakitow alleen gaan demonstreren, het is zijn recht.


  gemodereerd
 7. Pakkitow weet blijkbaar niet wat de IMF is en wanneer en waarom landen bij de IMF aankloppen.

  De problemen waar Suriname mee te kampen heeft zijn van een veel hoger niveau dan het niveau van PRO en STREI.

  SURINAME IS FAILLIET !!

  Team Santokhi werkt zich de zweet uit de naad en offeren hun prive op om land en volk te redden.

  T.a.v. Pakkitow en alle andere herrieschoppers zonder verstand:

  Het IMF richt zich op:

  > het promoten van monetaire samenwerking en stabiliteit.
  > het bewaken van economische groei, wisselkoerssysteem, werkgelegenheid, … (via jaarlijkse consultaties en rapporten).
  > tijdelijke financiële hulp aan landen om tekorten op de betalingsbalans te corrigeren. Zo hebben de betrokken landen de nodige tijd om binnenlandse maatregelen uit te voeren.

  De belangrijkste doelstellingen van het IMF zijn: het bevorderen van wisselkoersstabiliteit en een vrij internationaal betalingsverkeer, het voorzien in de behoefte aan internationale liquiditeiten en het verlenen van financiële assistentie aan leden die problemen hebben met hun betalingsbalans.
  (Gewoon ff googlen en je vindt een korte uitleg)

  M.a.w. het IMF helpt landen in nood om te reorganiseren om uiteindelijk weer zelfstandig en leefbaar te worden. Het is een nood ingreep van tijdelijke aard.

  Er is op dit moment geen andere en / of betere optie !
  Er is ook geen tijd !
  Dat CBvS ook een heel groot probleem heeft geeft aan dat andere financiele instelling ook problemen kunnen hebben. En dit betekent weer dat de situatie zeer maar dan ook echt zeer ernstig is !

  Bullshit Bouta en zijn dieven gilde hadden nooit aan de macht mogen komen !

  Pakkitow moet aktie voeren om die paarse plunderaars z.s.m. op te pakken en kaal te plukken !

  Als Pakkitow echt ballen heeft gaat hij aktie voeren voor de deuren van Bullshit Bouta, Ameerali, Ashwin Aloedin, Ramon Abrahams, Bouva, Wijdenbos !

  Niet storen.
  Slim-Suriname heeft de leiding.
  W’o set en nanga makandra. Krakti !


  gemodereerd
 8. Beste landgenoten,
  ik attendeer u allen dat Suriname in een hele diepe crisis zit mede veroorzaakt door een ieder die ooit NDP hadden gestemd !

  Schuif de schuld nu niet naar de hulpverleners !
  Maar wees hun dankbaar.
  Als zij vertrekken dan is Suriname verloren.

  Kijk jezelf in de spiegel en stroop je mouwen op, want wij moeten als eenheid ons land en volk redden.
  De regering geeft ons de tools. Wij moeten onze steentjes bijdragen !

  Ja, er komen zware tijden maar daarna komen ook weer betere tijden. Als wij samenwerken zijn die zware tijden sneller voorbij.

  No aksi sa yu kondre kan du gi yu,
  ma aksi yu srefi sa yu kan du gi yu kondre.

  Together we will make it.
  Yess, we will.
  W’o set en nanga makandra. Krakti !


  Maak melding
 9. Als een persoon critisch is wordt die herroepelyk met een bepaalde politiek party verwezen.feit is dat het niet meer toe doet wie aan de macht geweest is of wie aan de macht is ,het probleem ligt aan dat er nu weer een schuldt by komt ,terwyl beloofd was ons uit de schulden te helpen. Integendeels men gaat op de zelfde voet verder,alle pryzen zyn al verhoogd met een optie op meer verhogingen, terwyl de inkomens van de meeste mensen niet worden aangepast. Je zou toch eerst orde opzaken in het eigen huishouden moeten stellen in onze Economie alvorens zo,n lening aan tegaan, doe je dat niet dan ben je nog erger dan de vorige machthebbers,toen hadt je meer tevreden burgers dan nu,wilt u beweren dat ze allemaal dom zyn,dan zal de toekomst het bewys leveren


  gemodereerd
 10. @percival……onder welke steen woon je??? Deze man heeft vaker akties gehouden tegen het bewind van de NDP en idd in NIS in hangmat geslapen tijdens het tellen v d stemmen.


  gemodereerd
 11. ==Sommige Surinamers hebben geen geduld en alles moet hetzelfde blijven zoals het is. Helaas komen ze NOOIT met een oplossing hoe het dan moet.

  Deze zelfde mensen weten zich wel aan te passen als ze in Amerika of Europa gaan wonen. Hun snut is dan klein.

  Zie waarom sommigen NOOIT voorruit gaan in hun leven. Handjes optillen, alles gratis, nooit een verhoging altijd eten en vooral NIET werken en leven op kosten van de belastingbetaler.


  Maak melding
 12. Enige wat je je kunt afvragen is natuurlijk hoeveel offers het volk nog kan brengen. Als mensen uiteindelijk niet meer te eten hebben kan dat cijfermatig wel kloppen maar daar heb je niks aan. Balkenende zei ooit na het zuur komt het zoet. Ik heb het herstelplan gelezen. Ik zie veel zuur en eigenlijk geen zoet. Ik zie ook veel maatregelen die in de praktijk niet van de grond zullen komen. Deel zal wel lukken maar lang niet alles.
  Maar goed veel keuze is er niet. Suriname is uitgeleend. Dit lijkt de enige optie vooralsnog. Jammer. Het land zal drastisch veranderen. De middenklasse zal dusdanig verarmen dat je straks een idioot grote arme bevolking hebt met een paar rijken die zich zullen opsluiten in hun paleizen met muren met prikkeldraad.


  Maak melding
 13. Percival en roman je kan zien dat jullie niet van su zijn
  Wie had grote massa gebr8 tijdens bouta regering of zijn jullie vergeten
  Pakito tjago mie boi joe tranga


  Maak melding
 14. Hij mag demonstreren totdat hij 1 Ons weegt.
  Met alle goede bedoelingen alleen moet deze Pakito nog echter achterkomen dat demonstreren niet de schulden gaat betalen die Openstaan die door toedoen van de vorige beleid van President D. Bouterse zij Leiding is ontstaan.
  Pakito zou dus Eigenlijk bij D. Bouterse zijn huis moeten gaan Demonstreren maar helaas Ontbreekt het hem aan Lef.


  Maak melding
 15. Broeder Pakkitow mag protesteren tegen IMF als hij een beter plan heeft, die hij ook getoetst heeft dat het zeker gaat werken. Laat het dat plan eerst aan de het volk presenteren voordat hij gaat protesteren.

  Protesteren en kritiek leveren is heel makkelijk en de beste stuurlui staan altijd aan wal. Maar wat is Pakkitow zn plan om het ecomonie te herstellen??? Ik ben benieuwd


  Maak melding
 16. pakittow is zeker benaderd door de ndp en er is zeker veel geld beloofd aan deze ommedraai figuur , , 2 jaar geleden zette Pakittow een protest mars op tegen de regering bouta , en de ndp schrok dat hij zoveel volk op de been kon krijgen , dus jullie kunnen het toch allemaal raden dat de ndp pakittow heeft omgekocht want hij kan mensen optrommelen , en die ndp-er pique maar een handjevol .
  pakittow jij moet eens goed de deal met IMF lezen , maar we denken dat je dat niet zal lukken , jij bent te laag geschoold.


  gemodereerd
 17. BOKITO IS Een Show Man

  Als Bokito Niet Wil Dat Deze Regering Niet Naar IMF Moet Zou Ik Willen Weten Welk Strategisch Plan Hij Heeft Om De Economie Te Redden


  Maak melding
 18. Nu pakito niet meer een held hier op waterkant, eerst was hij toch een Held op waterkant toen hij de mensen opriep om de straat op gegaan in 2020 toen was pakito hier nogmaals op waterkant jullie Held 🤫🤫🤫🤫🤫🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡 niemand mag geen enkele kritische dingen meer uitend op waterkant over deze coalitie, 🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂🤡🤡🤡🤡🤡


  gemodereerd
 19. Hij heeft een punt. IMF of niet. De mensen in het land kunnen niet meer. Het is allemaal teveel aan het worden. We hebben een regering nodig, die het Volk zoveel mogelijk probeert te ontzien. Chan en zijn kornuiten hebben makkelijk praten met hun volgevreten uiterlijk en luxe leventje. Vanaf dag 1 dat deze regering aanzit, hebben we het nog moeilijker dan ooit tevoren. En het mooie hiervan is, dat ze echt geen enkele andere optie hebben. Dan hun handje op te houden en vragen om geld. Nederland heeft ze al de deur gewezen. Daarna was de koek op. Erg teleurstellend na alle grootspraak tjjdens de verkiezingen. Ook Covid komt ze naar mijn inziens, goed uit. Daarmee beperkt men het Volk om te kunnen demonstreren. Ik denk dat mensen als pakitow en Sibrano vanuit hun hart spreken. Ze spreken de taal van wat er binnen de samenleving actueel is. Niemand zit te wachten op nog meer verhogingen. Ook de arrogante houding van de Vhp als zijnde superieur. Is een doorn in het oog van velen. Deze regering blijft bedelen en zoekt geen andere oplossingen in het land waar de rijkdom voor het oprapen ligt.


  Maak melding
 20. lachwekkend hoe velen hier blijven verwijzen naar bouta en shit
  ja bouta heeft er een schijtzooi van gemaakt en veel regelingen cq deels ingesteld die veel geld kosten.
  maar ik zie vetnek chan die deals niet terug draaien?
  er is weer 650.000 usd in het dramatische slm gepompt
  een staatsbedrijf met veels teveel personeel dat ook nog betaald krijgt in usd
  tevens kent dit land veels teveel ambtenaren die hun loon totaal niet waard zijn
  tevens ministers en dna leden en ook santokhi zelf die staatsgelden opvreten met hun veels te hoge salaris en achterlijke gewoontes die veels teveel kosten.
  en personeel van ebs die gratis stroom krijgen bovenop hun riante salaris? waarvoor dan>
  dan hebben we het nog niet eens over de gewone bevolking waarvan er veels teveel in loondienst zijn van lantie en geen reet doen voor hun geld.
  kijk naar salarissen en pensioenen van ex ministers etc.
  kijk naar de dubbele salarisen van veel van die opvreters.
  chan heeft aan al dat overdreven geld uitgeven niets gedaan omdat hij dan zelf ook genoegen moet nemen met minder.
  al deze kosten? hebben totaal niets met de economie te maken.
  dus deze onzin zal altijd geld blijven kosten indien het niet veranderd wordt.

  dus aan al die gilbekken hier die verwijzen naar bouta of dat bokito zelf met oplossingen moet komen?
  ik heb in me post hierboven al miljoenen opgenoemd die bespaard kunnen worden.
  maar de afgelopen maanden hebben al uitgewezen dat chan een grote lafbek is.
  hij durft niet tegen brunswijk in te gaan en bouta oppakken durft hij al helemaal niet.
  dat nachtelijke avontuurtje die hij had met bouta? hij zal of bedreigd of gechanteerd zijn op dat moment.
  van chan/brunswijk en hun opvretende families zal je niets hoeven te verwachten.
  als je uitgaves hoger zijn dan je inkomsten?
  zijn er 2 opties
  je uitgaven verminderen of je inkomsten verhogen.
  geen van de 2 wordt ook maar iets aan gedaan

  suriname zal een failed state zijn en blijven zolang surinamers de leiding hebben
  ze zijn niet capabel genoeg om het land draaiende te houden met hun domme mentaliteit

  dan heb je die domme ornaje para hier elke keer met dat gelik naar santokhi toe?
  stop toch eens met die belachelijke uitspraken
  chan wil en kan helemaal niets, het is net als bouta een opvreter
  same shit different flies.


  gemodereerd
 21. Surinamers wanneer ze het woord beloofd horen uit anderen hun mond, bijten ze zich hierin vast. Het is raadzaam om je eigen beloften en geloof te verwezenlijken door weer in de schoolbanken te gaan zitten en een cursus algemene ontwikkeling te gaan volgen. Eigen beloften zijn: Direct starten met eigen algemene ontwikkeling, niet stelen, liegen en elkaar bedriegen. Niet roven. Geen drugsdealer of drugsgebruik. Niet meewerken om eigen volk de vernieling in helpen. Help jezelf je eigen broek omhoog te houden. Ophouden met overal te bedelen. Netjes leven met name begrafenis, inboedel en woonverzekering afsluiten. Pakkitouw zijn zaak loopt voor geen meter en uit frustratie roept hij het volk op om te gaan demonstreren. Help hij hiermee het volk met zijn domme acties. Neen. Hij moet demonstreren dat Boefdraad en consorten de staatskas hebben leeggeroofd en nog steeds zoek is met de miljarden USD en Euro’s. Dan is hij goed bezig. Verenig de mensen en gaan jullie massaal opzoek naar Boefdraad.
  Zo niet blijven jullie thuis en hou je grote mond.


  Maak melding
 22. Wat wonen er veel sukkels in ons mooi Suriname. Pakkitow is goed bezig, hij is niet zo een dombo als de meeste hier op WK. Steeds terugkijken op periode Ndp. IMF heeft nog nooit ergens verbetering gebracht,alleen maar ellende. Para express,,zo dom. @Roman,jij bent gewoon een smerige racist.


  gemodereerd
 23. Pakkitouw, ik ga met je mee doen, maar ik wil ook dat je de massa daar ook gaat vertellen hoe je dan Suriname gaat redden. Want als je A zegt, moet je ook B kunnen zeggen.
  Kom met een plan over:
  Hoe gaan we de ambtenaren betalen?
  Hoe gaan de AKB,AOV en Basis zorg betalen?
  Hoe gaan we de 139 leningen (vorige regering) terug betalen?
  M.a.w. hoe moeten we gaan regeren zodat alles koek en ei gaat worden?

  Wanneer kunnen we gaan protesteren en jouw plan presenteren?


  Maak melding
 24. @boeboe
  is dat niet de taak van chan en zijn regering? om achter bouta en consorten aan te gaan?
  en doen ze dat ook? ik heb nog helemaal niets vernomen van beslagleggingen e.d. of aanklachten tegen staatsrovers en andere regeringscriminelen.
  jij wel?

  @ wan pipel
  als je even gelezen had in de reacties?
  dan had je gezien dat ik al middelen heb genoemd waarbij je miljoenen kan besparen.
  je begint zelf al met de domme opmerking over ambtenaren betalen?
  dat hele ambtenaren apparaat dat zwaar uitgedund moet worden want het is te duur en te nutteloos

  maar zoals gewoonlijk veel roeptoeteren en niet eens lezen wat er gezegd wordt, en dezelfde domme onzin herhalen
  precies zoals de surinamer is dus


  gemodereerd
 25. Wan pipel , we zullen zeker niet met deze ndp-er pakittow ( sinds gisteren) mee lopen in zijn mars , en we zeiden al dat hij niet kan lezen en niet kan schrijven , dus blijf ook maar gewoon thuis want deze paarse snotterbel zal nooit geen antwoord kunnen geven op de door jou gestelde vragen , , maar let op weet je wel die erop afkomen alle ongeschoolde paarse ratten , want de ndp zal weer eens vreten en sopie uitdelen aan die arme sloebers , en die denken o ja we moeten weer stemmen.


  gemodereerd
 26. goh rbrowny met y , , je hebt ook verstand van politiek en van demonstreren je zal zeker meelopen toch als die pakittow aangeeft op welke dag het gaat gebeuren , neem ricje en robje g mee en zeker karsien olie ( oliepitje want die hebt je nodig als licht mocht het donker worden , maar ja dat oliepitje brandt nog geen minuut hoor.


  gemodereerd
 27. Benzine, Internet, import spullen zijn geen noodzakelijke levensbehoeftes. Dus daar kun je op besparen.
  Als je je een auto kunt permitteren, dan behoor je niet tot de armste mensen.
  Leer er mee leven dat Suriname een derdewereldland is.
  Dat Henk Aaron velen succesvol wijs had gemaakt dat Suriname een paradijs zou worden na de onafhankelijkheid, was de slechtheid die destijds in de NPS zat. De NPS was een evil party met als doel tweedracht te zaaien in de maatschappij (hindoestanen versus creolen) en via het verdeel en heers politiek aan de macht te blijven.


  Maak melding
 28. Chan wist toch dat hij een lege staatskas zou komen aantreffen,hij zou nooit aankloppen bij t IMF vragen jullie eerder aan Chan hoe hij t zou aanpakken zonder IMF surinamers hebben alleen een grote mond op fb,als iemand wil demonstreren laat de persoon,is zijn goedrecht en laat Chan minder sprookjes vertellen


  gemodereerd
 29. Leef met wat je hebt al is het water dat je moet drinkin het belangrijkst is dat je bidt en god je laat lijden dit leven is tijdelijk maak voorbereidingen voor jouw laaste adem zodat je toch een plaats in vrede met de almachtige kan vinden de wereld is er straks niet meer wij zullen er straks niet meer zijn zelfs ons geschiedenis zal geen waarde hebben denk er over na god is waiting 🙌 let god be you’re provider we are in the end times,lees openbaringen


  gemodereerd
 30. is dat zo ebola , ndp zaaide onrust in de maatschappij en blijft nog steeds onrust zaaien , , de NPS moet een goede nieuwe voorzitter krijgen , mijnheer Rusland moet de hamer overdragen , een vrouw zou zeker de partij naar een hoog vaandel kunnen leiden en in het verkiezingsjaar 2025 wel hun beoogde 8—12 zetels krijgen , ze hebben genoeg vrouwelijke kaders bij de NPS, en dan kan de ABOB het vergeten bij de verkiezingen van 2025 ( als ze nog bestaan ) en de VHP krijgt een waardige concurrent in de NPS , de ndp zal al voor de ABOB zijn verdwenen.


  gemodereerd
 31. Breakingnews. Brunswijk ( VP), krijgt meer dan 200 hectare grond. Ai Chan….. joe e seting echte echte. Maar je kan geen kant op. Want als Brunsie met je breekt ben je president af.


  Maak melding
 32. Inderdaad meneer Bhola maar je mag het niet hardop zeggen dat Aron een racist was die publiekelijk opriep dat alle koekies terug naar India moest keren.want zijn bevolkingsgroep zou het land welvaart brengen. Van die oproep zien we de gevolgen nog tot vandaag,


  gemodereerd
 33. Beste Pakittow,

  Als deze regering valt, zal de economische situatie van kwaad tot erger worden.

  Suriname staat met de rug tegen de muur. Trafassi no Dé


  Maak melding
 34. Wie weinig of geen geld heeft, die leent DUUR. Wie veel geld heeft, die leent GOEDKOOP.
  Crisis of geen crisis. Geld blijft rollen aan de top. In tijden van crisis worden de rijken juist rijker.
  Zie ook hoeveel nieuwe miljardairs er wereldwijd bij zijn gekomen door die hele Covid crisis…


  Maak melding
 35. Correctie, als je GEEN geld hebt dan kan je niet eens lenen. De bank vraagt borg, wat de meesten niet hebben.
  Je kan dan alleen terecht bij die geldschieters oftewel “loan sharks”.


  Maak melding
 36. Ook toen Bouterse aan de macht was heeft Pakitow samen met Curtis Hofwijks als 1 van de eersten protest acties georganiseerd. Ook heeft hij helpen voorkomen dat er gefraudeerd werd bij het tellen van de stembrieven in Paramaribo. Ik denk dat Pakitow zich daarom oprecht zorgen maakt. Aan de andere kant zit Chan Santokhi in een moeilijke situatie. Zijn coalitie partner ABOP is bezig met zelf verrijking en hij moet daartussen proberen het land uit het dal te trekken. De diaspora zal geen geld investeren in Suriname, omdat ze wel vertrouwen hebben in de president, maar tegelijkertijd beseffen dat de kans groot is dat de ABOP met de NDP een blok kan gaan vormen om verder te gaan met corruptieve praktijken. Er is daarom geen andere optie dan een beroep te doen op het IMF. Als de VHP en de NPS de handdoek in de ring gooien, is Suriname compleet verloren en helaas beseffen weinig mensen dat in Suriname. Het overgrote deel van het volk leeft van dag tot dag en kunnen gemakkelijk beïnvloed worden.


  Maak melding
 37. De benadering naar het IMF is reeds in volle gang en bij een vlotte afwerking van zaken, zijn we straks beland in een afrondende fase. Het proces lijkt dus onomkeerbaar. Voor zover er bezwaren waren ,had men vroegtijdig moeten ingrijpen, protesteren en demonstreren. De chirurg is namelijk al bezig met het opereren van de patiënt.

  Het is een kwestie van de tering naar de nering zetten. Een huishouden moet in staat zijn te bezuinigen. Vanaf nu zal men echt alles op papier moeten zetten en kijken wat de inkomsten en uitgaven zijn, en aan de hand daarvan er het mes inzetten. Micro-economie op zijn allerkleinst ,tevens creativiteit op zijn allerhoogst.

  Deze stap naar het IMF was onvermijdelijk. Had de NDP gewonnen, zou deze executie ook genomen zijn, tevens, nog meer dealen met landen als China, India ,Cuba ,Rusland enz. Het zou dus min of meer hetzelfde huidige beleid geweest zijn. Alleen kon er niemand beschuldigd worden zoals nu het geval is. Het enige voordeel dat Chan heeft ten opzichte van gewezen president Bouterse , is het herstellen van de banden met Nederland. Echter ,er werd reeds niet meer gerekend op Nederland en concentreerde zich men op alternatieven. Het betekent dat wanneer de NDP gewonnen had ,men nog voortvarender van start zou zijn gegaan dan deze huidige regering, omdat alle knelpunten reeds bekend waren. Men wist precies wat in de Surinaamse Toko te koop was. Anyway ; demonstreren is een recht!


  Maak melding
 38. De Surinamers zijn bang want velen werken niet of verdienen een mager loontje. De meesten hebben wel een auto / brommer. Wel IMF komt eraan, zetten jullie je mnaarvschrap, verkopen jullie je auto en gaan jullie masr lekker weer met de bus, zoals vroeger. Want ung lai oto. Klein Suriname met zoveel autoos. De Nederlander zou zeggen, je hebt schulden, Oke, ik help je , mnaar je verkoopt alle luxe die je bezit. Dan betaal je 3 jaren 1 bedrag en de rest word je kwijtgescholden. Gaan jullie leren, jullie hebben het veels te goed.


  gemodereerd
 39. Suriname heeft de IMF dringend nodig !!!
  Suriname is failliet dat moet ieder burger in Suriname beseffen.

  Deze regering kan nu orde op zaken stellen om Suriname Internationaal te laten erkennen, zodat ook Suriname in aanmerking komt voor allerlei economische voordelen o.a. subsidies etc.

  Vertrouw erop dat met de hulp van de IMF het de goede kant
  zal gaan in het prachtig land Suriname.


  gemodereerd
 40. Brunswijk moet weg hij is met corruptie bezig. Zolang hij in de regering blijft gaat Suriname nooit voorruit. Diaspora/IMF geeft geen cent aan deze criminele VP.


  Maak melding
 41. De NDP heeft IMF en alle financiele instellingen in Suriname opgelicht !

  De schade die Bullshit Bouta en zijn dieven gilde hebben aangericht is enorm ! Erger dan was verwacht !

  De feiten moeten nu niet verdraaid worden. Daarom is het goed dat Team Santokhi het volk met haar neus op de feiten drukt. Men moet niet vergeten dat de NDP tot de laatste seconde heeft geroofd, zelfs correction fluid hadden ze niet achter gelaten !

  Para Express heeft terecht opgemerkt dat er een pro-Brunswijk beeld en een anti-Santokhi beeld wordt gecreeerd.
  Nu Team Santokhi het bedje zo goed als heeft gespreid willen de paarse patjakkers in zee gaan met ABOP en Brunswijk president maken.

  Para Express heeft ook aangegeven dat komend kwartaal dus over enkele weken er aangevangen gaat worden met het echte werk. Dit alles is mogelijk gemaakt door Team Santokhi, omdat zij duidelijk wel een herstel plan en een plan van aanpak hebben. Santokhi heeft duidelijk wel een team van deskundigen klaar staan die op Full Speed opereren.

  Het is onterecht om de fouten van Brunswijk en ABOP in de schoenen te schuiven van Santokhi en de VHP !

  JusPol is ook in handen van ABOP dit verklaart ook waarom criminaliteit niet is aangepakt en waarom de vernietigers van land en volk vrij rond lopen of de tijd en de ruimte krijgen om te vluchten !

  Laten wij eerlijk zijn en onderscheid maken tussen the right and the wrong !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding
 42. Met de gang naar het IMF wil deze regering een deel van de bevolking opofferen. In het geval van Suriname zal dit deel zeer groot zijn. Nu al is de regering een deel van het volk i.v.m covid-19 op te offeren. Doet me denken aan de situatie in India. Een bepaald percentage van de bevolking ruim 10 tot 15 procent :procent is welvarend terwijl meer dan 1 miljard mensen in diepe armoede leven. Net als in India is men in Suriname bewust bezig om
  het aantal inentingenn laag te houden. De regering van Suriname had een beroep kunnen doen op Rusland en China om vaccins te leveren. Suriname zou voor een zeer zachte prijs vaccins kunnen inkopen en zeer groot gedeelte zou als schenking ontvangen worden. Dit is dan ook de reden waarom Nederland niet zit te springen om Suriname te helpen. Het is een politiek spel van de regering Santokhi om Nederland onder druk te zetten. Santokhi wil Suriname graag aan de Nederlandse tepels laten zuigen terwijl er intelligente oplossingen zijn.

  Er lopen in Suriname een groot aantal cocaine miljonairs en cocaïne miljardairs rond die kaalgeplukt kunnen worden. Dat zijn de vrienden van Santokhi die hij natuurlijk met rust gaat laten. Hij wordt door hen gefinancierd. Suriname moet volwassen worden en het lijkt er steeds meer op dat deze regering die verantwoordelijkheid niet aan kan. Het ligt nu aan de bevolking om de regering Santokhi – Brunswijk te dwingen op te stappen. Het zijn dezelfde mensen in deze regering die Pakkitow alle steun gaven toen hij zijn activiteiten tegen de vorige regering begon.


  gemodereerd
 43. Mensen die generaties lang niet zelfbewust zijn geworden hebben
  geen scheppingsvermogens en zijn angstig voor verandering en
  verantwoordelijkheid.

  Angst begrensd en verlamd het denk en gevoelsvermogen (verstand)
  dan ziet men alles als bedreigend en onmogelijk. Het bekende “WE PINAREN”
  WORDT WAKKER!


  gemodereerd
 44. Met de gang naar het IMF wil deze regering een deel van de bevolking opofferen. In het geval van Suriname zal dit deel zeer groot zijn. Nu al is de regering een deel van het volk i.v.m covid-19 op te offeren. De regering van Suriname had een beroep kunnen doen op Rusland en China om vaccins te leveren. Suriname zou voor een zeer zachte prijs vaccins kunnen inkopen en zeer groot gedeelte zou als schenking ontvangen worden. Dit is dan ook de reden waarom Nederland niet zit te springen om Suriname te helpen. Het is een politiek spel van de regering Santokhi om Nederland onder druk te zetten. Santokhi wil Suriname graag aan de Nederlandse tepels laten zuigen terwijl er intelligente oplossingen zijn.

  Het ligt nu aan de bevolking om de regering Santokhi – Brunswijk te dwingen op te stappen. Het zijn dezelfde mensen in deze regering die Pakkitow alle steun gaven toen hij zijn activiteiten tegen de vorige regering begon. De mensen moesten slim stemmen bij de vorige verkiezing. Nu voelt men zich zwaar misleid. Dit mag men mijn inziens kenbaar maken.


  Maak melding
 45. Haha die man is niet goed, eerst Bouterse stemmen en nu de shit opgeruimd wordt gaan protesteren.


  gemodereerd
 46. iemand moet pakkitow uitleggen hoe een economie van een land werkt.

  hij bedoelt het goed maar er is geen andere uitweg omdat de monetaire reserve nihil is.

  de regering bouterse ging alle prijzen laag houden door monetaire financiering dus geld drukken.
  maar er is geen dekking.

  zoveel leningen in usd maar alle geld is gestolen. nu zit deze regering met het leningen probleem.

  bouterse en hoefdraad hebben leningen genomen maar nooit afgelost. en nu komen de problemen.

  bouterse wilde de koers met wapens en geweld op 7.52 houden maar op straat was deze al 20.

  dus pakittow denk goed na en laat iemand je goed uitleggen.

  het volk is verarmd ja. maar zolang de koers niet stabiel is kan je dit niet oplossen.

  pas als de koers stabiel is en de monetaire reserve hoger dan de hoeveelheid srd in omloop kan je lonen verhogen pakittow.

  zodra je nu lonen gaat verhogen door monetaire financiering gaan prijzen direct stijgen alsook de koers. en dat moet niet.

  maar veel mensen in ons land vooral de paarse aanhang is niet geschoold of matig dus men weet het niet en geeft deze regering de schuld van alles. al leg je ze uit ze gaan he ook niet begrijpen. is moeilijk maar van een ezel kan je geen paard maken pakittow. dus take it cool man. wakti rustig tot na covid of geef de mensen 2.5 jaar de tijd.


  gemodereerd
 47. Afgelopen maandag zijn er 30.000 vaccins geleverd aan Suriname. Hoeveel mensen zijn gevaccineerd? Niet genoeg, er zijn vaccins over. Wat voor nut heeft het voor Nederland om vaccins op te sturen. Weer onzin robg.

  Het is geen bananenwinkel, zowel het Russische als het Chinese vaccin zijn net goed gekeurd.
  Jullie hitsen die mensen op om vooral geen vaccin te nemen, terwijl jezelf gratis gevaccineerd bent, dat is nichterige valsheid. Het gaat er bij jou niet om het suri volk, maar om de macht van ouwe criminelen.


  Maak melding
 48. Met marrons is het niet mogelijk om een land te transformeren a la Dubai.
  Marrons zijn onbetrouwbaar dat is wederom weer bewezen. Marrons zullen altijd in armoede en criminaliteit leven. Het is genetisch aangelegd bij hen. Kijk maar naar Diana popie herstel pokie


  Maak melding
 49. @papiratigri. Vaak sla je de plank mis, maar ik ben het deels eens met jouw schrijven. Alleen dat gedeelte van, dat de NDPlee voortvarend van start zou gaan, daar ben ik het met je oneens. Welke partij of regering ook gevormd zou worden in deze huidige tijd zou en gaat het erg moeilijk krijgen als derde wereld land. Surinamers vergeten dat er naast een diep economische crisis ook de Corona crisis bijna heel de wereld in de macht heeft. Suriname, maar ook welke regering dan ook kan niet oneindig blijven lenen en niet terugbetalen. Het probleem van het Surinaamse volk is dat zij bang zijn om de handen uit de mauwen te steken. Heel de dag op de hoek van de straat staan en elke Surined die langs loopt lastig vallen. Dat kunnen zij heel goed.

  RobGay, Lucia, pony etc..denken het beter te weten, maar ze zitten mooi in Nederland van hij uitkering te genieten. En maar roepen dat de Surinamers niks te eten hebben. Alleen als al langs de weg loopt, op lande etc kan je genoeg groenten plukken, gratis en voor niks. Kangkong ofwel dagoeblad erg gezond, maar wie eet of plukt dat? Wat dacht je van gewoon je hengel pakken en gaan vissen..veel heb je niet nodig om te overleven. Maar de mentaliteit van Surinamers is liever lui dan moe.

  En natuurlijk mag Pakito protesteren, maar wat bereik je ermee? Zeker in deze tijd zouden Surinamers voor elkaar moeten zijn en de rotte appels moeten aanpakken. Maar nee hoor het enige wat je hoort is klagen.

  Als nieuwe regering moet is eerst puinruimen voor je verder kan en ja 10 jaar puin is niet in 1 jaar opgeruimd, zeker niet als er geen data meer aanwezig is. Waarom denk je dat de vorige regeerders alles hebben meegenomen? Maar goed het volk wordt dom gehouden om ongestoord te kunnen graaien.


  Maak melding
 50. @RBrown
  Lees even goed álle opmerkingen van Para Express, tenminste als je begrijpend kunt lezen! Para Express is één van de weinigen
  die een duidelijk zicht heeft op de deplorabele situatie in SU en er ook een zinnige visie op heeft!!!!! Kan er tot nu toe
  alleen AMEN op zeggen!
  Deze regering werkt 7 dagen in de week, ten koste van hun gezinsleven om tot oplossingen te komen. Geef ze toch de kans
  om orde op zaken te stellen i.p.v negatieve uitlatingen te doen. Pakittow is gewoon een narcist die voortdurend om aandacht vraagt maar zelf niet met een betere oplossing kan komen…..


  Maak melding
 51. Citaat: ROBG
  Het is een politiek spel van de regering Santokhi om Nederland onder druk te zetten. Santokhi wil Suriname graag aan de Nederlandse tepels laten zuigen terwijl er intelligente oplossingen zijn.

  ” terwijl er intelligente oplossingen zijn. Zeker weer 139 leningen afsluiten. De bekende mentaliteit:
  Als wat vandaag op tafel ligt opeten, morgen gaan we lenen of stelen.


  Maak melding
 52. IETS Bereiken met demonstreren NUL, NUL;
  Deze TIJD is om Hard te werken en heel belangrijk is
  SAMENWERKEN.
  Binnen een Jaar wil je verandering zien, terwijl jaren doorheen is het
  Land kapot gemaakt.
  HOE ANDERS MOET DIT ARME LAND DAN TOT WELVAART KOMEN.


  gemodereerd
 53. robGay, aan welke tepel ben jij nu aan het zuigen? Is wel lekker hè? Om in Nederland te wonen en te zuigen?
  Ik wacht nog steeds op antwoord, waarom woon je in Nederland als de ndPlee en zo goed gedaan heeft?

  Geef eens een voorbeeld van een intelligente oplossing aub?


  Maak melding
 54. Uit geen enkel land komt steun. 100%.
  Brunsie moet weg?? Zonder Brunsie gaat Chan thuis zitten met Melissa. Dit huwelijk is ook voorbij. Bij Abop al scheuren, Chan komt als grote bedrieger over.
  Dit is nemen war ze kunnen.


  gemodereerd
 55. Deze man vertrouwd zijn eigen schaduw niet. Idem dito de meeste slim-stemmers. Silos had het verloop van de verkiezingsuitslag in geuren en kleuren uitgelegd, en toch hebben ze massaal gebivakkeerd in het NIS. Toen logisch, na tientallen jaren in angst te hebben geleefd.

  Maar nu moet je wel zover zijn, om door te hebben dat het geen normale situatie is in suri en de rest van de wereld. Een algemene ontwikkeling en een macro view ontbreekt. Relativeren!
  Je speelt in de kaarten van de tegenstander. Ze liggen op de loer, je moet kunnen aanvoelen wat waarheid is. Vooral als je een politieke carrière ambieert.

  Als je iets niet snapt, durf te vragen, maar ga niet dreigen, das niet chique.


  Maak melding
 56. @Esmerald, Suriname had veel eerder een beroep kunnen doen op de vaccins uit Rusland en China. Deze vaccins bleken vanaf het begin veilig en effectief te zijn. Dit is de zoveelste fout en mega blunder van de regering Santokhi met een narcist als minister van Volksgezondheid. Als zij het goed deden zou het volk niet morren.

  Neem ook van me aan dat er genoeg geld is bij de overheid. Ze liegen en bedriegen de bevolking. Natuurlijk heeft Suriname een grote Staatsschuld. Een groot deel van deze schuld is door deze regering aangehouden. M.a.w. er wordt niet afgelost terwijl de vorige regering een aflossingtermijn met de geldschieters overeen was gekomen . Deze aflossingsbedragen zijn in het bezit van de overheid. Daarnaast komt er heel veel geld binnen via de inkomsten uit goud en olie. Het is een bewuste keuze van de regering om deze gelden niet uit te geven. Ze moeten de bevolking echter niet op het verkeerde been zetten.Daarmee gaan ze hun kop niet redden.

  Dat de massa nog niet op straat is gekomen hebben ze mede te danken aan de pakketten die familieleden opsturen en het geld dat familie overmaakt. Vroeg of laat pikt de bevolking het verdraaien van de regering niet meer. Druppelsgewijs komt het proces los. Men kan zich met veiligheidsdiensten voorbereiden op de grote protesten die gaan komen. Het protest zal men niet kunnen stoppen.


  Maak melding
 57. robGay, waarom China en Rusland? Daar zitten leiders die net zoals moordenaar D denken. Hij is pas echt een narcist! En dat ben jij ook! ikke ikke ikke, de rest mag stikke.
  Ps, ik wacht op je antwoord, waarom woon jij in Nederland?


  Maak melding
 58. Niet waar!
  “Suriname had veel eerder een beroep kunnen doen op de vaccins uit Rusland en China. Deze vaccins bleken vanaf het begin veilig en effectief te zijn. “

  21april 2021
  EMA en WHO gaan in mei het sputnik vaccin beoordelen. Bron: Google

  7 mei 2021
  Het WHO heeft Sinopharm (chinees vaccin) goedgekeurd. Bron: Google
  Surinamers verdienen minimaal een goed gekeurd vaccin.
  Meld me wanneer jullie gaan protesteren op het museumplein of wordt het malieveld.


  Maak melding
 59. @Wan pipel, de leningen zijn afgesloten om op lange termijn af te lossen. In delen zou de overheidsschuld worden afgelost. Deze regering wilde proefondervindelijk dit gekozen traject niet volgen en men koos voor een andere aanpak. Hierdoor zijn zeer grote problemen ontstaan in het land. De regering Santokhi heeft gewoon verkeerde keuzes gemaakt. Met misinformatie en nep nieuws tracht men de massa te misleiden dat hun aanpak, de route naar het IMF de beste oplossing is. Dit gaat helemaal fout en in Santokhi zal een dictator tot leven komen. Om erger te voorkomen moet de regering haar mandaat teruggeven.


  Maak melding
 60. het tolereren van de roversmentaliteit van brunswijk maakt santokhi al een erg slechte president
  ten koste van alles president blijven.
  het volk heeft al lang genoeg kunnen zien dat brunswijk nooit zijn aantal stemmen verdient heeft.
  misschien moet santokhi de coalitie laten klappen om een nieuwe verkiezing te forceren.
  alleen heeft santokhi nu heel veel slechte dingen gedaan waardoor zelfs hij in het nauw zal komen bij een nieuwe verkiezing.

  @ para express
  het over jezelf hebben in de 3de persoon maakt je nu niet erg intelligent.
  tevens dat gelik naar santokhi toe? terwijl die man niets doet om uitgaves te verminderen?
  maar wel geld bij gaat lenen?
  “bedje gespreid” waar heb jij het nu over?? santokhi heeft niets gedaan…dat is juist het hele probleem.
  je zegt dat santokhi bezig is met een herstel plan met een groep deskundigen?
  maar het overmatige uitgave beleid wordt niet aangepakt?
  je praat veel, maar hebt totaal nergens verstand van en ziet de echte problemen niet eens.
  maar in jouw ogen doet santokhi het goed? terwijl die nog niets positiefs gedaan heeft.
  alleen maar meer onnodige uitgaves gedaan die ook al niet betaald kunnen worden.

  je bent een trieste zelfverklarende intellectueel met het verstand van een pinda.
  je bent net als een boutist, je vriendje kan niets fout doen
  vraag me af wat al die onzin van je, je eigenlijk opleverd?


  gemodereerd
 61. Een ieder een beter plan heeft om het land uit de ellende te halen waarin Desiré Delano Bouterse en zijn 80 rovers het land in hebben gebracht is welkom.
  Heb je geen (beter) plan houdt dan verder je gore bek en ga rustig in een verdomd hoekje zitten.


  Maak melding
 62. ‘Pakittow’: Ik ga een protestactie moeten organiseren

  Doe niet dom jongen. Ga je tijd en energie goed gebruiken en ga werken. Gelet op de omstandigheden, tijd en het moment is er geen tijd om protestacties te organiseren.

  Er moet orde op zaken worden gesteld door het wanbeleid die ddb, hoefdraad, simons, ddb-criminelen de afgelopen 10 jaar weer hebben gemaakt in de republiek Suriname. Het is zo en niet anders.

  Als je wil protesteren, ga dan naar Leonsberg bij de villa van ddb en gezin en ga de vele miljoenen us-$, miljoenen € daar haal halen. Dan heb je teeltballen. Dan Joe Na Man! Wees Geen So Mofo en doe dat.


  Maak melding
 63. Was het niet robg en de andere paarse djamoe edes , die pakittow ZO VERGUISDEN, toen hij protestacties organiseerde tegen opa D en de paarse boevenbende? Je bent niets anders dan een djompo lina, die niet weet wat links/rechts/ voor en achter is. Je geeft nooit antwoorden op vragen gesteld door andere WTKanters.
  Pakittow moet oppassen, dat de paarse ocerbende hem niet als speelbal gaan gebruiken; want si brain no en diki boloe konden niet eens 100 mensen op de been brengen.
  En ik blijf de vraag stellen en al moet ik een ons wegen: PE A MONI DE EN PE BOEFDRAAD DE? Opa D weet het en jij ?


  Maak melding
 64. Pakittow moet doorzetten waarmee hij vannplan is. Deze regering is bezig een verborgen agenda door te voeren. Ze liegen met volle teugen over de vorige regering terwijl ze verborgen plannen doirvoeren. Het zijn neo liberalen die de bemoeienis van de overheid in alle sectoren van de samenleving willen beperken. Een small government is hun visie niet alleen qua ambtenaren een klein overheidsapparaat.

  Het overheidsapparaat is inderdaad een waterhoofd. Het aantal ambtenaren moet zeker teruggebracht worden. Volgens de VES, Martin Schalkwijk, Boussaid enndevBHP moet de overheid zich in bijna alle domeinen van de samenleving met haar financiering terugtrekken. Het streven is er o.a. op gericht om EBS, Waterleiding, de Centrale Inkoop van medicijnen, enz af te stoten en aan bevriende VHP zakenlieden te geven. Het ligt in de bedoeling dat de mensen de hoofdprijs gaan betalen. De huidige politici bedriegen het volk. De mensen hebben ze kundig misleid. De mensen moesten slim stemmen bij de laatste verkiezing en nu kotsen de mensen hen uit. De ellende die zij over het volk brengen is ongekend. Maar……. Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt haar wel. De VHP heeft in elk geval verkeerd gegokt. Maisha Neus en Curtis Hofwijk hebben zij met veel geld weten te neutraliseren maar niet iedereen is uit dat soort hout gesneden.


  Maak melding
 65. Ik heb er geen problemen mee als luie mensen die weigeren hun handen uit de mouwen te steken en alleen maar zitten te wachten op voedselpakketten honger lijden. Laat ze maar voelen. Ik heb er wel problemen mee als ouderen, gehandicapten en kinderen niet te eten hebben en er geen medicijnen zijn om zieken te genezen.
  Een ieder weet dat een deel van het geleend geld bestemd is voor de aankoop van basisgoederen zodat de prijzen in de winkels niet verder de pan uit rijzen.
  De Surinamer is een klaagvolk en wilt alles gratis zonder een vinger uit te steken.
  Pakito neem je matie pique mee, roken jullie samen een djoko en ga lekker demonstreren maar na soso las teng…, Vergeet niet om toestemming te vragen want Suriname zit in de 3e corona-golf en er zijn al meer dan 200 doden te betreuren.


  Maak melding
 66. robje g wij vragen ook aan jou net zo als Tupac , waarom woon je in Nederland , , maar jij durft geen antwoord te geven he nep econoom paarse schijtlaars , , telkens vraagt Tupac aan jou , waarom woon je in Nederland en je geeft geen antwoord op een gewone vraag , zo ziet iedereen hier op WTK en ook je holmaatjes , je paarse vrienden ratten dat je een nul bent 0,0 dus kleinzerig vies en vuile paarse rat je staat schaakmat.


  gemodereerd
 67. Surinamers zijn geen klaag volk. Ambtenaren zijn een klaagvolk tot een zekere hoogte. Want ook hun salarssen zijn om van te huilen.

  Vele Surinamers die geen ambtenaren zijn moeten keihard voor hun geld werken, busondernemers, boothouders, bedienden, marktkooplui, taxichauffeurs, hosselaars, kappers, restaurants, kleine en arme landbouwers,
  et cetera.

  Zie:

  – Pandemie,
  – alles dicht. lock down,
  – grote regentijd,
  – moni no de,

  Op grond hiervan kan onmogelijk gezegd worden dat Surinamers een klaagvolk zijn, tenzij zij aangeven dat a libi tranga now.


  Maak melding
 68. Citaat robg: maar….al is de leugen nog zo snel ,de waarheid achterhaalt haar snel. Ik moet je in deze gelijk geven. Want je beschrijft opa D helemaal perfect gelet op zijn handel en wandel vanaf 1980. De feiten liegen er niet om.
  Maar was jij niet 1 van de diegenen, die pakkitow verguisden, toen hij tegen opa D demonstreerde? Hoe komt het dat je van je paars geloof bent afgevallen? Of is het puur, omdat het tegen de huidige regering is? Enne, nog steeds de simpele vraag PE A MONI DE EN PE BOEFDRAAD DE? Opa D weet het en jij? We benne en blijve benieuwd.


  Maak melding
 69. Domste volk van de wereld. Laat dat land lekker kapot gaan. Verdiende loon. Lekker doodbloeden net als Venzuela.


  gemodereerd
 70. So so ka! Surinamers kunnen …..l…l.en als Brugman, maar de handen uit de mouwen steken ho maar, dat doen de buren wel. Wij willen in weelde en overvloed levem, maar stemmen nog steeds op moordenaars en semi- alfabeten. Een paria staat verdiend paria’s aan de macht!


  gemodereerd
 71. @ directeur zonder bedrijf14 mei 2021 At 12:30

  Verander je naam in directeur zonder hersenen dat vertegenwoordigt beter wat je verkondigt.


  Maak melding
 72. Tyfus reacties allemaal om er corona van te krijgen so so hoofdpijn. @ Robg sterkte deze @Tupace en @Wat grote ratten die wachten op je reacties om je steeds ziekelijk aan te vallen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES