Dc Paramaribo Noord-Oost bezoekt moskeeën vanwege einde ramadan

8
Dc Paramaribo Noord-Oost bezoekt moskeeën vanwege einde ramadan
De delegatie bij de hoofdmoskee van de SIV aan de Keizerstraat.

In verband met de vastenmaand Ramadan en het komende Ied-ul-Fitr feest heeft districtscommissaris Ricardo Bhola van Paramaribo Noord-Oost een bezoek gebracht aan de Surinaamse Moeslim Associatie (SMA) en de Surinaamse Islamitische Vereniging (SIV). De delegatie bestond verder uit de DNA-leden Ronny Aloema, Rui Wang en de districtsraadleden Udairay Panchoe en Anup Moti. Bij deze gelegenheid heeft de burgervader ook goederen overhandigd. Het doel van deze bezoeken was om betrokkenheid te tonen met de moslimgemeenschap die momenteel aan het eind van de vastenmaand is. 

“De vastenmaand is een enorme beproeving. Het heeft indirect een impact op de gehele samenleving. Vandaar dat ik gemeend heb ook door tussenkomst van sponsoren, goederen te overhandigen. Volksgezondheid staat op de eerste plaats, hoe vervelend de regels ook zijn”, aldus de burgervader. Hij wenste verder een rustige en veilige Ied-ul-Fitr feest toe aan de gemeenschap. De bestuursleden van beide gebedshuizen waren enorm blij met de komst van de dc.

Faisel Bafati van de SMA gaf te kennen dat bij de islamitische leer er voorzien wordt van een pandemie. Wanneer er een pandemie is, moet alles gesloten worden. Hij stelde dat volgens de Islam het een zonde is als regels als “lockdown“ komen en regels overboord worden gegooid. “De Islam ondersteunt de regels van de overheid. Wij hebben alle begrip daarvoor. Wij sporen de leden zelfs aan, zich daaraan te houden. Zelfs het vaccineren ondersteunen wij ook, omdat het ook een stukje Islam is. Laat je behandelen”, aldus Bafati.

SIV-voorzitter Robert Bipat gaf aan dat het een heel andere Ramadan is vanwege de Covid-19-situatie. De opdracht vanuit het islamitische geloof is gegeven dat het leven van elk mens ongeacht geloofsovertuiging, heel belangrijk is. “Als je moeite hebt gedaan om het leven te besparen, heb je een hele natie gered”, citeerde de voorzitter van de SIV. Het is dus een plicht om aan de regels te houden en zodoende om besmettingen te voorkomen.

Bij beide moskeeën overhandigde de burgervader onder andere handsanitzers en mondkapjes. Beide organisaties spraken dank en waardering uit voor het bezoek en de geste. De goederen zullen goed gebruikt worden verzekerden de moslimorganisaties.


8 REACTIES

 1. Ied-Ul-Fitre is een belangrijke dag in de moslim wereld. Een bezoek van een officiele vertegenwoordiger is een nodige erkenning. Ik hoop dat de president morgen- donderdag- de Surinaamse muslim wereld en Suriname toespreekt.

  Toen ik klein was schoten we vuurwerk af. We bezochten de ouderen en genoten van de snacks die ze ons gaven. Thuis hadden onze ouders een heerlijke maaltijd klaar. Iemand vertelde dat wanneer je op Bodoh dood gaat je rechtstreeks naar Paradijs gaat. De kinderen waren vrij van school.


  Maak melding

 2. Mooi Gebaar.
  Ieder zijn belevenis.
  Overal in de wereld is er ellende, OORLOG, overstroming ect.
  Het leven is kort. Probeer allen toch een mooi dag door te brengen.
  gemodereerd

 3. @ Tunggak
  Bij het einde van de ramadan werd Bodo gevierd en de Javaanse buurtbewoners begonnen al heel vroeg met koken van allerlei hapjes. Kippen werden geslacht en gekookt in een grote bariel. Vervolgens werd het in bananen bladeren met rijst opgediend. Iedereen was welkom; creolen, Hindoestanen Doklas en noem maar op. Die saamhorigheid is door de politiek doodgemaakt.


  Maak melding

 4. Waarom moet er perse worden geslacht kunnen deze mensen anno ,2021 niet vegetarische eten maken in plaats van slachten vlees vreet monster lijken het wel. Ook in nl veel moslims waarom turken pakistanen marokanen. Arme dieren lijden er onder. In de midden-oosten geen feest maar bommen vuurwerk Israel pakt de palestijnen flink en hard aan. Bommen regen daar.


  Maak melding

 5. @Sandra,

  De moeselmaans mogen alleen dieren offeren aan hun god Allahu.
  Allahu lust geen vegetarische maaltijd. Hij wil alleen bloed proeven. Van dieren, maar ook van mensen. Vandaar dat moeselmaans zo graag de keel doorsnijden. Ze hebben er zelfs een woord voor: kalaam.


  Maak melding

 6. Niet alle werkzaamheden van een DC zijn leuk. Zoals een Hindoe (tenminste als Ricardo Bhola dat is) die een moskee moet gaan bezoeken.
  Moskeeën waar gepreekt wordt dat Hindoes afvalligen zijn omdat ze beelden aanbidden of waar koeien (geslacht en) geofferd worden. Waar op de vrijdag ophitsende en opruiende taal wordt gebezigd tegen niet-moeselmaans.


  Maak melding

 7. Ik heb je opmerking gelezen @jai chand volgens mij heet de afslachting Kurbani ik weet het niet zeker toch dank je wel . Hindoes ik ken er heel veel zijn super Hypocriet ook in mijn familie. Lijkt wel of ze duivelse genen hebben netals veel blanken en zwarten en moslims. Moslims durven niet tegen israelieten israel is veel te sterk voor de palestijen maar de palestijen krijgen steun uit andere moslim landen zoals turkije, pakistan enz. Hun worden toch in de pan gehakt door de israelieten. Hun zijn te zwak voor hun.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.