Total lockdown op Id-Ul-Fitre en alle andere nationale feestdagen in Suriname

18
Total lockdown op Id-Ul-Fitre en alle andere nationale feestdagen

Minister Amar Ramadhin heeft zojuist bekend gemaakt dat de Surinaamse overheid heeft besloten dat er op alle aanstaande nationale feestdagen sprake zal zijn van een total lockdown.

De eerstkomende nationale feestdag in Suriname is Id-Ul-Fitre, aanstaande donderdag 13 mei.

De maatregel is unaniem besloten binnen de regering op basis van de huidige bevindingen en inzichten. De total lockdown op Id-Ul-Fitre gaat in op woensdag 12 mei om 20.00u ’s avonds tot vrijdag 05.00u.

Ook op Keti Koti, 1 juli 2021, zal er een total lockdown gelden.

Dit zei de minister:

18 REACTIES

 1. Wordt het niet de hoogste tydt dat men masaal gaat inenten ,zodoende de hele maatschapy weer open testellen.We hebben al een Fragile economie en deze lockdowns maken het nog slechter. Ook de gemeenschap zyn door de spaar centjes heen ,en gezinnen hebben het er moeilyk mee, men moet nu echt iets aan doen ander gaan we langzaam richting Dictatuur.


  Maak melding

 2. Beste Mensen

  It Verwondert Mij Dat Een Simpele Minister Van Volksgezondheid Zich Hier Over Uit Spreekt.. In Feiten Moet De Hoogste Baas Van Een Land Zich
  Hier Over Uit Spreken Wat Lockdown Betreft.

  Wereldwijd Geschied Lockdown Uitspraak Op Presidentieel Nivo.
  Als Ik In Suriname Was Zou Ik Absoluut Geen Gehoor Aan Geven


  Maak melding

 3. Richting dictatuur?
  We zijn zijn al in dictatuur.
  Allemaal hebben hun feesten gehad. Nu moeten de muslims met de gebakken peren zitten.
  Nationale feestdagen is goed, heeft met niemands geloof te maken. Maar eid ul fitre heeft te maken met een geloof. En gaan ze aan een geloof. Hoe “massale ontmoetingen”???
  Er zijn al geen moskee bijeenkomsten, geen gebed op plein. Eid ul fitre is ook vorig jaar gegaan volgens de regels. Wij, Surinaamse muslims, houden ons wel aan de regels.
  Laten ze eerst die groeperingen in sarmacca aanpakken, waarover de bewoners nog laatst geklaagd hebben.
  Erg met VHP, er met deze regering.
  gemodereerd

 4. blijf waar je bent limbo , , onrust zaaier , en daar in de bijlmer gaat het goed he bouta kontenlikker , , kijk eens in een spiegel dan kun je pas zien hoe simpel jij bent , waardeloze nak-nak figuur , hoofdletterfiguur , de ongeschoolde nietsnutters he limbo.


  Maak melding

 5. ze moeten op stappen.want de burgers gaan eraan zo kan het niet verder
  gemodereerd

 6. Mooie gelegenheid om de helft van de nationale feestdagen in Suriname voor eeuwig af te schaffen, begin maar met ALLE religieuze feestdagen at te schaffen, dan is het zo gepiept.


  Maak melding

 7. zie je wel rbrowny met y , , dat je niet weet wat een dictatuur is , ongeschoolde yyyyy , , bouta regiem 1980–1987 dat was dictatuur en 2010-2020 was ook een dictatuur , , en brown wie heeft de spaarcentjes van het volk gestolen , , ja jou lieveling bouta met zijn familie en zijn paarse boevenpartij , en jij geeft deze regering de schuld , nou ongeletterd paarse figuur browny hebt jij oren , als je die hebt , en je hebt ook vingers , krab dan eens achter je oren en het paarse bloed zal vloeien.
  en het covid virus houdt van paarse rattenbloed ( via de longen ) , en de muggen ook.


  Maak melding

 8. @RBrown,

  99,7% van de bevolking loopt geen gevaar. Het is toch te zot dat voor 0,03% die wel een gevaar loopt, iedereen verplicht gevaccineerd moet worden of zwaar onder druk wordt gezet (Vaccin paspoorten) om zich te laten vaccineren.
  Waar zijn de beleidsmakers mee bezig?
  Intussen geven steeds meer en meer experts toe dat de vaccins (mRNA varianten) gevaarlijk en dodelijk (kunnen) zijn.
  Dit middel is vele malen erger dan de kwaal.


  Maak melding

 9. Dit is dan “eerlijker”. Elke feestdag gewoon total lockdown.
  De autoriteiten hebben dan meer tijd om de illegale (seks)feesten te gaan controleren. Daar verspreiden ze niet alleen Covid, maar alle soorten andere ziekten…


  Maak melding

 10. Die hele dag hoefde geen vrije dag.
  En de huis feestjes mogen gewoon door al komen bog en politie.
  Mensen uit nl krijgen hun bandje en hoeven niet in quarantaine, bewaking komt ook niet kijken thuis.
  Slaapt de minister onder een steen??
  gemodereerd

 11. Quote

  99,7% van de bevolking loopt geen gevaar. Het is toch te zot dat voor 0,03% die wel een gevaar loopt, iedereen verplicht gevaccineerd moet worden of zwaar onder druk wordt gezet (Vaccin paspoorten) om zich te laten vaccineren.
  Waar zijn de beleidsmakers mee bezig?
  Intussen geven steeds meer en meer experts toe dat de vaccins (mRNA varianten) gevaarlijk en dodelijk (kunnen) zijn.
  Dit middel is vele malen erger dan de kwaal.
  gemodereerd

 12. phagwa is geweest dus wat boeit het de hindoestanen?
  totaal niets.

  het falende beleid om geen lockdown in te stellen tijdens phagwa is een extra golf geworden in besmettingen.
  de grootste idioot in suriname had dit nog kunnen voorspellen
  en nu ze hun feestje gehad hebben en de volgende golf besmettingen veroorzaakt hebben.
  leggen ze de schuld bij de overige bevolking door die een lockdown te geven op hun feestdagen.
  hoe kan het dat suriname zoveel nationale feestdagen heeft?
  elk moslimfeest kan geen nationaal feest zijn, want niet iedereen is moslim
  idem voor de christelijke feestdagen, of van welk geloof of ras je ook bent.
  het is nooit nationaal.
  schrap al die feestdagen en geef werknemers gewoon een aantal vrije dagen die ze zelf op kunnen nemen wanneer ze willen.
  wil je suikerfeest vieren? dan neem je maar vrij
  wil je kerst vieren? dan neem je maar vrij.
  de veelvoudige nutteloze feestdagen in suriname die te pas en te onpas er zijn? helpen de economie voor geen meter.
  werken moet je met je luie donder….. produceren….. anders gaat het land nooit ergens komen
  gemodereerd

 13. @Ronald 9 mei 2021 At 06:02
  99,7% van de bevolking loopt geen gevaar. Het is toch te zot dat voor 0,03% die wel een gevaar loopt, iedereen verplicht gevaccineerd moet worden of zwaar onder druk wordt gezet (Vaccin paspoorten) om zich te laten vaccineren.
  Waar zijn de beleidsmakers mee bezig?
  Intussen geven steeds meer en meer experts toe dat de vaccins (mRNA varianten) gevaarlijk en dodelijk (kunnen) zijn.
  ================================

  Als volgens u 99,7% geen gevaar loopt dat loopt dus 0,3% wel gevaar. En geen 0,03 zoals u beweerd. We kunnen dus constateren dat u niet kunt rekenen. U bent geen wetenschapper, viroloog of epidemioloog. U bent een wappie die uw informatie haalt van onbetrouwbare bronnen en die vervolgens gaat lopen verspreiden. Dit is exact waar minister Ramadhin het volk voor waarschuwt. Mensen zoals u zaaien angst en houden het volk onnodig lang in deze pandemie.
  Als het al zo is dat 0,3% zal sterven dan mag u uitrekenen hoeveel mensen dat zijn in Suriname. Verder houd u geen rekening met het feit dat het aantal doden veel verder zal oplopen als de ziekenhuisbedden vol liggen met zieke mensen. Andere mensen die diabetes hebben,kanker of nierfalen kunnen dan niet meer worden behandeld. Operaties moeten worden uitgesteld. Er zal triage moeten plaats vinden als de IC bedden vol liggen. Dus men moet gaan kiezen wie er wel en wie er niet op de IC komt. Realiseert u zich dat wel? Loopt u allerlei onzin van Facebook te verspreiden omdat u zelf bang bent? Of bent u gewoon een kwaadaardig mens.
  Tevens liegt u. Het is helemaal niet waar dat steeds meer experts toegeven dat de vaccins gevaarlijk zijn. Het tegendeel is waar. In de landen waar al een hoge vaccinatiegraad is bereikt gaan langzaam open. Denk aan de VS, de UK en Israel. Landen waar de vaccinatiegraad laag is liggen de lijken op straat. Denk aan India en Brazilie. Dus hou in godsnaam op met uw rare praatjes.


  Maak melding

 14. Wat een rotzooi hier in Suriname. Een minister die tij en ontij besluit om mensen te locken. Ik baal ontzettend hiervan. Dit is het 4de weekend op rij, dat ik verplicht word om thuis te blijven. Het word tijd voor deze minister om het Volk op de juiste manier toe te spreken op hun eigen verantwoordelijkheid. Ik had het wijs van hem gevonden indien hij, iedereen een fijne dag met moederdag had gewenst en de mensen op het hart had gedrukt om de maatregelen in acht te nemen. Zodat we samen het gevecht tegen covid te lijf gaan. De manier waarop deze man zijn gezag laat gelden, voelt alsof we te maken hebben met een dictator. Ook het feit dat we al langer dan een jaar opgescheept zitten met een eindeloze avondklok, vind ik onbegrijpelijk. Hoe lang wilt hij onze levens nog blijven bepalen. Ondanks alle maatregelen blijft covid doen wat het wilt. De economie steunt en kreunt. Toch geeft men de burger geen kans om vol aan de bak te gaan, om brood op tafel te zetten. Sari tori


  Maak melding

 15. @ricco

  Citaat:Waar was de Groote bekk van deze minister tijdens phawa mpp
  gemodereerd/

  Hij had de intensive care bezocht in het ziekenhuis, en het hele team is tot deze conclusie gekomen ook Mohamed Riaaz.
  gemodereerd

 16. @ Robles

  Ik begrijp uw punt dat men de risico niet wil lopen met een tekort aan IC-bedden, maar wat schrijver Ronald eerder schreef is echter wel waar.

  Kijkend naar het aantal inwoners, haar besmettingen, coronadoden (waarvan sommigen onterecht als ‘coronadode’ worden geregistreerd) en het aantal dat genezen is is het aantal doden qua percentage in de besmettingscijfers enorm laag. Wel spelen meer factoren een rol en is niks uitgesloten.

  Een professor (Theo Schetters) dat zelfs 40 jaren in de vaccinindustrie werkt en een aantal ontwikkelde vaccins onder zijn naam heeft staan uit ook zijn bezorgdheid. Het is een kwestie van kennis hiervan hebben en dit delen met onze medemensen.

  “Massa mRNA Vaccinatie is onnodig en roekeloos”, zegt Prof. Dr. Theo Schetters.
  blckbx.tv/videos/massa-vaccinatie-onnodig-en-roekeloos

  Kijk ook voor meer spraakmakende, goed onderbouwde, non-complot gesprekken op de site van BlckBx.tv waar mensen als hoog geplaatste ambtenaren en mensen met vakkundig kennis hun ongenoegen uiten over het hele coronabeleid in hun land en in de rest van de wereld.
  blckbx.tv/videos


  Maak melding

 17. @ Robles

  Ik begrijp uw punt dat men de risico niet wil lopen met een tekort aan IC-bedden, maar wat schrijver Ronald eerder schreef is echter wel waar.

  Kijkend naar het aantal inwoners, haar besmettingen, coronadoden (waarvan sommigen onterecht als ‘coronadode’ worden geregistreerd) en het aantal dat genezen is het aantal doden qua percentage in de besmettingscijfers enorm laag. Wel spelen meer factoren een rol en is niks uitgesloten.

  Een professor (Theo Schetters) dat zelfs 40 jaren in de vaccinindustrie werkt en een aantal ontwikkelde vaccins onder zijn naam heeft staan uit ook zijn bezorgdheid. Het is een kwestie van kennis hiervan hebben en dit delen met onze medemensen.

  “Massa mRNA Vaccinatie is onnodig en roekeloos”, zegt Prof. Dr. Theo Schetters.
  Blckbx.tv/videos/massa-vaccinatie-onnodig-en-roekeloos

  Kijk ook voor meer spraakmakende, goed onderbouwde, non-complot gesprekken op de site van BlckBx.tv waar mensen als hoog geplaatste ambtenaren en mensen met vakkundig kennis hun ongenoegen uiten over het hele coronabeleid in hun land en in de rest van de wereld.
  Blckbx.tv/videos


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.