Kwaadwilligen hacken Facebookpagina Apintie en delen pikante foto’s

10
Kwaadwilligen hacken Facebookpagina van Apintie
Deze foto van een vrouw die delen van haar lichaam laat zien werd in de story geplaatst.

Het Surinaamse mediabedrijf Apintie heeft sinds afgelopen vrijdag te maken met kwaadwilligen, die de Facebookpagina van het bedrijf hebben overgenomen. Via de ‘story‘ optie van de pagina worden vervolgens al enkele dagen zeer pikante foto’s gedeeld.

Dit tot grote verbazing van de volgers van de pagina. Apintie heeft meer dan 100.000 volgers en de gedeelde foto’s in het verhaal van de pagina doen de wenkbrauwen van menig bezoeker fronsen.

De redactie van Waterkant nam contact op met Apintie waarbij een medewerker aangaf dat dit niet de eerste, tweede of laatste keer is dat Apintie (netwerk, website, social-media) het doelwit is van aanvallen van ‘hackers’.

“Hoge bomen vangen veel wind; personen en instanties van aanzien staan altijd bloot aan vele uitingen van haat en laster. Er gingen meerdere pogingen hieraan vooraf. Ze worden dus wel een beetje slimmer” aldus de medewerker. Hij wordt plat gebeld door diverse Facebook gebruikers die de foto’s hebben gezien.

Duidelijk is dat niet de beveiliging van Apintie heeft gefaald, maar die van Facebook zelf. De profiles van de admins van de pagina zelf zijn niet overgenomen en nog normaal toegankelijk. “Desalniettemin vinden wij het zeker lastig dat onze meer dan 100.00 volgers dit nu moeten ervaren. Hopelijk snapt ieder welkdenkend mens dat deze posts dus niet afkomstig zijn van Apintie.”

Er wordt al enkele dagen door het bedrijf in Suriname getracht om het euvel met Facebook op te lossen, maar het communiceren met Facebook blijkt niet makkelijk te zijn.

10 REACTIES

 1. Als je deelneemt op Facebook dan is het 1e en belangrijkste regel geloof niet alles wat je tezien krijgt en wat je te lezen krijgt vaak is het Sensatie nieuws het verhaal erger doen overkomen dan de werkelijkheid, daarom is het verstandig om niet meteen fel te reageren en jezelve belachelijk te maken, ten opzichte van een ander om jou ongegronde mening klakkeloos te geven.
  Het is mij ook al overkomen en achteraf spijt betuigen is weliswaar, maar ja het kwaad is al geschied en het zijn die kwaadwilligendie Mensen als ons uitlachen omdat ze hun doel hebben bereikt om Mensen tegenover elkaar uit te spelen dus wees ff afhoudend om ongezouten mening te geven het zijn vaak de Goedgelovige onder ons die eronder te lijden hebben en niet te vergeten het zij op z’n beurt die genen waarop wij kritiek leveren die het nog zwaarder te verduren krijgt.


  Maak melding

 2. “Apintie heeft meer dan 100.000 volgers en de gedeelde foto’s in het verhaal van de pagina doen de wenkbrauwen van menig bezoeker fronsen.”

  —–

  Er zullen meer dingen omhoog gaan bij menigeen dan alleen de wenkbrauwen, lijkt mij.


  Maak melding

 3. Tijdens de vorige regering riepen vhp’ers massaal op om ddos aanvallen op regeringssites uit te voeren. Geen enkele media ook apintie sprak zich hier duidelijk tegen deze laffe daad van de laffe vhp’ers. Karma noemt men dit ook wel. Alles was goed als het maar tegen de NDP was toch.


  Maak melding

 4. Facebook is bagger. Ben er nooit aan begonnen. Je hele leven ligt op straat.
  gemodereerd

 5. Hoe meer volgers je hebt op social media, hoe meer je een target gaat zijn voor hackers.
  Elke dag zijn er miljoenen pogingen op websites en (mail)accounts


  Maak melding

 6. FB maakt ook gebruik van een heel smerige tactiek waarbij mensen mensen bewust beïnvloed worden om producten te kopen en zelfs op welke politieke partij je stemt.
  Als je een account hebt op FB, Google etc. dan heb je GEEN privacy.
  Probeer eens al die dubieuze agreements te lezen wanneer je klikt voor akkoord, het zijn tig pagina’s.


  Maak melding

 7. goed opgemerkt dreai , klopt de ndp moet oprotten en jij ook paarse nietsnutter.
  gemodereerd

 8. Is wel de schuld van de admins…1 ding vergeten ze…2-factor authentication aan te zetten.
  Je hebt facebook niet eens nodig om dit op te lossen.
  Dit laat al zien dat de social media kennis van de beheerders ver te zoeken is!
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.