‘Herstelplan nooit afgewezen door IMF’

14
Kredietwaardigheid van Suriname door Standard & Poor's verlaagd

“Het is nonsens dat het Herstelplan herschreven moet worden in juni, want het wordt dinsdag ingediend bij DNA voor behandeling.” Dat zegt professor Marten Schalkwijk, die reageert op geruchten alsof het plan niet goedgekeurd is door het Internationaal Monetair Fonds.

In een lokaal dagblad verscheen zaterdag een artikel als zou het plan twee keer zijn afgekeurd door het IMF. De krant zegt dat van ‘betrouwbare bronnen’ te hebben maar noemt verder geen namen. Schalkwijk verwijst die informatie naar het rijk der fabelen. “Het Herstelplan is nooit afgewezen door het IMF. Integendeel waren ze blij dat Suriname een eigen plan had.”

“Het IMF schrijft geen plannen voor landen maar kijkt wat men zelf wil doen en vandaaruit wordt er verder gewerkt”, zegt Schalkwijk verder. Hij laat weten dat er vanuit het IMF steeds positief gereageerd is op de eigen initiatieven van de Surinaamse regering. Het plan is overigens behalve door het IMF ook goedgekeurd door Lazard, het Franse financieel adviesbureau dat Suriname bijstaat bij de onderhandelingen om de twee grote internationale obligatieleningen van het land te herstructureren. “Het herstelplan heeft dus een keurmerk”, onderstreept Schalkwijk.

Overigens heeft Suriname ondertussen een Staff Level Aggreement met het IMF. Dat wil zeggen dat er op technisch niveau groenlicht is gegeven voor de overeenkomst. In juni worden de onderhandelingen afgerond met de board (bestuur) van het IMF. Het plan is vrijdag ook al definitief goedgekeurd in de Regeringsraad.

14 REACTIES

 1. Het ware gezicht van Martin van Schalkwijk. De man die de vorige regering met zwaard en vuur bestreed blijkt adviseur van de Orange Movement te zijn.Zijn kop gaat op het schavot. Het wordt ook inpakken en wegwezen voor deze hem als het volk op straat gaat komen om zijn regering weg te jagen. Martin is een grote vijand van het volk. Hij is een van de architecten achter de prijs- en belastingverhogingen van deze regering.


  Maak melding

 2. robje g-ronnie-g, , weet je wat jammer is dat Martin van Schalwijk niet het recht van het zwaard en het recht van het vuur daadwerkelijk heeft gebruikt dan waren wij als Surinaams volk verlost van die paarse rattenplaag , en jullie ook stelletje landverraders.


  Maak melding

 3. Geld lenen van IMF is terug naar de slavernij. Wij geven onze natuurlijke rijkdommen al weg, ach geef onze vrijheid ook maar weg.


  Maak melding

 4. Het is de regering zelf die mist heeft gecreëerd met hun herstelplan waarvan niemand weet hoe het er uit ziet maar volgens Chan een jaar voor de verkiezingen al kant en klaar was.


  Maak melding

 5. Geen enkele Surinamer weet hoe al die schulden terugbetaald moeten worden. Figuren als RobG zetten constant een grote mond op, maar vraag ze om hun plan hoe de schulden terug te betalen, dan hebben ze er geen. Ja een hele slechte, nog meer lenen. Alsof de wereld Suriname nog iets wil lenen.
  Straks gaan de Chinezen hun schulden terugeisen en als Suriname niks kan terugbetalen, dan zal China het hele land als zijn bezit claimen.


  Maak melding

 6. Ach, we weten inmiddels nu ook wel dat Chan met lege pagina’s zwaaide in de DNA alszijnde zijn plannen.

  Deze leugenaars blijven alles bijelkaar liegen, eerst zou Suriname miljoenen van IMF krijgen nu is het staff level akkoord, de board moet nog akkoord gaan. Deze regering staat onder curatele van imf. De president en regering is zwak en ondeskundig. Jij mag welke plannen maken wat je wilt maar die zullen door IMF goedgekeurd moeten worden. De koers zal bijv. Losgelaten moeten worden, geen subsidies meer, afvloeien van ambtenaren, geen investering in productie door de overheid. Alle parastatale bedrijven moeten verkocht worden, straks geen regeringmeerderheids belang meer in SWM, EBS, Telesur en Staatsolie, afstoten die handel zal imf eisen. Intussen wordt het volk verarmd door deze liegende regering. Zoveel onkunde en gebrek aan kennis bij de Vhp spreekt boekdelen. Alleen in Suriname zal Schalkwijk zich prof kunnen noemen.

  Vhp blijkt een vloek een vloek voor Suriname en de Surinamers te zijn. Ze zullen snel weggejaagd moeten worden en mogen NOOIT meer terugkeren.


  Maak melding

 7. De geruchten dat het herstelplan door het IMF was afgekeurd komt uit het kamp van de ndp. Zij verspreiden alleen nepnieuws om onrust in de samenleving te veroorzaken en zijn staatsondermijnend bezig. Linksom of rechtsom de schulden zullen moeten worden terugbetaald. Deze regering wil er juist voor zorgen dat het volk niet krom gaat liggen om de schulden af te betalen. Alle critici haalden moeten piepen toen het leenplafond verhoogd werd. Ze hebben het land naar de verdoemenis geholpen en gaan nu moddergooien. Stelletje ratten!


  Maak melding

 8. 3x raaien.
  Één van die opruiende revo kranten.
  Noem het beestje bij de naam, zodat men begrijpt welke journalisten garbage publiceren.

  Fijne moedertjesdag 💐


  Maak melding

 9. het is ook nog nooit goedgekeurd… iets wat wel gezegd werd uit de hoek van de vhp/regering
  dus allebei de kanten lopen gewoon onzin te verkopen.

  zolang de regering het verrot om te snijden in onnodige uitgaves, zal het nooit wat worden met suriname
  gemodereerd

 10. dreai , jij bedoelt toch de ndp in plaats van de VHP , , dachten we al , het klopt de ndp en jij moeten ze naar het hiernamaals sturen , ingang poort paarse duivels.
  gemodereerd

 11. WAT… is wel duudelijk dat jij uit de zgn diaspora club komt, die nu netals die ambassadeur eindelijk de kans ziet een graai te doen in Sur door Chan te verheerlijken.

  Wat velen niet weten, is dat de basis van veel plannen nu die zgn als herstelplan wordt ingeleverd bik de IMF door de vorige revering is gelegd…ga maar na, efficieny verbetering EBS incl afbouw stroomsubsidie, brug over corantijn rivier, de olievondsten, infrastructuur, etc… zelfs SLM was reeds een dossier klaar hoe uit de misere te halen.

  Wat de vorige regering NIET deed was de ziel ad IMF verkopen! Chappeau!! Het wist dat het teveel ellende voor het volk zou betekenen; er was liever gekozen voor andere partijen die helaas niet insprongen mede door de zeer anationalistische brieven van Chan…

  Overigens, Chan zei tojdens verkiezing ook NIET met de IMF on zee te willen; helaas, zijn bri en heeft Sur in de armen van IMF gedreven!

  Wat een leugenaar!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.