Minister Mathoera legt krans bij Monument voor Gevallenen

2
Herdenking gesneuvelde Surinaamse soldaten tijdens Tweede Wereldoorlog
Defensieminister Mathoera legt bloemstuk bij Monument voor Gevallenen.

Minister Krishna Mathoera van Defensie heeft dinsdag een krans gelegd bij het Monument voor Gevallenen, ter herdenking van de Surinaamse soldaten die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn gesneuveld.

Dinsdag was het precies 76 jaar geleden dat de Tweede Wereldoorlog werd beëindigd. Bijna vijfhonderd Surinaamse militairen hebben aan deze oorlog deelgenomen onder de vlag van Nederland, toen nog moederland van Suriname.

De bewindsvrouw trotseerde de middagregen om de waardering uit te brengen aan deze strijders. Vanwege de Covid-19 pandemie is er dit jaar geen ceremoniële herdenking gehouden.

Dinsdag is ook de laatste persoon uit de groep van oud-strijders naar zijn laatste rustplaats gebracht. Het ministerie van Defensie zal deze traditie van herdenking normaal elk jaar voortzetten.

2 REACTIES

  1. Wat kunnen sommige mensen toch achterlijke commentaar posten, als je niets zinnigs te melden hebt blijf dan weg van het forum. Ik hoop dat in Suriname net als in Nederland op 4 mei de vlag halfstok voor onze gevallen HELDEN heeft gehangen. Ze verdienen een krans en postuum een ere medaille.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.