‘Belfort ondermijnt het beleid van de regering’

89
Edward Belfort

[INGEZONDEN] – Sinds de regering Santokhi/Brunswijk is aangetreden, merk ik op dat parlementariër Edward Belfort kritiek levert op deze regering. Heel opmerkelijk is dat hij steeds kritiek levert op de president van Suriname en dat doet hij doelbewust. Je mag kritisch zijn maar wat Belfort doet is ondermijning van het beleid, terwijl zijn partij ook deel uitmaakt van deze regering en daarmee zijn eigen partij onderuit haalt. 

Tijdens de openbare vergadering van het parlement d.d. 29 april heeft Belfort weer forse kritiek geleverd op de president t.a.v. het beleid. Ik denk dat Edward Belfort eerst moet afstemmen met zijn partijvoorzitter tevens vice president, alvorens hij kritiek levert. Het schijnt dat Edward Belfort heel weinig of geen contact heeft met de vice president, derhalve niet op de hoogte is van het beleid.   

Op de vergadering merkte Edward Belfort op dat als hij de balans opmaakt deze regering bijna niets gedaan heeft. Belfort moet zich afvragen wie de grootste boosdoener is van alle ellende vanaf 2010- 2020. Wie de vernietigers zijn van ons land, wie gezorgd heeft voor de financieel-economische ramp? Maar opeens doet Edward Belfort alsof zijn neus hevig bloedt en schuift de schuld op de president. 

Wat in 10 jaar ernstig scheef gegroeid is, kan je onmogelijk binnen 10 maanden gaan reguleren, het zal zeker een paar jaren duren om weer te herstellen. De tijdelijke impopulaire maatregelen die genomen worden, zijn niet zaligmakend maar ze zijn noodzakelijk, de regering zit diep in de schulden. Deze regering boekt successen met prudent en transparant beleid en zonder te lenen. Op 24 mei a.s. zal de regering een presentatie geven, wat deze regering in 10 maanden bereikt heeft.

Parlementariër Edward Belfort sprak in het parlement over de illegale export van de houtblokken en vroeg de president liever strak te zijn dan slap. Belfort was eens minister van Justitie en Politie in de periode 2012- 2015. Waar was zijn strak beleid toen hij minister was? In die periode zijn er duizenden houtblokken illegaal geëxporteerd en Suriname is jaarlijks voor bijkans 130 miljoen US$ benadeeld. 

De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet. Waarom kon gewezen minister Belfort, toen niet optreden tegen de corruptieve praktijken van de houtexporteurs? Deze president heeft vaak in het parlement gezegd dat er naar de statistieken is gekeken van de afgelopen jaren van de export van de houtblokken. Volgens de president worden de houtblokken geëxporteerd voor bedrag X en als het aankomt in het buitenland, is het bedrag 50 X.  Suriname is zwaar benadeeld! Zie ook:

Ten aanzien van het NDP lid, Tashana L. E. Lösche. Ze vroeg zich af of de president geen vinger in de pap heeft in de illegale export van de houtblokken. Lösche moet zich wenden tot haar ex-president en hem vragen wie 10 jaar lang een grote vinger in de pap had. Misschien kan ze dan meer informatie krijgen. 

Idris Naipal


89 REACTIES

 1. Alweer de vraag of een bepaalde bevolkingsgroep wel serieus genomen dient te worden. Kritiek is prima maar laffe beschuldigingen zoals door de fascisten van de ndp geuit, dienen door de regering direct in de kiem gesmoord te worden.


  Maak melding

 2. Hopelijk wordt deze zwendel-zaak tot de bodem uitgezocht door het OM en de officier van Justitie en dat alle boeven (zonder aanzien des persoon) worden opgepakt en veroordeeld.
  Dat dit 10 jaar lang heeft kunnen gebeuren geeft aan hoe corrupt Suriname is en hoe het land wordt leeggeroofd voor eigen gewin. Deze landrovers mogen hun straf niet ontlopen.


  Maak melding

 3. De stijl is herkenbaar. Niemand anders dan Idris. Met alle respect ,hij valt moeilijk serieus te nemen. Wat kenmerkend is voor lieden die VHP-gerelateerd zijn, is het gebrek aan zelfreflectie en zelfreinigend vermogen. Ongeacht of men fout gehandeld heeft of niet ,het maakt niet uit, alles wordt goedgepraat. Om de ene of andere zeer onlogische reden, heeft men het idee dat men zoveel slimmer is dan de rest. Feedback op de regering wordt haast niet geduld. Dan ondermijn je dus het gezag? Dat is een boude bewering die geen grondslag heeft. Dit is democratie en Belfort maakt er volop gebruik van. Je mag het dan opvatten als ondermijning en dat komt omdat je geen tegengeluiden accepteert. Het betekent dus dat je de reikwijdte van democratie, niet ten volle begrepen hebt.

  Elkaar heen en weer beschuldigen zet ook geen zoden aan de dijk. Je mag in drievoud klagen en beschuldigen . Daarna houdt het op en moet je de draad oppakken. Het is een zwaktebod wanneer je steeds verwijst naar de vorige regering. Het wordt namelijk erg troebel om te kijken wat je verrichtingen zijn omdat alles wat fout kan gaan en inderdaad gaat, jij steeds naar de vorige regering verwijst. Dat noemen we sjoemelen. Check and balance wordt hierdoor geïnfecteerd. Gaat iets goed ,is het prudent beleid. Gaat het fout ,is het de schuld van de vorige regering. Kom op zeg man ,de regering heeft niet te maken met kinderen. De regering heeft te maken met het Surinaamse volk dat zich niet met een kluitje in het riet laat sturen. Het is zeer aan te bevelen dat de regering nog beter op de noden van het volk inspeelt. Kijk eens naar het gedoe daar te Saramacca met de landbouwers. Erg klungelig wordt er gecoördineerd. Een regelrechte schande dat professionals zo te werk gaan.


  Maak melding

 4. Wat bellie zegt is zeker eerst afgestemd mt zijn bankrover voorie..op unstructie vn hem doet bellie allerlei uitlatingen om de pres te schaden immers die crimineel gestoken in jas n das wil pres worden n misch droomt bellie weer om dit keer vice pres te worden.
  Alml strontzaken bijelkaar.


  Maak melding

 5. Wie de regering Santo. / B. sinds haar aantreden volgt ziet waar zij mee bezig is. En als men ook nog eens goed luistert naar Z. E. Santokhi en zijn DreamTeam dan kan je inderdaad op de zaken vooruit lopen. Er is namelijk een trend in samenhangend en opbouwend handelen.

  En laten we eerlijk zijn, welke regering heeft meer met het volk gecommuniceerd dan de regering Santo. / B. ?

  In de afgelopen maanden zijn zelfs medewerkers van de regering vaker in beeld geweest dan Bouterse tijdens zijn regeerperiode.

  De reputatie en het handelen van Team Santokhi geeft mij het vertrouwen dat Suriname in goede handen is.
  Men moet niet blijven mierenne#ken en blijven mekkeren over benoemingen. Tenslotte komen de benoemingen ten goede van land en volk.

  Belfort moet even zijn kwebbel houden en idriss slaat de spijker op zijn kop.


  Maak melding

 6. Naipal noem je dit prudent en transparant beleid als jou regering het geld laat devalueren benzine prijs verhoog en dat geld dingen gaat betalen zonder te lenen dat noem jingles beleid de vorige regering wilde de bevolking niet in deze situatie dompen daar om gingen ze lenen zo dat jij en deres nog kon leven


  Maak melding

 7. Aangezien we NU pas weten wat er met het hout gebeurt..wat puur toevallig is dat dit ontdekt is…dat betekent dat belfort en andere leden van VHP en abop dat niet geweten hebben.. Brunswijk misschien.
  Ik denk dat belfort dingen weet..die wij (nog)niet weten.
  Politiek is smerig..het maakt niets uit of het VHP ndp of abop is.
  Belfort is zeer kritisch,.dat is goed..zo blijft deze regering alert .


  Maak melding

 8. Deze racist naar Toemoekhoemak gebergte verbannen om daar zijn stelende en rovende volk op te voeden.Tijdens zijn ministerschap in 2010 zoveel paspoorten aan chinezen verkocht en de ministerie in brand gestoken om de onderzoek moeilijk te maken.Deze man heeft altijd een grote bek om dingen zo maar te roepen.Zie ook over de rekruten gedoe.Het zal me niet verwonderen dat zijn partij abop ook in deze illegale houthandel zit.
  gemodereerd

 9. belfort wilde vp worden= niet gelukt.

  brunswijk is bang voor belfort

  belfort kan niet met santokhi overweg.

  belfort kan niet met hindoestanen samenwerken.

  Oplossing: gooi hem eruit bravo.
  gemodereerd

 10. De titel zegt genoeg!!
  Idris Naipal je moet. solliciteren voor een baan bij Mark Rutte, zijn kabinet wou kritische parlementsleden muilkorven. Belfort is een volksvertegenwoordiger dient het belang van het volk te vertegenwoordigen. Je hoeft niet met hem eens te zijn. Zoals Jogi die een verlengstuk is van de regering! Het was zeker. jouw advies aan Brunswijck om in het parlement de fatale blunder te maken, hoe er gestemd moet worden dat hij geeft advies aan zijn partijleden! Hij kent het verschil niet tussen uitvoerende en de wetgevende macht. Moeten we terug na 10 jaren met parlementsleden die JA knikkers waren om hun eigenbelang te verdedigen in plaats het belang van het volk! Als je algemene ontwikkeling bij houdt ga even Google wat zijn de eerste maatregelen die de President van Kosovo heeft gedaan. Niet friend & family. Stastsvliegtuig verkocht, corruptie aanpakken, wilt geen cent van de Wereldbank! Hoeveel beveiligers hebben de president en de ministers, hoeveel auto’s. Zal je sieren om niet steeds naar het verleden te leunen, maar neemt de positieve van het verleden en verder gaan. Een volk hoeft niet economie te studeren om te weten, als het goed of slecht gaat!
  Wordt bepaald door je portemonnee als je niet meer kan rondkomen om de normale levensmiddelen te betalen, dat heeft Belfort vertaald.

  1 jaar geleden koop ik een liter zonnebloemolie voor 18srd nu voor 45 srd wat is er geregeld voor de man van de Straat Idris Naipal
  Er Is Niks Geregeld, dan alleen maar Family & Friends

  Ps Ik ben niet van de NDP iedereen die kritiek heeft is van de NDP tegenwoordig in Suriname, vooral de hersenloze die nooit hebben geleerd om te denken!


  Maak melding

 11. Ik vind dat Belfor uit de coalitie moet stappen en een eenmansfractie oprichten of hij moet aan Brunswijk vragen dat de ABOP de samenwerking met Santhoki beëindigd.

  Belfor levert alleen kritiek op Santhoki maar niet op zijn partijleider. En als hij kritiek levert op Brunswijk dan is in zijn eigen woonkamer.

  Belfor is te doorzichtig bezig.


  Maak melding

 12. Sorry hor maar mensen die Belfort hier zitten te verdedigen zijn stommer dan het achter werk van een koe.
  Wat Belfort doet is niet kritisch zijn op de regering wat hij doet is puur de president beschuldigingen.

  En die loesbere van een lösche met haar vinger in de pap.
  Kijk maar die boeven partij van je loesbere lösche die hadden tien vingers in je gaat/pap


  Maak melding

 13. Taurus
  3 mei 2021 At 08:4

  Maar daar is de huidige VP ongeschikt voor. Hij spreekt amper fatsoenlijk Nederlands en hoe serieus moet het buitenland Brunswijk nemen ? Ik vrees dat Suriname in dat geval het niveau van Mali zal bereiken.


  Maak melding

 14. Belfort wil de Presidentschap overnemen.
  over drie jaar, gaat het je misschien Lukken.
  even doorbijten.
  Alleen de vraag of hij internationaal welkom is en Samen kan werken.
  gemodereerd

 15. Wie zou dan de leningen moeten terugbetalen verdomme.
  Er was geen zicht op waar de geleende gelden werden ingezet.
  Wat zeker was dat n groot deel werd verdeeld tussen die ndp-dagoes n ht volk moest dan weer inleveren.


  Maak melding

 16. In de periode 2010 – 2020 tijdens de NDP regeringen is dus alleen aan illegale houthandel 1,3 miljard US DALLA verdwenen.
  Belfort en Lossche praten daar niet over.

  De regering Santo. / B. heeft sinds haar aantreden al zoveel illegale praktijken aan het licht gebracht en aanhangig gemaakt en dan nog durven deze hypcrieten het werk van de regering Santo. / B. in twijfel te brengen.
  Zelfreflectie en zelfreinigend vermogen is zeer zeker een onvermogen van deze paarse prietpraters.

  Men moet nu zeker op de hoede blijven !

  Para Express heeft eerder aangegeven dat naarmate Team Santokhi meer successen boekt de onrust in de maatschappij toeneemt. De media creeert een anti-Santokhi beeld en een pro-Brunswijk beeld. Verder valt op dat de propagande machine van de Paarse Plunderaars op volle touren aan het draaien is. Het is duidelijk te zien dat zij de zielige Surinamers als lokaas gebruiken.

  Mijn vrees is dat crimineel-Suriname wacht totdat Team Santokhi het bedje weer heeft gespreid en dan toeslaat !

  Bij dezen mijn beroep op Slim-Suriname:
  Laten wij ons niet afleiden van ons doel !
  De volgende stap is een stap in de fase van betere vooruitzichten. Laten wij alert blijven en ons niet laten tackelen door de kapers langs de kust !
  Laten wij blijven werken aan een nieuw en beter Suriname !

  Justitia Pietas Fides.

  Wij zullen doorzetten,
  Suriname voorwaarts. Krakti !


  Maak melding

 17. De heer Belfort is heel bewust populistisch bezig, omdat hij waarschijnlijk de volgende VP wilt worden, wanneer de huidige VP Pres van Su is geworden.
  Mensen blijf alert !


  Maak melding

 18. Beste famiri, Suriname heeft het behoorlijk lastig en Suriname kan pas goed op dreef komen als we samen werken. En er zijn natuurlijk verschillende belangen van politici die destructieve werking hebben op de ontwikkeling van een land. Velen van hen kijken naar hun eng eigen belang. De toppositie wordt ingenomen door druga baas & Co. Verder in elke partij heb je de fiyo fiyo’s , maar het is de kunst om deze te “elimineren”. Je kan niet met mensen werken die hun eigen belang alleen dienen en niet het algemeen belang.

  En Bellie is natuurlijk een super intelligente meneer, die helaas zijn know how niet altijd constructief gebruikt, want bellie wilde nl pres worden. Volgende keer beter manneke.
  Zet je nu liever in om de criminaliteit in te dammen.

  Adios.


  Maak melding

 19. Er is maar een land in de wereld met de meeste holle en dat is Suriname.
  Belly is een groot hol vat. Een andere heeft het geschopt tot vice-president.
  Als ik hem hoor spreken, zit ik met kromme tenen. Hij kan liever Nederlandse lessen gaan volgen. Je kunt op je patta aanvoelen dat zijn didactische vaardigheden (net als bordo) veel te wensen overlaat.


  Maak melding

 20. Het begint erop te lijken dat Belli nog voor desi het onderspit gaat delven. Moet hij niet naar de psychiater voor onderzoek? of moet het Surinaams volk genoegen nemen met de steeds zwakker wordende oppositionele figuren in dit land.
  Sari tori
  gemodereerd

 21. Belfort is geen vicepresident kunnen worden.
  Het doet hem pijn, heel veel pijn.
  gemodereerd

 22. Nogmaals niemand mag kritisch zijn op deze coalitie want nogmaals alles wat ze doen is goed. 🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫l
  gemodereerd

 23. En daarom gaan Afrikaanse landen nooit vooruit, de geschoolde geleerde Afrikaanse bevolking willen niet dat hun eigen bevolking vooruit gaan, want als de arme Afrikanen het systeem door hebben, dan hoe gaan de rijke geschoolde mensen stelen??


  Maak melding

 24. Zins de onafhankelijkheid van Suriname zijn deze soort mensen die regeren in Suriname, en dit land moet iedereen het goed hebben van goed hebben, dhr santhoki moet verlichting brengen, voor iedereen, Suriname heeft rijkdom genoeg om zijn bevolking te onderhouden, alleen dient een eerlijke regering die het land gaat regeren ok??


  Maak melding

 25. Zou het toch zo zijn dat Bellie met een missie bezig is voor de volgende verkiezing?
  Het zou mij niet verbazen als men wil afstevenen op een verkiezingswinst van de drie B’s.
  De tripple B. Bouterse, Bruinswijk en Belfort. (BBB hahaha).

  Tirpple B moet wel oppassen dat e.e.a. niet in hun gezicht ontploft, de VHP zou zomaar het alleenrecht kunnen verkrijgen in 2025. Het is op dit moment ondanks hun zogenaamde populistische benoemingen, het meest zichtbare team dat zich dagelijks inzet voor het land.
  De NDP van Bouterse is zover bekend niet erg betrouwbaar gebleken en wordt inmiddels gezien als een criminele organisatie. Brunswijk is er alleen maar om met geld te strooien en heeft niet echt het intellect om het land te sturen. En Bellie is bezig het beleid van deze regering, die best wel op een goede weg is om uit de economische malaise te geraken, onderuit te halen en dus niet erg betrouwbaar.


  Maak melding

 26. Wat een achterlijke volk, nooit denken wij gaan het land vooruit brengen, als er geen Hindoestanen Javanen Chinees in Suriname was,was zeker een Haïti mali geworden, dat zit hem in de gene, altijd het zelfde, belfort je bent een niets nuts, criminaliteit heb je niet terug kunnen brengen maar wel kritiek leveren op een ander die, 20 jaar rommel van ndp aan het opruimen is??


  Maak melding

 27. Helaas moet ik opmerken dat er veel rancune zit bij de schrijver van dit stuk. De Vhp vlag wappert in deze hevig. Belfort zit in het parlement namens het Volk en niet voor zijn partijleider. Hij mag van mij ongezouten zijn mening geven. Kritisch of niet. Dat heeft ook deze regering nodig. Want mijn inziens word er door deze lieden, totaal niet geluisterd naar het Volk. Men vaart zijn eigen route en heeft ook dictatoriale trekjes. Daarom zit er een parlement, een volksvertegenwoordiging, die de regering adviseerd en bekritiseerd in hun beleid. Belfort heeft zijn hart op de tong en schroomt niet om terecht kritisch te zijn in het belang van de samenleving. Iedereen in Suriname voelt de pijn momenteel van beslissingen die doorgedrukt worden, zonder dat er daadwerkelijk is geluisterd naar onze noden. Ik ben tot nu toe geen fan van deze regering. Nurmohamed moet zich diep diep gaan schamen, en heeft het Volk een kleine demonstratie gegeven van hoe er werkelijk word gedacht binnen de structuren van zijn partij.


  Maak melding

 28. Bouta gaf tijdens zijn wanbewind zijn luie volgelingen voedselpakketten. Je zou het kunnen zien als bood en spelen om zo ongestoord van ze te kunnen stelen.
  Als een blakaman steelt vinden zijn soortgenoten niet erg en laten hem ongestoord zijn gang gaan. Maar als een hindoestaan of javaan een geschoold familielid benoemd, dan zijn de rapen gaar…..tot nog toe, heeft er niemand in deze regering gestolen, maar toch is de haat en nijd helemaal op de noordpool te voelen. Eenheid en broederschap is ver te zoeken. Walgelijk gewoon. In Afrika zie je dezelfde ka. Gelukkig zijn er nog genoeg goed geschoolde creoolse boerders en zusters die wel inzien dat deze regering genoeg goede intenties heeft en haar best doet om het land uit die beerput te halen.


  Maak melding

 29. Konsensi rancune??
  Jij begint met vhp wij hebben het over bepaalde mensen die zogenaamd voor het volk op komen maar alleen voor eigenbelang daar zitten.
  Billie is daar één van .
  NOGMAALS!! Belfort beschuldigd en dat is geen kritiek leveren.

  En dit wat ik nu zeg is wat ik mijn hele leven al zie. De creolen heeft altijd als een soort van rancune tegen over de Hindoestanen.
  Ze denken dat ze superieur zijn op de overige bevolking groepen.
  Dit moet een keer ophouden.


  Maak melding

 30. Belfort heeft geen post gekregen in de regering en daarom heeft hij altijd kritiek.
  Brunswijk heeft hem gepasseerd en heeft voor andere gekozen .Hij was ook minister van politie onder Bouterse als president en heeft ook de amnestie wet goed gekeurd en later had hij ook kritiek op Bouterse.


  Maak melding

 31. @ Koos Banti de Creool is van nature rancuneus en willen nooit samenwerken. Ze weten het altijd beter maar komen geen meter vooruit. Kijk hoe goed het nu in Guyana gaat nu de leider van Hindoestaanse afkomst is. Infrastructuur wordt dag en nacht aan gebouwd natuurlijk niet door creolen want die liggen liever in de hangmat. De oliesector in Guyana bloeit als nooit te voren. Zou dit nog mogelijk zijn als de leiding in handen was van de creoolse president. Ik denk het niet!


  Maak melding

 32. Koos Banti 3 mei 2021 At 12:48
  “En dit wat ik nu zeg is wat ik mijn hele leven al zie. De creolen heeft altijd als een soort van rancune tegen over de Hindoestanen.
  Ze denken dat ze superieur zijn op de overige bevolking groepen”.

  Je hebt helemaal gelijk mijn broeder, maar je weet ook dat holle vaten het hardst klinken.


  Maak melding

 33. Belfort is altijd de kulaman om vol overtuiging de president(en) in het zadel te helpen, maar kort daarop gaat de beste kulaman van Suriname op de wal staan om afbrekende kritiek te leveren.


  Maak melding

 34. Toen Belfort kritiek leverde op de vorige regering om deze nieuwe regering aan de macht te helpen was dat wel goed. Maar Belfort had ook snel door dat deze regering uit brandhout bestaat. Een regering waar corruptie hoogtij viert. Friends & Family. De mensen voelen zich zwaar beetgenomen. Belfort weet als geen ander dat deze regering de bevolking naar een nog diepere armoede heeft geloosd. De situatie is alleen maar slechter geworden in het land. Dit gaat de bevolking deze regering behoorlijk in rekening brengen.

  Er is nog zwaardere ellende in het verschiet wanneer de regering in opdracht van het IMF de koers gaat loslaten. Ik verheug me op de dag wanneer de bevolking massaal de straat op zal gaan. De ellende is niet meer houdbaar. Deze regering is heel veel diensten en voorzieningen aan het afschaffen zodat partijgenoten van de VHP via bedrijven deze diensten kunnen gaan uitvoeren.


  Maak melding

 35. Belfort is gelukkig geen jaknikker, maar een kritisch lid van het parlement. Hij moet op deze voet blijven doorgaan. Santokhi en zijn regering hebben een ieder voor de gek gehouden. Ik mis die kritische leden van de NPS, waarschijnlijk door Rusland het zwijgen opgelegd. NPS moet zich zo gauw mogelijk ontdoen van deze waardeloze voorzitter, die alleen aan zijn eigen zakken denkt


  Maak melding

 36. @Edward Belfort,

  Jouw partij zit in de regering vanwegen een racistische kiesstelsel, als je in het oerwoud woont is je stem een daalder waard hoe kan dat? In elke partij zijn marrons vertegenwoordigd. Waarom hebben ze een uitzondering met betrekking tot het aantal stemmen.
  In elk land heb je minderheden of niet? Sinds de Jaren 60 heeft het binnenland alles gratis gekregen, en nog steeds zijn ze niet zelfredzaam !!!!Altijd handje ophouden en nog steeds niets gepresteerd. Belfort kijk goed in de gevangenissen wie zijn daar oververtegenwoordigd?

  Toen jij minister van justitie was, wat heb je gedaan? Welk soort kreeg functies bij de overheid ???? En ben je je sjoemel praktijken vergeten????
  Je bent een lichtgewicht in de politiek.
  Jouw Vice president is een crimineel, een drugsbarron en een bankrover. Hij staat ook op de opsporingslijst van Interpol. Is jullie soort in staat om ontwikkeling te brengen, wat zijn jullie competenties: Handjes ophouden !!!!!!!!!!!!
  Je ben ook met je uitspraken racistisch bezig !!!!
  Wat heeft de NDP gedaan 10 jaar lang, het land naar de klote geholpen dan wil je binnen een jaar ontwikkeling zien, je hebt zeker een afrikaanse visie. Welk soort heeft het land vernietigd !!!!!
  gemodereerd

 37. Idris snapt niet hoe een democratie werkt. Blijkbaar is hij er ook voorstander van hoe de regering Rutte probeert kamerleden tot zwijgen te brengen. Ik begin deze dictatoriale trekjes een beetje zat te worden. Nooit gehoord van debatteren om je gelijk te halen?


  Maak melding

 38. Belly de mol van bouta wilt niets anders dan president worden. Zijn vorige kritiek op bouta was gewoon toneel. De criminaliteit begon toe te nemen toen belly minister van juspol aan criminelen vriendelijk verzocht zich aan te melden.


  Maak melding

 39. De hoogste tijd voor deze man om nog een hobby erbij , gaat zoeken ; behalve z,n voliere en kippen houden. Hij schijnt in een soort fantasieland te leven , zonder t zelf door te hebben. De werkelijk REALITEIT schijnt voor hem een blijvende'” gito soro”” te zijn geworden . Where does it REALLY HURTS?


  Maak melding

 40. Belfort heeft gewoon door dat Brunswijk wordt gepaaid en misbruikt door VHP figuren. De VHP-ers gaan er vanuit dat Brunswijk zijn achterban in het belang van de VHP in het gareel houdt. Maar zo werkt dit niet. Belfort kan men niet paaien met wat rotor en bars…. Belfort heeft hersenen gekregen die hij goed gebruikt. Mijn eens is dat deze regering totaal ondermijnt wordt en dat zij vallen als een baksteen. De 16 zetels van de NDP zijn inmiddels gegroeid naar 22 of meer zetels. Dit is mijn inziens goed nieuws voor Suriname….


  Maak melding

 41. Eens de grote held van de toenmalige oppositie en nu………..
  Idris, alweer een waardeloze stuk uit je tunnelvisie. Sommigen die niet beter weten zullen genieten van dit stukje verdriet.
  Belfort had zelf aangegeven dat hij deze regering kritisch zou gaan volgen net als de regering Bouterse, dus het is geen verrassing.
  Idris, dat hij de president steeds aansprakelijk houdt is niet racistisch, Santokhi is president van alle Surinamers. (Misschien doet hij het met een bedoeling, dat weet je niet, ben ik met je eens).
  Toen hij hetzelfde deed bij Bouterse ter meerdere glorie van de oppositie heb ik je niet horen klagen, nu dat het iemand is die een beetje op jou lijkt is het problematisch. En om je gelijk te halen kom je met ondoordachte niet bewezen complottheorieën, een onpartijdige journalist onwaardig.
  Idris, je wijst op zijn periode als minister van Juspol, slap beleid toen, anderen kunnen ook gaan schrijven dat zij ook een ex minister van Juspol kennen die betrokken was in een drugs gerelateerd zaak. Ook voor jou geldt de pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet.
  Idris, ik durft te wedden dat dankzij de vasthoudendheid (met zijn kritiek elke week weer), van het toenmalig oppositie lid Belfort de overwinning op Bouterse gelukt is.
  Idris je leidt aan selectieve geheugen verlies, een troost, jij niet alleen.

  Belfort doet waarvoor hij gekozen is, het is niet mijn stijl; vergeleken met andere parlementsleden is hij een verademing, het zijn net discipelen à la de NPD in de tijd van Bouterse, ze dansen naar de pijpen van de regering in plaats van de regering te controleren. Niet zolang geleden had bijna iedereen kritiek op de DNA die kritiekloos opereerde.

  Paul, als ik jou reacties lees lijkt het alsof jij nooit in Suriname hebt gewoond, als dat niet zo is waar van Suriname heb je gewoond, ben je nooit Creolen of anderen tegen gekomen, ook niet op school, werk, met sport. Volgens mij heb jij je altijd zwak en minderwaardig gevoelt ten opzichte van de Blakaman, als het juist is wiens schuld is het denk je!!!
  Bij elke wissewasje haal je dat “soort” aan of je noemt het werelddeel Afrika als voorbeeld waarom je denkt dat de Creolen zo zijn. Je bent trouwens selectief, er zijn nog meerdere werelddelen waarvan afstammelingen in ons land wonen.
  Ik kan moeilijk voor jou gaan uitmaken hoe je wilt/moet reageren, maar het wordt onderhand een nare patroon.
  Kun jij de etniciteit van de poster niet weglaten, het roept meer haat op van meerdere kanten, daarop zitten wij in Suriname niet op te wachten.
  Iemand voor paarse rat uitmaken enkel om zijn mening, gaat nog, maar een hele bevolkingsgroep nodeloos stigmatiseren is walgelijk. Bah


  Maak melding

 42. Dé Creolen, Javanen, Hindoestanen, Chinezen, Inheemsen, dé Marrons en anderen. Koos Banti, hoe komt het toch dat je zo denkt, Ik vindt Idris (sorry Idris, is maar een voorbeeld) een klootzak, denk je dat ik alle Hindoestanen als klootzakken zie, je bent eng bekrompen,🤮🤮 het erge is dat jij, Paul en anderen ongelijk willen krijgen bah.
  Mijn minachting geldt ook voor allen die zich bedienen van zulks misselijkmakend commentaar op anderen, dus helemaal selectief.


  Maak melding

 43. @Roman. Wie was Venitiaan die Suriname uit
  t blubber had gehaald? Ga even de speeches van Venitiaan na, dat hij ging niet kijken naar achteruit spiegels! Hij weet wat aanpakken is, Santhoki voelt zich te groot om wat expertise aan Venitiaan te vragen. De Srd laten ontwaarde is geen prudent beleid, maar dweilen met open kraan,. Hoeveel is de 10 miljoen us dollars x 20 srd, want de lonen zijn hetzelfde gebleven! Voor een verstandig denkende mens is dat volksverlakkerij. Het verdient geen medaille van prudent beleid! Laat me je hersenen opfrissen.

  Ik ben geen racist wel realistisch, je hebt altijd over soort! Waarom heb je zoveel armoede in India, maar niet in China. Simpel voorbeeld India is fabrikant van de meeste corona vaccin, maar toch zoveel corona doden per dag.. . Ik praat niet over Bangladesh of Şri-Lanka is the same shit.
  Alleen de rijker worden rijker de armer worden armer door een gediscrimineerde kastenstelsel.
  Laten we het hebben over Belfort daar gaat het over, hij is een volksvertegenwoordiger geen verlengstuk van de regering.

  Kijk naar de spiegel als je over soort wilt hebben
  We zij Surinamers
  Ik ben trots om Surinamer te zijn een multiculturele samenleving.

  Regering komen om zich te verrijken is triest te noemen een land van niet eens 600000 inwoners


  Maak melding

 44. Ponymin waarom verdedigen je de creolen ben je bang voor ze.
  Ponymin je bent tog een Javaan.
  Ik zie het al voor me toen je je creoolse lover tegen kwam . Kneep te je in zijn wangen en toen zei je
  Ooo alla baas piepie kong fatu.


  Maak melding

 45. Er zijn een aantal lui hier, die veel kritiek hebben op het huidige beleid. RobG, pony, Robles Papira trigri en nog een aantal. De rode draad in hun commentaar gaat vaak over de kolonisator, dat zij niet zijn/waren, maar het zijn dezelfde mensen die zo graag in Nederland wonen omdat het makkelijk toeven is. Ga naar Surinaamse en steek de handen uit de mauwen om je bijdrage te leveren! Ik hoorde iemand op YouTube bij culturu tv, dat tijdens de vorige regering hij altijd eten had in de vorm van een pakket😋😅. Als je een goed leven wilt dan moet je hard voor werken en niet wachten op de overheid.


  Maak melding

 46. =Belfort is een zware NARCIST en is ook nog jaloers, gunt niemand wat en hij alleen is de beste.
  Als het zo doorgaat maakt hij zijn eigen partij ABOP kapot en begint hij met een nieuwe partij.

  NARCISTEN zijn GEVOELLOOS en hun belang staat voorop, gebeurt dit niet dan heb je een groot probleem.


  Maak melding

 47. Beste meneer Idris,

  Belfort MOET vragen stellen, daarvoor wordt hij betaald. Ik dacht 2 salarissen: ex minister en dna-lid, dus hij is verplicht hard te werken.
  Zijn gedrag tegenover de president zegt alles over de persoon belfort.

  Maar…
  Hij moet nu, gisteren, eergisteren, vragen stellen over Justitie/KPS.

  Dit is een noodkreet vd korpschef!

  “In sommige gevallen blijven mensen op een of andere vreemde manier door de politiek in het korps, ondanks ze zich schuldig hebben gemaakt aan een kwalijke praktijk.” Prade merkte op dat er in het buitenland direct wordt opgetreden tegen iemand uit een korps, die de mist ingaat. “Helaas zijn we in Suriname nog niet zo ver.” Bron: srherald.


  Maak melding

 48. =Ik hoop uit mijn hart dat de partij ABOP NOOIT aan de macht komt zodat Brunswijk president wordt. Dit is echt huilen als het zou gebeuren!!!!
  Suriname wordt gelijk een zusje of broertje van Venezuela of Afrika…


  Maak melding

 49. Verder, meneer Idris,

  Belfort moet vragen stellen aan de minister van bosbeheer. Zijn partij tok. Hoe kan het dat die chinees 10jr lang illegaal hout vervoerd. Gegevens zijn bekend dankzij de WEST.

  Belfort moet vragen stellen over het verkregen alleenrecht v kaloti door regering bouta/adhin. Ook zijn partij.

  Belfort moet vragen stellen over het alleenrecht op landingsrechten op de Tafelberg. Drugs en nogmaals drugs.

  Belfort moet vragen stellen over hoefdraad, adhin, bouva, abrahams etc etc

  U ziet het, belfort mag niet stilzitten er valt genoeg te doen. Dat mag zeer zeker, gezien het salaris dat hij maandelijks int.


  Maak melding

 50. @Pony 15:18
  Iemand voor paarse rat uitmaken enkel om zijn mening, gaat nog, maar een hele bevolkingsgroep nodeloos stigmatiseren is walgelijk. Bah

  Waar heb ik dit geschreven. De benaming die ik voor de NDP en Bouterse gebruik is fascistische beweging en fascist. Dat moet je toch nu duidelijk zijn neem ik aan. Verder heb ook jij geen antwoord op de vraag gegeven eenvoudigweg omdat het een keiharde feit is. Ten derde woon jij niet in Suriname maar gewoon in Bijlmermeer dus ook ben je door mij ontmaskerd.


  Maak melding

 51. Tis echt ongelooflijk! Zoveel KEYBOARD WARRIORS. Zoveel blinde haat! Wel de klok horen luiden, maar niet weten waar de klepel hangt!


  Maak melding

 52. Idris heeft het nog subtiel overgebracht, neks no fout!

  Die Belfort is te persoonlijk bezig tegen Santoki, heeft niet veel meer te maken met het regeer beleid betreft kritiek en democratie. Hij durft zelfs op de etnische tour te gaan wat we niet gewend zijn van hem, maar op zijn eigen voorzitter (VP) heeft hij geen commentaar, dan is hij de tigri zonder tanden. Alles wat de klok vals tikt is Santhoki voor Brunswijck is hij doof en blind, dus toch niet zo objectief zoals we van hem verwacht hadden.

  Zou mij niet verbazen als hij omgekocht is door de NDP.

  Jammer dat het kwartje bij velen hier niet valt, bij anderen zal het zeker niet vallen.


  Maak melding

 53. Als het zo door gaat komen er vervroegde verkiezingen.
  Als je in een trein of truck zit, kan je steeds naar achter kijken om te zien wie fout rijdt achter je of wie verkeerd inhaalt?
  De hand in eigen boezem steken om te voorkomen dat je stinkt, zo bekijk ik de heer Belfort. Er is niets fout daaraan. Wie hij onderuit haalt of wie hij voor schut zet, komt omdat degene het zelf in de hand werkt.
  Wie niet wilt stinken, moet goed baden.
  Volg het voorbeeld van Belfor die doet wat hij zijn stemmers heeft beloofd.
  gemodereerd

 54. Nog iets!
  Het is bekend dat die belfort een ‘stratie mang’ is, geen man van de straat maar ‘stratie mang’.
  Etiquettes etc heeft hij nooit van gehoord, dus hij kan zich ook niet als zodanig gedragen, het zit er niet in. Bee hoort hem tot orde te roepen, zo ga je niet om met de president en anderen. Dit is geen vrijheid v meningsuiting, maar puur onbeschoft gedrag. Het is absoluut niet stoer, maar walgelijk. Doe normaal!

  De regelgeving omtrent het lidmaatschap ve politieke partij moeten worden opgeschroefd; geen strafblad, bepaalde scholing etc).

  Die man is een verloren ziel, dit zijn de laatste stuiptrekkingen.


  Maak melding

 55. De paarse ratten zijn wakker. Ze hebben weer niks te doen vandaag. Zelfs Rob g opper rat is aanwezig. De ratten lopen elkaar gek te maken heerlijk om te lezen hoe dom en achterlijk ze.zijn.


  Maak melding

 56. Belfort is een domme lul. Hij kan niet meer mee eten uit de pot van de regering dus komt hij zijn gal spugen. Wat voor meerwaarde heeft al dit gespuis. Hij moet zichzelf een grote spiegel voorhouden.
  gemodereerd

 57. Al met al heb ik liever een regering van “friends and family” dan een regering van criminelen die de boel leeg plundert en het land in ellende achterlaat.
  Zolang niet bewezen dat “friends and family” de boel heeft lopen flessen en ze keihard op de goede weg zijn het land vooruit te helpen, hebben ze mijn zegen.
  Het valt nooit goed te praten natuurlijk, maar een eerlijk mens zal meteen de nuances snappen.


  Maak melding

 58. Esmerald 💯
  Helemaal mee eens top verwoord.
  Hier kan pony .Ric en de rest van die ratten brigade een voorbeeld aan nemen.


  Maak melding

 59. Echteld zegt wat, vhp aanhang wilt haar vermoorden. Nu Belfort en hij moet vermoord worden.
  De regering is zwak en deugd van geen kanten. 3 jaar is zn langste tijd
  gemodereerd

 60. Aan Belfort was de belofte gedaan dat hij na de verkiezingen min. van Justitie zou worden zodat hij de laffe moordenaar en fascist Bouterse zou oppakken en opsluiten. Dit ging de VP te ver en hij passeerde Belfort ten faveure van Amoksi, de amokmaker. Het zit Belfort nog steeds dwars dat ZE President van Suriname het niet voor hem opnam met het gevolg dat we nu een zeer gefrustreerde Belfort zien die zijn gal spuwt op Santokhi. Als Belfort werkelijk ballen heeft richt hij zijn kritiek op vp Brunswijk. Maar zijn ballen zijn opgedroogd daarom laat hij Brunswijk met rust.
  Nog een tip aan Belfort. Jouw tanden zijn zo geel als banaan ga daar eens wat aan doen.
  gemodereerd

 61. Paul “ recht voor zijn raap”
  3 mei 2021 At 19:
  Aan Belfort was de belofte gedaan dat hij na de verkiezingen min. van Justitie zou worden zodat hij de laffe moordenaar en fascist Bouterse zou oppakken en opsluiten. Dit ging de VP te ver en hij passeerde Belfort ten faveure van Amoksi, de amokmaker. Het zit Belfort nog steeds dwars dat ZE President van Suriname het niet voor hem opnam met het gevolg dat we nu een zeer gefrustreerde Belfort zien die zijn gal spuwt op Santokhi. Als Belfort werkelijk ballen heeft richt hij zijn kritiek op vp Brunswijk. Maar zijn ballen zijn opgedroogd daarom laat hij Brunswijk met rust.
  Nog een tip aan Belfort. Jouw tanden zijn zo geel als banaan ga daar eens wat aan doen.


  Maak melding

 62. Paul de kabouter is weer bezig hoort. Wat is jouw functie bij de VHP? Wat kan jij nutteloos lullen zeg! Wat voor azijn drink je? Ik denk een heel zure, die ze zelf in de Afrikaanse continenten (die jij meestal bij alle reacties betrekt) niet lusten.


  Maak melding

 63. BELFORT,..hij heeft gelijk,..SANTHIKKIE & SJCHURK LONTEDE BRUNSIE, donder op !

  Het volk wil een ZAKENKABINET,..met nieuwe jonge deskundigen,weg met het BRANDHOUT ! die bestaat uit OUDE BOKKEN & BOERITJIES !
  gemodereerd

 64. 😂 Dat je jezelf dan zo stoer vindt. Je kruipt achter je toetsenbord en gaat van God los. Binnen een democratie is het wel toegestaan om je mening te uiten. Dat het niet past binnen jouw ratio en dat van velen wil nog niet betekenen dat het respectloos is of ongemanierd. Ofzoiets. Het probleem is alleen dat sommige luitjes uit één enkele soort bevolkingsgroep in Suriname géén ander geluid willen horen. Géén enkel vorm van kritiek aan het adres van “deze geweldige president”, die hebben we vaak voorbij zien komen. De enige reden dat er een bepaalde soort volk in Suriname zich zo misdraagt in haar reacties, verscholen achter hun toetsenbord is omdat zij vinden dat zij superieur, slim etcetera zijn maar de rest niet. De andere mensen mogen volgens (slim Suriname één hilariteit natuurlijk) geen kritiek hebben op wie dan ook van hen. Want zij zijn zogenaamd van goed en smaragd. Net als die Paul “ recht voor zijn raap”met zijn oeverloos gezwets. Selectief geheugenverlies. Dat is duidelijk een persoon die groot geworden is, maar klein gebleven is van verstand.


  Maak melding

 65. die glenn , pony , robg , robles , pakiratrigri , ric ,konsensi , en nog veel meer van die paarse ratten , spuwden hun gal over belfort toen hij de regering bouta 2 telkens fel bekritiseerde , zelfs toen bouta voor het laatst (en de enige keer) in de dna was , zwaaide belfort hem grinniken uit , jullie konden zijn bloed wel drinken he paarse vampieren , , , , , maar nu dat belfort kritiek heeft op de nieuwe regering en bewust op president Santokhi zitten jullie te juichen net of er een held binnen is gehaald , maar stelletje zwarte dropjes die belfort wordt dadelijk door zijn eigen partij naar het niets verwezen.


  Maak melding

 66. Belfort denkt macht te hebben omdat hij resp. ABOP in Paramaribo evenveel stemmen vertegenwoordigd als de ABOP in de rest van Suriname heeft.
  Hij is gefrustreerd dat er geen mooie banen voor hem bij bedacht zijn. Deze man is een ongeleid projectiel.

  Minister Good Job die alleen met eigen imago bezig is.


  Maak melding

 67. @Thomas
  Jij zit ook verscholen achter je toetsenbord van God losgeslagen, je mening te uiten.
  Wat jij 1 bepaalde groep verwijt, verwijt je die andere bepaalde groep niet.
  Wat jij niet weet is dat er ook creolen zijn die dezelfde mening er op na houden als mensen uit die ene bepaalde groep. Deze creolen hebben zelf toegegeven creool te zijn. Dus ga jij maar een paar tonen lager zingen i.p.v. je haat jegens die bepaalde groep hier te spuien. Jij bent beslist niet degene die voor verbinding kan zorgen tussen alle etnische groepen die Suriname rijk is. Je drijft ze juist verder uit elkaar.

  Aan jouw comments hecht ik geen waarde, aangezien je niet eens wist dat het kastenstelsel in India reeds in 1950 bij wet is afgeschaft. Dat die wet niet wordt gehandhaafd is een ander verhaal.


  Maak melding

 68. Goh we hebben sinds kort een nieuw forumlid. Zijn naam is thomas. Hij weet zoveel over de andere forumleden dat het lijkt alsof hij hier al jaren zit. Heeeeeeeeee da kom me bekend voor, was het niet poeny die ook zomaar vanuit het niets bij haar eerste reactie op wtk. zoveel over andere wist.
  haha en weer valt poeny door de mand
  dus poeny je heet nu ook thomas
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
  gemodereerd

 69. Die kloot mag blij zijn dat een Hindoestaan bezig is dit land weer te verheffen. ik zou het voor geen cent gedaan hebben. vrijwillig mijn hoofd op het hakblok zetten voor dit ondankbaar volk.
  Degene die nu in Suriname de kar trekt is zover ik weet integer, transparant, hardwerkend, sober, geen feestvierder en dief als de vorige leiders. Zou effe niet weten wie dit land die een moeras is terecht gekomen, het uit de moeras moet trekken. Ik hoop dat Chan het lukt om dit land weer te verheffen. Deze failed state, vol met corrupte honden en dieven.


  Maak melding

 70. De Abop zit in de regering omdat onze kiesstelsel bedacht is door een racist.
  Onze kiesstelsel houdt in als je in het oerwoud woont, is je stem een daalder waard.
  Een voorbeeld als je in het oerwoud heb je bij 500 stemmen al een zetel en in de stad meer dan 20.000 stemmen. Dus met andere woorden de Abop zit in de regering vanwege gedateerde kiesstelsel maar ze zitten niet via het intellect in de regering.
  gemodereerd

 71. Belfort doet niets anders dan de ogen van de bevolking te openen. Het volk van Suriname is samen met Belfort in de maling genomen door ” wo sit ing “. Maar het is mooi dat één ding duidelijk aan het worden is. Op basis van voortschrijdend inzicht heeft Belfort gezien dat het onder Bouterse beter ging in het land. Ook een groot deel van de aanhang van de de Orange Movement, Abop, NPS, PL hebben het gehad met deze regering. Onder Bouterse was het beter in Suriname. Inmiddels zijn de 16 zetels van de NDP gegroeid naar bijkans 25 zetels. Er moeten maar gauw nieuwe verkiezingen in Suriname komen.
  gemodereerd

 72. Belfort doet niets anders dan de bevolking voor te lichten hoe corrupt deze regering is. Het volk van Suriname is samen met Belfort in de maling genomen door ” wo sit ing “. Maar het is mooi dat één ding duidelijk aan het worden is. Op basis van voortschrijdend inzicht heeft Belfort gezien dat het onder Bouterse beter ging in het land. Ook een groot deel van de aanhang van de de Orange Movement, Abop, NPS, PL hebben het gehad met deze regering. Onder Bouterse was het beter in Suriname. Inmiddels zijn de 16 zetels van de NDP gegroeid naar bijkans 25 zetels. Er moeten maar gauw nieuwe verkiezingen in Suriname komen.


  Maak melding

 73. Aaai baja robg, gisteren was het nog een groei v 22 zetels, vandaag 25 zetels.

  Nou, van harte gefeliciteerd 🥳

  Frappant is dat haast iedereen die kritiek heeft, vantevoren extra meld; ik ben niet vd ndp hoor 😅😂😋

  Nou wanneer nemen jullie over. Hoe?
  Komt hoefdraad nu wel uit zijn hol
  En wat is jullie herstelplan.


  Maak melding

 74. WAT, WRAT, zou beter bij je passen, waar heb je dat van mij gelezen, stond juist pal achter Belfort, nog steeds.
  Zijn stijl is niet mijn stijl, maar geeft niet, met zijn kritiek (soms een beetje té scherp, maar dat is typisch Surinaams, dus niks mis mee, tenminste voor de lokalen) houdt hij de regering scherp en dat is nodig, zie de vele missers en de vele correcties daarna, dus het helpt.

  Dat anderen hier op WKT moeite hebben met Belfort komt vreemd over, omdat je elke dag hier leest hoe populair en geweldig deze regering het doet met hulp van slim Suriname.
  Je zou denken, met zo’n onaantastbaar gevoel, een olifantenhuid hebbend en straks beschikken over miljarden buitenlandse hulp, waarvoor moet je dan vrezen!!!! En toch!!!!!!


  Maak melding

 75. Esmeralda, Robg zit in Nederland! Hij heeft net als de rest van de aanhangers van NDPlee veel te vertellen hoe het moet met Suriname, maar zelf zitten ze in Nederland. Om vervolgens de Nederlanders uit te schelden dat ze niet goed zijn. Wel willen zij de euro’s van die zelfde nlers hebben.
  Waarom willen jullie zo graag de dollars en euro’s van de blanken als jullie zoveel haat jegens hen hebben? Waarom willen jullie de roebel niet? Of CnY?


  Maak melding

 76. ” …
  Inmiddels zijn de 16 zetels van de NDP gegroeid naar bijkans 25 zetels.
  … ”

  1 april is al voorbij !

  Btw, naar verluidt, heeft de NDP ongeveer 26.000 leden waarvan een groot deel dubbel geteld is. De exacte grote van de NDP is daarom moeilijk te zeggen maar het zal niet meer zijn dan 20.000. Dit betekent een verlies van ongeveer 65 %.
  Dus 100 min 65 is 35, plus minus een derde. Een derde van 16 zetels is plus minus 5 zetels.
  Mochten er nu verkiezingen zijn dan krijgt zelfs DA’91 van Angelic Del Castilho meer zetels dan de NDP.

  Tja go. Set kong !

  Niet storen.
  Slim-Suriname heeft de leiding.
  W’o set en. Krakti !


  Maak melding

 77. Para, nooit gedacht dat er een “rekenwonder” in jou schuilde.
  Ik zou maar teruggaan naar de GLO (om maar geen slecht figuur te slaan tegenover slim Suriname) de wens was waarschijnlijk groter dan……..hahaha

  Als er nu verkiezing zou worden gehouden denk ik niet dat NPS en de VHP samen een meerderheid halen. De populariteit van Chan is dalende, maar ja, je weet hoe er meestal gestemd wordt in Suriname, voor 80% op basis van etniciteit, de rest is zwevend.
  Behalve de VHP zijn de ‘anderen’ gefragmenteerd.


  Maak melding

 78. RobG
  Belfort is al 10 jaar alleen met zichzelf bezig. Eerst likte hij Bouterse zijn billen. Daarna was hij gefrustreerde oppositie voerder en nu vindt hij dat hij meer macht had moeten hebben omdat Paramaribo ongeveer 50% van het aantal ABOP stemmers leverde en maar twee zetels.

  U raaskalt er op los.
  De corruptie die er is is voor het grootste deel nog het restant van de Bouterse tijd. Je kunt niet alle ambtenaren die 10 jaar lang in een corrupte omgeving gefunctioneerd hebben scherp maken want ja hoe geef je je eigen falen aan als je bewust of onbewust deelgenoot bent geworden.

  Het wordt beetje bij beetje duidelijk. Het vergt nu natuurlijk wel ballen als je 100 containers hout met een luchtje in beslag neemt en tegenwerking van 10 tallen ambtenaren mag verwachten en bij de rechter scherpe tegenstand mag verwachten en niet mag afgaan.

  Het is niet zonder risico om 900 kg cocaine te vinden in het binnenland.

  IMF gaat niet meer in zee met Suriname als dat nog op het niveau van Bouterse zou functioneren en grootschalig fraude zou faciliteren.

  De rechtszaken gaan gestaag door Adhin, van Trikt en co, Kromosoeto, Bouterse etc.


  Maak melding

 79. Pony… you wasting your time met racisyen als Paul. Geen land mee te bezeilen!

  Gewoon uit zijn nek laten lullen, want ze denken dat Suriname hun bezit is!

  Chapeau aan klokkeluiders als Belfort, ook al ben ikniet zijn fan! Dat is demicratie; het volk heeft hem daar gezet om te verwoorden wat er leeft! En dat is een heleboel ontevredenheid varierend van nepotisme, prijsverhogingen tot uitverkoop souvereiniteit! Kijk maar naar de slaafse houding richting noordzee… de IMF wordt groots binnengehaald, we zullen zien over 4jaar.


  Maak melding

 80. @ Pony4 mei 2021 At 19:43

  Hou jij het maar op grazen, beter dan dat kan je toch niet.
  Zelfs de GLO is nog te hoog gegrepen voor jou.

  Sterkte !


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.