Interfund N.V. doneert 100.000 COVID-19 vaccins voor samenleving

7
Interfund N.V. doneert 100.000 COVID-19 vaccins voor samenleving

Eduard Hogenboom, algemeen directeur van Interfund N.V. heeft een symbolische overhandiging gedaan van 100.000 Covid-19 vaccins aan president Chandrikapersad Santokhi. President Santokhi werd vergezeld door minister ad interim Krishnakoemarie Mathoera van Volksgezondheid en de directeur van Volksgezondheid Rakesh Gajadhar Sukul. De voorzitter van de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB), Bryan Renten, was ook deelgenoot van de overhandigingsceremonie op maandag 19 april 2021 op het Kabinet van de President.

Voorzitter Renten benadrukt dat er een heleboel bedrijven zijn die graag een bijdrage willen leveren in het belang van de samenleving. “Ik denk dat iedereen erbij gebaat is, wanneer wij zoveel mogelijk mensen vaccineren. Vaccinatie is de enigste manier om uit deze situatie te geraken”, zegt de VSB-voorzitter. Renten geeft verder aan dat het bedrijfsleven zich realiseert hoe moeilijk de economische situatie is in Suriname. ”De financieel-economische situatie van de overheid is niet rooskleurig en het is in het belang van eenieder dat we zo snel mogelijk kunnen overgaan tot normalisatie”, merkt voorzitter Renten op.

Minister ad interim van Volksgezondheid, Krishnakoemarie Mathoera zegt heel erkentelijk te zijn naar het bedrijf Interfund N.V. “Dit is voor de samenleving, wij hopen dat dit soort initiatieven worden overgenomen door anderen in de samenleving.” De directeur van Volksgezondheid, Gajadhar Sukul beschouwt de overhandigingsceremonie als een heuglijk moment. “In de samenleving zijn er niet voldoende mensen die immuniteit bezitten tegen het coronavirus. Met deze geste gaan we het percentage verhogen. Ons doel is om eind 2021 voldoende burgers immuniteit te bieden tegen het Covid-19 virus,” accentueert de functionaris.

Eduard Hogenboom geeft aan dat de samenleving gebukt gaat onder de psychologische gevolgen van de lockdowns, maar ook door de beperking van vrijheden. Interfund Group heeft gemeend om daarop in te spelen en een gebaar te doen door een aantal vaccins beschikbaar te stellen.”Ik wil andere bedrijven oproepen om via het SU4SU Fonds de vaccinatiecampagne van de overheid te ondersteunen. Laten wij met z’n allen ervoor zorgen dat we de schade voor de samenleving zozeer mogelijk beperken,” aldus de Interfund-topman.

Regeringsleider Santokhi beklemtoont dat COVID-19 nog steeds een ernstige bedreiging vormt voor de Surinaamse samenleving. De samenleving heeft nooit eerder zoveel vrijheden moeten inleveren en dat gaat gepaard met psychosociale gevolgen. “Uiteindelijk willen wij een gemeenschap vrij van COVID-19 en de vaccinatiecampagne kan daarbij bijdragen, maar meer nog elkaar ondersteunen en samenwerken,” zegt president Santokhi.

Het staatshoofd geeft aan dat de aanhoudende coronapandemie een enorme uitdaging is met veel belangenconflicten. “Soms is het probleem niet zo zeer de financiële middelen, het probleem is vaak het beschikbaar hebben van vaccins,” benadrukt het regeringshoofd. President Santokhi is Interfund N.V. bijzonder dankbaar voor de geste in het belang van de Surinaamse bevolking en roept elke Surinamer op zich solidair op te stellen in de strijd tegen Covid-19.

“Alleen met collectieve bewustwording kunnen we de strijd tegen Covid-19 overwinnen.”

7 REACTIES

 1. Regering moet ook uit eigen kas,
  Hard inzetten voor het Volk, het draait om de Gezondheid, aldus: Rayik.
  Volkomen eens.
  Niet lang geleden, werd het land uitgebreid tot een kleptocratisch systeem opgebouwd om het land van onder tot boven te beroven.

  Ja,beste Rayik, kas is leeg, “ter info”.
  Het bedrag, waarmee die familie zich heeft verrijkt, is moeilijk te schatten?
  Nu staat een regering die samen met het volk haar best doet om èèn en ander in de kas te krijgen, maken zij gebruik van de verwarring om vlug omlaag te glijden en ervandoor te gaan.

  Velen zien deze regering een ” “LIEVELINGSVIJAND”.


  Maak melding

 2. WAAR DAN UIT EIGEN KAST!!!
  het land is na zijn mallemoer gebracht uitgebuit-gestolen en suriname voor schut gezet!!!
  het land gaat niet voor een nacht ijs stabiliseren!!
  you moes kroupie(kruipen) foe sit a kondre bakka!!
  mijnheer santokie doet zijn best!!MET ALLE HORTEN EN STOTEN!!!


  Maak melding

 3. waarom doet bouterse niet een bijdrage van 500.000 vaccins van pfizer of jonhsen en johnson.

  hij heeft toch samen met matties alles geld onder zijn matras.

  netjes en beschaafd zou dat zijn
  gemodereerd

 4. dank u zeer interfund.

  vaccinatie verloopt te traag.

  er zit geen snelheid in.

  er moeten minstens 5000 mensen per uur worden gevaccineerd. zo hard moet het gaan.
  gemodereerd

 5. waar is onze koetai van volksgezondheid.
  hopelijk neemt zn gezin alle proffesors diplomas mee.

  wanneer komt hij zn koetais pieren

  de man deugt niet. evenals amoksi en die van HI. waardeloos
  gemodereerd

 6. Regering Chan is door het roofregering Bouterse- Adhin afhankelijk van donaties. Belachelijk dat de huidige regering afhankelijk is van donaties van goed gevende regeringen of bedrijven voor zijn Covid Vaccins. Regering Chan, ga ze halen bij de dieven. Het geld bedoel ik. Om de bevolking tegen de grote moordenaar die ze Corona noemen te beschermen.
  WELKOM IN HET PARADIJS DIE DE BOUTERSEN ONS HEBBEN ACHTERGELATEN. HET IS OVERLEVEN IN DEZE PARADIJS.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.