Regionale vertegenwoordiger UNICEF bezoekt president Santokhi

9
Regionale vertegenwoordiger UNICEF bezoekt president Santokhi
Nicolas Pron en president Santokhi.

Nicolas Charles Pron, UNICEF’s regionale vertegenwoordiger in Guyana en Suriname, heeft deze week een beleefdheidsbezoek gebracht aan president Chandrikapersad Santokhi. Op het Kabinet van de president in een breedvoerige deliberatie gesproken om de samenwerking te intensiveren tussen UNICEF en de Surinaamse regering.

Nicolas Pron benadrukt heel erg ingenomen te zijn met de manier waarop de Surinaamse regeringsleider zich beijvert voor kinderrechten. “President Santokhi heeft zich samen met zijn regering gecommitteerd om kinderrechten te waarborgen en te bevorderen in alle lagen van de samenleving”, aldus de vertegenwoordiger van UNICEF. Pron geeft aan dat de UNICEF bezig is om de country programme 2022-2026 te formuleren. In dat kader is het van cruciaal belang om de determinaties en visie van de president mee te nemen.

Pron benadrukt dat er een brede samenwerking zal zijn met alle departementen belast met kinderbeleid. Het effect van de aanhoudende Covid-19-pandemie op kinderen is ook ter sprake gekomen. De UNICEF is van mening dat er geen stagnatie mag optreden in het onderwijsproces. Het Kinderfonds van de Verenigde Naties heeft president Santokhi gevraagd om docenten en leerkrachten te categoriseren als prioriteitsgroep die gevaccineerd moet worden.

Het staatshoofd is weltevreden met het bezoek van Nicolas Charles Pron en heeft benadrukt dat UNICEF de regering als steunpilaar mag beschouwen. President Santokhi geeft aan dat er een seminar georganiseerd moet worden om te gaan kijken hoe verschillende organisaties die zich inzetten voor het welzijn van kinderen, integraal samen kunnen werken. “Elk kind is belangrijk”, zegt het staatshoofd.

9 REACTIES

 1. “Elke kind is belangrijk “
  Volgens de president Santokhi.
  Dan moeten alle kinderen ook gratis naar een arts kunnen.
  En niet zo als laatst ,dat een 2 jarig kind niet naar de dokter kon omdat de groot ouders geen geld hadden.
  En eerst noodgedwongen naar zo’n wassi moet.


  Maak melding

 2. Ouders zijn de Verantwoording.
  Indien je op een gegeven moment je kind niet kan verzorgen, brengt het naar
  een Kinderhuis.
  Wel is de staat voor een Wetvoering: Leerplichtwet, alle kinderen dienen een basis
  ontwikkeling te hebben tot het behalen van het Mulo diploma.
  Indien Minderbedeelden het niet voor de schoolkosten kan opkomen, dan moet de
  staat het voorzien. Mag het kinderbijslag wat omhoog en permanent uitbetalen.
  Zijn mensen in een moeilijk situatie, dan Geen kinderen nemen.


  Maak melding

 3. Die rovers van de UNICHEF roven graag kinderen. Volgens complottisten had de in de Suez Kanaal vastgelopen schip Ever Given, naast wapens ook gesmokkelde kinderen aan boord. Enkele honderden kinderen zouden in die containers zijn omgekomen, anderen werden gered.
  Met ruim 21.000 containers aan boord is het natuurlijk makkelijker smokkelen. Toen de Egyptenaren dreigden alle containers van boord te halen – de smokkel zou dan ontdekt worden – hebben de kinderhandelaars (hoofdkwartier in Nederland) snel de Hollandse sleepers er naar toe gestuurd om het schip weer vlot te trekken. Zo kan men her en der op Internet lezen. Waar rook is, is vaak vuur.


  Maak melding

 4. Rowdie is het waar, ik heb het niet gelezen, maar ja ontkennen doe ik ook niet, ik zal op Google zoeken, bovendien moet kinderen en kinder rechten gewaarborgd blijven, ook in Suriname,??


  Maak melding

 5. Rowdie 18 april 2021 At 20:39
  Die rovers van de UNICHEF roven graag kinderen.
  =================================

  Rowdie,
  Je hebt volkomen gelijk, het staat in alle betrouwbare kranten in de wereld en ook o.a. op CNN.
  Was Suriname maar blijven steken in het onderhouden van contacten met Roger Khan en Pablo Escobar.
  Wat een idioot ben jij man.


  Maak melding

 6. De kinderen zijn de toekomst van Suriname!
  Schitterend streven van Unicef, maar wat komt hiervan in de praktijk terecht? Als ik minderjarige kinderen zie rondzwerven, die toch leerplichtig zijn, en er door de overheid niets wordt ondernomen, dan moeten deze kinderen voor eigen veiligheid worden geplaatst in een van de kindertehuizen! Bovendien moet er worden gekeken op welke wijze deze worden gesubsidieerd. Zoals nu dat zo’n tehuis de dag ervoor niet weet of zij de kinderen überhaupt de volgende dag te eten kan geven is absurd!
  Zij zijn nu volledig afhankelijk van sponsoren, en initiatieven van stichtingen zoals 1 voor 12. En dat terwijl de overheid zelf de kinderen vanuit diverse omstandigheden daar plaatst!
  Hoewel ik dit natuurlijk van harte steun, moet hiervoor een structurele oplossing komen.
  Je ziet dat ook het onderhoud hieronder lijdt.
  Wachten tot deze kinderen zijn ontspoord, terecht komen in de prostitutie of erger, is te laat. Wij moeten het tij keren voordat zij te maken krijgen met het strafrecht.
  Daarom deze “hartekreet”!
  Samen bouwen wij aan een toekomst voor onze kinderen. 🇸🇷🇸🇷🇸🇷
  gemodereerd

 7. Klopt ik heb dit eerder gemeld!
  Ik zie echter géén aktie uwerzijds m.b.t. het onzinnige verhaal en de leugens waarop dit commentaar is gebaseerd.
  Tevens een bericht aan de “webmaster” verzonden.
  Hierop helaas nog geen antwoord.
  Ik ga voor een journalistiek die een positieve bijdrage levert aan de Surinaamse samenleving.


  Maak melding

 8. Mensen,

  Jullie moeten meer lezen dan alleen de MSM (Main Stream Media, de traditionele media). Deze MSM verzwijgt ontzettend veel belangrijk nieuws of verdraait het nieuws, vooral de laatste jaren. Vaak lopen ze aan de hand van de overheden of steunen ze socialistische en klimaatopwarming prekende partijen.
  Jullie zijn vast vergeten dat UNICHEF een hand had in de kinderhandel en kinderprostitutie in Haïti enkele jaren terug?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.