Boete van 435 euro voor overtreden quarantaineplicht in Nederland

11
Schiphol: Per ongeluk kapingswaarschuwing geactiveerd in vliegtuig
De Nederlandse luchthaven Schiphol.

Reizigers die terugkeren naar Nederland uit een hoogrisicogebied en zich niet aan de wettelijke quarantaineplicht houdt, lopen risico op een boete van 435 euro. Dat heeft het Nederlandse kabinet vrijdag besloten.

Het is nu al de bedoeling dat reizigers uit risicolanden waaronder Suriname, tien dagen in quarantaine gaan. Maar veel mensen houden zich daar niet aan. Daarom wordt de zelfisolatie een verplichting, en bij overtreding wordt een boete opgelegd. 

De quarantaineplicht houdt in dat alle reizigers uit zeer hoogrisicogebieden in ieder geval vijf dagen in quarantaine moeten tot zij een negatieve test afleggen. Zonder negatieve testuitslag duurt de quarantaine tien dagen. Een hoogrisicoland buiten de EU is een land dat niet op deze lijst van veilige landen buiten de EU staat.

Voor reizigers uit landen buiten de EU geldt het Europese inreisverbod nog steeds. Dit betekent dat zij de Europese Unie/het Schengengebied en dus Nederland niet in mogen reizen. Ook geldt een vliegverbod naar Nederland voor vliegtuigen met passagiers uit Zuid-Afrika en landen in Midden- en Zuid-Amerika. 

Er zijn uitzonderingen op het EU inreisverbod. Dit zijn bijvoorbeeld zakenreizigers, studenten, kennismigranten, professionals uit de culturele en creatieve sector en langeafstandsgeliefden. 

11 REACTIES

 1. Suriname is risico land. Wat is Nederland dan????
  Surinamers kunnen jullie pesten maar andere landen in europa niet. Ze lusten jullie niet.
  Zie daar wat de gatlikkers krijgen.
  gemodereerd

 2. Rommel Suriname is een hoog risico land, haitianen die het land binnen komen met valse pcr test, de grenzen zijn zo lek als een zeef. Ik vertrouw de positieve testen die bekend gemaakt worden niet eens, het is een compleet vertekend beeld. Als de haitianen naar fransguyana kunnen reizen, kunnen de Brazilianen ook gemakkelijk het land naar binnen. Heeft Suriname een overzicht over hun covid status..
  gemodereerd

 3. Nederland heeft GELIJK!!! Suriname heeft Braziliƫ (hoog risico land) als buurland en dat is COVID19 land nr 2 net na Amerika!! In en uitloop daar, grenzen niet goed bewaakt dus ja?!!!


  Maak melding

 4. lachwekkend
  kwam het eerste covid geval in suriname niet toevallig uit nederland?
  de testen zijn niet goed
  vaccins met problemen
  mondkapjes die nutteloos zijn
  gaat goed daar aan de noordzee.
  trek de stop er maar uit en laat nederland maar lekker het riool inlopen


  Maak melding

 5. nou dikkedeur zonder iets , hier in Suriname loopt alles vol , omdat die regering bouta 10 jaar lang geen onderhoudt heeft gepleegd aan het riool en de trensen (goten ).
  we denkenken dat de eerste covid geval hier in Suriname ook vanuit brazilie kan zijn gekomen , en wat je zegt het eerste geval kwam uit Nederland , maar het kan ook iemand zijn die in een ander Europees land was geweest , maar ja die moet wel van Nederland naar Suriname reizen toch , dus Nederland hoeft niet de schuldigde zijn.


  Maak melding

 6. Nederland heeft gelijk. Ookal woon ik er niet
  De situatie breed en neutraal bekeken. De grens hier in.ons land wordt zeer slecht bewaakt. Onze binnenlandse bewoners maken er de grootste rotzooi van. Zij doen midden in de nacht de illegale oversteek met mensen uit de buurlanden die besmet zijn en dumpen ze in ons land voor je raad het al monie. Ook worden toeristen uit Nederland gigantisch opgelicht om 250 tot 1000 euro te betalen voor zogenaamd beveiliging die nooit komt opdagen. Ook zitten er op het departement in ons land die de visas verstrekt mensen die de boel belazeren en zaken onder de tafel doen, door wel visas onder valse benoemingen te verstrekken zodat de Surined naar Suriname kunnen komen onder het mom van familie perikelen. Terwijl de grootste gros gewoon op vakantie naar Suriname komt. Er zitten vele rattenbendes op de Surinaamse ambassade in Suriname. Valse testen worden afgestaan terwijl de persoon besmet is. Dus Nederland is hier achter gekomen wat voor smerigheid er wordt gespeeld.
  gemodereerd

 7. w…y , wat hebt jij met Nederland , ja jij zal wel gratis onderdak en een pasje voor de voedselbank hebben daar in Nederland he travestiet , , en hier nu in Suriname gaat het de verkeerde kant op , maar dat zal jou toch niet kunnen schelen stoephoer , in Nederland is het misschien wel veiliger dan hier in Suriname , en daarom wil je niet naar hier komen , o ja kan ook niet die ticket van de slm is duur hoor , omdat de Belgen toch vliegen met hun vliegtuig , want de slm heeft niets meer , en de KLM is ietsjes duurder dus ook geen optie , blijf maar lekker in een van die paarse holletjes daar in de bijlmer.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.