VIDEO: Geflopte protestactie Sibrano Pique

26
VIDEO: Geflopte protestactie Sibrano Pique
Screenshot uit het filmpje onderaan dit bericht.

De groots aangekondigde demonstratie die vanmiddag gehouden werd nabij het DNA gebouw in Suriname, is alweer voorbij. Een groep van maximaal 80 personen had gehoor gegeven aan de oproep van activist Sibrano Pique om vrijdag 16 april te komen demonstreren tegen het beleid van de Surinaamse regering.

Het werd geen demonstratie ‘die geschiedenis zou schrijven‘ zoals Pique gehoopt had, maar eerder een flop. Pique had dagen lang een ieder opgeroepen om te komen protesteren, maar zijn oproep heeft weinig effect gehad.

Om 17.30u, iets voor het ingaan van de total lockdown dit weekend, dropen de meeste mensen af. De politie die om 16.00u al stelling had genomen bij het DNA gebouw had weinig werk aan de protestactie.

Een filmpje van het einde:

26 REACTIES

 1. Een stelletje malloten de domme tak van de NDP, wat schrijf ik nou: het is dubbelzinnig man.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 2. De NDP weet het zaakje goed te verkopen. Hun eigen wanbeleid verkopen ze als het wanbeleid van de nieuwe regering.
  Stel je voor wat er zou gebeuren wanneer de NDP de huidige malaise zou moeten oplossen. Ze zouden hoogstwaarschijnlijk van Suriname een provincie van Brazilië of van China maken.


  Maak melding

 3. Hahahaha dit is echt een lachertje.
  Werkelijk echt een waardeloze actie, wow!
  Surinamers houden ervan om zich belachelijk te maken, en zich voor schut te zetten.
  Zie hier in het filmpje.
  En dan nog Opo Kondremang te zingen!
  Ik lig hier in een deuk als ik al die koppen zie.

  idd, hup naar huis want er is een Lockdown en jullie moeten je gehoorzamen, slimpies!


  Maak melding

 4. Rowdie, het wordt china , de ndp heeft Suriname al verkocht aan china dankzij hun oppergod bouta , en die klojo was in november 2019 toch daar bij zijn maatje de dictator xi jinping , ja dictators houden van elkaar.


  Maak melding

 5. Alweer die “LUIE GHANEZEN”( die nog nooit wat bereikt hebben in hun leven)protesteren.
  gemodereerd

 6. WAT die paarse flop rat pique betreft , hij werd toch eventjes goed in de zeik gezet door een persoon , he pique die zit he , , en die 80 mensen zijn allemaal oude paarse straatratten , en zo te zien gelooft de ndp ook niet meer in hem.


  Maak melding

 7. Bouterse betaald heel slecht en in zijn voedselpakketten zit vaak te oud voedsel.
  Wie na 6 uur wordt opgepakt mag pas op maandag om 5 uur naar huis. Niemand wil dat. De demonstratie had ’s morgens om bv. 10 uur moeten starten. Domme lummels.
  Demonstreren mag maar als een dommie het organiseerd. Dan krijg je dit.
  gemodereerd

 8. Sommige mensen zijn gewoon aandachtsgeil. Er is een gezegde:”you can take the man out of the gutter, but you can’t take the gutter out of the man”. Bepaalde figuren als deze a**hole weten alleen te protesteren, staken, ouwehoeren, tegenstribbelen en wat nog meer. Waar werkt deze strontzak eigenlijk? Als ik zijn werkgever was, was hij allang opgedonderd.


  Maak melding

 9. Ik zou niet zeggen geflopt als regering zou ik even na denken want straks komen hun eigen achterban opstraat ze zijn nu de laatste brokken aan slikken weest gewaarschuwd
  gemodereerd

 10. Pique dan zie hoe over jouw wordt gedacht, het beleid van santhoki ga je niet veranderen, die geliefde partij van jouw bouta de dief adhin een geile dief misikaba een dief boefdraad een dief simons een dief parmesar een dief, en zo zie je maar, ndp is een dieve partij voor eigen belang ,een voorbeeld surfin in het leven geroepen, iedereen is voor behalve ndp ,want koste wat kost, onder ndp mag Suriname niet vooruit komen??


  Maak melding

 11. Dit zijn de meest domme volk,luie volk en meest feest vierende parasieten in de wereld.
  Kijk naar Afrika wat met alle landen daar zijn gebeurt.


  Maak melding

 12. Ik kan mij niet voorstellen dat deze drugscrimineel Pique niet achter slot en grendel zit. Al deze hersenloze meelopers moeten zich diep schamen achter een drugscrimineel te lopen. Ze zien er ook allemaal verslaafd uit. Pique is een grote dwaas.
  gemodereerd

 13. Pique, even een vraag. Wat probeer jij hiermede te bereiken? Een politieke carrière? En bij welke politieke partij? Ik denk dat jij de zaken verkeerd aanpakt. Ga een andere koers varen. Welke? Dat zeg ik niet omdat ik geen gratis adviseur voor niemand wil zijn.
  Een andere verklaring is dat Covid jou gek heeft gemaakt. Over een tijdje is Covid verleden tijd en mensen die covid maatregelen bestrijden ook. Zoek naar betere toekomstverwachtingen of ga een opleiding volgen. Ik kom ook uit de getto van Paramaribo (Ramgolamweg).


  Maak melding

 14. Zo langzamer hand heeft het volkslied waarop een Surinamer bijzonder trots zou moeten zingen nagenoeg geen kracht meer omdat het volkslied overal wordt gezongen tijdens nietszeggende en doelloze demonstraties. demonstraties waarvan het doel niet duidelijk is waardoor het volkslied ‘Opo kondre mand ung opo etc ” lijkt op een slowly rapnummer van weinig importantie is geworden.
  Shit shit shit voor misbruik van het volkslied.
  Shame Shame Shame


  Maak melding

 15. Si brain no zal het nóóit leren.,paarse djamoe ede. Als je tog wat van de geschiedenis wil leren, dan had je op 16 april je boot gepakt en naar de goudvelden gevaren om goud te zoeken, zoals het gowtoemanglied klinkt. Nee, luilak, dat doe je niet, maar gaat als een kamikaze piloot tekeer. Als je nog iets wil betekenen, whatever, ga dan met die andere paarse djamoe edes protesteren bij ocer en leonsberg bij opa D en vragen:PE A MONI DE EN PE BOEFDRAAD DE.


  Maak melding

 16. @john op een tekst van mij schreef je dat nederland mensen uit suriname veranderd in negatieve zin . Nou als ik jullie reacties lees triest en lijkt wel of jullie maar 2 jaartjes naar school zijn geweest. Je eigen landgenoten aanvallen als valse wespen en klagen klagen je woont in een Ghetto ergens op de Ramgoelam weg nog een paar jaar wachten en dan wordt het riool. Ga je eerst ontwikkelen dan pas reactie op mij geven en @Wat woont al in de riool ergens bij Waterkant Centrale markt.


  Maak melding

 17. Geef deze 100 man eens per maand een pakket en ze zijn rustig.
  Deze mensen weten gewoon niet beter.

  Kijk eens goed naar deze mensen, Bullshit Bouta heeft hun flink gehersenspoeld alleen om te kunnen profiteren van hun stem. Het trieste is dat deze mensen het nog steeds niet doorhebben. Ach laat ze, ze hebben echt hulp nodig.

  De coalitie kan beter nagaan hoe zij deze groep en die groep die bij G. May pakketten ging halen kan opvangen en kan ondersteunen.

  Want laten we eerlijk zijn, als we kijken naar deze mensen dan denk ik dat geen van ze behoorlijk en structureel kunnen voorzien in primaire levensbehoeften. Dit konden ze ook niet onder het Bouta regime en zullen altijd afhankelijk zijn van wat de dag brengt.

  Het gaat hier om een grote groep mensen die een buitengewoon sterk behoefte hebben aan sturing en ondersteuning.

  Bij deze een dringend beroep op Team Uraiqit en Team Bronto en wellicht kan Team Kuldipsing ook iets betekenen:
  stimuleer deze landgenoten en geef ze wat aandacht, perspectief en een nuttige bezigheid.

  Together we will make it.
  Yess, we will. Krakti !


  Maak melding

 18. Maar waarom hebben deze mensen extra aandacht nodig @para express.

  Toen bouta brulde: “ ik wens jullie slapeloze nachten”, was het geklap van deze mensen tot aan de Noordzee te horen. Vandaag brullen ze nog steeds bouta bigie, proest. Terecht slapeloze nachten lijkt mij.

  Bord:’wij hebben honger’, waarschijnlijk bedoelen ze, wij willen kfc of naskip. Ik zie alleen maar corpulente mensen.


  Maak melding

 19. Shame on you people dus het is een geflopte actie maar jullie nemen wel de tijd om het te verspreiden really jullie journalisten hebben meer opleiding nodig om beter te leren luisteren en professioneel op te stellen. En soso wieswasi sma e kaart ndp aan want siebrano deed dat ook tijdens bouta periode en toen zagen wij die awaries over straat gaan he daarom a nyun regering diesi e straf oenu stomme mensen bijmekaar die hier trots op komen reageren tenminste vechten die 80folks voor hun recht
  gemodereerd

 20. @ Esmerald17 april 2021 At 13:19

  ” …
  Bord:’wij hebben honger’, waarschijnlijk bedoelen ze, wij willen kfc of naskip. 
  … ”

  Haha
  Uit onderzoek blijkt dat onderontwikkelde mensen vaker voor ongezond eten kiezen dus waarschijnlijk wel ja.
  Haha

  En dit is tegelijk ook het punt. Ze weten toen en nu niet beter.
  Met aandacht geven bedoel ik om ze ook een andere kant te laten zien en ze op een beter spoor te brengen. Los weken van dat paarse drek waar in ze zijn vast geplakt.
  Elk mens kan bekeren toch ?
  Alhoewel de kans bij een boutist vrijwel nihil is zou het toch geprobeerd kunnen worden. Wie weet kan de pakkettendienst hun een betere idool aanwijzen.
  Deze mensen kunnen zelf niet nadenken, ze nemen zelfs Sibrano Pique als hun leider dan kan je nagaan. Sibrano zegt we gaan naar links en de hele groep roept hem na ja we gaan naar links. Sibrano roept we gaan naar rechts en de hele groep roept hem na ja we gaan naar rechts. Sibrano zegt stop hier gaan we een liedje zingen en de hele groep stopt en begint met opo kondre man un opo.
  Haha
  Dus ze hebben gewoon een ander voorbeeld nodig.

  Maar ik ben het wel met je eens.

  Fijne zaterdag. Krakti !


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.