VIDEO: 1 voor 12 schiet verwaarloosde bejaarde vrouw te hulp

33
1 voor 12 schiet verwaarloosde bejaarde vrouw te hulp

Stichting 1 voor 12 heeft de verwaarloosde 68-jarige mevrouw, Parbatia Sahadew uit haar benarde situatie gehaald. De bejaarde mevrouw werd door een buurtbewoner aangetroffen haar woning zonder stroom en water. Zij is slecht ter been en kroop om zich te verplaatsen. De gezondheidssituatie van Sahadew zag er niet rooskleurig uit.

De buurtbewoner hield 1 voor 12-directeur, Louis Vismale de situatie voor. Hij nam gelijk poolshoogte van de situatie. Hij kon zijn ogen niet geloven. Sahadew woonde in een woning alleen met vleermuizen, had vermoedelijk dagen niet gegeten en ook niet gebaad. Zij is totaal aan haar lot overgelaten.

Vismale die emotioneel werd van de situatie, smeekte de instanties om de mevrouw onder te brengen in een bejaardentehuis. (artikel gaat door onder video)

Hoewel het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) inmiddels bezig was met de procedure om Sahadew op te vangen, duurde het te lang. Vismale zegt dat hij de mevrouw, geen dag langer in het huis wilde hebben. Na lobbywerk vond hij een plek voor de bejaarde mevrouw in een tehuis te Nickerie.

Op eigenkosten heeft de directeur van 1 voor 12 haar vervoerd naar het rijstdistrict. Zij werd gelijk naar de dokter gebracht voor controle. Vanwege haar gezondheidssituatie is zij via de Spoedeisende Hulp (SEH) van het Mungra Medisch Centrum (MMC) opgenomen.

Het is 1 voor 12 gelukt om een BZV-kaartje voor Sahadew in orde te krijgen. 

33 REACTIES

 1. Die stichting Satya Dharma uit Hoogvliet heeft natuurlijk geen oog voor hun eigen mensen, anders hadden ze wel een soort van opvang voor oudere Hindoes in Suriname opgezet. Het is een clubje aandachtzoekers, lijkt mij.
  Om over de Stichting Sanatan Dharma Suriname maar te zwijgen. Volgens mij ontplooit deze stichting geen enkele sociale activiteit ten bate van de Hindoes.


  Maak melding

 2. Vreselijk is dit wat deze mevrouw meegemaakt heeft.
  Absoluut triest.
  En dan nog 3 kinderen? Waar zijn ze allemaal? Zijn ze echt alle 3 zo ondakbaar om hun moeder in deze situatie te laten.
  Ze moeten zich diep schamen.

  Wederom is er 1 man die zich wel bekommert om deze Mevrouw, Dhr. Vismalen.
  U bent een fantastisch mens met het hart op de juiste plek!
  Dank voor alles wat u doet voor de medemens…..


  Maak melding

 3. wat voor land willen wy in wonen, een land dat zn burgers niet laat vallen, die zn kinderen begeleidt van wieg totde dood, een gedegen medische zorg instantie vooriedere burger in dit land,dat gaat wat kosten maar je krygt daar voor terug gezondt en vlytig volk
  voorts zou ik school opleidingen alleen door de staat aanbieden dus niet meer door RK of sanatan darm laten plaats vinden, dit verstoort de eenheidt de staat moet daadwerkelyk gaan werken aan nationale eenheidt, daar staat of valt alles mee


  Maak melding

 4. Dhr vismale is een engel voor mensen met beperking en in slechte situatie, als meneer vismale er niet was, wie zou bekommeren om mensen die het niet goed hebben, mevrouw sahadew, u bent in goede handen dankzij meneer vismale,
  De kinderen van mevr sahadew moet zich diep schamen,
  En mensen laat je ouders niet in de steek, en ook wie in je omgeving, maak niet uit wie, als het je medemens is, help elkaar, kijk meneer vismale is een voorbeeld voor ons Suriname, wij kunnen het elkaar ook doen, tang boeng b s


  Maak melding

 5. @Jai Chand mooie opmerking goed gezegd hindoestanen zijn zo. In suriname waren ze, toen wij arm waren ook altijd onzichtbaar. Mensen ook waaronder hindoestanen willen naam maken.


  Maak melding

 6. Triest hoor: dit soort situatie komt in alle Culturen voor.
  Dank aan de mensen, die Hulp hebben verleend.
  De kinderen waardeloos om je Mamma zo te achterlaten.
  Als de kinderen niet zo breed hebben, kan je toch de Hulp inroepen.


  Maak melding

 7. Meneer Vismale.
  U hebt een goed hart!!
  Hoop dat de samenwerking een voorbeeld kan nemen aan U en uw organisatie!
  Dit geld ook voor de overheid.Stuur meteen een ambtenaar uit op onderzoek,en onderneem indien nodig direct actie..geen bureaucratisch gedoe zoals het altijd gaat in Su…
  Langabere politiek
  Goed bezig meneer Vismale!!!!!


  Maak melding

 8. God dank dat mevrouw is gered!…Ik wil ook de Presentator bedanken wat heeft hij een goed hart God zegen u ook!
  gemodereerd

 9. Angela en jai,wat willen jullie nou uitleggen?dit is de oorzaak van 10 jaar ndp en alles ervoor. Er is ook een bepaalde soort volk in Suriname die alleen kinderen maken en er niet naar om kijken. En wat doen jullie zelf voor Suriname of anderen die het minder hebben. Zeer waarschijnlijk nog erger dan de mensen die jullie benoemen. Als je niks te doen heb ga dan lekker wat doen voor een ander inplaats hier maar dom te reageren .
  gemodereerd

 10. Suriname zal twee containers met noodhulpgoederen bestaande uit water, rijst, niet aan bederf onderhevige voeding en sanitaire spullen sturen naar St. Vincent & de Grenadines.

  Wat een schande dat 1 voor 12, dhr Vismale, zo op de knieën moet om hulp te vragen aan de president de vice president en de minister om een hulpbehoevende Surinaamse vrouw op te vangen. Na dagen heeft de regering nog geen kik gegeven.

  De krant lezende stuurt Suriname dus noodhulpgoederen naar een ander land terwijl deze zelfde regering niet eens omkijkt naar een schrijnende toestand waarin een Surinaamse vrouw verkeert.
  Schande wat een schande.
  Voor het oog van de mens doet deze regering om zogenaamd medelievend over te komen


  Maak melding

 11. Waarom gaat de bevolking niet aan het huis van ddb in Leonsberg voor de oplossing voor deze problemen?

  Vraag ddb & gezin, inner cirkel, ndp top, oa abrahams, boerenveen, jozefszoon, dilip sardjoe ( Alcoa/Suralco,Stuwdam), enz. profeet/bonuman misikaba, abdul, pe a moni dé?

  Goud, hout, enz wordt voor een appel en een ei verkocht voor het buitenland door de geweldige contracten die ddb getekend heeft met de Chinezen/ hout, multinationals, oa, IAMGOLD, Newmont, enz.


  Maak melding

 12. Ook eens een keer een positief bericht tussen al de sensatie en de ellende.

  “Rijke” mensen ongeacht kleur en geloof, ze kijken meestal alleen om naar hunzelf. Wanneer de “rijken” doen aan liefdadigheid en donaties dan is het voor de show en belastingvoordelen, vooral in die “rijke” landen.


  Maak melding

 13. De kinderen van deze mevrouw worden terecht aangesproken op hun geweten. Ik vraag me af of zij een geweten hebben cq schaamte. Armoede wil niet zeggen dat je je moeder laat creperen.
  gemodereerd

 14. Nummer 1) Redshin@@ Ga aub een banaan zoeken met je politiek geleuter. Maar ja… van jou kunnen wij niks anders verwachten. Heb je soms jouw eigen moeder ook zo achtergelaten en daarna de politiek hiervan de schuld gegeven????

  Heldendaad voor deze man, mijn petje af. Heeft deze mevrouw geen kinderen??? Dit is geen etnische problematiek, het is probleem van nu. Velen hebben geen ogen mee voor hun ouders, want ze moeten carrière maken en daarvoor moet alles wijken. Mocht deze vrouw kinderen hebben en goed voor ze hebben gezorgd dan vind ik zeer kwalijke zaak. Ik zou willen dat ik een moeder had.. Maar helaas..


  Maak melding

 15. Wat ik zie of wat ik weet dat het egoïsme bij rijke Hindoestanen exponentieel ontwikkeld is. Het naar binnen kijken. Maar nooit zich bekommerd om hun arme soortgenoten. Het lijkt mij meer een vloek dan een kwaal.
  Het altruïsme is onderontwikkeld bij deze mensen. Het begrip van christelijke naastenliefde kent men niet.
  Deze soort kan verschrikkelijk hard zijn en gaan over lijken. Hebben wij ooit gelezen dat Dilip Sardjoe aan een stukje naastenliefde doet? Dit zal doorgaan totdat men het bij hun gaat halen. Dan gaan ze anders piepen.
  Geweldig mijnheer Vismale. Als er engelen zouden bestaan dan bent u eentje met een aards leven.


  Maak melding

 16. Opvang voor ouderen is een moeilijke zaak in suriname.
  Ashiana majella huis enz hebben lange wachtlijsten en de regering geef geen geld voor opvang.Of je moet veel geld zelf betalen.
  Wachtlijsten van jaren worden niet weggewerkt terwijl er soms plaatsen vrij zijn meegemaakt.
  Ben je de wanhoop nabij zoals die ene familie met hun demente oom , die hebben hun ook voor de deur van een bejaardenhuis achtergelaten, ik keur het niet goed maar .
  Ik oordeel niet over de kinderen van deze vrouw maar een ziek of dement iemand in een schommel zetten is niet netjes.
  Gelukkig heeft ze direkt hulp , en zo zijn er meer van dit soort schrijnende gevallen.
  Dank u heer Vismale voor uw inzet ga zo daar.


  Maak melding

 17. Nou die vismale zoekt ook altijd de media op, ik zie geen verschil met de rijken.

  Zoals Els aangeeft zijn er te weinig plekken in de bejaarden tehuizen. De surineds betalen grof geld voor hun oudjes. De overige particulieren vragen een betaling in euro’s, zowel voor bejaarden als gehandicapten. Dat moet stoppen.

  Trouwens de Overheid was al bezig met deze case. Heeft niets met bureaucratie te maken, maar présie no dé!

  Een opportunity voor een ondernemer. Bejaarden tehuizen of wooncommunity’s voor de diaspora. Zoiets als in de mediterrane gebieden.


  Maak melding

 18. @Redskin,

  Denk zelf na. Een stichting als Sanatan Dharma Suriname hoort er te zijn voor de mensen, in dit geval voor de Hindoes die de Sanatan Dharma aanhangen. Maar wat doet zij voor de Hindoes? Niets!!! Wat heeft deze arme oude mevrouw Parbatia Sahadew aan deze stichting die zgn haar vertegenwoordigt? Helemaal niets. Ze doen gewoon niets voor de arme mensen, behalve geld eisen als ze een katha thuis mogen doen.
  De stichting moet eisen dat elke pandiet 25% van het katha-tarief in een pot moet storten waarmee sociale hulp aan de arme Hindoes wordt gefinancierd. Maar blijkbaar heeft deze stichting noch ideeën, noch motivatie hiervoor. Ze doen het Hindoeïsme meer kwaad dan goed.


  Maak melding

 19. Is een schande dat Vismale al de ellende moet oplossen. Maar we sturen hulpgoederen nr st Vincent dan pinaren 75% van de Surinamers. Oen kop no e wroko boeng.
  Dit noemt men dingen doen vr sma ai. Help je bevolking dan de rest. Rijst is niet te betalen in Su, dan verdelen we.
  gemodereerd

 20. Vraagstelling was: wat zou de situatie van deze mevrouw met de gevoerde politiek te maken van de afgelopen 10 jaren die door de NDP is gevoerd. Een politiek van destructie. Vernietiging van waarden en normen, ontbinding van de sociale weefsels van de maatschappij, verpaupering alom, zelfverrijking van de NDP top. Ja, de situatie van deze mevrouw heeft echt met de omgeving te maken waarin deze mevrouw leeft. Een sociale omgeving, een verpauperde omgeving, een omgeving waarin iedereen moet hosselen voor zijn eigen overleven. Ja, aan deze verpauperde omgeving is de NDP voor minstens 95% schuldig aan.


  Maak melding

 21. @sing sing: Het altruïsme is onderontwikkeld bij deze mensen. Het begrip van christelijke naastenliefde kent men niet.
  ————————————-
  Wat je hier beweert, nl dat men geen naastenliefde kent in het Hindoeïsme, is onzin. Hindoes kennen iets dat veel dieper gaat dan de christelijke naastenliefde: totale zelfopoffering tbv je medemens/medewezen.
  Dit komt het best tot uiting via het leven van Hindoeheiligen. Zoals de heilige die een hond die zijn brood (roti) had afgepakt achterna liep en schreeuwde: O God, wacht even, eet geen droog brood, laat mij toch tenminste boter op uw brood smeren of de heilige die tegen een dief die hem thuis aan het beroven was zei: O Heer, is dit alles wat u wilt meenemen? Please, neem alles mee wat ik heb! Laat mij helpen het voor u te dragen tot uw huis! Of Shravan Kumar, de zoon die zijn vader en moeder als God zag en hen in mandjes – verbonden met een stang – droeg op zijn schouder en hen overal mee nam en voor ze zorgde, zijn eigen gerief opgevend.

  Dat vele Hindoes vandaag de dag niet leren wat het Hindoeïsme inhoudt en het dus ook niet toepassen, wil niet zeggen dat het Hindoeïsme geen barmhartigheid kent. Integendeel. Mahatma Tulsidas vat ‘godsdienst’ (dharma)
  als volgt samen: Dayaa Dharma Ka Moel Hai, Paap Moel Abhimaan. Barmhartigheid is de kern van Menselijkheid (Dharma), hooghartigheid (neerkijken op de ander, Abhimaan) is de grootste ondeugd.
  Bhagvaan Vyaasdev Krishna Dwaipaayan vatte het begrip DHARMA duizenden jaren geleden als volgt samen: Aatmanah Pratikulaani, Pareshaam Na Samaacharet (Dat wat tegen jouw ziel indruist, pas het nooit toe op een ander). Toen Jezus in India studeerde heeft hij dit ook geleerd en voor de Israelieten heeft hij het als volgt vertaald: wat gij niet wilt dat u geschied, doet het een ander niet.
  Het is jammer dat de stichting Sanatan Dharma zo te zien weinig leert aan de Hindoes. Vele Hindoes zetten hun geld liever op de bank dan het ten goede te laten komen aan de spirituele ontwikkeling van hun gemeenschap. Zonde, want een achterlijke gemeenschap zal jouw niet (kunnen) helpen wanneer jij ooit hulp nodig hebt.


  Maak melding

 22. @Redskin mij de schuld geven jullie moeten dit onder elkaar oplossen en samen met familie elke keer wordt ik door jullie als wespen aangevallen.Wie reageert dom jullie zijn echte hoofdpijn ik wil niet veel energie aan jullie kwijt. Ik ben ook arm geweest hoor maar ik zoek oplossingen ik niet lopen schreeuwen als jullie gefustreerde wespen. Jullie wachten op hulp voedselpakketten ga iets nuttigs doen.


  Maak melding

 23. Als er een klein beetje beleid was van al vorige regeringen van Suriname dan had iedere Surinamer van 18 jaar een klein stukje domeingrond ( die in eigendom werd gegeven) en een poppenkast huis er op staan.


  Maak melding

 24. Vismale doet niks gratis hoor mensen.uit zijn eigen zak geeft hij niks weg.
  Hij doet ht mt donaties en ook een beetje aan oplichting.
  Voor een geval die hij vr mij had opgelost en waarvoor ik 10jaren terug 250 moest betalen vroeg hij ht dubbele aan mij aln mr omdat ik niet in beeld wou komen (televisie) dus afpersing.

  .maar goed ht werk wat hij doet is te bemoedigen..
  Anderzijds hebben we ook tbn prime alert die goed werk verricht n deze doen ht hlml gratis met donaties n zo n ze ondersteunen elk bevolkingsgroep in sur.
  Het is een compleet hindoe organisatie die op weekbasis pakketten en geld uitdeelt onder behoeftigen.
  Waarschijnlijk wisten ze niks vn dit geval.
  Dan is er nog een ander hindoeorganisatie genaamd haasti maasti die eten n drank verdeeld onder daklozen aan de waterkant n omgeving stad.n ze betalen alles uit eigen zak dus geen donaties.
  OEN NO TAK LAWLAW SANI JERE ABOUT HINDOE. OKE DAN!!!!!!.


  Maak melding

 25. 1 voor 12 dank voor jullie hulp aan de arme mensen. Er zijn heel veel Hindustanen die pinaren in Suriname. En hun eigen volk helpt ze niet eens. Het is weer de blakka Mang die hulp bied. Op YouTube kan je zien hoe erg Hindustanen pinaren en niets hebben in Suriname. Ook Javanen en Creolen pinaren. Armoede maakt geen verschil in afkomstig. President schaam je.
  gemodereerd

 26. @Redskin je lult uit je nek. Ik ben om 1963 uit Suriname vertrokken en toen pinaren de Hindustanen al en vele Creolen. Heeft niets met de NDP te maken dus lul niet uit je nek.
  gemodereerd

 27. Mooie daad echte helden vind je zekden pluimpje hoor meneer en de kinderen waar zijn jullie vergeten je hebt maar een moeder wees altijd zuinig op mamma nang e na schakel do famirie


  Maak melding

 28. Waar zijn die klote kinderen? Ze moeten zich schamen. Dood schamen echt schamen. Wacht maar totdat zij dit meemaken. De Karama zal ze niet met rust laten
  gemodereerd

 29. Afiba je lult uit je bek. Ga bij vriend Bouterse lullen die het heleland naar de armoede heeft geholpen. Hindoestanen en Javanen en Chinezen hebben het altijd gered. Enige ras die altijd in armoede heeft geleeft zijn de creleolen en djokas. Die leven tot heden alleen van roven en moorden. En nu is de hele bevolking in armoede behalve de zakkenvullers. Dank zij Bouta
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.