Vulkaanuitbarsting St. Vincent heeft mogelijk impact op Suriname

23
Vulkaanuitbarsting heeft mogelijk impact op Suriname
Foto: vulkanische gassen - via ministerie van Volksgezondheid in Suriname.

Sedert vrijdag 9 april jongstleden is de vulkaan La Soufriere, gelegen op het eiland St. Vincent and the Grenadines, (weer) actief. Hierbij zijn er grote hoeveelheden gassen en as uitgestoten. Deze bereikten een hoogte van ongeveer 10 kilometer boven het oppervlak van het eiland. De vulkaanuitbarsting kan mogelijk impact hebben op Suriname, aldus het Surinaamse ministerie van Volksgezondheid.

Volgens het wetenschappelijk team van het Seismic Research Center van de University of the West Indies (UWI) op Trinidad & Tobago, bestaat er grote onzekerheid over de duur van de gebeurtenis, aangezien niet al het vulkanisch materiaal verdreven is. Dit kan leiden tot een aanzienlijke toename van de concentraties van gassen en asdeeltjes in de atmosfeer van de Atlantische Oceaan. 

Vulkanen kunnen as, giftige gassen, modderstromen (lahars), lavastromen en snel bewegende stromen produceren van hete gassen en puin (pyroclastische stromen). Vulkaanuitbarstingen kunnen ook concentratie gifstoffen in lucht en water verhogen. As en gassen uitgestoten door vulkanen kunnen giftig zijn, oog-, huid- en keelirritaties en hartaandoeningen veroorzaken en van effect zijn op de ademhaling (astma-aanvallen). 

Hier enkele belangrijke aanbevelingen om effecten voor de bevolking te verminderen: De kwetsbare groepen zijn zuigelingen, ouderen en mensen met luchtwegen; Aandoeningen zoals astma, emfyseem en andere chronische longziekten. 

Kernboodschappen voor het publiek: Minimaliseer tijd buitenshuis; Gebruik gezichtsmaskers (N95) en een veiligheidsbril. Als er geen N95-maskers beschikbaar zijn, gebruik dan chirurgische of stoffen maskers; Drinkwater uit behandelde bronnen (gebotteld of SWM). Regenwater kan mogelijk vervuild zijn; Drinkwater liever koken en let op persoonlijke hygiëne; Pijnlijke ogen moeten gewassen worden – wrijf er niet over; Drink voldoende water.

23 REACTIES

 1. Zo zo en ik mijmeren dagdroomde vandaag over Meerzorg commewijne en Nieuw Amsterdam en mijn jeugd enz gelukkig weet ik nu genoeg. Ik blijf nu weg, genoeg ellende daar in die gebied rond de Cariben.


  Maak melding

 2. De straten daar schijnen bedekt te zijn met een laag as van wel 15 cm. Dit is nog niks, vergeleken met wat er nog komen gaat in de wereld. Intussen proberen de regeringen ook nog eens de bevolking te reduceren dmv waardeloze covid vaccins.


  Maak melding

 3. @Sandra,

  Suriname is niet meer het Suriname uit mijn jeugd. Er is zoveel ten nadele veranderd. Het wordt nooit meer als vroeger en veiliger is het ook niet geworden. Integendeel. De mensen en hun mentaliteit zijn er niet op vooruit gegaan helaas.


  Maak melding

 4. @kaaiman dank je wel, goed dat ik ook van u verneemt echte oppepper want af en toe mis ik suriname ga ik mijmeren het is goede eye opener. Ik blijf nou een beetje kalm en niet zo wegdromen in dagdromen.
  En@ Ronald vertel meer als het kan wat gaat er nog meer komen ik ben benieuwd een Ufo from mars of vulkaan bij Nieuw Amsterdam in de Atlantische Oceaan ik ben benieuwd het zou mij niet verbazen over een tijdje vulkaan vlakbij suriname.


  Maak melding

 5. En mensen met luchtwegen? Dat zijn dus alle mensen. Als je geen luchtweg hebt, heb je echt een probleem, waar een vulkaanuitbarsting op een veraf gelegen eiland mee vergeleken, een peulenschilletje is.


  Maak melding

 6. Het ergste wat komen gaat is: de mens wordt gerobotiseerd. Sommige van de vaccins bevatten (of zullen in de toekomst bevatten) nano robotjes die via het nieuwe 5G Netwerk bestuurd zullen worden.

  Natuurgeweld gaat in de toekomst flink toenemen. Aardbevingen en aardverschuivingen, stormen, vulkaanuitbarstingen, overstromingen, overal zal brand uitbreken, kokend water dat uit de grond omhoog zal schieten en dorpen en steden zal overvloeden, schaarste aan voedsel, droogte, maar ook grote periodes van windstilte waardoor normale temperaturen als een oven zal worden ervaren. Ook zullen lang opgesloten halfbakken geesten (een tussenproduct bij de creatie van de menselijke geest), die diep in grotten waren opgesloten, losbreken en de mensen teisteren. Dieren gaan mensen opeten. Honden en katten, kippen en varkens zullen mensen aanvallen. De mondvocht van mensen zal dodelijk (giftig) worden waardoor een onschuldige kus aan een geliefde dodelijk kan uitpakken. Blanken en Chinezen zullen de wereld teisteren. Poep zal verwerkt worden tot voedsel en van menspis zal medicijndrankjes gebrouwd worden. Lijken van mensen zullen als vlees verwerkt en verkocht worden en hun fijngemalen botten zal in zowat alle voedsel verwerkt worden. De noord en zuidpool zullen omkeren. Koude landen gaan warmer worden en warme landen gaan natter worden. Het zoutgehalte van de oceanen zal toenemen. Kleinere oceanen zullen opdrogen. Massale vissterfte. Vogels zullen ziektes verspreiden. En nog veel meer. Je kunt het niet bedenken of het zal gebeuren. Kinderen zullen ouderen (opa’s, oma’s) dwingen tot relaties. Mensen gaan het doen met dieren. Broer en zus zullen relaties aangaan, aangemoedigd door de overheden. Babies zullen massaal verkocht en verhandeld worden. Uiteindelijk zullen ze alleen in kunstmatige intubators gekweekt worden. Maar daarvoor gaan mensen koeien gebruiken als draagmoeders. Door de techniek zullen zaadjes binnen 1 week uitgroeien tot een volledige vruchtdragende boom, dat weer tot een zaad kan worden teruggebracht en ergens anders kan worden geplant en direct weer uitgroeien. Bomen zullen maar 2% water nodig hebben dan nu. Huizen zullen van katoen worden gemaakt. Er gaat een katoensoort ontwikkeld worden dat sterker zal zijn dan glasvezel. Klonen van mensen zal normaal worden. Een kloon kan rechtstreeks in een virtuele wereld worden ingezet. De mens zal geen haar meer hebben. Hij kan op elke leeftijd zijn uiterlijke kenmerken laten veranderen. Een man kan een vrouw worden voor net zo lang als hij wil en dan weer man worden en dat geldt ook voor een vrouw. Niet vrouwen, maar mannen gaan de babies melk geven: via hun pie..l. Auto’s gaan rijden op kleine nucleaire batterijen en ook huizen gaan via zulke batterijen hun stroom trekken. De kleinste batterij zal een atomaire nano batterij zijn dat een trein kan voortdrijven. Uiteindelijk zal een huis worden als een auto die je overal naar toe kunt rijden. Alles wat je wenst zal vervuld worden, maar dan via een virtuele beleving. En nog veel meer.
  De mensen gaan contacten onderhouden met buitenaardsen. Maar ook met binnenaardsen: wezens die diep binnen de Aarde (dat ook bewoonbare holtes heeft) leven. Computers gaan steeds kleiner worden en elk mens zal een computer – ter grootte van een punaise – op zijn voorhoofd laten aanbrengen. Hiermee kan hij alle ziektes de baas zijn en zijn reken vermogen vergroten. De mens zal geen goed of slecht meer kennen, alleen wat kan en wat niet kan. Godsdienst zal niet bestaan. De Zon zal als Energiecentrale vereerd worden door iedereen. Uiteindelijk gaan de mensen een laag – zo’n 300 meter boven de Aarde – creëren. Ze zullen erin slagen via een energieschild deze laag vast te maken (soort kristaliseren) en daarop zullen de mensen wonen. De dieren gaan dan op de Aardkorst verblijven. Deze kristallaag zal de uit de grotten ontsnapte geesten weren. Mensen gaan vrij reizen naar de diverse planeten. Alleen 1 andere planeet zal bewoond worden door mensen: het kleine Pluto, dus niet Mars. Het oppervlak van Mars is bijzonder giftig (giftige microben) en dodelijk. Uiteindelijk zal de Aarde losraken van zijn baan om de Zon en in een hogere (langere baan) terecht komen. Dit brengt verwoestingen op Aarde en alles zal vergaan en de Aarde zal zich vernieuwen. Van Pluto gaan een groepje mensen dan komen om het opnieuw te bevolken. En zo zal het leven op Aarde weer beginnen. De Plutojanen zullen eerst als Goden vereerd worden, maar na duizenden jaren zal de mens zich weer wetenschappelijk ontwikkelen en de geschiedenis zal zich herhalen. Zoals altijd.


  Maak melding

 7. Dat is de natuur. Wat ga je daaraan kunnen doen, niks.
  Die superrijke mensen denken dat ze slim zijn om plaatsen te reserveren zodat ze kunnen wonen op een andere planeet. Ik wens ze veel geluk..


  Maak melding

 8. @Profeet,

  Ik weet niet welke boek je aan het lezen was, maar thema’s genoeg erin, zo te lezen.
  Het opvallendst vond ik wel dat babies gaan zuigen aan de pie..ls van mannen voor hun melk. Nou kan ik ook wat verzinnen, maar dit slaat echt alles. Mannen die een echte vrouw kunnen worden voor een periode. Man man. Schrijf een roman man, je hebt ideeën zat. Beter dan Harry Mulisch.


  Maak melding

 9. covid heeft de vulkaan La Soufrier op het eiland St. Vincent and the Grenadines besmet , en zo lift hij mee door die uitbarsting en zo komt covid ook in de luchtwegen van de mensen , dus mede Surinamers een mond-neus kap is nu echt nodig , want hij bevindt zich in die as en als die neerdaalt , pats raak als je geen mond-neus kapje ophebt.


  Maak melding

 10. Rowdie, ik heb bewondering voor jou, dat je het kon opbrengen de onzin opgeschreven door Profeet, helemaal uit te lezen. Na twee regels gelezen te hebben, wist ik het al; Profeet heeft ze niet allemaal op een rijtje.


  Maak melding

 11. De vulkanische uitbarsting op St Vincent heeft invloed op de hele wereld al die giftige gassen kimen terecht in de dampkring en zijn deel van geworden.

  Niets staat los van elkaar

  Als het ijs op de Noord- of Zuidpool smelt heeft het invloed op de stijging van de zeespiegel in de oceanen. Opstijging vd warmte vd aarde is hier de oorzaak. Zie ook vervuiling in hun straat, stad, buurt, omgeving, de oceanen met oa plastic,

  Heeft heeft gevolgdn voor de mens, dieren, het leven op aarde.


  Maak melding

 12. Zie ontbossing van Amazone oerwoud, idem
  in Suriname door Chinezen, Ronny Brunswijk, Boerenveen, enz, die vergunningen hebben om dit op grote schaal te doen.

  Plastic die in de rivieren, oceanen te terecht komen en vissen eten en aan dood gaan.

  Vervuiling van de grond en het water/ rivieren achter blijft oa door kwik in de goudwinning in Suriname. Mensen vissen met kwik in de rivieren vangen, klaar maken en eten en het kwik in hun lichamen krijgen en ziek worden en sterven.

  Zie: ik heb Kgoud, ik heb bos en spreekt u hem en anderen over aan.


  Maak melding

 13. @profeet vreemd verhaal bizar dat is het wel we zullen het zien in de toekomst. @ Wat rioolrat hij is geen nep profeet hoe weet je dat je ziet alles uit je rioolgat van onder de Centrale markt in suriname.


  Maak melding

 14. Phoehoehoe, einde van de wereld zo te lezen hier boven.
  Dus…. aangezien jullie in total lockdown zijn, grijp je kans. Drink je klem, rook je jointje of slik je snoepjes, het is je laatste kans. Kun je met een ‘Big Bang’ de aarde verlaten.

  No worries je komt terug, je reïncarneert om de lessen die je niet goed hebt volbracht overnieuw te doen.

  Ik wacht af aan de Zuiderzee. Met behulp van regressie therapie kunnen we dan achterhalen in welk deel v surimaribo je bent geboren.

  Namaste 🙏


  Maak melding

 15. @Bill Harzia echt waar? Je maakt mij super nieuws gierig, maar geloof het niet. Hoe kan dat nou in diepte is alles vuur en super heet volgens mij.


  Maak melding

 16. Natuurlijk zal het wat invloed hebben op de wereld om de vulkaan heen, maar wat een flauwekul werd er omheen gefantaseerd en wat die profeet voor een middel tot zich genomen heeft om tot zulke waandenkbeelden te komen is mij een raadsel moet haast wel een LSD variant zijn, die is echt het spoor helemasl bijster.
  En Sandra gewoon blijven dagdromen over je Nw. Amsterdam en Commewijne woon nu een.kleine 2 jaar op Jagtlust en het is nog heel plezierig wonen daar in ieder geval een stuk plezieriger dan in die opgefokte toestande daar in dat koude landje aan de Noordzee enigste nadeel is die k.tbrug als je naar P’bo wilt met de auto, gelukkig kun.je met de bootjes nasr Leonsberg of bij Meerzorg naar de platte brug
  gemodereerd

 17. Ma misgien proveet hebbe dinge gesien fan die toekoms. Soms mense sien dinge wat ga gebeure as se hebbe klap gehat op hoov.
  Ma die nosterdame hebbe ook paar hondert jaar geleede dinge gesgreefe, dang se koome uit.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.