VIDEO: President en vp bezoeken door wateroverlast getroffen gebied

11
VIDEO: President en vp bezoeken door wateroverlast getroffen gebied

De Surinaamse president en vice-president hebben dinsdag 13 april een bezoek gebracht aan het Matawaigebied, dat door wateroverlast is getroffen. Ze vertrokken per helikopter naar het gebied.

Bij de oriƫntatie is gebleken dat gebieden onder water zijn gelopen. De schade aan de landbouwgewassen is zichtbaar. Ook staan huizen onder water. In een meeting met het traditioneel gezag hebben de regeringsleiders zich gebogen over hoe de ontstane situatie, hulpverlening en ook andere vraagstukken waarmee de bewoners te kampen hebben zal worden aangepakt.

De president zegt dat er onder andere gesproken is over de watervoorziening, onderwijs en sociaal maatschappelijke vraagstukken. Het staatshoofd zegt bekend te zijn met de problemen waarmee bewoners in het binnenland te kampen hebben.

Tot slot zegt de president toe dat de regering zich sterk zal maken voor het brengen van oplossingen in de verschillende vraagstukken. Ten aanzien van de noodsituatie zegt hij dat er keihard wordt gewerkt aan de hulpverlening voor de getroffenen.

Een filmpje vanuit de helikopter:

11 REACTIES

 1. Duidelijk Regering stop daar geld in om weer nieuwe bomen te planten , en alle goudwinning per direct te stoppen , de natuur geeft U een signaal , en U ziet nu met eigen ogen dat door de natuur te verstoren , de natuur terugslaat.


  Maak melding

 2. Ongebreideld houtkap en goudwinning is de hoofdoorzaak. Staat verliest meer dan honderd miljoen USD aan houtkap en export aan corruptie en vele honderden miljoenen aan illegaal goud. En onze P en VP weten geen raad voor de problemen. En VP meer bekend als gekke lonnie MBA speelt schijn heilige goedoe pa en is ook een hoofdveroorzaker van deze toestanden.


  Maak melding

 3. Volgens my een jaarlyks terugkerend gebeuren,door de eeuwen heen,ga nou geen zondebok aan vast binden, feit is dat er wat aan gedaan moet worden.
  zowel de president als ook de vice press zyn te laks om daadwerkelyk verandering in tebrengen,het gaat om grootscheepse werk voor velen die in de stadt rondt hangen
  Als er water overlast is moet je water wegen uitgraven dan wel kanalen zodat het water opgevangen kan worden enje kan verder het landt mee bevloeien by droogte.
  Hiervoor heb je de overheidt nodig dat kan niet anders, het is een win win situatie.
  maar gebrek aan inzicht maakt dat dit probleem nog bestaat.
  Hoe je het draait of keerd ons binenland moet een water infrastructuur krygen
  Binen tien jaar is water duurder dan aardolie en zelfs goud wy laten het vry de oceaan in stromen,ons land ligt vol met plastiek, waar hebben we leiders voor nodig? alleen om zich te verrykken mischien? ik weet het niet


  Maak melding

 4. Nickerie hebben ze toch ook gekanaliseerd,of dacht men dat ze zich zelf gegraven hebben
  we gooien paramaribo vol met gesloten rioolering met als gevolg by de geringste regen bui kun je met de boot door paramaribo varen, in heel Suriname moeten er kanalen gegraven worden om zo met de klimmaats verandering droge voeten tehouden. wat ook een punt is dat,ons zoetwater een kostbaar goedtje is,wat wy nog niet waarderen, de waarde van niet kennen.
  in landen als australie is water duurder dan benzine en dat is dan een voorbeeld want het zyn meer van dat soort landen, maar onze leiders zyn alleen gefixeerd op wat voor de kust gebeurd,en op de goudt markt, President je hebt een landt tevoeden


  Maak melding

 5. VP zit daar als een labaria alsof zijn neus bloed. Hij heeft toch ook concessies hij weet precies wat hij heeft veroorzaakt en met geld lopen strooien en stoer doen. Help je eigen mensen. Wat moet chan daar gaan zoeken. Labaria zit naast hem laat hij met geld strooien dan.
  gemodereerd

 6. BIGUP CHAN
  BIGUP BRAVO

  help ze en leg ze uit. neem ingenieurs mee en bouwkundigen.
  gemodereerd

 7. Er moeten dijken gebouwd worden eerst om de dorpen te beschermen en dan om het land langs de rivieren te beschermen. Ja, de Hollanders deden dat al in de Batavieren tijd. De kanalen en sluizen horen ook er bij.


  Maak melding

 8. Waar mensen van alle Kleuren Samenwerken; daar is Vooruitgang.
  Men kan niet in zijn eentje een brug bouwen.
  Heel erg voor de bewoners.
  Sterkte.


  Maak melding

 9. Niet verantwoordelijk hoor, dat beiden samen gaan. Stel dat die heli crasht, dan is het land in een klap zowel de P als de VP kwijt. Is er niemand die de heren hierop wijst?


  Maak melding

 10. Bij de oriƫntatie is gebleken dat gebieden onder water zijn gelopen.
  Wat is dit voor opmerking. Dat ziet een imbeciel ook. We zijn meer geĆÆnteresseerd in het waarom de gebieden onder water zijn gelopen. Overstroming van water en ook filevormingen auto heeft altijd een blokkade. Deze blokkade veroorzaakt dat de boel vastloopt.
  Waarschijnlijk zijn de rivieren door de klimaatsverandering niet meer in staat om de hoeveelheden water zoals voorheen weg te werken. Rivieren moeten dus breder en dieper. In het binnenland zitten we wel met het probleem: rotsachtig gebied. In dit geval dynamiet gebruiken en alle opstoppingen opblazen. Niet wachten, snel handelen en is een goede oefening voor het leger.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.