VIDEO: Schuldeiser legt beslag op SLM toestel in Miami

49
Schuldeiser legt beslag op SLM toestel in Miami
In een video is te zien hoe het vliegtuig wordt weggesleept.

Op een toestel van de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), dat dinsdagmiddag naar Suriname zou vliegen vanuit Miami, is beslag gelegd. Dat meldt de Surinaamse krant De West.

Het beslag volgt na een behoorlijke schuld die SLM heeft aan de schuldeiser. Het zou gaan om een betalingsachterstand van wel een jaar schrijft de krant. Passagiers die op vertrek zaten werden onaangenaam verrast.

Minister Achaibersing van financiën heeft vanmiddag in De Nationale Assembleé (DNA) bevestigd dat er sprake is van een beslaglegging. Vernomen wordt dat er een regeling is getroffen met de eigenaar en dat er US$ 650.000 betaald is, om het toestal weer vrij te krijgen.

De minister hoopt dat de passagiers dinsdagavond of in de nacht toch terug kunnen vliegen. Hij gaf aan dat er een structurele oplossing moet worden bedacht om dit soort zaken in de toekomst te voorkomen. In een officieel bericht zei de SLM hierover:

Zoals in eerdere bekendmakingen aangegeven is de SLM in het kader van herstructurering in gesprek, c.q. onderhandeling met verschillende actoren. Ook met de lessoren van de B737 vliegtuigen is de SLM in onderhandeling. Echter blijkt dat tijdens de onderhandeling de lessor van de B737 ( PZ-TCT ) om administratieve redenen heeft besloten het vliegtuig in Miami tijdelijk aan de grond te houden. De SLM en de aandeelhouder zijn druk doende te zorgen voor een spoedige oplossing. De SLM doet al het mogelijke de nu gestrande passagiers zo snel als mogelijk terug te kunnen vervoeren naar Paramaribo en biedt haar welgemeende verontschuldiging aan voor het ontstane ongerief.

In onderstaand filmpje zou te zien zijn hoe het vliegtuig wordt weggesleept:

49 REACTIES

 1. Tja, 650.000 $ dollar, had je een regeling getroffen om 1000.000 covid vaccinaties te bekostigen.
  Nieuwe sim directeur, heeft het zwaar. BORGU NO ABI SORGU, YU E NUANG ING NA FESI EN YU E KAKA ING NA BAKA.
  Deze regering weet kennelijk niet hoeveel de totale schuld is, die wij uit hebben staan.
  Waar zal slm het geld vandaan halen, noodlijdend en jaar in en uit verlies draaiend, maar willen de concurrentie aangaan met klm en ??????.
  Covid legt veel bloot. Maar goed ook. Zo krijgen we inzage in het wanbeleid van regeerders. Dit is een slechte opvoering van Jan klaasen en katrijn.


  Maak melding

 2. ” Hij gaf aan dat er een structurele oplossing moet worden bedacht om dit soort zaken in de toekomst te voorkomen”
  En we hebben bij de SLM een dik- en duur betaalde buitenlander als interim CEO…staat mooi op zijn cv..


  Maak melding

 3. Nou,ik heb het vaker gezegd
  DOEK DIT BEDRIJF OP en verkoop het voor AA,KLM of Emirates .
  het heeft geen zin om jarenlang te zeuren over de SLM
  De overheid kan het NIET managen.
  Dit bedrijf heeft tientallen miljoenen schulden in $
  Wat voor zin heeft het om dit bedrijf nog te draaien terwijl het failliet is?
  Het kost de staat Suriname teveel geld en moeite man.
  Houden jullie ermee op!
  gemodereerd

 4. Dus regering de schuldenlast van de slm is veel hoger , en weer gaat U er geld instoppen , nu 650 000 US Dollar , U bent blut , hoe komt U aan het geld , belachelijk dat dit alla minuut geregeld kan worden , 650 000 US Dollar is meer dan 10 miljoen SRD , had dit geld toch gebruikt om de wateroverlast in het binnenland te bestrijden.
  slm is niet te redden dus Regering laat de slm vallen of nog beter failliet verklaren bij de rechter .


  Maak melding

 5. Dit allemaal dankzij de ” a libie mus libie en neks no fout mentaliteit” die gecreeerd is door die bejaarde bouta, guru van feller, hoogie, ocer clieckje enz.!!


  Maak melding

 6. MD zou ook zo kunnen , staatsolie moet al veel geld afstaan om leningen te betalen ( verpand ) door de vorige regering toen al gedaan voor een lening om aan geld te komen voor eigengewin.


  Maak melding

 7. glennr , die buitenlander is niet de schuld van die torenhoge schulden van de slm , maar de vorige regering toch , of wil je dat ontkennen , maar deze nieuwe regering wed op een verkeerd paard , op een paard wedden met 2 gebroken poten zal je altijd verliezen.
  De nieuwe regering had direct bij hun aantreding de stekker van de slm eruit moeten trekken , nu blijft het een zware blok aan hun been.
  het paard met zijn twee gebroken poten zal toch ook naar de slacht gaan.


  Maak melding

 8. Slm ers verdienen een salares dat gekoppeld is aan de koers.Belachelijk. Jullie bedrijf is falliet en toch leven als goden.
  Zo doorgaan hor? Grootste schande allertijde.
  gemodereerd

 9. Surimaribo man, yoe ab leti, hoe dom kan sommige mensen reageren, surinamers dong kaw als jullie niet 10 jaar lang het mandaat had gegeven om het land te roven, was het nooit zover gekomen, nu denken jullie santhoki is de schuld, nee ongeschoold, er is miljard dollar geleend en verduisterd, met dat geld kon Suriname 1 boeing 787-10 kopen en 2 boeing 737-900 kopen, dan was er nooit geen problemen geweest, surinamers zijn zo snel te manipuleren met yang dringi presiri, de andere jaren creperen, vertrouw nooit een politicus, en een auto handelaar, knoop dit goed in je oren??


  Maak melding

 10. Kijken of de beloofde 787-9 nog komt in mei, sinds de onafhankelijkheid van Suriname alleen boeven aan de macht voor eigen gewin en familie, als er eerlijk was geweest was dit land ver vooruit gekomen, mie hoop tak chan eerlijk gaat zijn om het land goed te besturen, slm niet opdoeken, stem nooit op boeven, en kijk naar het beleid, er moet een bezem gehaald worden door slm, vriendelijkheid staat voor Amerikaanse en Indiase muziek
  Een nieuwe vliegtuig, tickets iets goedkoper, no wang bakara kong sdong ie slm, dat is een foute boel, die zal alleen klm bevoordelen, wo waktie, wit boeng, ma loek boeng, totaal een foute besluit??


  Maak melding

 11. Beste Wat, ik heb het nergens over de schulden van de SLM. Ja die zijn er. Die noem jij.
  Maar dat is hier niet de oorzaak. Het NIET betalen van de leasebedragen is de oorzaak. Op stel en sprong is er wel betaald US 650.000. Kennelijk was/is het geld er wel.
  En dat vind ik slecht management.


  Maak melding

 12. En dan nog een opmerking beste Wat. Er is, volgens dit artikel, een betalingsachterstand van 1 jaar. Laat het nou toevallig bijna de regeerperiode van deze regering zijn.


  Maak melding

 13. 10 jari lang hebben ze geschreeuwd neks no fout, neks no fout en durven nu schaamteloos uit te lachen als deze regering zegt “woh seting”. No spang, er komt nog steeds meer uit het 10 jaren wanbeleid. 10 jari oeng pran shit, da tiede oeng wang yang ksaba nanga sranang chick, a noh kang tog, ergens moet je de prijs betalen, terwijl het werkelijke kapitaal op Leonsberg zit.

  Da schreewe ze in hun protest “tide, tamara, weh stre go moro fara”, stre foe sang!!! Teh stre beng moes stre da oeng beng dok!!!!!! A now weh ka stratie, kang kong omin i wani, yoh abief tek a ka, wiens fa, wiens bouta kong baka. Lekker is maar 1 vinger lang, sranang mangs kunnen niet verder dan hun neus kijken en dat is pas ezelarij trut wendie.


  Maak melding

 14. Troe troe als je lands liefhebber bent en wil helpen opbouwen.

  Geef dan eerst toe dat het afgelopen 10 jaren totaal uit de hand is gelopen, i.p.v. in die ontkenning te blijven zweven. Als je niet kan mee helpen, helpt al heel wat door deze regering niet dwars te zitten met het her opbouw. Kring taki!!!


  Maak melding

 15. Er zijn nog meer van zulke geborgen schulden van slm uit staan.Pas als er beslag wordt gelegd komt dit naar buiten.Alle vliegtuigen van slm opdoeken en alleen grond diensten leveren.
  Of de slm schurken cassave in Para laten planten en verkopen dit levert meer winst op dan alleen ieder jaar meer schulden creeren.


  Maak melding

 16. Ben benieuwd waaruit deze US$ 650.000 schuld bestaat van 1 jaar oud.
  De journalist moet wat meer aan informatie vergaren om zodoende een beter en volledig beeld te krijgen.
  Zijn er nog schulden aan deze schuldeiser die jonger zijn dan 1 jaar?
  Hoeveel rente voor achterstalligheid is in de US$ 650.000 begrepen
  Hoeveel aanmaningskosten en overige administratieve kosten in de US$ 650.000 zijn inbegrepen
  Hoeveel incassokosten en overige externe kosten zijn inbegrepen in de US$ 650.000

  een inzicht van al deze genoemde extrakosten geven inzicht in de schuld van US$ 650.000 alsook de periode van aanmaning etc.

  Een beter advies zou zijn om een goede doorstart te maken en de schuldeisers vragen om een deel van hun vordering kwijt te schelden alsook alle personeel ontslaan en hen vragen opnieuw te solliciteren naar een functie binnen de nieuwe (doorstart) organisatie.


  Maak melding

 17. De SLM heeft geen recht van overleven het is meer sentiment en water naar zee dragen.
  Want zolang de SLM bestaat is er nooit sprake geweest van echte winst.
  Ik zou SLM dus de sterfhuisconstructie laten doormaken of een goede doorstart inzetten zodat er een goede inzicht wordt verkregen hoe door te gaan.


  Maak melding

 18. Ben benieuwd of de SLM de passagiers heeft ondergebracht in hotels en zorg heeft gedragen voor drank en voeding.
  Maar hoe de rekening is betaald / zal worden betaald is de vraag die Joghi in de DNA beter had kunnen stellen


  Maak melding

 19. SLM toestellen weg en dan maar verdienen op landingsrechten
  En dan deal met andere luchtvaartmaatschappijen maken.
  Komende 10 jaar heeft SLM geen toestel nodig. gewoon Huren
  Tot ze voldoende kapitaal hebben om zelf een te kopen / huren / leasen.
  gemodereerd

 20. Ja Bouta, weer een lijk uit de kast.
  Remember en dat geldt niet voor jou alleen maar ook voor al onze geweldige politici: Al is de leugen toch zo snel , de waarheid achterhaalt hem wel.
  Het is nu wachten op het volgend lijk dat uit de kast zal vallen.


  Maak melding

 21. Dat geld is er en deze grapjassen denken te spelen met anderen. Binnen paar uur is het geld betaald mr de mensen hun ellende. Als die amerikasnse kist nr Su gaat vliegen heeft Slm geen passagiers meer.
  gemodereerd

 22. @Boskoepoemang: Ben het helemaal met je eens! Eenheid is ver te zoeken, het is zaaien van onrust en verdeeldheid. Elke Surinamer die begaan is met zijn/haar land zou moeten helpen de schouder eronder te zetten om het land verder te helpen. NDP-ers hebben geen moraal of principes, ze doen het tegenovergestelde en zijn een vloek voor land en volk. Ons land zit met een nalatenschap van 10 jaar wanbeleid, waarbij deze regering haar uiterste best doet om voor elk probleem (die door bouta en consorten is veroorzaakt) een passende oplossing te vinden. Welke oplossing er ook wordt gevonden, het is nooit goed voor ndp-ers. Waarom ze dat doen? Het zijn parasieten, ze weten dat ze niet meer kunnen profiteren van hun gastheer!
  Het was immers de SLM organisatie die onder dictator bouta in US $ betaald wilde worden.


  Maak melding

 23. Dit is tekenend voor het beleid van deze regering. Schuld niet betaald maar wel een aantal staats- en beleidsadviseurs gefaciliteerd en nu kist aan de grond, passagiers bedonderd. Oppenheimer niet betaald, Suriname gedowngrade, tot twee maal toe. Surfin opgericht, opgeheven (niet echt) onder nieuwe naam heropgericht, van naam veranderd….de spelers (dieven) blijven hetzelfde ondanks verzoek tot vervolging bij de PG….die nu waargenomen zal worden door een andere VHPer….voor hoe lang?….waarnemend als zwaard van Damocles boven je hoofd zolang je maar doet wat ze willen….. zucht!!!….de grootste rovers, bedriegers, leugenaars die we ooit gehad hebben!!!!


  Maak melding

 24. Bigi Sma 14 april 2021 At 10:12
  “De SLM heeft geen recht van overleven het is meer sentiment en water naar zee dragen”

  De ware oorzaak van de ondergang van de SLM is, mismanagement, onbehoorlijk bestuur en weinig tot geen controle op financien, waardoor ze jaren hun gang konden gaan.
  Ook had het bestuur geen strategische visie, waardoor er nooit vernieuwingen of verduurzamingen zijn doorgevoerd om de organisatie in de toekomst winstgevend te maken.


  Maak melding

 25. Vanaf het moment dat de fantast ” Wo sit ing ” regeermacht in handen kreeg veroorzaakt hij alleen maar ellende voor Suriname. De mensen zijn letterlijk in zijn leugens getrapt. Onder de regering Bouterse had je dit soort wantoestanden niet.

  Met bedrog en fantasie kan je geen land besturen. Zijn geleerden zijn stuk voor stuk pseudo-geleerden. De kennis hebben zij niet in huis. Nu wordt ook duidelijk dat bijna allen de diploma’s hebben gekocht. Dit gerucht deed de ronde en naar nu blijkt klopt het.
  Het wordt tijd dat de bevolking hen uit het regeercentrum gaat trappen.


  Maak melding

 26. Ach, zet de passagiers maar in een container en post ze per boot. Is veel goedkoper.
  We denken als surinamers al eenmaal als ezels. Neks no fout of Wo set ing.
  Vliegverbod, dan toch we reize. Die mag niet reizen, maar die wel. Is Miami niet vol Covid besmettingen, of is het al covid vrij? Dan brengen de passagiers op de koop toe die virus mee naar Su.
  Dan lezen we weer stijging van covid gevallen. En we blijven maar als …… in die cirkel van dweilen met de kraan open.
  Ai boi, Sranan tja kiek.


  Maak melding

 27. dit soort toestanden had je onder bouta niet?
  je bedoeld die paarse lul die het halve land verkocht heeft aan jan en alleman?
  de man die lening na lening liet afsluiten?
  terwijl er niets gedaan werd met die leningen, en toch was het geld op?
  die paarse idioot die 16 adviseurs had? hoe dom moet je dan zelf zijn als je zoveel adviseurs hebt?
  de winkels die opeens geen materiaal hadden omdat niemand wilde leveren?
  ik vind dat chan het ook niet goed doet,het kan veel beter
  maar om nu die domme paarse lul op te gaan hemelen? die de grootste oorzaak van alles is?
  ongeacht wat chan doet….. je kan hem de huidige situatie niet aanrekenen die ontstaan is door bouta.
  je kan hem wel kwalijk nemen dat hij geen krachtige ingrepen doet waar het nodig is.

  waarom worden surinamers in dienst van het land, uitbetaald in usd of euro’s?
  zolang dit blijft gebeuren blijf je economische conflicten krijgen.
  ook dat blijkt chan niet te begrijpen, indien hij dat wel begrijpt? is ook hij aan het roven


  Maak melding

 28. Boefdraad kon dit toch betalen. Hij heeft 800.000.000.00 geroofd
  gemodereerd

 29. De minister had toch kunnen weten dat dit zou gebeuren? Als je een functie overneemt krijg je toch onder ogen wat er voor schuld nog openstaand. Ook krijg je van schuldeisers te horen wat de volgende sanctie zal zijn. Dus moet dit geen verrassing zijn. Zomaar zet je passagiers voor schut op die manier. Rommel.


  Maak melding

 30. Dit is kenmerkend voor het gevoerde beleid van bouta-adhin.

  Een ongekend verwoestend nalatenschap.
  Letterlijk en figuurlijk: overheidsmateriaal vernietigd en meer dan honderd leningen achtergelaten. Plus honderden niet betaalde rekeningen; van onbetaalde telefoonkosten tot onbetaalde vliegtuigkosten.

  Je zou kunnen stellen dat de ondernemers en burgers wel degelijk vertrouwen hebben in deze regering. Waarom? Omdat men nu wel de onbetaalde rekeningen indient. Men heeft nu wel het vertrouwen dat het nu wel kan!

  Met leugens en bedrog zijn de paarse stemmers gelokt. Was niet moeilijk hoor, iets met IQ.

  Thank God voor slim Suriname 🤙


  Maak melding

 31. DE SLM VERKOPEN.
  De regering kan niet eens een AFLOSSING DOEN van 26 miljoen $ bij schuldeisers ,laatstaan een verlieslatend bedrijf met een schuld van 102 $ miljoen financieel helpen.

  Come on man!
  gemodereerd

 32. @ RobG

  Sinds de Nationale Drollen Partij ten val is, verschijn je niet zo vaak met op de site, nu kom je weer met je domme opmerkingen. Jij bent en blijft een domme NDP’er in hart en nieren, of te wel een Bouta reten likker. Als jij een Econoom bent, dan ben jij er éénte die ook zijn (Diploma Bul ) heeft gekocht. Daarom weet je precies hoe het in elkaar zit. Dat de SLM naar de klote is gegaan, hebben we te danken aan het beleid van de vorige nep regering, van je baasje Bouta. Jij bent trouwer dan een hond, je zal je baasje blijven verdedigen, en zijn kont blijven likken. Ik zou zeggen doe extra, je best, misschien mag je de ex first lady ook een keertje b..ff..n. Chan moet de tering zooi opknappen of alle fronten, wat je K@..lo baasje en zijn bende hebben achter gelaten. Rob Gay: een goede raad voor jou, spring voor de trein, of laat je door de leeuwen van Artis verscheuren. ( nep Econoom )

  sari tori

  Jacko

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 33. Triest voor SLM deze maatschappij uit suriname veel sentiment bij mij en ook bij anderen de kleuren ook in jaar 1986 naar nederland gekomen met SLM Sabakoe en eentje heette Tjong Tjong. Vogelsoorten in suriname. Eigen vliegtuig en onderhoud ervan, voor suriname ik denk onderhoud te duur, beter leasen en vliegen onder de naam SLM en ook de kleuren geel en rood op de lease vliegtuig zetten zou goedkoper zijn dan een eigen toestel.Ook de nieuwe topman de hollander moet SLM niet naar de kerkhof leiden, maar proberen gezond te maken. Veel sterkte SLM en wordt gezond.
  gemodereerd

 34. @Lucy & @Robje, hahaha zeker als je het roer met zoveel shit krijgt overgedragen…volgens mij zal iemand jullie al eerder verteld hebben, wat voor een achterlijke suriname hatende / verloochende nietsnut van een waardeloze rioolratten jullie zijn met jullie verdraaien en denkt dat je de boel kunnen ophitsen o.a. gevoed door verdeelheid en racisme?..Geilen jullie op die “shine in verbeelding” ? Jullie stelen niks voor op deze wereld , waarschijnlijk thuis ook niet. Zoals jullie waarschijnlijk in je eigen shit zitten te geloven, denken jullie ook waarschijnlijk dat jullie de slimste personen zijn en dat iemand op jullie zit te wachten ? haaahhaha het is juist omgekeerd… jullie hebben nooit iets betekend voor iemand .. Wake up call losers…dat heet grootsheidwaan… net de rode lijn van jullie sekte … dit is realiteit… Fijne dag!!!
  gemodereerd

 35. Allemaal de zelfde shit. Allemaal diploma’s gekocht en geen bal verstand van regeren en orde op zaken stellen. De ene shit regering na de andere.
  gemodereerd

 36. Net goed, hopelijk gebeuren er nog veel meer verschrikklijke dingen. Jullie willen wel kleine diefjes oppakken toch doodschieten toch maar jullie schijten in je broek om de grote jongens op te pakken. welnu schijt dan maar. Jullie weigeren om het geld van ons terug te halen toch. schijt dan maar. wie gaat de schuld krijgen, niet hoefdraad, niet bouterse als hij nog leeft, niet abrahams niet adhin maar jullie. JIJ SANTOKHI JIJ, BENT EEN GROTE POEPZAK


  Maak melding

 37. De SLM moet en zal gered worden.
  Het hoort bij Surinaams trots !

  In feite is de oude SLM failliet. Ik heb er alle vertrouwen in dat Team Santokhi er nieuw leven in zal blazen. Dit betekent reorganiseren en investeren ook in personeel. Klootviolen als Vidjai Chotkan moeten opgedonderd worden !

  Het gaat nu kapitaal kosten, maar dit kan gezien worden als investeren in
  een nieuw Surinaams Luchtvaart Maatschappij.

  De Gouden Vogel van Suriname mag niet uitsterven !

  Niet storen.
  Slim-Suriname heeft de leiding.
  W’o set en. Krakti !


  Maak melding

 38. J.Zwartmans 14 april 2021 At 17:01
  @ RobG

  Sinds de Nationale Drollen Partij ten val is, verschijn je niet zo vaak met op de site, nu kom je weer met je domme opmerkingen. Jij bent en blijft een domme NDP’er in hart en nieren, of te wel een Bouta reten likker. Als jij een Econoom bent, dan ben jij er éénte die ook zijn (Diploma Bul ) heeft gekocht.

  Zwartmans
  RobG, de pseudo econoom, heet niet eens zijn Diploma Bul gekocht want daar had hij geen geld voor over want hij was kennelijk skeer en kon niets lenen omdat hij door banken etc gedown-grade is wegens achterstalligheid van betalingen.
  Stelen was zijn enige weg maar ook dat kon hij niet want hij wordt in het oog gehouden door vrouwe Justitia.
  Wat overbleef is zijn Diploma / Bul namaken want namaken en na-apen is zijn ding.
  Vraag aan RobG om eens het bestaansrecht van de SLM uit te drukken in geld met een financieel plaatje waarin alle mogelijke ratio’s en cijferanalyse naar voren komen en tegelijkertijd een goed onderbouwde en onderzochte bench marking te doen.
  Kunnen wij eens beoordelen hoe ver zijn pseudo intellect reikt


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.