Hoge Franse militaire delegatie op bezoek in Suriname

13
De minister van Defensie in Suriname: Krishna Mathoera
De Surinaamse minister van Defensie Krishna Mathoera.

Een hoge Franse militaire delegatie onder leiding van generaal-majoor Xavier Buisson van de Franse strijdkrachten in Frans-Guyana en brigadier-generaal Thomas Lorne uit Parijs, is deze week te gast bij het Surinaamse ministerie van Defensie.

Op donderdagochtend zal een strak schema worden afgewerkt. Op schema staan onder meer een beleefdheidsbezoek aan de bevelhebber van het Nationaal Leger, kolonel Robert Kartodikromo en krijgsmachtdeel commandanten in de Memre Buku Kazerne. 

De bevelhebbers van beide landen zullen hierbij hun handtekening onder een document plaatsen om samenwerking tussen de twee legers voort te zetten. Kolonel Kartodikromo vertelt dat het onder andere gaat over de voortzetting van de gezamenlijke militaire patrouilles met de Fransen in het grensgebied, de gezamenlijke strijd tegen de Covid-19-pandemie en het uitwisselen van trainingen.

In februari, na de duidelijkheid over de grenslijn, hervatte Suriname de gezamenlijke militaire patrouilles met de Fransen in het grensgebied. Het doel van het bezoek is in het kader van de versterking van de bestaande samenwerking tussen onze landen.

Na de activiteiten op de kazerne volgt een beleefdheidsbezoek aan Defensieminister Krishna Mathoera, met wie er onder andere gesproken zal worden over de bestaande militaire samenwerking en ook nieuwe vormen van samenwerking. Op agenda staan ook een beleefdheidsbezoek aan president Chandrikapersad Santokhi en als laatste minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken.

Donderdagmiddag reist de delegatie verder naar buurland Guyana. 

13 REACTIES

 1. Wat geweldig. Wat ben ikke blij. Kunnen de fransen nu ook de visum plicht voor frans guyana afschaffen??? Het is toch een schande dat we een visum nodig hebben om ons buurland te bezoeken .??
  gemodereerd

 2. Ik zei het al net als met de USA in de west van Su bij de Coramtijnrivier, samen met Guyana een militaire basis in Su wordt gemaskt voor de landmacht, riviermacht, zeemacht en luchtmacht.

  Brazilie en Frans – Guyana/ Frankrijk zouden er ook in betrokken moeten zijn bij hun granzen met Su, ( Frans- ) Guyana. Hierdoor is er een goede bewaking aan de grenzen. waardoor de veiligheid in deze landen gegarandeerd is.

  Dit is heel bekangrijk voor grensoverschreidende criminaliteit en de veiligheid gewaarborgd is.

  De regering zal al de betrokken landen het plan van aanpak dat in de praktijk uitgevoerd moet worden en waar de aangewezen plaatsen zijn om dit te laten opzetten.


  Maak melding

 3. @ Rayik

  Kom uit de kast, je bent gewoon @ Ray, en als dat zo is : is het oke! Of ben je @ Damsco of @ Pakiratigri, kan ook een andere eikel zijn van de NDP! Bv Dikke Limbo.

  sari tori

  Jacko.
  gemodereerd

 4. Als ik het goed begryp is men bezig Suriname te verdelen, als blyk dat dit zo is , zal ik alle inmigranten vragen dit land terug tegeven aan de rechthebbenden van dit stuk grondgebiedt.
  dat is dus geen NL maar de INHEEMSEN, en als men zich hier niet vredelievend met elkaar kan leven een ander leuk plekje onder de zon tezoeken


  Maak melding

 5. neen domoor rbrowny met y , de Amerikaanse krijgsmacht niet , de Nederlandse krijgsmacht niet , maar de Franse krijgsmacht , en daarna de dictator krijgsmachten , de turken , de cubanen , de venezuelanen , de russen , en wie wint het de chineese krijgsmacht want die willen alle olie , alle bomen en al het goud en alle exotische dieren die wellust bij die geile chinezen opwekt , o ja zo worden ook de paarse ratten opgeruimd want die wekken niets op , en er zijn er zoveel van.


  Maak melding

 6. Voor alle nuchterheid. De Fransen hebben liever een vinger in de pap bij probleem buur Suriname, omdat de VP een gezocht persoon is in Frankrijk, doorvoer narco state, mensen smokkel via Suriname. In al hun voormalige kolonien hebben de fransen toch een puinhoop achtergelaten en gekleurde mensen ook niet welkom of met respect behandeld worden in Frankrijk.


  Maak melding

 7. Helemaal geen buitenlandse militaire troepen in suriname,de geschiedenis leerd dat het nooit goedt afloopt,in onze jonge geschiedenis is er een verhaal van ene NL militair Valk,
  in chilli de CIA ook op de filepynen en de Fransen in Mali OA
  dus laten wy zelf onze problemen oplossen


  Maak melding

 8. Ram singh, eerst komen de Amerikaanse militairen op bezoek, daarna de Franse nu inmiddels ook Nederlandse defensie minister op bezoek, nu opnieuw Franse hoogste delegatie op bezoek, olie goud bosbouw visserij diamant in het binnenland, zodra alle schulden betaald is aan de imf, dan mag Suriname wapens kopen bij deze landen, want ooit zal over tigri 1 en ander wat te gebeuren, wie weet, maar suggereren mag, meestal op wapen gebied, no brieb wang wit mang, als het om handel gaat?


  Maak melding

 9. Langzaam maar zeker worden de laatste restjes van die verfoeide revo weggevaagd.

  Dat land stikt van de criminelen, hulp vragen is je kwetsbaar opstellen. Dat lijkt mij handiger ipv je kop in het zand te steken. De reputatieschade v suri is enorm; slechte ranking corruptie, drugs, mensenhandel, etc. Dit moet opgekrikt worden voordat er überhaupt iem wil investeren.
  Alles heeft een link met elkaar; het grote plaatje!


  Maak melding

 10. De regering zal al deze betrokken landen het plan van aanpak dat in de praktijk uitgevoerd moet worden aantonen en waar de aangewezen plaatsen aan de grenzen van deze landen zijn om dit te laten opzetten.


  Maak melding

 11. Esmerald 15 april 2021 At 12:21
  Langzaam maar zeker worden de laatste restjes van die verfoeide revo weggevaagd.
  ================================================

  Esmerald,
  Al die landen die met hun legerleiding komen willen natuurlijk goed of kwaad de drugs handel beïnvloeden. Laten wij hopen voor Suriname dat dit land er goed vanaf komt.


  Maak melding

 12. De werkelijke reden is heel anders dan men denkt.
  Er is een Covid-agenda: elk land zal moeten meedoen aan de vaccinatiecampagne, desnoods onder dreiging van militair geweld. Tijdens de onderonsjes wordt dit aan de landen (in dit geval Suriname) op subtiele wijze meegedeeld. Guyana zal hetzelfde te horen krijgen.
  Het is geen toeval dat ineens meer landen militaire ‘banden’ met Suriname en de regio aanhalen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.