Dit weekend total lockdown in Suriname van vrijdag 18.00u tot maandag 05.00u

10
total lockdown in suriname

De weekend total lockdown in Suriname gaat nu niet meer zaterdag, maar vrijdag 18.00u in. De total lockdown gaat vrijdag 16 april 18.00u in en is van kracht tot en met maandag 19 april 05.00u. Dit heeft minister Krishna Mathoera, ad interim van Volksgezondheid, laten weten op een Zoom-persconferentie.

Vanaf maandag 12 april 2021 tot en met zondag 25 april 2021 gelden de volgende maatregelen:

Maatregel 1
Het uitgaansverbod is vanaf maandag 12 april 2021 tot maandag 26 april 2021 ingesteld van;
● Maandag 12 april tot en met donderdag 15 april dagelijks van 20:00 uur in de avond tot 05:00 in de ochtend.
● Vrijdag 16 april van 18:00 uur in de avond tot maandag 19 april tot 05:00 in de ochtend.
● Maandag 19 april tot en met donderdag 22 april dagelijks van 20:00 uur in de avond tot 05:00 in de ochtend.

● Vrijdag 23 april van 18:00 uur in de avond tot maandag 26 april tot 05:00 in de ochtend.

Buiten de tijden van het uitgaansverbod gelden de volgende maatregelen.

Maatregel 2
Geen samenscholing van groepen groter dan vijf (5) personen op openbare plekken en in openbare ruimten. Dit geldt niet voor werk en sectoren of activiteiten waarvoor er een protocol is. Het is verboden feesten, met inbegrip van huisfeesten, te houden. Geen toestemming en dispensatie wordt verleend hiervoor. Deze zijn potentiële mass spreading events. Illegale feesten zullen gestopt worden. Iedereen zal volgens de Covid-19 wet beboet worden.

Maatregel 3
Bijeenkomsten voor rouwzittingen, uitvaarten en religieuze bijeenkomsten zijn uitsluitend toegestaan indien en voor zover niet meer dan tien (10) personen tegelijkertijd ter plaatse aanwezig zijn (indien de ruimte de anderhalve meter afstand toelaat). Dit op de meest veilige wijze en met inachtneming van de Covid-19 protocollen. Uitvaartbedrijven zijn verplicht om alle uitvaarten aan te melden bij het Covid-19 clusterteam. Gebedshuizen zijn open en op geestelijke leiders en besturen, berust de verantwoordelijkheid om nauwlettend toe te zien op naleving van de protocollen en het aantal toegestane personen niet te overtreffen.

Maatregel 4
Alle groeps- en contactsporten zijn verboden. Individuele sportactiviteiten in de buitenlucht zijn toegestaan zolang er geen contact is met derden.

Maatregel 5
Personenvervoer door middel van het openbaar transport over de weg of over het water is uitsluitend toegestaan met inachtneming van het protocol openbaar vervoer.

Maatregel 6
In de periode van maandag 12 april 2021 tot maandag 26 april 2021 gelden voor publiekelijk toegankelijke commerciële lokaliteiten of ruimten, het volgende:
De navolgende sectoren zijn gesloten voor het publiek
a. Nachtclubs, dancings, discotheken en dergelijke;
b. Bordelen;
c. Bars;
d. Indoor dining
e. Casino’s;
f. Gok- en vermakelijkheidsgelegenheden;
g. Kansspelkantoren;
h. Sportscholen, yoga- en dansscholen, aerobics, zumba, sport- en fitnesscentra of –gelegenheden;

i. Kappers, kapsalons, schoonheidssalons en barbershops.

De navolgende sectoren zijn open voor het publiek onder strikte naleving van de protocollen

a. Restaurants en andere commerciële gelegenheden voor het bereiden en leveren van eten.
● Afhaal; Van maandag tot donderdag is afhalen mogelijk tot 19:00 uur en levering tot 23:00 uur. Op Vrijdag kan afhalen tot 17:00 uur.
● Bezorging; Dit kan dagelijks 05:00 tot 23:00 uur. (Dus ook op zaterdag en zondag)

● Outdoor Dining; Van maandag tot donderdag is terrasbezoek mogelijk tot 19:00 uur. Op Vrijdag kan dat tot 17:00 uur.

b. Supermarkten, bakkerijen, apotheken, drogisterijen, poliklinieken, slagerijen, malls, kledingzaken en overige detailhandelszaken.

c. Recreatieoorden; Voor deze oorden geld dat ze slechts mensen behorende tot hetzelfde gezin, individuen of groepen van maximaal 5 personen mogen toelaten. Deze groepen van 5 mogen niet in contact zijn met elkaar. Oorden, die lodges verhuren, kunnen dat doen, aan personen behorende tot een gezin. Ook hier geldt dat verschillende gezinnen niet bij elkaar mogen komen en dat ze strikte afstand moeten houden. De algemene Covid-19 maatregelen moeten op de oorden te allen tijde in acht worden genomen.

Maatregel 7
Repatrianten en essentieel personenverkeer is toegestaan om het land binnen te komen, met in achtneming van protocollen, die speciaal hiervoor zijn ontwikkeld en onder aantekening, dat:
a. Voor verschillende landen, afhankelijk van de COVID-19 situatie in dat land specifieke protocollen zijn ontwikkeld en die dan ook in acht moeten worden genomen.
b. Uitsluitend nadat de persoon vooraf goedkeuring heeft gekregen van de daartoe bevoegde Surinaamse autoriteiten om af te reizen, waarbij het essentieel karakter van de te maken reis zal worden beoordeeld.

c. In de weekend lockdowns is er geen inkomend en uitgaand internationaal personen verkeer toegestaan, anders dan onder zeer dringende omstandigheden van medische aard.

Maatregel 8
Binnenlandse vluchten zijn uitsluitend toegestaan voor cargo, repatrianten en voor noodgevallen.

Maatregel 9
Personen in quarantaine of isolatie, thuis of op een daartoe aangewezen locatie, of opgenomen in een ziekeninrichting, dienen zich strikt te houden aan de maatregelen. Het is hun strikt verboden om de vorengenoemde plekken te verlaten en zich elders te begeven of te bevinden.

Maatregel 10
Overheidskantoren zijn in de periode van maandag 12 april 2021 tot maandag 26 april 2021 op basis van minimale bezetting open. Personeel moet, zo veel als mogelijk van huis uit werken en via zoom of andere media vergaderen/overleggen. Dat geldt niet voor de hoge colleges van Staat (Regering, DNA). Dit geldt ook niet voor essentiële diensten van de overheid. De directies geven hiertoe de instructies aan het personeel schriftelijk.

Maatregel 11
Het toezicht op de naleving van algemene Covid-19 protocollen op de werkvloer wordt opgevoerd, door de aanwijzing van een functionaris door de werkgever, die speciaal hierop moet toezien.

Maatregel 12
Alcoholgebruik voor en nabij winkels en supermarkten is niet toegestaan. Ook het onnodig ophouden rond winkels en supermarkten is niet toegestaan.

Maatregel 13
Er mag per gezin slechts 1 persoon toegelaten worden tot supermarkten en andere zaken die volgens het protocol zijn opengesteld.

Maatregel 14
Markten die vallen onder de categorie openlucht zijn volgens de specifieke protocollen open. De Centrale markt en de zogeheten noodmarkt te Poelepantje blijven gesloten. Marktverkopers, groente- en fruitventers kunnen langs de straat/weg hun waar aanbieden.

Maatregel 15
Alle winkels en overige publieke plekken dienen een uur voor de aanvang van lockdown hun deuren te sluiten.

Maatregel 16
Scholen zijn tot nader order gesloten

Hieronder de Zoom-persconferentie.

10 REACTIES

 1. Wedden dat er toch maloten op straat zullen zijn, met één of andere klote smoes!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 2. Deze aanpak is abdrupt en werkt niet, over drie dagen rennen ze weer door elkaar heen
  het draagt alleen by aan het aantal huisovervallen, maar niet waar het voor bedoeld is.
  Ik denk aan een beter aanpak door de mensen nog duidelyker maken dat de virus dodelyk is
  en de gemeenschap te mobiliseren zodat niemandt de straat opgaat zonder mondt kapje en weldegelyk afstandt houden en wel anderhalf tot twee meter, dat moeten ze in het verkeer ook doen ,dan heb je ook minder aanrydingen


  Maak melding

 3. Dit weekend total lockdown in Suriname van vrijdag 18.00u tot maandag 05.00u

  Dus bezoekjes aan Buitenvrouwen en Buitenmannen, gaan dit weekeinde ook in Lockdown.

  @Franco heeft gelijk. Blijven jullie thuis!!!
  En tijdens deze EXTRA LOCKDOWN, mogen ze thuis rustig naar de TV zitten kijken.
  Want dan krijgen ze ook veel recente uitzendingen te zien uit EGYPTE.

  Want de Egyptische ambassadeur heeft zijn geloofsbrieven reeds aangeboden.
  En dan heb ik het over de prachtige beelden uit Egypte van 3-4-2021

  LIVE: Royal mummies moved to Cairo museum in ‘Golden Parade’ – ORIGINAL
  En het is geen sprookjes verhaal of Sciencefiction.
  Spectaculaire optocht voor mummies: ‘Egypte luidt nieuw tijdperk in’


  Maak melding

 4. Verwacht vrijdag een vreselijk drukke dag. Door al de drukte een perfecte manier om een virus nog verder te verspreiden aangezien mensen niet eens 10 cm afstand van elkaar houden laat staan 1,5 meter…

  Die 2 weken lockdown gaan ze natuurlijk niet lang erna invoeren.


  Maak melding

 5. Politie bereid U zich alvast voor , het weekend zal U veel werk opleveren , en de kassabel kan gaan rinkelen , zet ieder voertuig en motoren en ook boten in , en laat het leger en zeker de M.P. meehelpen.


  Maak melding

 6. Allemaal grapjassen maar ik begrijp als je geen weet meer heb in mei zien wij weer met wat ze komen gelukkig bij ons in su geen lock down heb medelijden met die in paramaribo wonen
  gemodereerd

 7. Maatregel 7 c. Interationaal reizen tijdens total lockdown weekend is niet toegestaan. Hoe doen de KLM en de reigers die zaterdag terug MOETEN vliegen naar Nederland ???. Wordt er voor deze reizigers ( 300+) een uitzondering gemaakt???
  gemodereerd

 8. Alleen maar rotzooi die lockdown. De burgers keihard van onze vrijheid beroven is strafbaar. Gewoon klachten indienen bij Amnesty en organisatie mensenrechten in Staatsburger en VS. Schandalig en onmenselijke lockdown in Suriname. Die hoge pieten gaan wel de hort op met hun gezin anderen naar Miami met hun gezin en daar chillen. Wat voor rotzooi is dit???? Iedereen draagt toch mondkapjes? Zelfs in Nederland hebben ze nooit een total lockdown ingevoerd dus STOP DIE SHIT WEEKEND LOCKDOWN NU!!!!!!!!!!!GEEF ONS ONZE VRIJHEID TERUG!!!!!!!!!!!!
  gemodereerd

 9. Total lockdown waarvoor waarom? Nodeloos wij burgers van onze vrijheid beroven en de hoge pieten gaan eropuit met hun familie. Zelfs anderen met hun familie naar Mimi om daar te chillen en wij in Suriname op straf!!! Gewoon klachten indienen bij Amesty, VS mensenrechten, Staatsburger. Slavernij is al jaren afgeschaft. Wij leven niet voor hen wij behoren hen niet toe. GEEF ONS ONZE VRIJHEID TERUG!!!! Die lockdown is overdreven. Zolang wij ons houden aan de hygiëne, zal het beter gaan!!!
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.