Suriname stelt fonds voor COVID-19 vaccins in

2
Vaccinatie in Suriname

Met de goedkeuring van vaccins door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), sinds eind vorig jaar, heeft ook Suriname een aanvang gemaakt met de toediening van COVID-19-vaccins om de pandemie verder te kunnen indammen, alsook de inrichting van de gewenste normalisatie van het sociaaleconomisch leven.

In dit kader heeft het ministerie van Volksgezondheid, met ter zake deskundigen, een Nationaal COVID-19-Vaccinatieplan ontwikkeld, met als doel om gedurende twee (2) jaren ruim 400.000 Surinaamse burgers over het gehele land te vaccineren. 

Het budget hiervoor is geschat op SRD 16 miljoen en betreft zowel de aankoop van vaccins als de hiermee gepaard gaande uitgaven voor de toediening.

De aanvoer van de vaccins vindt plaats via internationale partners en Surinames participatie in de COVAX-faciliteit, waarbij thans nog een flink deel van de vaccins aangekocht dient te worden.

Vanwege de huidige financieel-economische situatie, is na overleg met stakeholders, waaronder SU4SU en het Bedrijfsleven, besloten om een gezamenlijke inspanning te plegen voor financiering van het Vaccinatieplan.

Hiertoe is een Fonds ingesteld dat beheerd wordt door vertegenwoordigers van het bedrijfsleven en de Ministeries van Volksgezondheid (VG), Financiën en Planning (FinPlan) en Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS).

Elke financiële bijdrage aan het Vaccinatieplan wordt op prijs gesteld en kan gestort worden op één van de bankrekeningen bij de Centrale Bank van Suriname, t.w.:

SRD: 0313100/001-281-968 Fonds voor covid-19 vaccin
USD: 0313100/001-163-840 Fonds voor covid-19 vaccin
Euro: 0313100/001-077- 978 Fonds voorcovid-19 vaccin

Dank wordt uitgebracht aan eenieder die reeds een donatie heeft gedaan. 

De regering heeft de eerdere bijdrage van het Surinaams bedrijfsleven alsook de individuele burger, via SU4SU, bij de verbetering van het zorgsysteem bijzonder op prijs gesteld en doet thans wederom een beroep op de samenleving. 

Met elke bijdrage aan het Fonds wordt verder gewerkt aan het kunnen verbeteren van de COVID-19-situatie in Suriname en de bevordering van het welzijn van onze burgers.

2 REACTIES

  1. Hoe zit het met IBAN nummers? Als men geld wil binnenhalen van overal dan moet men het de donateurs niette moeilijk maken bv bij een IDEAL overboeking.


    Maak melding

  2. Wij zijn bereidt om te doneren, maar dan verwachten wij dat de mensen zich houden aan de gestelde regels om de pandemie in te dammen. Als mensen blijven feesten en zich als beesten gedragen is het dweilen met de kraan open. Schiet- en steekpartijen tijdens deze feesten zijn aan de orde van de dag. Beboet die mensen die zich hieraan schuldig maken dubbel en dwars en stop dat alvast in de pot. meer dan redelijk.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.