Vrouw wijkt uit en rijdt EBS stroompaal kapot

8
Vrouw wijkt uit en rijdt EBS stroompaal kapot

De bestuurster van deze auto heeft woensdagmorgen een stroompaal van de NV Energiebedrijven Suriname (EBS) kapot gereden. De vrouw verklaarde dat zij moest uitwijken en zodoende van de weg raakte.

Het verkeersongeval vond rond 09.00u plaats aan de Granietstraat in Paramaribo. De vrouw reed over deze straat gaande richting de Gompertstraat, toen er een tegenligger op haar af kwam. Ze week uit naar links en kwam in een verzakking terecht, met als gevolg dat ze de controle over het stuur verloor.

Hierdoor reed ze van de weg en knalde tegen de stroompaal, die in tweeën brak. De bestuurster kwam met de schrik vrij. De schade aan voertuig en stroompaal was aanzienlijk. Medewerkers van het Surinaamse energiebedrijf werden ingeschakeld om de schade te herstellen.

De politie van Geyersvlijt was ook ter plaatse en heeft de zaak in onderzoek.


8 REACTIES

 1. links uitwijken? en in een verzakking komen?
  dan reed ze op haar eigen weghelft en is de tegenligger schuldig.
  waarom niet gewoon op de rem getrapt?
  laat die idioot aan de andere kant maar een goot inrijden

  de grootste vraag? wat is hier vooraf gebeurd?
  was de tegenligger aan het inhalen? of zat die gewoon op de verkeerde weghelft?
  verhalen op waterknat hebben steeds minder informatie over de beschreven zaken???
  hoe komt dat?


  Maak melding

 2. Hoffelijkheid in het verkeer kennen ze daar ook niet, die klootzak had toch even kunnen stoppen. Zodat zij er langs kon, dan was er geen problemen geweest. Maar nee ik rij in een oude karkas, en ik ben groter dus jij moet maar uitwijken.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 3. Er kan veel gezegd worden: maar als je in paniek raakt en vrees voor je leven
  is er niet veel te denken, dan snel een keuze maken.
  De politie moet een scherp toezicht uitvoeren, want er zijn velen, die zonder
  rijbewijs rijden, ook de wegen heeft een hoog onderhoud nodig.
  Sommige straten zijn in bar slechte staat.


  Maak melding

 4. Zou het niet mogelijk zijn voor de EBS om over tegaan om de Electrische kabels ondergronds te trekken daar waar het Mogelijk is, in bepaalde wijken.
  Wat ik niet zo goed begrijp is dat de Ongelukken waarbij een Elektrische mast wordt beschadigd, hoe een bestuurder altijd of vrijwel altijd een Mast raakt het lijkt netals of het Bermuda driehoek op de Surinaamse elektrische bedrijf heeft gemunt


  Maak melding

 5. nksWaarschijnlijk had de tegenligger een Nederlands rijbewijs; reeds rechts i.p.v. links !
  gemodereerd

 6. @Iwan_sme@gmail.com: Als er in SU een adequate stedenbouw planning aanwezig zou zijn, dan zou het kunnen dat de EBS ondergrondse netten aanlegt die dan voor 30 jaren of langer ongemoeid kon blijven. In de beter geciviliseerde landen, bv. Nederland, is er sprake van stedenbouw planning. Als men eenmaal een nieuwe stad projecteert, dan worden alle nutsvoorzieningen, zoals electra, water, gas, telefonie, ‘engineered’ op basis van behoefte, vraag, populatie,etc. Daar kan je niet zondermeer een bestaand huis verbouwen, slopen en een grotere opzetten en dan meer stroom aanvragen. Als het huis te klein begint te worden, dan moet je maar verhuizen naar een groter onderkomen. Aan de nutsvoorzieningen wordt er geen aanpassing gepleegd.

  In SU, daarentegen, komen er elke keer netaanpassingen, omdat er a la dol wordt gebouwd of verbouwd. Een bestaand huis wordt opgekocht, kapot geslagen en in de plaats daarvan komt er een 4-verdieping gebouw. Je begrijpt dan dat de energie behoefte zal toenemen, want het wordt een huis annex supermarkt, winkelpand, etc. Elke keer moet EBS dan netaanpassingen c.q. uitbreidingen doen. Als het net ondergronds ligt, moet er telkens gegraven worden, inritten worden gebroken, hinder voor voetgangers, etc. Bij bovengrondse netten is er minder last en aanpassingen kunnen makkelijker plaatsvinden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.