VIDEO: Nederlandse defensieminister aangekomen in Suriname

26
VIDEO: Nederlandse defensieminister aangekomen in Suriname

De Nederlandse minister van defensie Ank Bijleveld-Schouten is woensdagmiddag aangekomen in Suriname. Ze kwam met een jet van de Koninklijke Luchtmacht aan op de Johan Adolf Pengel luchthaven (Zanderij).

Minister Bijleveld werd op de luchthaven ontvangen door haar Surinaamse collega-minister Krishna Mathoera. De Nederlandse minister is naar Paramaribo gevlogen om de banden met Suriname aan te halen en om met Mathoera te spreken over mogelijkheden tot defensiesamenwerking.

“Hartelijk ontvangen door mijn Surinaamse collega Krishna Mathoera. Ik kijk uit naar onze gesprekken over samenwerking” zei Bijleveld na aankomst. Een filmpje van de ontvangst door Mathoera is hieronder te zien:


26 REACTIES

 1. Mooi dit, een win win moet eruit te halen zijn. Een basis vd Nederlandse strijdkrachten hier in Paramaribo voor de kust zou niet slecht zijn


  Maak melding

 2. Goed gezien blakaboy maar dan wel samen met onze strijdkrachten , samen zullen ze ons land goed kunnen beschermen , tegen piraten en als het doorgaat met de olie is het ook een goede bescherming , dat kwaadwilligen het niet in hun hoofd zal halen om sabotage of diefstal van olie te plegen .


  Maak melding

 3. Hartstikke goed om weer buitenlandse militairen hier in suriname te hebben.
  Palu voorzitter zit weer koerterwaals te lullen.
  De voordelen zijn wederzijds mits je tijdens de vele gesprekken tot uiting laat komen wat je verwacht. In zulke gevallen kunnen de Hollanders ook geen gedachten lezen.
  Maar ja het is altijd aan suriname om dingen te eisen.
  En als het ons niet zint dan laten wij de Chinezen toch hier trainen die brengen wel nieuw materiaal mee.
  De keuze is reuze, maar je moet het wel kenbaar maken.
  Wij waren toch ook in staat het kabalebo project uit te voeren en hetzelfde met het victoria palmolie project en kijk hoe goed wij met brijnzeel en suralco zijn omgesprongen.
  ZODRA POLITIEK IN HET BEDRIJFSLEVEN HAAT BEMOEIEN GAAT HET ALTIJD FOUT.
  Staatsolie was bijna verkocht voor usd 35 miljoen.
  Nee wij surinamers kunnen luchthavens en luchtkastelen bouwen maar helaas alleen met ons mond.


  Maak melding

 4. Men zit weer te doen alsof godt uit nederland komt, wy hoeven hier geen nederlandse basis.
  In 1967 toen Guyana TIGRI anexeerde , reed de tris rondtjes in Nickerie en hebben geen moer gedaan,de Tris was er als presie midel voor de Surinaamse bevolking een vorm van onderdruking.
  Ik bespeur heden ten dagen dat er een groep is die terug wil naar die tydt,en ik denk dat die groep gelyk mee kan met de minster als ze terug gaat.
  Wy Surinamers gaan het zelf moeten doen, en wie andere bedoelingen heefd zal naar een ander toevluchts oordt gemoeten
  gemodereerd

 5. Kijk een simpele ontvangst en geen onnodige kosten! Zelfs als als rutte zou komen zou ik hem precies zo ontvangen. Als hij beveiliging wil meenemen moet hij dat op eigen kosten doen. Nederand u bent Welkom en surinamers Doen jullie geen keskes sani hoor!


  Maak melding

 6. We hebben knowhow nodig, Suriname qua land groter dan Nederland, maar heeft een kleine bevolking, daarom is het nodig samen te werken met Nederland, zie hoe sommige reacties hier, als men zeg god, ok god dan, zal ik ik een voorbeeld geven
  Mozambique mooi land, nou begin 1 grote puinhoop te worden, vroeger was het een Duitse kolonie, nu zelfstandig, maar dat zie je in heel Afrika, en dit is maar een voorbeeld, als je in de wereld vooruit wil komen, dan moet je samen werken met andere landen, mie na blaka mang, mie volk no mang regeer wang kondre, mo teigi zins sranang onafhankelijk soso foefoermang, alleen venetiaan was de beste president, maar dang bouta kong vernietigd a kondre, eerlijke is eerlijke, santhoki heeft een zware klus te klaren, want al dat geld dat bouta ndp adhin parmesar, zij hebben geld gestolen, boefdraad moest alles in orde maken tussen imf, die is ook vandoor met een gedeeltelijke van dat geleende geld, en nu Suriname een dip, en zal jaren dit naweeën blijven tot al dat geld niet is terug betaald, no doe tak oe nose e broedoe, santhoki brunswijk a seta kondre maar neemt tijd,
  Palu opdonderen komt sier maken oprotten


  Maak melding

 7. Samenwerking met welke partner dan ook, het is altijd goed voor Suriname. Het ligt aan de regering hoe de samenwerking eruit moet gaan zien. Een win win situatie is altijd als eerste vereiste. Ik heb er vertrouwen in dat de regering Santoki/Brunswijk voldoende kennis in huis heeft om dit bezoek tot een vruchtbaar eind te brengen.
  gemodereerd

 8. Goeie zaak zoals het vroegere Tris.
  Maar dan samenwerkend met het Surinaamse leger.
  gemodereerd

 9. Dit is het begin.
  Het land heeft heel veel nodig zoals deskundigen economen ect.
  ben heel blij met dit eerste stap. dit onderontwikkelde Land heeft keihard
  hulp nodig op alle gebieden van het buitenland en dan zal er welvaart zijn.


  Maak melding

 10. Rbrown mi matti lees even heel goed wat maripa ko schrijft zulke mensen hebben wij hier nodig dwz mensen die zien wat er in de wereld gebeurt.
  Arron en Bruma hadden zoals altijd een grote bek en een hele kleine hersen.
  Ze hebben niets geregeld helemaal geen klote wij willen onafhankelijk zijn, je eigen broek kan je ophouden en dan wil je een land besturen.
  God domme aan toe.


  Maak melding

 11. De Palu voorzitter vraagt zich af “Waarom Nederlandse militairen in onze jungle trainen en waarom dit zo een belangrijke aangelegenheid is. San den e set kon?” vraagt hij zich af.

  Was de vorige voorzitter van de Palu ook niet toevallig degene die het draaiboek had geschreven voor de “decembermoorden” in Suriname?

  Konsens fonfon???

  Waar hebben deze mensen die het allemaal zo goed wisten Suriname naar toe gebracht, anders dat ze hun zakken hebben lopen vullen?


  Maak melding

 12. Ik hoop op vruchtbare gesprekken tussen de dames!

  Kustwacht-training voor intruders, denk aan drugs en covid.
  Jungle trainingen om de goud-oorlog in het oerwoud te bedwingen, denk aan scalians en garimperos. Ik hoop dat ze enkele drones heeft meegenomen, kun je gericht de boel bewaken.

  Eigen vliegtuig, zag op tv dat er een kooi achter is ingebouwd. Neem dat ‘ding’ mee en drop ‘t per ongeluk in de atlantische oceaan.


  Maak melding

 13. Welkom in het paradijs minister van defensie Ank Bijleveld-Schouten !
  Nederland en Suriname kunnen heel veel voor elkaar betekenen.

  Dus PALU Jim hor’i moffo en blijf in je Hok !

  De gezamenlijke trainingen en opleidingen kunnen heel goed ingezet worden zeker als het gaat om humanitaire hulp, drugsbestrijding, natuurbescherming en smokkelroutes via het binnenland en oerwoud.
  Nederland is overigens deel van Europa en beide buurlanden van Suriname hebben een relatie met Europese landen. De Guyana’s en Europa kunnen door samenwerking heel veel bereiken voor hun volkeren.

  Hopelijk gaan de Nederlandse en Surinaamse JusPol’s ook samenwerken.
  Een internationale politie academie in Suriname kan Suriname veranderen van drugshub naar Headquarter of Regional Police Forces.

  Justitia Pietas Fides.
  W’o set en. Krakti !


  Maak melding

 14. Goede ontwikkeling, Suriname komt na 10 jaar uit haar isolement. Internationale samenwerking is het sleutelwoord naar een beter en voortvarend Suriname.
  Er valt een heleboel kennis en kunde in de wereld te halen op allerlei gebied. Suriname doet er goed aan om de banden aan te halen zodat ontwikkeling door samenwerking op gang komt.
  Nederland heeft o.g.v defensie heel wat overtollig materieel in de opslag die Suriname goed kan gebruiken (politiepatrouille vaartuigen, militaire voertuigen, ambulances enz)
  Ook is Nederland, naast Frankrijk de brug voor Suriname naar Europa voor duurzaam/biologisch geteelde agrarische producten en zien wij ooit bananen, ananas en advocados uit Suriname in de schappen van de AH. Mogelijkheden genoeg dus!
  gemodereerd

 15. Allen,

  Wees eerlijk, wij hier in Suriname lopen op alle gebieden bijna 20 jaar achter.
  Alle landen op de wereld werken samen met het buitenland import/export.
  Wij hier in Suriname moeten niet alleen maar praten en klagen dat er niets voor ons wordt gedaan.
  Wij moeten wel onze eigen voorwaarde aangeven, en samen Suriname opbouwen.
  SUCCES


  Maak melding

 16. Ik snap niet wat zo’n haast heeft.
  Het kabinet Rutte is demissionair dwz dat ze niks kunnen besluiten. En er wordt helemaal geen aandacht aan dit bezoek besteed in de Nederlandse pers.
  Dus vraag ik mij af of dit weer zo’n spelletje is.
  Time will tell.


  Maak melding

 17. De naam Defensie is voor Su. wel een groot woord. We hebben alleen katapulten en zwaar geschut pijl en boog. Weer tijd om te gaan bedelen Su.


  Maak melding

 18. Leuk en aardig mevrouw minister met brede vette tolerante glimlach maar ik moet in nl belasting dokken deze blanken maken het leven van de surinamer flink zuur en op zo’n slijmerige manier lekker contact leggen dan kapotmaken ruzie zaaien haat en nijd tussen bevolkinggroepen. Blanken blonden lijken tolerant maar schijn bedriegt. Ik ben heel voorzichtig met blanke en hun blauwe ogen zeer gevaarlijk eng. Wie weer misschien levert het suriname iets op. Mij heeft het in nl nooit iets moois opgeleverd helaas.


  Maak melding

 19. @Jo: helemaal gelijk. Ons leger is een prive beveiligingsbedrijf, en als klap op de vuurpijl zijn de manschappen getransformeerd tot professionele rovers, overvallers en verkrachters. Ergens denk je dat wijlen Jagernath Lachmon toch gelijk gehad. Heeft SU een leger nodig (gehad)?


  Maak melding

 20. een minister vanuit een demissionaire kabinet. snoepreisje want ze kan niks beloven. straks lijdt ze ook als Rutte aan geheugen verlies
  gemodereerd

 21. Twee dames die lekker kletsen over van alles en nog wat. Vooral over defensie: welke slip-met-slot is het veiligst? Want het schijnt dat ze tegenwoordig ook via een app op internet open- en dichtgedaan kunnen worden en een hacker had laatst ingebroken op iemands slip-slot en de bediening overgenomen. Hij eiste losgeld, alleen had hij de pech dat de heer in kwestie zijn slipje met slot toen niet aan had.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.