Natio wacht zware wedstrijd tegen Canada op 8 juni

16
Natio wacht zware wedstrijd tegen Canada op 8 juni

Het Surinaams elftal heeft vorige maand een geweldige prestatie geleverd in de WK kwalificatiewedstrijden tegen de Cayman Islands en Aruba. Hoe goed deze prestatie ook is, het is niet voldoende want Natio moet groepswinnaar worden wil Suriname verder komen in de race naar het WK in Qatar. En in groep B wacht over ruim twee maanden een zware wedstrijd tegen Canada.

Canada heeft in groep B de koppositie gepakt na een 11-0 overwinning op Cayman Islands. Ter vergelijking; Suriname won met 3-0 van de Cayman Islands. De strijd in die groep gaat nu dus tussen Suriname en Canada, beiden met 6 punten.

De Canadezen hebben momenteel wel een doelsaldo van +15 en Suriname, dat op de tweede plaats staat, heeft een saldo van +9. Op de FIFA ranking lijst staat Canada, met spelers als Alphonso Davies (Bayern München) en Jonathan David (Lille), op nummer 73. Suriname staat een stuk lager en wel op 144.

Hoe dat gaat uitpakken zien we over ruim twee maanden. Natio komt op dinsdag 8 juni 2021 uit tegen Canada. Het is een uitwedstrijd maar de locatie is nog niet bekend. Een paar dagen eerder, op 4 juni speelt Natio thuis tegen Bermuda.

- Advertentie -

16 REACTIES

 1. ” Op de FIFA ranking lijst staat Canada, met spelers als Alphonso Davies (Bayern München) en Jonathan David (Lille), op nummer 73. Suriname staat een stuk lager en wel op 144 “. Actueel is dit geen goede vergelijking van de stand van zaken. Want NIET mét deze ‘nieuwe Natio spelers’ staat Suriname op plaats 144, maar met onze oude, zeer waarschijnlijk zwakkere Natio. Want waarom zouden deze nieuwe spelers zijn toegevoegd, indien ze geen grote meerwaarde hebben?
  gemodereerd

 2. Hopelijk is de SVB leiding verstandig genoeg om de thuiswedstrijd tegen Bermuda op 4 juni, niet in Paramaribo te laten plaatsvinden maar in Florida. Liefst in dezelfde plaats waar ook de wedstrijd tegen Canada zal worden gespeeld. Hoeven ze minder te reizen en kunnen zich beter voorbereiden op 8 juni. Succes Natio!
  gemodereerd

 3. QQQ,

  Het Surinaams Eltal Moet Doen Waar Ze Goed In Zijn.
  Aanvallend Voetbal No Nonsens 3_ 4_ 3 Systeem
  Met Aanvallend Ingestelde Spelers Op Het Middenveld
  De Beuk Erin.


  Maak melding

 4. De voorhoede van Canada is beter dan die van Natio, terwijl de middenveld en Achterhoede van Natio beter is dan die van Canada. Dean gaat betere spitsen moeten zoeken. Anders zullen wij het niet redden tegen Canada.
  gemodereerd

 5. Groot vraagstuk in dit verhaal! Hoe sterk is onze verdedeging? Ze zijn nog niet echt op de proef gesteld. Canada zal dat hoogstwaarschijnlijk duidelijk moeten maken. Ik ben benieuwd…..
  gemodereerd

 6. Cayman eilanden speelt voor niets geeft punten weg zo krijgen sterke landen hoge doel saldo. Diaspora in Natio wens ik heel veel succes nu nog een eigen staat met politie en militaire macht zou prachtig zijn. Een eigen diaspora natio staat zou heel mooi zijn


  Maak melding

 7. Geen makkelijk duel , maar optimistisch blijven.
  Er zijn genoeg talenten die nog niet in de selectie zijn ” SCOUTING ” de oude profs kunnen goed advies geven aan de Coach om een goed Team neer te zetten. Er zijn genoeg spelers in de eredivisie en andere landen die kwaliteiten hebben om het klus te klaren ( volg de eredivisie & ook spelers i/h buiten met SU KOMAF 🇸🇷⚽️ .
  Ik herinner de jaren 70 tegen Mexico 🤗 bijna WEE NANG DENG 3 TOP SPELERS IN DIE TIJD.
  IK WAS KLEIN JONGETJE NOG MAAR WEL een echte liefhebber ( mijn team was VOORWAARTS DE GEEL / ZWARTEN aan de WATERKANT✊) de kranten af knippen en plakken van de wedstrijden v/d NATIO & de competitie.
  Ik telde de doelsaldo in plaats van de punten 😂🤣 was toen één gewonnen wedstrijd 2 punten, maar ik deed het andersom ( de doelpunten 😂)
  GOEIE OUWE TIJDEN 🇸🇷⚽️🤗😍 voor de Coach club lied van mijn Clubpie Feyenoord ” hand in hand kameraden geen woorden maar daden 🎤🎼🥁⚽️🇸🇷✊ WENS jullie heel veel succes toe NATIO 💪💪💪⚽️


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.