12-jarige scholier steelt geld van oom om telefoon te kopen

7
Telefoon Suriname

De politie in Suriname heeft een 12-jarige scholier aangehouden die geld van z’n oom uit een kast heeft gestolen, om een mobiele telefoon te kopen. Een tante van de verdachte die op de hoogte was van de diefstal, maakte een valse kwitantie op. Dit met de bedoeling dat zij zogenaamd het geld aan de jongen had geleend voor de aankoop van de mobiele telefoon.

De benadeelde B.M. (53), tevens oom van de verdachte B.P., deed op dinsdag 9 maart aangifte tegen zijn neefje. Volgens verklaring van de aangever is hij landbouwer van beroep en had hij een geldbedrag ontvangen voor padie. Dit geld bewaarde hij thuis in een kastje en de verdachte B.P. die vermoedelijk in de buurt was, zag waar hij dat geld had bewaard.

Zijn neefje B.P. wist toen de kast open te maken zonder het slot te hebben geforceerd en nam een deel van het geld weg. Hiermee kocht hij een zaktelefoon. De tante die een valse kwitantie maakte, viel door de mand waarna B.P. werd opgespoord en aangehouden.

Hij is op woensdag 24 maart door de politie van Waldeck te Nieuw Nickerie aangehouden voor diefstal. Na afstemming met het Surinaamse Openbaar Ministerie werd de jeugdige verdachte in verzekering gesteld meldt de politie.

7 REACTIES

 1. Deze zogenaamde tante moet zich diep schamen. Door zo te handelen verdoezel je diefstal en zet je dat kind om weer te gaan stelen. Sommige volwassenen sporen niet. Hersenloze toestanden.

  Telefoon terugbrengen naar de winkel en je geld terug vragen. Opa Doelie met deze kleine dief. Hebzucht.
  gemodereerd

 2. En, wat is er met tante gebeurd, heeft de politie, zoals gebruikelijk met vrouwelijke verdachten, iets met haar onder de tafel geregeld?
  gemodereerd

 3. Die tante snap ik niet. Die knul was fout bezig, en ze wist t . in plaats van hem te corrigeren, verschaft ze hem een valse kwitantie. Hoe verzint en werkt een volwassene mee aan zo iets verfoeilijks? In plaats van die jongen te corrigeren ,help je hem aan fake aankoopbewijs? Ze dacht kennelijk dat t niet zo erg was. Waarom heeft ze die knul niet aangeboden klusjes in on om t huis te doen ,tegen betaling, waardoor hij kon sparen om de zo fel begeerde telefoon aan te kunnen schaffen? Bedankt tante, maar niet heus
  gemodereerd

 4. Als deze pleuris jong 20 jaar is dan is hij een volmaakte crimineel tenzij, hij eerder doodgeschoten wordt bij een inbraak.( Jong geleerd oud gedaan)

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 5. Dus een jongen van 12 gaat mobiel kopen. Waar het geld vandaan komt kan niemand schelen. En tante helpt mee om neefje tot grote crimineel te maken.
  Waarom gaat hij niet werken met oom.
  gemodereerd

 6. En what about die tante met valsheid in geschrifte?????? Die mag vrij rondhuppelen tot de volgende valse check!
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.