Gewapende overval in woning tijdens lockdown

16

Een 66-jarige Nederlandse man die op vakantie in Suriname is en een 56-jarige bewaker zijn zondagochtend op een adres aan de Sitalweg overvallen. Drie gewapende rovers namen SRD 5.000, 5.000 euro, drie mobiele telefoons, een halsketting ter waarde van 8.000 euro en een tas inhoudende documenten weg.
 
De wachter lag in een hangmat op het voorbalkon. De rovers vielen de bewaker van achteren aan en hielden hem onder schot. Zij hebben vervolgens een raam geforceerd van waar zij het pand zijn binnen gedrongen. De criminelen hebben toen de vakantieganger die sliep, overvallen. Zij bedreigden hem met het wapen om kostbare spullen af te staan.

Zij maakten het geld, de telefoons, de halsketting en de tas buit waarmee zij zijn weggerend in de richting van de Hendrikstraat. De rovers hadden trainingspakken aan. Beide slachtoffers liepen geen letsel op. 

De Surinaamse politie is bezig met het onderzoek.

16 REACTIES

 1. Schering en inslag…elke dag worden mensen beroofd. Het houd niet op! Lekkere promotie voor vakantie gangers naar Suriname…mooi niet!!! Ondanks avondklok blijft het rovers gilde op pad te gaan!! Justitie doe er wat aan!!!
  gemodereerd

 2. ”66-jarige Nederlandse man die op vakantie in SU.”” ???
  Het luchtruim is toch dicht?
  Wie heeft aan hem toestemming gegeven om vakantie te vieren?

  Friends & Family?
  gemodereerd

 3. Een tijd van Hoop,en Vreugde, weetje Suriname is mooi, leuke mensen, maar dat gajes, zorg er voor dat niemand nog naar Suriname wil, of ze gaan weg.
  Het eerste bouwt gevangenissen, de mensen moeten zich weerveilig voelen.
  gemodereerd

 4. Vreselijk om dit dagelijks te horen/lezen.
  Waar was de politie?? Oja wacht houden Waka pasie
  gemodereerd

 5. Toerist en beveiliging overvallen. Hier een goed voorbeeld dat toeristen niet veilig zijn in.ons land.
  gemodereerd

 6. Dit gebeurt met de Nederlandse toeristen.Je gaat in quarantaine en huurt een bewaker in.De bewaker berooft u samen met zijn vrienden dieven.
  gemodereerd

 7. Een bewaker die lag te slapen. Wuahaha
  Dáarom is ” wachter zijn” de meest gezochte baan in suriname.
  gemodereerd

 8. QQQ

  Minister Amoksie Is Er Niet Van Op De Hoogte Dat De Criminaliteit In Suriname Aan Het Toen Nemen Is. Hij Ligt Het Liefst In Een Hangmat Naar Alekëh Pokoe Te Luisteren De Rest Interseerd Hem Niet.

  Rond Kop
  gemodereerd

 9. Inside Job, en dat kan van de wachter zijn, of van de mensen waar hij logeert. Als deze man in NL terug is gaat hij, zijn vrienden en kennissen vertellen, wat hem in Su is overkomen. Het gevolg is; dat deze mensen Su zullen mijden als vakantie land, dus weer minder toeristen uit NL en bijbehorende geld dat Su gaat missen. Ondernemers (hotel appartementen etc etc,)gaan het wel merken met het wegblijven de toeristen van waar dan ook. Zelfs ik als geboren en getogen Surinamer, ben bang om met vakantie naar Su te gaan, de kans dat ik terug naar huis keert is 10%. En dat ik daar in de gevangenis terecht komt 80%, en de resterende 10% is de kans, dat ik wordt vermoord. Dus ik blijf waar ik ben, in Europa is er ook veel om te zien en te beleven.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 10. gehandeld in opdracht van bouta , die opperrat heeft het op die Hollanders gemunt , het liefst schiet hij ze in de rug zijn handelsmerk.
  gemodereerd

 11. Als vakantieganger loop je momenteel groot risico, want je bent nergens meer veilig. Buiten de stad is er in mijn optiek maar een manier ter beveiliging; bermbommen om je perceel!
  Liever een dode rover aan de kant dan 10 op mijn land…
  gemodereerd

 12. Een wachter hoort de wacht te houden.
  Deze toerist had geen wachter, maar een hangmat arbeider…
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.