VIDEO: Advocaat vindt vraag over verblijfplaats voortvluchtige Hoefdraad ‘hinderlijk’

32

De advocaat van ex-minister Gillmore Hoefdraad van Financiën, Irene Lalji, heeft gisteren gepikeerd geantwoord op vragen van journalisten over de locatie en verblijfplaats van de voortvluchtige Hoefdraad. Tegen de verdachte ex-minister loopt er een opsporingsbevel. Journalisten die aan de advocaten van Hoefdraad vroegen waar de verdachte zich bevindt, kregen van Lalji te horen dat de vraag ‘hinderlijk’ is.

“Ik vind dat wij al duidelijk hebben gemaakt dat deze vraag niet aan het advocaat team gesteld moet worden” zei Lalji. Men moet niet keer op keer met die vraag komen als we het al vaker kenbaar hebben gemaakt zegt de advocaat. Het is niet gepast en gaat om confidentialiteit tussen advocaat en client zegt Lalji, duidelijk gepikeerd in bovenstaande video.

Ze zei dit in een gesprek dat zij en haar collega Murwin Dubois na afloop van de zitting donderdag hadden met de pers. Die dag is de Surinaamse procureur-generaal (pg) Roy Baidjnath Panday gebleven bij zijn strafvoorstel van twaalf jaar met gevangenneming en een boete van SRD 500.000, subsidiair twaalf maanden hechtenis tegen ex-minister Gillmore Hoefdraad van Financiën.

De tegenreactie van de advocaten op het voorstel van de pg, zal volgen op 6 mei:

32 REACTIES

 1. Vragen mogen altijd gesteld worden Advocaat Irene in welke planeet leef je! Je bent aan het cashen, kan gewoon een normaal antwoord geven! Ik zal je helpen andere keer, waar aan jou de vraag wordt gesteld, verwijs je naar Bouterse, dat hij weet waar Hoefdraad is. Ik word alleen betaald om hem te verdedigen!!!
  gemodereerd

 2. Suriname moet Joe Biden vragen om die paarse boef op te sporen. Desnoods wordt Delta 6 in gezet om boefdraad op te sporen. Death or alive…doesn’t matter.
  gemodereerd

 3. Wat een beroep he, advocaat. Alles “pakken” en verdedigen om geld binnen te halen terwijl met name de medische zorg smeekt om t geld dat is buit gemaakt. Opvallend beter geinformeerd dan Interpol en de NVD over de schuilplaats.
  gemodereerd

 4. Beste Irene Lalji, u bent de enige niet die tegenwerkt. Vraag het aan hen die gedupeerd zijn.
  Het volk.
  gemodereerd

 5. Het was wel gepast om met de harde schijf van de CBvS te vluchten.
  Het was gepast de boel op te lichten.
  Het was gepast overal leningen af te sluiten (waar is al dat geld naar toe?)
  Het was gepast het financiële fundament van Suriname naar de knoppen te helpen.

  Dat allemaal was wel gepast. Mijn advies jaag een kogel door de hersenen. Opgeruimd staat netjes.
  gemodereerd

 6. Tuurlijk weet de rechterlijke macht waar die boef zit. Helaas valt dit ook onder democratie; die boef heeft rechten.

  Als hij wordt opgehaald zonder een dicht getimmerde rechtszaak, dan is het een politiek iets vlgs paars. Ze zullen dan moord en brand schreeuwen.

  Valt ook onder de consequenties van eerder gemaakte keuzen; advocaten worden uitbetaald met gestolen geld vd burger. Nog héél lang op de paarse blaren zitten.
  Team paars heeft geen honger hoor, ze genieten elke dag v jullie gejatte geld suri’s.
  gemodereerd

 7. Irene denkt mijn zakken eerst vullen daarna de zondvloed. Als boefdraad echt onschuldig is waarom moet hij dokken? Of moeten wij een go fund me page opzetten en een beloning voor de aangever uitloven? In dat geval wed ik dat Mevr Lalji gaat praten.
  gemodereerd

 8. Het rechtsysteem in Suriname is een Bacovenwinkel. 1 verdachte kan al sinds 1982 nog niet veroordeeld worden en huppelt vrij rond in SU
  gemodereerd

 9. De journalisten doen wat ze moeten doen , hun werk dus , in deze. Ik vind mevrouw de advocaat zwaar hinderlijk , met haar reactie , waar ze beter zou moeten weten dat vragen stellen ook hoor bij t werk van de jouirnalisten. Duuuhhhh.
  gemodereerd

 10. Hoefdraad en zijn advocaten zijn hinderlijk.
  Beste journalisten gewoon door blijven vragen. Jullie zijn op de goede weg en openheid van zaken is ook in het belang van het volk.

  Andere voorbeeldvragen :
  Heeft Hoefdraad contact gehad met Bouterse / Adhin / Putter / Buyssee ?
  Is Hoefdraad nog in Suriname of is hij nog in Zuid Amerika of is hij in het Caraibisch gebied of in Azie ?
  Heeft Hoefdraad contact met zijn familie in Amerika ?
  Wat vindt zijn familie dat hij voortvluchtig is ?

  Stel ook strikvragen !

  Hoe is de factuur van Hoefdraad junior in Amerika betaald ?

  Wij willen een rechtvaardig Suriname.
  Journalisten kunnen een aanjager van waarheidsvinding zijn.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 11. Al Boefdraad een rein geweten heeft en altijd oprecht en eerlijk zijm ambt heeft uitgeoefend waarom dan vluchten. Als hij geen gelden gestolen heeft waarom dan vluchten.
  Waarvoor is hij dan bang. Nou dan zie je dat hij heel wat op zijn kerfstok heeft he
  gemodereerd

 12. Het is haar antwoord op: ik weet waar hij zit, maar ik kan/wil het niet vertellen. Of beter nog: ik weet dat hij de pijp uit is en dat dit proces wordt opgevoerd om de schijn op te houden dat hij nog leeft.
  gemodereerd

 13. Mevrouw u heeft gelijk,deh lul ze gaan het toch wèèr doen,het zijn onprofessionele PANNENKOEKEN ze weten niet wat te vragen.allemaal gekochte dlploma`s.die van Brunswijk ook !
  gemodereerd

 14. VIDEO: Advocaat vindt vraag over verblijfplaats voortvluchtige Hoefdraad ‘hinderlijk’.

  Dus advocaat Irene Lalji noch advocaat Murwin Dubois willen niet vertellen waar hun gezochte CRIMINELE BOEFDRAAD zich schuilhoudt.

  Ik hoop dat er vanaf het begin de ORDE van Advocaten in Suriname, de betalingen aan beide advocaten ook in de gaten wordt gehouden.
  Wordt er steeds via de banken geld overgemaakt naar beide advocaten?
  Of wordt het ook contant afgedragen voor hun diensten?

  Maar in het geheim kunnen ook TELEFOONSTAP worden toegepast op beide advocaten.
  Want dan kan men ook de schuilplaats van deze CRIMINELE BOEFDRAAD traceren.

  Want deze advocaten werken ook niet GRATIS voor de CRIMINELE BOEFDRAAD.
  Of verricht iemand anders van de NDP de betalingen aan beide advocaten.
  Ik heb vaker gezegd en geschreven.
  Deze gasten zijn niet INTEGER noch TRANSPARANT.

  En waarom een boete van SRD 500.000?
  Een boete van 500.000 US-DOLLAR zou beter zijn.
  gemodereerd

 15. “Hinderlijk”…

  Kon ik maar zeggen dat het “hinderlijk” is dat er Miljarden SRD zijn gestolen van de staat en dat de meeste profiteurs doodleuk vrij en ongeschonden rondlopen.
  Men kan ook moeilijk zeggen dat het “hinderlijk” is dat elke week de prijzen in de winkels stijgen omdat de SRD steeds waardelozer wordt…

  Echt mesjogge en “hinderlijk” deze ontwikkelingen…
  gemodereerd

 16. Is wel duidlyk dat deze mevrouw geen gevoel heeft voor haar land.ondanks alle bewyzen die tegen boefdraad zyn probeert ze tog die man te beschermen.omdat haar zakken bogo bogo gevuld worden. Mevr denk niet alleen aan j zlfe denk aan die duizenden mensen in su die nu heel erg zwaar hebbn. Je heb mensen die byna niks hebben om te eten mang.ren niet zo achter geld.je gaat een dagje dood een alles van j blyft hier achter.verander mevrouw want als je gevloekt word door die duizenden arme mensen van su dan gaat boefdraad jw ook niet kunne helpn.
  gemodereerd

 17. Fer E , ze moeten die advocate i.lalji 3 maal kopje onderdrukken en als ze dan nog niet verteld waar hoefdraad is of ligt begraven 2 minuten kopje onder en ze zal nooit meer spreken.
  Is een voortvluchtige beschermen en ook niet vertellen waar de voortvluchtige zich bevind niet strafbaar , want deze gasten lopen ook vrij rond.
  gemodereerd

 18. Totdat ze gehackt worden en alles op straat komt te liggen. Bram en zijn hele familie zijn zo bijna helemaal uit deze beroepsgroep verdreven. Er moet gewoon ook een mol onder de juristen opstaan.
  gemodereerd

 19. Beste Irene laten wij wat afspreken.
  Jij zegt één keer waar hoefdraad is en wij vragen deze hinderlijke vragen niet meer.
  Oké deal .
  gemodereerd

 20. VIDEO: Advocaat vindt vraag over verblijfplaats voortvluchtige Hoefdraad ‘hinderlijk’.

  Nog een aanvulling op mijn vorige reactie m.b.t. bovengenoemd artikel.

  @WAT, kan jij je nog een oude zaak uit 1992 herinneren?
  Ik zal het even vermelden: Bron: (trouw.nl) 31 januari 1992

  Affaire smeergelden Suriname belandt snel in de doofpot
  Van onze buitenlandredactie AMSTERDAM, PARAMARIBO –
  Een geruchtmakende zaak in Paramaribo, die een advocaat en leden van de rechterlijke macht in opspraak bracht omdat ze steekpenningen van drugsverdachten zouden hebben aangenomen, is in de doofpot gestopt.

  De Surinaamse advocaat R. Truideman, die na getuigenissen van de drugsverdachten en een ‘bemiddelaar’ werd aangehouden, is vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs.
  De advocaat zou van zijn cliënten een fors bedrag aan Surinaamse guldens en 15 000 dollar hebben aangenomen.
  In ruil hiervoor zou hij zijn vader, rechter F. Truideman, en de officier van justitie R. de Freitas hebben gevraagd hen op vrije voeten te stellen.

  De verdachten werden vorig jaar juni gearresteerd op de Adolf Pengel luchthaven.
  Bij een kruier werd 18,5 kilo cocaine in beslag genomen.
  De kruier werd medeplichtigheid ten laste gelegd en veroordeeld tot vier maanden.
  De twee anderen kwamen vrij wegens gebrek aan bewijs.

  Later legden de verdachten verklaringen af dat ze via een bemiddelaar twee ton Surinaamse guldens (ruim 20 000 gulden volgens de zwarte koers) hadden betaald voor hun vrijspraak. Naast dat bedrag zou er nog een ‘gift’ van 15 000 dollar zijn betaald en mocht de advocaat een auto voor een zacht prijsje overnemen.
  Op 8 januari werd advocaat Truideman gearresteerd. Maar deze week kwam hij wegens gebrek aan bewijs vrij.
  De rechter en de officier van justitie ontkennen ten stelligste de verdenkingen die nu op hen zijn gericht.

  Truideman zegt dat hij slechts geconfronteerd werd met de belastende verklaring van een getuige, namelijk de bemiddelaar.
  Dat zijn cliënten verklaringen tegen hem hadden afgelegd, ontkent Truideman.
  Ook weet hij niet waarom het Surinaamse openbare ministerie bekendmaakte dat vier verklaringen over het aannemen van steekpenningen waren afgelegd.

  De bevriende mr. Ramon de Freitas, van BAAS BOUTA die is reeds in 2018 overleden.
  En dit jaar 2021 is die oude mr. Truideman ook heengegaan.

  Daarom blijf ik het zeggen en schrijven.
  Deze gasten zijn niet Integer noch Transparant.
  gemodereerd

 21. Surinaamse journalisten moeten contact zoeken met collega journalisten in Amerika om de familie van voortvluchtige Gillmore H. op de hoogte te stellen en te ondervragen.

  Nederlandse (misdaad-) journalisten reizen de hele wereld over en hebben een internationaal netwerk. Zo houden ze bijvoorbeeld ook Joran v d Sloot in de gaten.
  Waarom beperkt de Surinaamse Journalistiek zich tot de eigen grenzen ?!?

  Internationalisering geldt ook voor de Surinaamse journalistiek.

  Doewet !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 22. Bla bla bla volk wil ook geld iedereen wil geld zien. Hoefraad geniet in het stilte van zijn miljoenen en boze mensen zoals gewoonlijk op wtkn gaan als een idioot los op dit site. Basta ciao.
  gemodereerd

 23. Movo ga je movo wassen 🧼.
  Hoe dom moet je zijn om hier te verklaren dat hoefdraad van “zijn” miljoenen geniet.
  Correctie het is niet ZIJN miljoenen MAAR van het volk.
  Ben jij ook zo niemand die liefst van iemand anders steelt en eet.
  gemodereerd

 24. Het is de grote vraag waarom er geen beslag is gelegd op de rekeningen van boefdraad. Ook die in het buitenland.
  Btw, als de politie de telefoon van deze advocaten afluistert, weten ze zo waar boefdraad zich bevindt.
  gemodereerd

 25. @koos banti jullie kunnen schelden wat jullie willen zoals altijd op dit scheld site . Jullie zijn gewoon jaloers met altijd jullie zieke gescheld op dit site . Ga jouw niets aan hoe ik leef. Ga iets nuttigs doen met schelden bereik toch niks jullie beledigen zelfs de advocate irene lallji die vrouw doet haar werk en jullie ziek schelden. Hoe komt de surinaamse bevolking aan zoveel geld of was het gestolen. Je komt lekker toch niet te weten waar hij zit, hij misschien naast jouw of zit op je hoofd idioot.Mijn @movo hoef ik niet te wassen het is schoon want ik scheld niet als jullie.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.