Zaterdag 27 maart Earth Hour: één uur lang het licht uit

6
Zaterdag 27 maart Earth Hour: één uur lang het licht uit

Elk jaar, om 20.30 uur lokale tijd op de laatste zaterdag van maart, doen miljoenen mensen over de hele wereld mee aan Earth Hour om het bewustzijn te vergroten van de problemen waarmee onze planeet wordt geconfronteerd. Om 20:30 wordt wereldwijd, dus ook in Suriname, één uur lang het licht uitgedaan. Zo vragen we aandacht voor de aarde én geven we natuur een stem.

Earth Hour 2021 is een cruciale tijd waarin mensen hun stem zullen verheffen voor de natuur in een poging om verandering in gedrag en houding ten opzichte van de bescherming en het behoud van de natuur teweeg te brengen. De primaire focus voor het evenement van dit jaar in de Guyana’s (Guyana en Suriname) zal liggen op de bescherming van de rivier tegen vervuiling.

In het licht van de COVID-19-pandemie wordt Earth Hour digitaal gevierd. Dit evenement wordt uitgezonden op televisie en online gestreamd. In Suriname wordt de Earth Hour TV-show uitgezonden op kanaal 8.2, STVS om 20.00 uur

Dit is ook nog eens de lancering van de #SwitiWatra campagne waarin aandacht wordt gevraagd voor betere bescherming van de prachtige, maar kwetsbare Surinaamse rivieren. Bijzondere gasten Ronny Aloema, George Struikelblok, Theo Jubitana, Jupta Itoewaki, Glenn Ramdjan en Johannes Abielie zullen spreken over dilemma’s en oplossingen van riviervervuiling. En singersongwriter Pinas Emanuel treedt op.

6 REACTIES

 1. Het moet niet langer zijn dan een uur, voordat je weet is je hele huis helemaal leeggeroofd.

  Jacko
  gemodereerd

 2. En dan volgend jaar weer het zelfde ,wie houdt wie voor de gek, ik vraag me af wat de jongeren van de volwassen mensen denken, het gedrag van de wereldt gemeenschap is een
  belachelyk vertoning gaan worden.
  gemodereerd

 3. uur je ligt uit…. lekker nutteloos
  doe wat nuttigs ipv zoiets dom
  bewustwording??? zal iedereen zijn reet roesten
  gemodereerd

 4. @ directoire zonder bedrijf

  Nou weet ik waarom je geen bedrijf hebt, je bent volgens mij een egoïst, of iemand die alléén aan zichzelf denkt. En de rest van de mensheid kan lekker de ……. krijgen! Niet boos worden, dat is mijn mening !!!!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 5. Tis een soort bewust sparen we leven niet meer in de kokolampoe tijd waarbij 1 lamp schaars de hele ruimte verlichtte. We moeten gewoon bewust met onze verkregen welvaart omgaan.
  Jammer dat we zo een actie nodig hebben om ons bewust te worden van de noodzaak.
  Er zijn 2 windmolens en 6 zonnepanelen met alles erop en eraan verzendklaar want ik ga in Su zelf mijn elektriciteit op te wekken wind en zon zat. Hier verdien ik ook door teveel opgewekte zonnenenergie aan het net te leveren ik heb 0 op de meter.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.