Regeringsraad Suriname keurt Herstelplan goed

35
Surinaamse dollars SRD

De regeringsraad heeft het Herstelplan 2020-2022 in haar vergadering van 18 maart 2021 goedgekeurd. Het Herstelplan wordt uiterlijk maandag aan de Nationale Assemblee (DNA) aangeboden. Het Herstelplan zal Suriname uit de financieel-economische problemen halen.

Doel Herstelplan
Het doel van het Herstelplan is om de economie van Suriname, die de afgelopen jaren ontspoord was via een samenhangend pakket van maatregelen en projecten, weer op het goede spoor te krijgen. Ook moet de lege staatskas plus een hoge schuldenlast van SRD 58 miljard die de regering Santokhi/Brunswijk heeft aangetroffen, weer in balans gebracht worden. Verder moet de verarming van grote delen van de bevolking door de geërfde hoge wisselkoers en hoge inflatie tegengegaan worden. De COVID-situatie heeft de economie ook ondermijnd, waardoor in 2020 de economie met bijna 15% is ingekrompen en de werkloosheid is toegenomen. Na twee jaar moet de uitvoering van het Herstelplan hebben geleid tot een positieve financieel-economische situatie met een stabiele wisselkoers en lage inflatie, waardoor de koopkracht van de burger weer toeneemt.  Ook moet de overheidsbegroting realistisch en beheersbaar zijn, waarbij het grote begrotingstekort van bijna 20% is weggewerkt.  

Schuldenberg van SRD 58 miljard
Uit de analyse van het Herstelplan blijkt dat de overheid in 2021 zonder Herstelplan een tekort van SRD 9 miljard op de begroting heeft oftewel een tekort van 24% van het Bruto Binnenlands Product (BBP). Dit is ongekend, maar komt vooral omdat dit jaar liefst SRD 9,2 miljard zou moeten worden betaald aan rente en schuldaflossingen. Ook de volgende jaren nemen de schulden het grootste deel van de overheidsinkomsten in beslag. Zonder herschikking van schulden over een langere periode wordt de economie niet gezond. De regering heeft vanaf november 2020 geen rente en schulden afgelost, omdat anders de salarissen van ambtenaren en subsidies niet meer betaald zouden kunnen worden. De regering heeft gekozen voor de bescherming van de bevolking en het veiligstellen van basisgoederen en medicijnen. Nu is men in onderhandeling met de schuldeisers om naar een redelijke oplossing te zoeken.

Maatregelen en projecten
Het Herstelplan omvat 177 maatregelen en projecten om de economie gezond te maken en een goede basis te leggen voor economische groei en meer welvaart en welzijn voor eenieder. Er zijn 24 maatregelen om de productie, export en werkgelegenheid te bevorderen en nog eens 32 om dit te ondersteunen. Daarnaast zijn er 34 maatregelen om instituten te versterken en corruptie tegen te gaan. Verder zijn er 13 maatregelen om de lasten voor de bevolking te verlichten en nog eens 37 projecten om te zorgen voor beter onderwijs, gezondheidszorg, huisvesting en andere voorzieningen.  

In januari werd een eerste concept van het Herstelplan aan de samenleving en aan diverse stakeholders aangeboden. De commentaren en feedback zijn in de finale versie zo goed als mogelijk verwerkt. Het Herstelplan zal na goedkeuring door DNA met voortvarendheid worden uitgevoerd. Inmiddels zijn diverse maatregelen en projecten van het Herstelplan reeds in uitvoering op basis van goedkeuring van het beleid in september 2020 door DNA. Daaronder vallen ook de verhoging van de AOV, AKB, Financiële Bijstand aan mensen met een beperking en FB aan zwakke huishoudens. Inmiddels vindt er ook al uitbetaling van SRD 1500 aan werklozen plaats, die vanwege COVID-19 hun baan hebben verloren of minder inkomen hebben.

35 REACTIES

 1. Deze regering laat met het herstelplan zien dat zij Suriname en haar volk, binnen 2 jaar uit de misere (van 58 miljard, de erfenis van didibri bouta en boefdraad) zullen halen. Zonder dit plan en de visie van dit kabinet zou Suriname naar de verdoemenis zijn gegaan.
  De schade die de ndp heeft veroorzaakt(en achtergelaten) is ongekend. De oppositie had destijds ook niets in te brengen in de DNA ten tijde van het verhogen van het leenplafond. Ze werden gewoon weggestemd. De samenleving heeft de gevolgen daarvan gevoeld. NDP fascisten kunnen (ook hier op wtk) struisvogel politiek spelen, maar zij vallen door de mand bij burgers die wel goed zijn opgeleid.
  Chan is de redding en zegen voor land en volk. Hopelijk krijgt hij in 2025 nog 5 jaar om de klus af te maken en Suriname weer gezond en welvarend te maken.


  Maak melding

 2. Beste mensen behalve nepagenten kent Suriname veel spook-ambtenaren… Ik las dik vanochtend… Spook-Ambtenaren in Suriname hebben bijna SRD 3 miljard tegoed bij overheid. Welke overheid? De echte? … Voor nu sterkte en kracht en vergeet je mondkapje niet…


  Maak melding

 3. Na regen komt zonneschijn, deze regering gaat zeker corrigeren wat de paarse bende Suriname heeft aangedaan. Alles zal goed komen het is een kwestie van geduld hebben.
  gemodereerd

 4. @Pakpakhaan,
  Wie investeert in India ? Waar houdt India de hand op? Wie investeert in Nw. Zeeland ? Niemand omdat dit trotse landen zijn. De Surinamer heeft de mond vol over hoe trots ze zijn en dat ze al zo lang onafhankelijk zijn maar als je zelf je handen ophoudt bij Marokko begrijp ik wel waarom niemand in Suriname wenst te investeren. De vorige president Bouterse heeft in de tijd dat hij het voor het zeggen had, dit land tot aan de bodempunt leeggezogen en nog heeft het Surinaamse volk niet de ballen om die man verantwoordelijk te stellen voor de ellende die hij het volk heeft toegebracht. Was het een koeliman geweest dan had je de praatjes moeten aanhoren.


  Maak melding

 5. Dezelfde spookambtenaren hebben zich geregistreerd voor een covid-vergoeding.
  Sommige zelfs 2x.
  Het is niet te geloven met de diefachtigheid in dat land, pffff. Dit heeft gezorgd voor vertraging vd uitbetaling aan kwetsbaren.

  Fucked up mentaliteit!


  Maak melding

 6. =bouterse had al die ambtenaren salarisverhoging beloofd en ze hebben dat nooit ontvangen, vandaar dat deze regering ermee zit.

  In iedergeval komt deze President met een herstelplan wat nooit door bouterse is gebeurd. Wel mooie verhalen komen vertellen en het volk in een rommel achterlaten.

  Ik hoop het beste voor land en volk.


  Maak melding

 7. Wie investeert in India, wie investeert in nw Zeeland? Ik weet dat er in alle landen waar er wat te halen of te bieden is wordt geïnvesteerd. Trots zijn is een relatief begrip. Ik weet niet waar jij HEDWIG het vandaan hebt.
  Investeren is een ruim begrip en omhelst alles.
  Ik ben A politiek en bekijk de zaken van de zijkant.
  Wij hier in Suriname kijken niet verder dan vandaag, morgen zien we wel.
  Bouterse en consorten hebben het land de afgrond in geduwd.
  Ik ga verder niet in op details. Wie waren en zijn de grote spelers en profiteurs, hoe komt het dat dit alkes kon gebeuren onder het toeziend oog van het parlement(DNA ) Jaren lang, geen jaarbegrotingen gezien, laatstaan behandeld, wie waren de bestuurders en wie zaten in DNA?
  Dat wij nu in de shit zijn beland is de schuld van onszelf, de politieke partijen, DNA en de rijke gatlikkers die slechts oog hebben en hadden om multimiljonair te worden. Een had het lef nog te vragen naar het noemen van namen van miljonairs en zijn reactie was meer dan beschamend en alles zeggend.
  Ons kent ons en niemand die de ander in toom houd.
  We moeten elkaar goed in de ogen durven aankijken en elkaar flink de waarheid vertellen.
  Wij lopen jaar in en uit elkaar maar lopen believen en bedriegen en wij het stemvee hobbelen maar verder om loze beloften en luchtkastelen.
  SURINAME investeert niet, ze distribueren slechts onze natuurlijke hulpbronnen, trouwens altijd gedaan en niet anders.
  Dus ???????mij belazert niemand.
  We hebben nu een heel integere en smetteloos kabinet.
  SCHANDELIJK OF NIET. WE MOETEN OPHOUDEN MET ONZE RACIALE GEDONDER HIER.
  gemodereerd

 8. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Regeringsraad Suriname keurt Herstelplan goed.

  En het is meer dan duidelijk geweest, wat die BOEVEN, SCHURKEN en andere PROFITEURS, hebben veroorzaakt in de afgelopen 10 jaren onder het bewind van de veroordeelde BAAS Desiderius BOUTA met zijn CRIMINELE NDP bende.

  De broekriem zal nu echt strak getrokken moeten worden, dat het land weer wat bovenop zal moeten komen.
  Er zal ook FLINK bezuinigd moeten worden.

  En alle SPOOKAMBTENAREN, moeten niet meer worden uitbetaald.
  Laten ze maar gaan procederen.
  En de regering moet ook niet vergeten om alle zaken van de mensen die net voor de verkiezing van vorig jaar 2020 zijn aangenomen door de NDP drastisch te laten onderzoeken.

  Want deze figuren werden slechts als STEMVEE gebruikt en nimmer hebben gesolliciteerd voor een baan bij de overheid.
  De schuldenlast is enorm.

  Ik las toevallig een artikel op (dwtonline.com) vandaag.
  Ruim 200.000 US dollar in koffer ‘Surinaamse’ smokkelaar

  Lees meer: Ruim 200.000 US dollar in koffer ‘Surinaamse’ smokkelaar –
  Het was een Chinese man die in het bezit was van een SURINAAMS PASPOORT.
  Als je het artikel hebt gelezen, dan kan je hierover ook vragen stellen.
  Volgens het artikel zou hij (zogenaamd) zijn Chinese paspoort hebben ingeleverd om (zogenaamd) in het bezit te worden gesteld van de Surinaamse nationaliteit.

  Is deze Chinese man ooit genaturaliseerd of voorgedragen ter verkrijgen van de Surinaamse nationaliteit?
  Komt hij voor in het Surinaamse staatsblad als genaturaliseerde Surinamer?
  Welke ambtenaar (landsdienaar) heeft het paspoort verstrekt aan deze Chinees?
  Datum van afgifte moet bekend zijn.

  En nu het volgende over zijn SMOKKEL met meer dan 200.000 US dollar in een koffer vanuit Suriname.
  Hebben ze op de JAP-Luchthaven deze Chinees goed gecontroleerd of eventueel via de westgrens vanuit Nickerie naar Guyana?

  De Surinaamse regering zou in deze heel snel een verzoek moeten indienen bij de regering of justitie op Trinidad & Tobago, om het in beslag genomen SMOKKEL geld af te staan aan Suriname.
  Want deze Chinees heeft zich namelijk schuldig gemaakt aan het ontduiken aan de deviezenplicht in Suriname.
  Dus er is nu werk aan de winkel voor de minister van Justitie en de PG.
  En als aan deze SMOKKEL Chinees ten onrechte een Surinaams paspoort is verstrekt, dienen de autoriteiten op Trinidad & Tobago, hem naar China te verwijderen.

  Dus kan die 200.000 US dollar ook worden opgenomen in het HERSTELPLAN van deze regering Santokhi/Brunswijk.


  Maak melding

 9. “Het Herstelplan omvat 177 maatregelen en projecten om de economie gezond te maken en een goede basis te leggen voor economische groei en meer welvaart en welzijn voor eenieder”.

  Is er ergens een overzicht van het plan te zien?


  Maak melding

 10. Het is maar afwachten met de DNA leden. Slapend maandelijks hun geld innen en voor de rest ho maar. Ben benieuwd wie het plan nog tot zich kan nemen. Velen kunnen dit soort ingewikkelde processen niet behappen, zijn politieke volgers. Dus 👁👁👁👀👀👀je ogen maar uit en spits de oren.
  Theorie is 1 en praktijk is ander koek. Volg de behandeling maar en zie wie onderlegd is?????


  Maak melding

 11. Eey, jullie geven me buikpijn van het lachen en de auteur van dit artikel is al helemaal een joker. Denken jullie nou echt dat iedereen jullie onzin slikt? Het blijkt steeds weer dat WK.net een werkarm van de VHP is. De leugens die deze partij verspreidt worden hier als wetenschap geplaatst, als de absolute waarheid. Dit geeft ook aan hoe weinig respect deze gasten voor ons hebben! !!WEET DAT WIJ NIET (MEER) TE BEDONDEREN ZIJN!!


  Maak melding

 12. Eey, jullie geven me buikpijn van het lachen en de auteur van dit artikel is al helemaal een joker. Denken jullie nou echt dat iedereen jullie onzin slikt? Het blijkt steeds weer dat WK.net een werkarm van de VHP is. De leugens die deze partij verspreidt worden hier als wetenschap geplaatst, als de absolute waarheid. Dit geeft ook aan hoe weinig respect deze gasten voor ons hebben! !!WEET DAT WIJ NIET (MEER) TE BEDONDEREN ZIJN!! Wat een misleidend kinderachtig gedoe, SCHULDENBERG?? is niet eens een bestaand Nederlands woord, maar de intentie van de auteur is des te duidelijker.


  Maak melding

 13. Goedkope journalistiek! Door de koers met 100% te verhogen, na een bewuste devaluatie dus, kan je mooi aangeven dat de schuld zoveel miljard is. Ik mis de onderbouwing!! Wat zijn de cijfers van de CBVS?? Wat zijn de cijfers van het bureau staatsschuld? Waar blijft het antwoord van de regering op vragen van de werkelijke staat van de staatshuishoudens zoals door de oppositie gesteld? Roepen dat je een lege kas bent komen aantreffen, maandenlang aan de lopende betalingen en meer voldoen ophangen aan de smoes van prudent beleid slikt geen ezel meer, nou ja, jullie achterban misschien wel. Geef eens antwoord op de vragen die gesteld zijn in DNA, neem daarbij ook maar de vragen over SURFIN mee,…..kijk, dan ben je geloofwaardig bezig!!


  Maak melding

 14. @Robles ( Rommels ) Ja die is gewoon te downloaden via het CDS … Of weet je niet hoe het internet of een computer werkt ? of denk je weer dat suri’s dom zijn ?


  Maak melding

 15. @ Lucy
  Samp’sa ? buikpijn ? Dus die droom van een “Job” of gratis “pakket” is voorbij? Kan je staven wat je beweerd ? Of is dit weer een gevalletje van smaad en laster ?!! Dus een lege staatskas en miljarden euro die missen is een fantasie ? Wie bedoel je met “ons” en ” wij ” ? Dat hoopje zelfvernietigende wannebe narcisten die over de rug van het suri volk iets wil zijn? hahahaa … Jaja genoeg lijpe sektes die denken dat ze het bij de rechte eind hebben …. Ga naar een psychiater… als je het al kan betalen gezien wanbeleid afgelopen jaren… Ye bla bla als een kale rat EN zonder staart… goes around comes around… ps ga niet zeggen dat je bij een concert zit … is gewoon je buik dat knort door je eigen shit hahaha … Fijne avond !!!


  Maak melding

 16. luci-en-k…. , , realitymaster verwoord het heel goed , jij bent een paarse kale rat zonder staart , en weet je hoe dat gebeurt is luci-en-k…. , op de paarse kleuterschool hebben ze jou al kaalgeschoren en je staart hebben ze afgeknipt , want ze willen alle ratten dom houden , maar jij was ook nog de domste van de klas , en door jarenlang het opslurpen van bouta’s stront ben je nu de domste.
  dus jij begrijpt niets en je zal nooit iets leren , paarse nietsnutter.


  Maak melding

 17. Ah, jullie komen elkaar steunen bij gebrek aan argumenten, in het gescheld op mij. Vraag aan jou god om in DNA haarfijn uit te leggen of ze leningen hebben gedaan om de lopende betalingen te doen terwijl ze roepen dat ze “voor het eerst uit eigen middelen en inspanning” de ambtenaren hebben betaald! Adhin heeft het toch gevraagd…..en is daarna opgesloten toch? Hebben ze gedevalueerd of niet? Weet je, ik zal geen andere voorbeelden aanhalen want het heeft eigenlijk geen zin om met jullie dwazen een discussie te voeren, want de waarheid is niet discutabel en de waarheid is jullie totaal vreemd. Voor mij is het een fatu aan het worden. Na een dag werken voor mijn loon dat de meeste van jullie natte dromen zou bezorgen, kom ik een beetje met de varkens hier spelen, weet je wel, Wat, Paul en al die andere fakeforumleden. Je mag me in dit geval gerust een dierenbeul noemen, want ik geniet van de bochten die jullie door de pijn van de waarheid maken en schuimbekkend, bijna hondsdol over elkaar buitelen om mij dan van repliek te dienen…….hmmm ik heb er niet eerder bij stil gestaan,….varkens met hondsdolheid…zou dat te behandelen zijn? Daru helpt in ieder geval niet denk ik.


  Maak melding

 18. realitymaster 19 maart 2021 At 22:06
  @Robles ( Rommels ) Ja die is gewoon te downloaden via het CDS
  ========

  Kom met een url dan? Kan geen downloads vinden met die 177 maatregelen erin uitgelegd.


  Maak melding

 19. Lucien Karwofodi 20 maart 2021 At 19:16
  Ah, jullie komen elkaar steunen bij gebrek aan argumenten, in het gescheld op mij.
  =================

  Ze zijn in paniek omdat ze weten dat het na deze termijn over is. Het draagvlak wordt steeds kleiner. Ruzie met de vakbonden. Onbetrouwbare coalitiepartner. T’is een kwestie van tijd en dat weten ze.


  Maak melding

 20. Ooh, laatste bericht niet gezien.

  Nou dat is nasty.
  Jullie zijn in paniek. Wel zielig dat je klaarkomt op het feit dat het ‘slecht’ gaat.
  🤮🤮🤮

  WKN please mijn bericht hierboven verwijderen.
  Ze zijn te stom om het zelf op te zoeken.


  Maak melding

 21. Niet discussiëren met paarse ratten aan de Noordzee, energie verlies. Ze hebben 10 jr de kans gekregen om terug te gaan naar suri, maar dat doen ze niet. Iedere keer uitleggen wat de feiten zijn heeft geen zin.

  De Surinamers zijn belangrijker en die hebben het al door. Fact tjek; alle opruiende, fake FB, zijn van paarse alatas.

  “Hoe vang ik een rat”
  Richard Engelfriet

  Leuk ‘oud’ managementboek, geen Inholland materiaal.


  Maak melding

 22. @Lucy,
  Heb je ook weleens gedacht dat het misschien aan jou ligt? Ten eerste je kan gaan piepen net een kuiken over devaluatie of nu 1 nul of 10 nullen erachter staan… uiteindelijk draait het om hoeveel miljard eur of usd. ten 2e … als jij meneer ANAL’IST wil spelen, volgens mij heb jij een ID crisis of frustratie die je projecteert op bepaalde vooruitstrevende Suri’s waar jij jaloers op bent… In jou geval zijn varkens t smerigste ? Daru het slechtste ? hou op met kinderspelletjes om verdeel en heers te spelen over het volk … is zoooo jaren ’30… wij zijn van alle kleuren en geloven … Denk dat je gewoon (***) gefrustreerd bent… dat is pas gevaarlijk!!! Kinderen pas op met rare mensen !!!! is maar een ANALyse/mening…Fijne avond…


  Maak melding

 23. @ Robles,

  Leuke tactiek … om 18 uur na iemands reactie te reageren ( kan je thuis wijzen ” zie je … ze hadden niks meer te zeggen … aai mi moeilijk toch ) hahaha was ff een geintje … dat terzijde …. ja heb het zelf nog gechecked….: dus op je computerscherm heb je een balkje boven … zo zorg je dat je op google komt… dan typ je in “cds herstelplan” etc etc…. Veel plezier en check het met Rob G samen… hij schijnt verstand van te hebben … Fijne avond !!!


  Maak melding

 24. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Regeringsraad Suriname keurt Herstelplan goed.
  De regeringsraad heeft het Herstelplan 2020-2022 in haar vergadering van 18 maart 2021 goedgekeurd.
  Het Herstelplan wordt uiterlijk maandag aan de Nationale Assemblee (DNA) aangeboden.
  Het Herstelplan zal Suriname uit de financieel-economische problemen halen.

  @Esmerald 20 maart 2021
  Laten wij in deze positief blijven.
  Want ik had het ook in mijn vorige reactie aangegeven, dat het land enorm in schulden is gebracht door het wanbeleid van de afgelopen 10 jaren.
  Ook tijdens de periode van Jules Wijdenbosch met zijn (Wijdenboschbrug).

  OFF TOPIC.
  Ik blijf ook bepaalde zaken van ons buurland Guyana met de nieuwe regering aldaar volgen.

  Ik ga niet het volledige artikel als reactie hier op WKN vermelden.
  Maar slecht een verwijzing naar de desbetreffende site.
  Denken jullie ook aan de bouw van de Jules Wijdenboschbrug.
  STOF TOT NADENKEN. Want de Wereldbank houd ze in de gaten.

  Bron: (kaieteurnewsonline.com) 20-03-2021
  Guyana approves ‘blacklisted’ Chinese Contractors to bid for new Demerara River Bridge.

  Guyana keurt ‘op de zwarte lijst’ geplaatste Chinese aannemers goed om te bieden op de nieuwe Demerara River Bridge.
  Lezen jullie het artikel heel rustig en trek vervolgens je eigen conclusie.

  Op de vermelde lijst komt namelijk het bedrijf ook voor die betrokken is bij de bouw van de Jules Wijdenboschbrug.
  Een andere van de bedrijven die Guyana heeft geprekwalificeerd om te bieden op het miljoenenproject is Ballast Nedam Infra Suriname BV.
  Ook dat bedrijf kwam in juridische problemen terecht nadat bleek dat Ballast Nedam miljoenen betaalde aan Saoedische en Surinaamse ambtenaren en politici om gunstige afwegingen te krijgen voor projecten


  Maak melding

 25. realitymaster 20 maart 2021 At 21:39
  @ Robles,

  Leuke tactiek … om 18 uur na iemands reactie te reageren
  =============

  Ik woon in Suriname debiel en zag je reactie vanmiddag pas. Verder is dit document van januari dit jaar. Dat kende ik al. Daar is inmiddels flink aan gesleuteld. Heb je ook een link naar het meest recente document waaraan is gesleuteld? Dacht het niet strontkop dat je er bent.


  Maak melding

 26. Esmerald 21 maart 2021 At 01:55
  Wat een taalgebruik.
  ==========

  Ik laat me de les niet lezen door een figuur die denkt slim te zijn met z’n download het herstelplan. Het plan is nog niet eens naar de DNA in zijn huidige vorm. De arrogantie hier is om te janken soms. Kan ik geen respect voor hebben. Ik begon namelijk met een doodnormale opmerking en kreeg een aanvallend en denigrerende aanval terug.


  Maak melding

 27. hahaha 4 uur later … dus je moest wandelen of WIFi tappen ….ALS jij daar woont… dan wandel je ff … moooi he van democratie … dan print j shit dan ga je ook op pleintje staan of klaag je de staat aan toch ? ( pas op voor Corona … of is dat ook een verzinsel ??? ) en ff demonstreren… ga maar uitzoeken frustreerde ( *** ) k hield nog ff netjes dialoog zonder te schelden, maar gezien jou “terminologie” heb je misschien een trauma binnen je ( ouderlijke / famile /gezin / omgeving ) gezin ? Debiel ga je maar in je eigen familie zoeken … want tenminste was je Baas nog een vent … Boer bakker bolletje … wat denk je … dat ik niet uit su kom….? we wachti gratis diaspora money …stop met verdeel heers …. ” rommels uit groningen SU ” of Rob G uit GRON…. oook een econoom,,, voortaan noem je je eigen gezinsleden debiel… mr wannebe narcist … stuk strontvlieg …. sorry kids …. een dialoog is ook niet meer te voeren … gwe boooi … tilik ti de je dreng foe tang na A-D-W… je poor tra mang ning zomaar… en zelfs dat boeit niet … t gaat om SU toekomst …en als je niet normaal kan communiceren… of je weet beter , wordt je toch de nieuwe minister van financien ? Nieuwe su is niet dom, talenten zat …. SCHAAM je !!! Fijne nacht …. THX WKN om onafhankelijk t zijn …


  Maak melding

 28. Ai Esmerald I tjading yere hahahaa ,,,“Hoe vang ik een rat”
  Richard Engelfriet …. Fa dang… a njung rattenvanger foe SU…. HAHAHA

  “We gaan dit land opdragen aan Jezus Christus en we gaan ervoor zorgdragen dat elke Surinamer gelukkig kan leven met respect” aldus Santokhi.

  … weet je, je kan miljoen uitleggen/spennen aan ratten / parasieten….eerste vraag wat je krijgt zonder enig inspanning… hoeveel krijg ik dan? is het Eur , Eliza, of Clinton … dus je probeert met een zelfbenoemde narcistische econoom met een split personality een dialoog aan te gaan …Ka(ns)loos…. hoe gaan we onze gezamelijke talenten / kennis / jeugd ooit SAMEN voort brengen ? Let op Lucy komt erin… dan nog hersenschimmen Rob G en Wendy…. hou op om ONZE jeugdige tot misdaden op te zetten , ze lezen deze shit op soc media en dan vinden ze dat het recht is om te haten , roven en te (zelf)moorden … want excuus = ” ja bepaalde mensen…”… Hou op en gebruik je talent positief … is zwaar maar
  jij en je nakomelingen zullen gelukkiger worden OP LANGE TERMIJN . God zegene paradijs SURINAME / 1 voor allen , allen voor 1…
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.