7 nieuwe COVID-19 besmettingen na 211 keer testen

2
COVID-19 Suriname

In Suriname zijn de afgelopen 24 uur 7 nieuwe COVID-19 besmettingen geregistreerd, na in totaal 211 keer testen. Dat blijkt donderdagavond 18 maart uit de update van de cijfers op de officiële COVID-19 website van de Surinaamse regering.

Uit de cijfers blijkt verder dat 2 personen het afgelopen etmaal zijn genezen. Ook zijn er in de ziekenhuizen 12 patiënten en op de ICU 3. Tot slot zijn er 21 personen die positief zijn bevonden in isolatie.

Donderdag heeft het ministerie van Volksgezondheid ook alle in Suriname werkende huisartsen opgeroepen om de reeds gestarte COVID-19 vaccinatiecampagne proactief te ondersteunen.

Het ministerie doet er alles aan om het aantal vaccinatieplekken continu op te schalen. Inmiddels zijn alle ziekenhuizen, enkele RGD-poli’s, het medisch centrum te BOG, de Medische Zending reeds gestart met vaccineren. Het ligt in de bedoeling het aantal vaccinatieplekken gefaseerd op te schalen. Tevens worden initiatieven ondernomen om met “vaccinatiedagen” een recordaantal vaccins toe te dienen. Deze activiteiten zullen over het gehele land plaatsvinden.

Om te vaccineren is een registratie vereist. Teneinde het gewenste aantal geïdentificeerde personen in de prioriteitsgroepen te kunnen vaccineren, wordt ondersteuning gevraagd van de huisartsen om de huidige doelgroep te helpen registreren.

Hierbij vraagt het ministerie van Volksgezondheid uw medewerking om tijdens de spreekuren zoveel mogelijk personen in genoemde doelgroepen te motiveren en te registreren. Wij zijn ervan overtuigd dat deze interventie uwerzijds een cruciale bijdrage zal zijn aan het succes van de vaccinatiecampagne.

De websites waarop geregistreerd kan worden zijn www.bogsuriname.com en www.laatjevaccineren.sr

2 REACTIES

 1. ramadin moet harder werken om aan voldoende vaccins te komen.

  500.000 is niet veel.

  dan kan het land 24u per dag open.

  ook is ramadin langabere bezig met vaccineren. duurt te lang en niks is goed geregeld.
  gemodereerd

 2. Interesseert niemand meer.. Als je een maand geen covid nieuws zou worden vermeld is corona zo verdwenen 🙂
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.