Suriname mag USD 70.000 van IDB besteden aan veiligheid

20
politie en militair in Suriname
Archieffoto: politie en militair in Suriname patrouilleren samen.

De Inter-American Development Bank (IDB) heeft een bedrag van USD 70.000 ter beschikking gesteld aan het Surinaamse ministerie van Justitie en Politie (Juspol) in de vorm van technische assistentie op het gebied van veiligheid.

De overeenstemming over de besteding van de USD 70.000 is op maandag 15 maart tussen het Technisch Team IDB Grant Suriname van Juspol en de IDB bereikt. Het bedrag is in het kader van het Regional Grant Program vrijgemaakt.

De gebieden waarin ons land om technische assistentie vraagt, zijn: Huiselijk Geweld en Gender Based Violence, Transnational Crime toegespitst op Drugs en Human Trafficking, Verkeersmanagement, Basis Politiezorg en Community Policing, Cyber Crime en Financial Crime.


20 REACTIES

 1. Ik Weet Nu Al Wat Amoksie Van Justitie En Politie Met Een Groot Deel Van Dit Geld Gaat Doen

  Hij Gaat Zoveel Mogelijk Pimba En Kwak Mee Kopen.. Daar Gaat Zijn Voorkeur Naar Uit.. Zijn Bekkem Vol Vreten


  Maak melding

 2. Verkeersmanagement??? Ik kom niet bij van het lachen😂😂😂
  RTL7 kan een jaar lang opnames maken voor het programma idioten op de weg.


  Maak melding

 3. Welke veiligheid!!!! Onze President en VP geven grote feesten ondanks het Corona verbod. Ze treden hun eigen regels met de voeten, brengen burgers in onveiligheid en dan krijgen zij geld van de IDB om in veiligheid te investeren.
  Als je kijkt naar het gedrag van onze leiders, zou je nog gaan denken: gebruik het geld om een paar extra Psychologen aan te trekken om de regeringsleden moraal en verstand bij te brengen zodat zich ook aan de Corona maatregelen gaan houden zoals het “gewone” volk dat ook moet doen op straffe van een flinke boete.


  Maak melding

 4. Gebruik het geld wijs.
  Het geld is gevraagd voor heel goede doeleinden ,investeer het in deze projekten voor een betere Suriname voor ons allen.


  Maak melding

 5. @Pony en de rest van de bittere paarsen hier.
  Nog altijd even dom paarse gepeupel!
  Dagelijks worden ovetreders staande gehouden voor het negeren van de coronaregels!
  Als President Santokhi een feest houd doet hij dat met in achtneming van de coronamaatregelen die gelden.Wees gerust jullie paarse uilskuikens ,President Santokhi zet het leven van de surinamers niet in gevaar,dat doen de surinamers zonder zijn hulp.
  gemodereerd

 6. Fantastisch nieuws Ivanoff, rustig maar.
  Komt goed, niet zo bitserig doen.
  Deze minister werkt gestaag aan de normalisatie vh land.

  De 100 dgn voor prade en de 100 ongeleide projectielen v belfort zijn verstreken. Ze functioneren niet.
  Tijd voor een functioneringsgesprek eventueel degraderen.


  Maak melding

 7. 1e .boefdraad opsporen,
  2e . corruptie onderzoek vanaf 1975 zonder aanziens des persoon of politieke kleur.
  3e.permanente patrouilles om de veiligheid van de burgers te garanderen.
  Veiligheid is belangrijk.


  Maak melding

 8. We verliezen honderd duizenden per dag aan illegaal houtkap, goudsmokkel en nu blij met een lening van 70.000?? Wat is verkeerd aan deze picture? Zijn wij zo een incompetente hopeloze corrupte zooi?


  Maak melding

 9. =Een deel van de Surinaamse bevolking loopt zo achter in hun denkwijze dat ik mij afvraag of ze wel een keer echt vooruit zullen gaan in hun leven. Geestelijk zijn deze mensen vastgeroest en dit merk je ook via de media aan hun reacties. TRIEST voor woorden.

  Het land krijgt geld en ik hoop dat het goed besteed word voor de veiligheid van de burgers.
  Ik zou het fijn vinden dat de zebrapaden etc weer zichtbaar worden.

  Een volk dat verwend en misleid is zal NOOIT vooruitkomen!!! Nergens op deze aarde en zelfs niet in het gezin.


  Maak melding

 10. IRA je hebt gelijk hoor.

  De pandemie was een mooie gelegenheid om eens een boek te lezen en/of je kids voor te lezen. Lezen, lezen en nogmaals lezen, hoef je geen prof voor te zijn, maar het verbreed je horizon en je algemene ontwikkeling.

  Note;
  Voordat je überhaupt geld krijgt, moet je een plan indienen (waarvoor heb je het geld nodig). Vervolgens wordt het plan uitvoerig bekeken en na goedkeuring uitbetaald.
  Wat het plan is, staat in het artikel.


  Maak melding

 11. IRA, je verbaast je over de denkwijze van een bepaalde groep in onze samenleving, maar jij die zegt dat je het beter snapt moet toch de afgelopen veertig jaren hebben opgemerkt dat er heel veel lieden in ons land rondlopen die al het geld dat binnen komt in hun zakken laten verdwijnen. Met die ervaring ga je drie keer nadenken voordat je het geld gaat uitgeven. Ook aan de Zebrapaden enz.
  Trouwens, projecten die lopen via IDB lenen zich niet voor corruptie, bij IDB wordt er goed opgelet.

  Latour Posse, ik help je hopen dat je drie punten worden ingewilligd. Ik heb mijn twijfels mbt punt 3, gezien het gedrag van onze leiders, met het omgaan van de Corona maatregelen de afgelopen weken (viering Bigi jari VP). Veiligheid schijnt geen issue te zijn bij bepaalde regeringsleden. Ze houden geen rekening met de belangrijkheid van hun voorbeeldfunctie.


  Maak melding

 12. Leer met dit geld de BBSers om in geval zij een BOEBITRAP tegen komen met getrokken wapen op scherp hun voertuig verlaten om te kijken wie de grappenmakers zijn achter de blokade met zakken. Ze zijn net zo slap als de minister en moeten beter weten anno 2021 dat ding BOI no e pre. Aanpakken die hap….knal ze neer!!!


  Maak melding

 13. @@Pony, daarom is scholing met vaardigheden heel erg belanrijk voor het volk. Waarde en normen moeten hoog op de agenda staan en al dit soort gedragingen van b.v “de vp” afkeuren en straffen.

  Een land die zo verdeeld is met verschillende culturen die echt prachtig is, kan naar mijn mening de mogelijke veranderingen brengen.

  1. Een dictator die echt om het land en volk geeft en een ieder de kop indrukt die niet luisterd. Wetten en regels moeten nageleefd worden.
  2.Alleen goed geschoolde met eigen respect en ook voor land en volk plaatsen op posities. De boetekleed moet iemand toch op zich nemen.

  Een ieder mag vrij zijn om zijn mening te blijven geven, maar wel eisen dat men eerst een onderzoek gaat doen of het verhaal klopt, voordat men rommel de media ingooid. Waarde en normen. Zo krijg je minder gedoe bij het volk en in het land.

  In vele landen kan het wel zonder de druk te voelen dat je niets mag.


  Maak melding

 14. USD 70.000 om 9 aspecten van onveilgheid in Suriname aan te pakken? Dat zal dus resulteren in 9 kleine druppeltjes op 9 roodgloeiend hete platen.


  Maak melding

 15. klopt pony de laatste 40 jaar heeft jou paarse partij aan zelfverrijking gedaan en vooral de laatste 5jaar deze 70.000 USD is niet interessant voor jouw jou ratten partij , en jij draait je er ook niet voor om , weet je paarse lellebel ze moeten die 70.000 USD als premie geven voor diegene die boefdraad vind , levend of dood , de Amerikanen doen het nog om premie’s te geven om bepaalde personen te krijgen .


  Maak melding

 16. Jammer dat de IDB niet het geld heeft geschonken voor toepassing van de sharia wet. Elke vrijdag mag het onafhankelijkheidsplein omgetoverd worden in chop chop plein, koppen en handen afhakken en de hoerenlopers riemen om het publiek te vermaken en de rest een les te leren.


  Maak melding

 17. Heel veel Engelse woorden …..waarom

  De gebieden waarin ons land om technische assistentie vraagt, zijn: Huiselijk Geweld en Gender Based Violence, Transnational Crime toegespitst op Drugs en Human Trafficking, Verkeersmanagement, Basis Politiezorg en Community Policing, Cyber Crime en Financial Crime.


  Maak melding

 18. Daarom@positief

  Je zegt toch ook niet: Afdrukeenheid?

  Ooh ja misschien iets met:
  De Inter-American Development Bank (IDB). De gulle gever. (Grootste ontwikkelingsbank voor Latin America). Denk dat ze geen Hollands verstaan.

  Maar goed dat je het vraagt, velen weten dit niet.


  Maak melding

 19. Dus ales digitaal. De grootste vloek van digitalisatie is centralisme. Dat alle beheer over alles in een hand (World Policing bijv.) en vanuit één plek komt te liggen en dat individuele landen geen ene moer zeggenschap meer zullen hebben. Met de acceptatie van die lowsy 70.000 dollar, stemt Suriname daarin toe. Triest.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.