Waarom is Hubert Rampersad zo negatief?

36
Waarom is Hubert Rampersad zo negatief?

[INGEZONDEN] – Het door de heer Hubert Rampersad, verspreidde stuk, ‘Waarom alles bij deze regering fout gaat‘, is zeer misleidend en doorspekt met onwaarheden. Reeds bij het lezen van de kop van het artikel merk je dat meteen op. De heer Hubert Rampersad was zeer lovend over de VHP en de president. Daarom verbaast het mij waarom hij plotseling negatief is ingesteld. Met zijn negatief temperament heeft hij van de VHP en de president een negatief beeld willen schetsen maar dat is hem niet gelukt. 

Bij de overhandiging van zijn boek ”Authentic Personal Branding for Design” op 21 augustus 2020 aan president Santokhi zei de heer Hubert Rampersad, het volgende: “Ik heb gekozen om dit boek te overhandigen aan de president omdat hij een rolmodel is. Je moet rolmodellen hebben in de samenleving, zodat de jeugd naar ze kan opkijken. Draagvlak creëren voor dit boek moet vanuit de top van dit land komen. De meest geschikte persoon is dus de president. Het boek is speciaal overhandigd aan de president, omdat het over persoonlijk leiderschap gaat. Dat hebben wij in Suriname nodig, integer, persoonlijk, ethisch leiderschap. De president weet als geen ander in welke moeilijke periode het land zich nu bevindt, men moet vooral in deze covid-19 periode anders gaan denken en handelen. Alleen op deze manier kunnen wij Suriname uit deze situatie halen. De president zou zich hieraan gecommitteerd hebben daarom heeft mij ontvangen. Hij is mijn droom dat we Suriname met z’n allen gaan ontwikkelen. Het boek heeft de handvatten hoe we daar kunnen komen”. 

Wij weten dat deze regering een augiasstal heeft overgenomen, en dat deze onmogelijk binnen 200 dagen opgeruimd worden. Dat weet de heer Hubert Rampersad ook, maar hij doet alsof zijn neus bloedt. De vorige regering was zelfs blij voor de tijd over te dragen aan de huidige regering, daar ze niet wisten hoe verder te gaan. De huidige regering Santokhi/Brunswijk, heeft gelijk bij de overname een inventarisatie gemaakt. De omvang van de aangerichte ravage was enorm groot.  

Er is nu een crisis- en herstelplan om zaken in goede banen te leiden. Staatsuitgaven worden aan banden gelegd; in september 2020 was de regering in staat de overheidssalarissen uit eigenmiddelen te betalen; COVID-19 werd aangepakt; herschikking van buitenlandse schulden werd bewerkstelligd; bouw van scholen te Moengo, Para en Atjoni werd aangevangen, waterleiding project te Commewijne werd gestart, elektrificatie project te Nickerie werd geïnitieerd en dit is slechts een zeer klein deel van wat binnen de 9 maanden is bereikt. Zijn deze projecten fout?

De VHP heeft genoeg kader om de problemen het hoofd te kunnen bieden, ook in het geval van de SLM, bezit de VHP kader om dit op te lossen. De VHP heeft echter samen met haar coalitiepartners besloten, voor iemand te kiezen die internationale ervaring heeft, reeds eerder actief betrokken geweest met soortgelijke gevallen.

Tot slot wil ik de heer Hubert Rampersad vragen, objectief te kijken naar zaken en realistische oplossingen aan te dragen. Van de heer Hubert Rampersad verwachten wij nog steeds een positieve bijdrage en we  kijken graag uit naar objectieve waarneming en oplossingsmodellen, gevrijwaard van persoonlijke wrok. Heer Hubert Rampersad, laat u uw prachtige droom uitkomen namelijk, gezamenlijk Suriname te ontwikkelen. Laat u uw droom niet vervliegen, laat u deze doom niet voorbijgaan.

Idris Naipal 

36 REACTIES

 1. De 5e colonne waar Rampersad een deel van is probeert op achterbakse wijze deze regering monddood te maken. Maar hoe negatief Rampersad ook is het zal hem nooit lukken. Daar is deze regering op voorbereid.
  gemodereerd

 2. Beste mensen op wie stemmen we.. Het is belangrijk.. Ga niet over één nacht ijs… Maar er is nog een nacht te gaan.. Er wonen veel Surinamers in Nederland.. U woont en werkt in Nederland.. .U bent de zoveelste generatie Surinamer… De verkiezingen voor het Nederlandse parlement is deze week… Je kan zeggen vandaag en morgen, 17 maart 2021 nog.. Let op. Stem op de partij die U denkt dat het voor U wat betekent… Nu en in de toekomst.. Rutte lacht weg als een journalist hem verwijt dat de VVD lijst uit rijke witte mensen bestaat.. Een subgroep uit de quote 500 lijkt het ..Mensen kijk en vraag wat interessant is voor U.. . Neem nou GroenLinks.. “Ze maken zich bijvoorbeeld zorgen over het klimaat en de leefbaarheid op onze aarde en zijn erg bezig met inclusiviteit en diversiteit”.. Is dit wat U wilt.. U wilt meer.. U hebt gezien dat de kinderopvangtoeslag een regelrechte vloek is geworden… Ook de CDA heeft het geweten.. CDA is in het verleden vaak genoemd als instructeur voor negatieve politiek in Suriname.. . U kent de bemoeie-nissen.. van vroeger..Maar morgen is een andere dag., denk aan iets moois ..Ook voor de relatie tussen Nederland en Suriname… Dus nogmaals mensen het wordt een moeilijke keuze maar laat Uw stem horen… . “Maar we hebben daar geen stem in beslissingen ,, nee.., dat is geen positieve gedachten-goed.. u kunt wat meer.. ,.’’let ookwel goed in het verkeer… Mensen voor nu sterkte en kracht en vergeet je mondkapje niet…


  Maak melding

 3. Hubert Rampersad is jaloers omdat hij geen hoge functie van de president heeft gekregen. Zijn boek gaat puur om plagiaat. Wat er in zijn boek staat, staat het overgrote deel ook in andere boeken geschreven over persoonlijke leiderschap. Dus hij kletst. Hij persoonlijke leiderschap dit soort boeken zijn al decennia lang te verkrijgen in de boekhandel. Hij doet alsof hij het wiel heeft uitgevonden. Hubert Rampersat ga je schamen.
  gemodereerd

 4. Idris Naipal is een van de figuren die diverse media benaderd om door te geven dat men niet negatief moet berichten over de regering. Hij heeft niet door dat mensen zich belazerd voelen door het beleid van de nieuwe regering. Ook de heer Rampersad is tot de conclusie gekomen dat het gaat bergafwaarts in Suriname. Na 250 dagen wordt het alleen maar erger.


  Maak melding

 5. Rambo veel mensen hebben negatieve beeld als om buitenlanders gaat in Nederland, maar dat is bijna in heel Europa aan de gang, vraag ik ook aan alle Suriname morgen te gaan stemmen, stem op D66 /pvda – SP- mensen morgen ga stemmen, neem even de tijd, tijden veranderen,e go over yoe dus go stem tammara yere!@


  Maak melding

 6. Waar prAat jij over Rambo? Er zijn maar 2 keuzes om te maken.. of Nederland blijft op dezelfde manier doorgaan (lockdowns, acondklok, anderhalve meter, mondkapjesplicht en de economie verder naar de klote helpen of je stemt FVD. Heeft echt geen lang verhaal nodig hoor Klimaatgekkie..
  gemodereerd

 7. @RobG: Als jij het toverstokje hebt om alles wat in 10 jaar kapot is gemaakt in een keer goed te maken, mag jij het overnemen van Chan Santokhi. Immers, het spreekwoord zegt, de beste stuurlui staan aan wal…
  De Surinaamse journalistiek is doordrenkt met meelopers en jaknikkers. Indris laat in zijn stukken zien dat er nog goede journalisten in Suriname rondlopen die didactisch zeer goed onderlegd zijn en een helder kijk op zaken hebben. Daarnaast toont hij ballen met zijn stukken. Er is in Suriname een groot tekort aan journalisten van dit kaliber.


  Maak melding

 8. Maar meneer Idris, waarom een stuk schrijven over aan Hugo R.?
  Zo belangrijk is hij niet, he-le-maal niet!

  Het antwoord is, omdat hij dom is. 🤨
  Ik heb het stuk gelezen, denk dat hij 20 keer of zo, de regering dom noemt, dus hij is ook dom, zo simpel.

  De zoveelste valse nicht die stampvoetend en vanuit rancune probeert de regering in een kwaad daglicht te stellen. Alleen omdat hij is overgeslagen. Sommige diaspora zijn niet zo snugger; ik ben diaspora en ik geef een boekje cadeau dus… ik moet gevraagd worden. Mooi niet! Dat was vroegâh.


  Maak melding

 9. @Rambo
  Volgens de stemwijzer moet ik op de ‘piraten partij’ stemmen, past wel bij mij.

  Ik ben best wel tevreden over Rutte. Maar, ik zag net een reclame v D’66 met veel surineds. Slogan is; een stem voor D’66 is een stem voor Suriname. Dus vanuit solidariteit met suri wordt het wss D’66.
  En een vrouw en intellect 🤟


  Maak melding

 10. Zodra iemand commentaar heeft op deze regering voelt deze naipal zich geroepen om deze mensen hun mening te be kritiseren het lijk net o f hij in dienst is bij de vhp om alle medias af te gaan waar er kritiek word geleverd op de vhp deze regering zal het nooit waar maken en dan maakt het niet uit hoelang je ze geeft en maar ieder keer vorige regering als excuses om hun rommel te verdedigen


  Maak melding

 11. Hij ziet het van dichtbij. Vhp kan niet regeren. Was altijd aanhang van nps. Die deden het werk.
  Vhp is troebel water vissen.
  Vaak komt hun geld van diefstal, fraude, oplichting.
  Belfort walgt ook van ze.
  gemodereerd

 12. sckop eng neng Go.

  hindoestanen zijn net kraboes in een ton. zo ook de kraboe hubert (oude boeler)
  gemodereerd

 13. Is deze Rampersad niet de man van een instituut waar je diplomas kan kopen? Onze vp. heeft ook bij hem “gestudeerd” .Over stemmen gesproken:Mensen stem op een partij die Suriname echt wil helpen.
  Niet op Rutte stemmen,deze verheerlijkt de slavernij.niet op Baudet stemmen deze discrimineert openlijk.Stem op een partij die de pensioen niet kort op Surinamers.Stem op de partij die visum vrij naar Nederland reizen steunt.
  gemodereerd

 14. Hij is realistisch bezig en van uit mijn zijn kennis en ervaring zaken te bekijken ( kritisch, rationeel en logisch) omstandigheden, tijd, plaats en het moment en op grond daarvan trekt hij de door hem genomen conclusie.

  De VHP doet er goed aan men zijn rapport zaken weer onder de loep de nemen en die koers op te gaan, dan is er hoop. Zo niet dan zullen ze in de donkere duisternis verdwalen en verloren blijven.

  VHP, Zijne Excellentie president Chandrikaperkash Santokhi luistert u naar deze man en verandert u de koers. Weg met alle paarse kakkerlakken, ddb, de minister van buitenlandse zaken, laat de VHP de Orange movement zijn en geeft u andere Surinamers ook de gelegenheid om orde op zaken te stellen. Samen moeten wij het doen.

  Deze man is een professor met (inter)nationale kennis en ervaring, waar de VHP, Orange Movement, Suriname/rs, veel aan hebben voor welvaart, welzijn, opbouw, voor uitgang, eenheid in verscheidenheid, de juiste koers varen, ook internationaal.


  Maak melding

 15. Chanka had de mogelijkheid dit land, Suriname, bouwrijp te maken binnen 200 dagen. Al zou ik hem het voordeel van een twijfel willen geven en nog eens 100 dagen erbij willen toevoegen aan zijn masterplan, dan nog faalt hij. De 200 dagen hadden moeten bestaan uit het stopzetten van alle importen en mobiliseren van het volk om te produceren, het volk leren te roeien met de riemen die ze hebben. Het probleem van dit land was alom bekend. Als een huis krom en scheef is dan moet je de ballen hebben om het eerst af te breken en daarna opnieuw op te bouwen, dat is de methode die oom
  Vene herhaaldelijk heeft laten zien, BREAK it DOWN, and than build it up.
  Met het lijm en slijm bestuur van chanka, heeft hij die mogelijkheid om Su op te bouwen volkomen te niet gedaan.
  Dat er zelfs in de gelederen van zijn eigen partij mensen zijn die hem dit kwalijk nemen zal niet verwonderlijk zijn, het beleid wat hij voert is hetzelfde als de propaganda van de vhp tijdens de verkiezingscampagne.
  Het volk heeft grotendeels 10 jaren de buikriem strakker moeten trekken, terwijl de regering maar geld bleef lenen om infrastructuren aan te brengen en hoe dan ook een toekomstplan had voor Suriname. De offshore boringen etc zijn toekomst perspectieven.
  Nu hebben wij te maken met een politiestaat en verarming van het volk. Er is geen midden klasse meer, het is nu rijk en arm, geen mogelijkheid om te protesteren of om de ongenoegen kenbaar te maken. De coalitie is een grote mislukking en de enige redding voor Suriname is nu een zakenkabinet met integere deskundige Surinamers, die kunnen afbreken om daarna op te bouwen.


  Maak melding

 16. Suriname heeft genoeg kader om de uitdagingen die er zijn het hoofd te bieden. Genoeg Surinamers die het kunnen doen en daar wijst deze professor ook op.


  Maak melding

 17. Dus wat!
  De regering moet een diepe kniebuiging maken voor, een zelf benoemde professor, die zich publiekelijk negatief en rancuneus uitlaat! Het is geen Harvard of Cambridge, pffff en dan nog.

  Een ‘professor’ die beweert dat je 3 miljard us $ binnen8 mnd kan aflossen, criminelen kan opsluiten en met een bedenkelijke corruptie land-status, investeerders kan binnen halen spoort niet.

  Nieuw fenomeen in surimaribo;
  “een van assen-tje”.
  Schreeuw zo hard en vals als mogelijk en uw behoefte wordt bevredigd.


  Maak melding

 18. De juiste vraag is: waarom krijgt Humbert Rampersad überhaupt aandacht. Meneer probeerde zich eerst opzichtig een hoge regeringsfunctie in te slijmen als zelfverklaard “expert”, bij zowel deze als de vorige regering, en toen dat niet lukte ging hij in narcissistic rage op een rampage om alles af te branden van degenen die hij even daarvoor nog liep op te hemelen.
  De man beweegt zich als een totale narcist. Hemelt zichzelf op met allerlij zelfbedachte titels en belangrijk klinkende functies bij allerlij vaak niet eens online te vinden onzin-instituutjes met hoogdravende naampjes. Hij is aandachtsziek. Negeer ‘m gewoon. Alles wat je aandacht geeft maak je groter, en deze man lijkt qua ‘groot’ zelfs het adagium “zak hete lucht” nog onwaardig.


  Maak melding

 19. De juiste vraag is: waarom krijgt Humbert Rampersad überhaupt aandacht? Meneer probeerde zich eerst opzichtig een hoge regeringsfunctie in te slijmen als zelfverklaard “expert”, bij zowel deze als de vorige regering, en toen dat niet lukte ging hij in narcissistic rage op een rampage om alles af te branden van degenen die hij even daarvoor nog liep op te hemelen.
  De man beweegt zich als een totale narcist. Hemelt zichzelf op met allerlij zelfbedachte titels en belangrijk klinkende functies bij allerlij vaak niet eens online te vinden onzin-instituutjes met hoogdravende naampjes. Hij is aandachtsziek. Negeer ‘m gewoon. Alles wat je aandacht geeft maak je groter, en deze man lijkt qua ‘groot’ zelfs het adagium “zak hete lucht” nog onwaardig.


  Maak melding

 20. =De NDPérs vinden het natuurlijk leuk als men negatief praat over deze regering die nog geen jaar aan de macht is.

  Die puinhoop van 10 jaar is niet mals en zie wat er naar buitenkomt. Bah en nogmaals bah.


  Maak melding

 21. Ik kan Rampersad wel begrijpen, ook ik was bij het aanteden van deze regering hoopvol, optimistisch en positief ingesteld en ik begrijp ook wel dat men de puinhoop van 10 jaar Bouterse en zijn bende niet in 200 dagen zal kunnen oplossen. Maar, dat deze ŕegering met goedvinden van de president en de vice president zoveel, onnodige fouten en misstappen maakt (denk aan nepotisme en regels niet in acht nemen), zorgt er ook bij mij voor dat ik, net als Rampersad, steeds negatiever over deze regering begin te denken.


  Maak melding

 22. RobGay….

  verlaat flightradar op zoek naar dat gewéldige SLM toestel en ff inzoomen op “vliegtuigkerkhof Mojave woestijn”.

  Daar staat dat peperdure wrak namelijk geparkeerd, om gesloopt te worden.

  Wel ff slikken voor jou hè…..paarse, populistische droeftoeter.


  Maak melding

 23. Jullie NDPers jullie willen Bouta terug hè.
  Dan kunnen jullie weer rotzooien.
  Als ndp nu aan de macht was zouden jullie 💩 eten .
  Vraag je zelf eerst af PÉ A MONI DE.

  Met jullie NDP rotzooi.
  Stelletje profiteurs,landverrader.
  Dat het volk het nu zo moeilijk heet komt door die rotzooien ndp.


  Maak melding

 24. Had hij dan ambassadeur van Suriname willen worden in ptata? Riekt naar rancune. Had je je boek maar moeten aanbieden aan je voormalige student bigi bravo. Dan had je een kans.


  Maak melding

 25. het boek:

  DE MILJARDEN ROOF VAN BOUTERSE komt ook binnenkort uit.

  hopelijk zet clad alles goed op een rijtje zonder dat mensen bedreigd worden.

  Of “hoefdraad met zijn rovers” mooi boek.
  gemodereerd

 26. Geweldige reacties waarvan enkelen te dom zijn om op te reageren zoals die van Wendy en RobG
  Ach laat me maar.
  gemodereerd

 27. Flijer al die paarse ratten , bijv. Luci-en-k….. , wendy , kronto ,dre , ricje en robje g , , zijn gewoon jaloers , ondanks dat ze allemaal dagelijks de reet van hun baasje bouta schoonlikten deed hun dictator niets goeds voor ons Suriname , en nu zien ze dat deze regering wel bepaalde dingen goed uitvoert en dat is een doorn in hun ogen.
  hopelijk worden ze dan blind en covid heeft dan vrij spel.
  gemodereerd

 28. WAT, heb je nog geen positie gehad?
  Je ziet dat het niet goed gaat en gedraagt je als een 2 mofo gung.
  Wees een man, wees een Surinamer, pier je ogen en spreek de waarheid.


  Maak melding

 29. Ik wil graag een vrouwelijke president, ik vind de rechtse partijen hypocriet.
  Marijnissen is een mooie blonde, ik zou haar graag in een string bikini willen zien, maar in ieder geval mijn stem krijgt ze. Sp Sp Sp Sp.


  Maak melding

 30. SP IS EEN MAFFIA PARTIJ,
  SP PARTIJ LEIDER DENK ALLEEN AAN GELD ZE DENKEN HOE VERGAAR IK GELD ZIJ HEBBEN AL MILJARDEN IN DE PARTIJ KAS ZE KUNNEN HEEL MOOI PRATEN EEN WET HOUDER IN AMSTERDAM VAN SP DIE VERDIENDE TIEN DUIZEND PERMAAND EN DIE MOEST ZEVEN DUIZEND AAN HET PARTIJ KAS INLEVEREN HET IS VERPLICHT WIE NIET LEVERD DIE MOET ER UIT,
  gemodereerd

 31. Santokie weet niet wat politiek is ga naar huis doe wat anders je kan niet regeren volgens mijn weet jij niet wat regeren betekent.
  Sinds jou komst is er niksssssssssssssssssss, nikssssssssssssssss, veranderd het is juist nog erger geworden Sinds jou komst is de SRD 1op 20 geworden met de euro.
  Je had veel beloofd voor de verkiezing om te winnen en na de verkiezing lijkt als of je niet bestaat ben jij er nog op deze werld ik hoop het maar ik hoor niks van jou.
  gemodereerd

 32. @ BOEBOE+BIT_

  ” Hubert Rampersad is jaloers omdat hij geen hoge functie van de president heeft gekregen. Zijn boek gaat puur om plagiaat. Wat er in zijn boek staat, staat het overgrote deel ook in andere boeken geschreven over persoonlijke leiderschap. Dus hij kletst. Hij persoonlijke leiderschap dit soort boeken zijn al decennia lang te verkrijgen in de boekhandel. Hij doet alsof hij het wiel heeft uitgevonden. Hubert Rampersat ga je schamen.”. Aldus Boeboe+ bit…..

  ## Geachte Boeboe+: IK ken de heer Rampersad persoonlijk heel goed vanuit Rotterdam. Een van de weinige Management Goeroes uit Nederland en elders , die zich kunnen meten met zwaargewichten Management zoals Prahalad- Mintzberg- Kotter . Een man die binnen eer korte termijn promoveerde aan Technische Universiteiten in Nederland. Een man die meer Management boeken geschreven dan wie dan ook in Nederland: Professor aan Cambridge; Yale, en nu in Miami. HIJ kan trouwens zijn diploma’s laten zien waar hij afgestudeerd is( velen niet die schermen met allerlei titels). En over Plagiaat gesproken meneer Boeboe: ik na je vertellen dat vele hollandse ‘ deskundigen’ juist stukken van Rampersad hebben gestolen( geplagieerd). Er was zoveel jaloezie in Nederland naar Rampersad door witte ,zichzelf noemende deskundigen( Nederland was te klein voor het zwaargewicht Rampersad) dat hij besloot de grote wereld in te gaan. Om professor te worden aan Cambridge in GB; Yale in de VS , Singapore, Nigeria, China e.d. etc. moet je van zeer goede huize komen. Dat kunnen velen hem niet aandoen.
  Neen: Rampersad pleegt geen Plagiaat( als jij weet wat dat betekent). Als oud HBO docent gebruik ik 3 plagiaatscanners: Ephorus; Viper( Engels talig) en Urkund( Scandinavische landen). Ik zie veel plagiaatstukken in sommige media: het is een kwestie van knippen en dan plakken onder zo’n scanner en voila…. Bij geen van de boeken/ stukken van Rampersad heb ik ooit ontdekt dat hij plagiaat gepleegd heeft( van vele bekende Surinamers in Suriname die zichzelf Phd noemen) kan dat niet gezegd worden. Maar daar laat ik het bij. Rampersad is kritisch( doch ook opbouwend). En blijkbaar kunnen wij dat in Suriname niet hebben: het verschil maken tussen inhoud en persoon. Wij hebben nog een lange weg te gaan…… Rampersad heeft als enige Surinamer de hoogste Braziliaanse onderscheiding gehad vanwege zijn baanbrekend re-organisatie talent binnen het Ministerie van Defensie( en zoals je misschien weet: het grootste defensie apparaat van Zuid-en Midden Amerika). Jij nu: een zoon van het land wordt verguisd( jaloezie?) en niet gewaardeerd. ” De VHP heeft genoeg deskundigen?” Ik wacht af: een titel of enkele titels voor-of achter je naam maakt je nog niet tot deskundige. In Suriname stikt het van de civiele Ir.’s( en toch loopt ons land telkens weer onder bij enkele regenbuien). Het gaat je goed Boeboe+.+ Tip: Ga Hubert Rampersad eerst Googlen alvorens met ongefundeerde statements te komen. Typisch Surinaams? Wij geloven ( nogsteeds-) die witte man uit Europa dan onze eigen deskundigen: geen wonder dat de meesten het land verlaten hebben en nu in het buitenland vertoeven.
  gemodereerd

 33. Hubert Rampersad is aan het muiten, i.p.v. dat hij Chan bijstaat en ondersteunt, probeert hij nu de macht naar zich toe te trekken. walgelijke vent.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.