Maaiprojecten Wegenautoriteit overgedragen aan Directoraat Openbaar Groen OW

6
Maaiprojecten Wegenautoriteit overgedragen aan Directoraat Openbaar Groen OW

De Wegenautoriteit is belast met het beheer en onderhoud van de primaire wegen en vaste oeververbindingen daarin. Hierbij is het maaien van de bermen langs de primaire wegen ook deel van. De bermen van al die wegen worden onderhouden met als doel de verkeersveiligheid te bevorderen en een goede wegafwatering te bewerkstelligen.
Sinds juni 2020 zijn de laatste maaiprojecten uitgevoerd door aannemers die een contract zijn aangegaan met de Wegenautoriteit. Het continueren van de maaiprojecten heeft geen voortgang kunnen vinden vanwege gebrek van financiële middelen.

Sinds de aanstelling van een nieuwe raad van toezicht heeft een eerste evaluatie uitgewezen dat er financieel orde op zaken moet worden gesteld, en wordt thans gewerkt aan de grondige evaluatie van deze maaiprojecten.
Om de verkeersveiligheid te blijven handhaven, wordt het onderhoud van bermen langs de primaire wegen in continu overleg en met continue ondersteuning vanuit de WA overgedragen aan het Directoraat Openbaar Groen van het Ministerie van Openbare Werken, doch blijven deze wegen onder het beheer van de Wegenautoriteit. De openbare aanbesteding voor het onderhouden van de bermen wordt op 19 maart 2021 gehouden door de Directeur van het Directoraat Openbaar Groen.

De Wegenautoriteit zal zich dan meer gaan focussen op asfaltreparatiewerkzaamheden ter garandering van de verkeersveiligheid en een vlottere verkeerscirculatie. De aandacht zal hierbij gevestigd worden op het onderhoud van de wegverharding en wegfundering, vaste oeververbindingen, het veilig begaanbaar maken en houden van de fiets- en voetpaden alsook de wegmarkeringen en de verkeersborden. De Wegenautoriteit zal hierbij afstemming plegen met de betrokken actoren en waar mogelijk binnen Public-Private-Partnership een bijdrage doen leveren voor onderhoud van de infrastructuur.

6 REACTIES

 1. De wegenautoriteit heeft heel veel werk te verrichten. Het hele wegennet in Paramaribo en de rest van het land moet op de schop. Een totale herinrichting door deskundigen is gewenst. Mede door de huidige inrichting van de wegen is het aantal verkeersslachtoffers zo hoog, vaak met dodelijke afloop. Dit is een bittere noodzaak en verdiend de aandacht..


  Maak melding

 2. Laat die k@ulo gedetineerden en illegalen gras wieden en percelen schoonmaken, rommel opruimen van de straten en in die goten. Als een slang ze bijt of een kaaimang ze hapt dan ben je sneller van ze af.

  Set’ eng!


  Maak melding

 3. Deze minister verricht topwerk, dikke pluim. Misschien handig om zijn reorganisatie activiteiten in te voeren bij de overige ministeries. Ga niet opnieuw het wiel uitvinden, maar werk efficiënt en effectief. Copy en paste!

  Laatste nieuws; voorzieningen voor ambtenaren tot 6 mnd geldig na aftreden uit functie. Fantastisch nieuws natuurlijk, strippen die voorzieningen.

  Ik verwacht een aanklacht tegen team paars voor de roof vd afgelopen 10 jr.
  Lock them up.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.