Eerste 100 bankrekeningen geopend voor COVID-19 steun burgers

6
Surinaamse dollars SRD

De Surinaamse Bankiersvereniging heeft de afgelopen tijd intensief overleg gevoerd met de overheid, om bankieren effciënter te maken voor iedere burger. De eerste stap die gezet is in deze gezamenlijke inspanning om financiële inclusie te bevorderen, is het openen van bankrekeningen voor de groep burgers die COVID-19 steun zullen ontvangen vanuit de overheid, maar nog niet beschikten over een eigen bankrekening.

Vandaag zijn de eerste 100 bankrekeningen geopend en zullen de komende tijd nog meerdere bankrekeningen worden geopend bij de diverse commerciële banken. Met de verhoging van financiële inclusie en dus verhoging van het aantal girale betalingen, zal het risico profiel van het land, de banken en het gehele financiële systeem verlagen.

De overheid streeft naar het bevorderen van financiële inclusie, met als doel het financiële welzijn van de samenleving te verbeteren. “Ik ben zeer verheugd dat de banken haar medewerking en ondersteuning hebben toegezegd en dat de eerste bankrekeningen zijn geopend” aldus Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning.

Eblein Frangie, voorzitter van de Surinaamse Bankiersvereniging, geeft aan: “We hebben een gezamenlijk doel, waarbij wij graag zo veel mogelijk mensen willen voorzien van een bankrekening”. Voor het openen van een bankrekening is onder andere een geldig identiteitsbewijs en een onderbouwing van het inkomen nodig. Het inkomen kan onderbouwd worden met een loonslip, werkgeversverklaring of een overzicht van de inkomsten.

De Surinaamse Bankiersvereniging hoopt dat de burgers die nog niet beschikken over een bankrekening, gestimuleerd zijn om een bankrekening te openen om zo ook te kunnen genieten van de vele voordelen van bankieren.

6 REACTIES

 1. Ik schrijf niet OFF TOPIC
  Sylvana Simons krijgt Ribbius Peletier-penning 2021
  HUP SYLVANA HUP BIJ1

  omdat alles wat jullie hier schrijven een lo ka is nog meer dan off topic


  Maak melding

 2. Helaas zie ik geen enkele voordeel om een bankrekening te openen bij een local bank in Suriname, integendeel wordt je geld steeds minder worden allerlei kosten in rekening gebracht en nog erger als je geld wil opnemen is het ook beperkt! Zou de banken mij kunnen uitleggen wat de voordelen zijn? Natuurlijk zijn er voordelen maar niet voor de cliënt wel voor de bank die steeds miljoenen jaarlijks winst boekt.


  Maak melding

 3. De regering moet het hebben van een bankrekening gewoon verplicht stellen voor een ieder met een inkomen dus vabaf een WW / AOW / AOV / Pensioen / Salaris /loon.
  De kosten zul je moeten betalen; dit is voor de service en de veiligheid.


  Maak melding

 4. Een van de voordelen van het bankieren waarvan je kan genieten, als figuren als Boefdraad en Bouta het voor het zeggen krijgen in Suriname, is dat je spaartegoeden in valuta van het ene op het andere moment onbereikbaar worden voor jou en je gezin. Als je je daaraan ergert, kan je hart het begeven.


  Maak melding

 5. Uuuhh, als ik me niet vergis, moet je nog steeds bij de bank je bron van inkomsten kunnen aangeven middels een werkverklaring of een uittreksel uit de KKF…..Wie zijn deze “hulpbehoevenden” die dus of wel een baan hebben of wel via een niet gangbare weg een rekening hebben geopend zonder een vaste, maar niet toereikende bron van inkomsten hebben? Wie gaat het vragen in DNA? Moet het weer de oppositie zijn of wordt het de zeer onbetrouwbare, aan het volk verraad plegende NPS-fractie? Of dan meer weer Bellie die door de machtsdronken DNA-voorzitter het spreken wordt verhinderd?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.