Suriname verwacht binnenkort nieuwe bezending van 79.000 COVID-19 vaccins

6
Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid vaccinatie covid-19 suriname
Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid liet zich als eerste in Suriname vaccineren.

Als alles goed gaat zal Suriname later deze maand wederom een bezending COVID-19 vaccins ontvangen. Het gaat om 79.000 vaccins die in het kader van de Covax faciliteit beschikbaar zullen zijn.

Deze informatie heeft de Surinaamse minister van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking kenbaar Albert Ramdin bekend gemaakt. “Als het goed is, moeten wij het deze maand nog ontvangen, zodat wij nog meer mensen kunnen vaccineren” aldus de bewindsman.

Hij is recentelijk, evenals enkele andere ministers geïnjecteerd met het COVID-19-vaccin. De minister zegt tot nu toe geen bijwerkingen bij zichzelf geconstateerd te hebben.

Gisteren heeft de Surinaamse president Santokhi ook ceremonieel 50.000 AstraZeneca COVID-19-vaccins als geste van India ontvangen. De overhandiging werd verricht door de ambassadeur van de Republiek India, Mahender Singh Kanyal:


6 REACTIES

 1. Fantastisch nieuws.

  Suri heeft een engeltje op haar schouder.
  Momenteel circa 120 landen zonder vaccin-mogelijkheden. Daarnaast is er nu vaccin-toerisme en de rijken proberen voor te dringen(ook in Brazilië).
  Race tegen de klok om de hele wereld te vaccineren. Langzaam maar zeker lucht.


  Maak melding

 2. Nederland doet alsof haar neus bloed.

  Nederland, Rutte, Wilders, hoe lang moet Suriname nog wachten voordat er een doos Vaccins naar Suriname wordt gezonden?

  Frankrijk/Frans – Guyana hoe lang moet Suriname nog wachten voor ze een doos vaccins ontvangen?

  We kijken met belangstelling uit naar de dozen vaccins en alvast bedankt.


  Maak melding

 3. Ronald 3 maart 2021 At 12:37
  Deze griepvirusvariant heeft blijkbaar de bekende griep verdrongen, want niemand meer wordt getroffen door de griep.
  =========

  U bent onnozel en leest waarschijnlijk al uw nieuws op Facebook en Whatsapp. De mortaliteit van covid ligt wel degelijk een hoger. Het is inderdaad geen vliegende Ebola. Echter doordat het R getal van covid ook hoger ligt dan die van influenza en mede door de maatregelen zie je momenteel minder influenza dan covid. Omdat covid besmettelijker is, iets dodelijker maar beslist vaker leid tot een ziekenhuisopname raakt de zorgcapaciteit uitgeput. En dat is nu juist het probleem. Als alle bedden vol liggen met covid patiënten wat doe je dan met kankerpatiënten, suikerpatiënten en hartpatiënten bijvoorbeeld. Het opschalen van de covid zorg betekend afschalen van zorg aan anderen. Dat daar dan ook slachtoffers vallen is evident.
  Verder vergeet u gemakshalve dat er steeds meer aanwijzingen zijn dat mensen die covid gehad hebben nog heel lang klachten houden. Het zogenaamde Long covid syndroom. Mensen die thuis zitten en niet meer kunnen werken door allerlei klachten zoals kortademigheid, chronische vermoeidheid en nog meer. De cijfers wijzen uit dat 20% van de mensen die herstellen minsten 6 maanden na de ziekte nog klachten heeft.
  Dus u bent onnozel. U bent geen wetenschapper, geen arts en geen deskundige. Voordat u uw ondermijnende praatjes op internet gooit waarmee u andere angst aanjaagt zou het u sieren om gewoon een te luisteren naar echte deskundigen. Die zijn er genoeg. Er wordt wereldwijd door internationale wetenschapper onderzoek gedaan die ook peer reviewed worden. Dat is een stuk beter om naar te luisteren dan naar allerlei rare berichten op Facebook.
  Geen enkele overheid heeft baat bij het ziek maken van de bevolking met rare vaccinaties. Wat is daar het hogere doel van dan? Een overheid heeft baat bij een sterke en gezonde bevolking die kan werken en produceren en zorgen voor welvaart. Dan gaat zo’n overheid toch geen ziekmakende prikken uitdelen?
  Ik wil een ieder die zich bang laat maken door die berichten vragen om te gaan praten met mensen die er voor hebben doorgeleerd. En niet af te gaan op allerlei idioten die het blijkbaar fijn vinden om mensen bang te maken. En dit wellicht doen om zo meer hits op hun pages te krijgen en dus meer geld verdienen aan advertenties.

  Verder wens ik iedereen kracht toe. Ik hoop dat de Surinaamse regering zo snel mogelijk genoeg vaccins binnen kan halen zodat we stapje voor stapje weer terug kunnen naar een meer normale situatie en het land weer uit het slop kan worden gehaald.


  Maak melding

 4. Bij de volgende zending 79.000 dozen vaccins kan Suriname best een doos naar Nederland sturen, 1 naar Frankrijk, 1 naar Frans – Guyana, 1/2 doos naar Guyana, 1/2 doos naar Cuba, 1 doos naar Haiti, 1 doos naar Brazilie, Voor Antillen 6 dozen, Barba Dos 1 doos, T&T 1 doos,

  Een Charme offensief in de regio en naar de EU en de wereld laten zien dat Suriname klein is , maar internationaal ook meedoet om het COVID-19 virus te bestrijden en de mens te redden.

  Vertrouwen in eigen kunnen


  Maak melding

 5. Ronald 4 maart 2021 At 01:33

  U hangt complottheorieën aan. In mijn ervaring heeft discussiëren met mensen die de weg zijn kwijt geraakt in de algoritmes van de diverse social media geen zin. Mooi voorbeeld is oud voetballer Bryan Roy. Ooit talent. Nu zo gek als een deur.

  Verder is er niks met de great reset. Is gewoon een economisch idee ooit besproken. Niks geheims aan ook. Wappies zijn ermee aan de haal gegaan en hebben er iets engs van gemaakt. Als ze het allemaal echt zo slecht met ons voor hebben waarom plaatsen ze hun snode plannen dan pontificaal op het net 😂

  Nee Ronald. Nederland kan nauwelijks toeslagen zonder problemen uitvoeren. Suriname kan überhaupt niks probleemloos organiseren maar de wereld kan wel massaal een enorm geheim plan uitvoeren. Laat me niet lachen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.