zondag, december 3, 2023
HomeOnderwerpenEconomieIAMGOLD houdt presentatie voor president Santokhi

IAMGOLD houdt presentatie voor president Santokhi

-

Does Travel & Cadushi Tours

De goud multinational IAMGOLD in Suriname heeft gisteren een presentatie gehouden voor de Surinaamse president Santokhi. Tijdens de presentatie op 2 maart 2021 is er gesproken over de bedrijfsvoering, het fonds dat het bedrijf heeft opgezet ten behoeve van gemeenschapsontwikkeling, belastingafdrachten, veiligheidsissues, royalties, uitdagingen, alsook COVID-19. Dit zegt Sharmila Jadnanansing, Country Director bij IAMGOLD.

Het bedrijf heeft recentelijk een overeenkomst getekend met de overheid in het kader van het waarborgen van de veiligheid in de gebieden waar de maatschappij opereert. De bedrijfsleider zegt dat haar organisatie er alles aan doet om voorzieningen te treffen om de strijd tegen COVID-19 aan te gaan. Het bedrijf is momenteel COVID vrij. De directeur zegt verder dat haar onderneming het vaccinatieprogramma van de overheid ondersteunt.

Het bedrijf maakt zich klaar om steeds meer projecten ten behoeve van de gemeenschapsontwikkeling te ondersteunen of uit te voeren. De directeur doelt hiermee op projecten in het kader van water- en elektriciteitsvoorziening, maar ook ten behoeve van sport en cultuur, capaciteitsversterking en projecten die inkomsten genereren voor de gemeenschappen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

9 REACTIES
 1. Sorry,maar iamgold rooft Suriname uit.Alle priveleges
  afschaffen die ze krijgen zoals subsidie op stroom ,lage belasting.
  Zo krijgt Suriname meer geld binnen om door de moordenaar leeggeroofde land weer op rails te krijgen.Goudprijs is zeer hoog en deze bedrijf verdient nu dubbel ten koste van de arme Suriname.En iamgold speelt mooi spel om surinamers naar voren te schuiven om hun te verdedigen.Surinamers hebben jullie dit door?????


  Maak melding

 2. Allemaal mooi en waar. Maar de internationale investeerders alleen worden rijker waarom kan ik geen aandelen van I am gold niet met SRD’s kopen bij een Surinaamse bank? Kan Sharmila mij dat even uitleggen?


  Maak melding

 3. Eindelijk!

  Prima zaak dat er een fonds is opgezet ten behoeve van gemeenschapsontwikkeling, belastingafdrachten, veiligheidsissues, royalties, uitdagingen, alsook COVID-19.

  Puntje voor de regering 👍


  Maak melding

 4. Ik vind dat alle peroneels leden in us$ moeten betaald worden net als in het moederland, waar de arbeiders ook in valuta worden betaald met alle privileges..
  Alleen dan ben je eerlijk bezig,..
  Nu worden de arbeiders uitgebuit met de waardeloze srd..


  Maak melding

 5. 1. Exporteurs zullen met ingang van 1 maart 2021, al hun exportopbrengsten moeten repatriëren naar Suriname.
  Dit heeft de regering recentelijk bepaalt, geldt dit ook voor IAMGOLD???????
  ‘Van een kruimel kan één persoon eten, maar van miljoenen kruimels kan de hele bevolking eten’
  . Ze moeten een een proportioneel gedeelte van hun winsten herinvesteren in Suriname. Dus regering doe wat je hoort te doen, betere afspraken maken, ook met de andere buitenlandse bedrijven. De regering heeft geld nodig!!!!! Jip en Janneke


  Maak melding

 6. De eigen mensen gebruiken als “advocaten” van het bedrijf om ons een loer te draaien en die doen t ook nog. Zo kan het bedrijf ongestoord het goud wegdragen en ons land vernietigen. Wanneer er kritische vragen gesteld worden hebben ze ambtsgeheim.
  Redi musu.


  Maak melding

 7. Ik hoop dat deze nieuwe directeur het belang van het land inziet en wat het betekend voor de mensen in het binnenland. Want in een documentaire zag ik, dat water, vissen enz. gewoon vergiftigd worden, door de manier hoe ze goud delfen, de omgeving ziet er niet meer uit, verschrikkelijk om te zien. Ik hoop niet dat deze dame haar portemonnee gaat vullen ten koste van. Als je een kind van het land bent hoor je voor het lands belang te gaan. Maar ik vond het erg, dat de mensen, die in het binnenland wonen hun vis niet meer konden eten. Vroeger kon je gewoon water drinken als je in het binnenland was, gewoon uit de rivier. De natuur wordt helemaal verpest, alleen maar voor het geld.


  Maak melding

 8. Wat een stommiteit hier allemaal. Hoezo personeel in US dollars betalen? Het is het slechtste wat je het land kan aandoen. Nee salarissen moet je gewoon in local currency afhandelen, wat overigens ook voor de SLM en alle andere parastatale bedrijven moet gelden. Hoezo het goud wegdragen, Iamgold betaald toch royalty’s aan Suriname. En Suriname heeft toch een deal gesloten met Iamgold?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES