zondag, juni 23, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieMinister Amoksi geeft beleidsinstructies aan KPS

Minister Amoksi geeft beleidsinstructies aan KPS

-

Does Travel - naar Suriname

Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie heeft de beleidsinzichten van het ministerie ten aanzien van de politie voorgehouden aan korpschef Roberto Prade van het Korps Politie Suriname (KPS). Dit gebeurde op dinsdag 16 februari 2021. Aangezien het huidige Meerjaren Beleidsprogramma 2014-2020 is geëxpireerd, is het noodzakelijk enkele markante aanpassingen te plegen. De missie en visie van het politiekorps blijven ongewijzigd evenals enkele andere zaken in het Meerjarenplan. 

De justitieminister wil in het nieuwe Meerjaren Beleidsprogramma in ieder geval laten opnemen: Intelligence based policing, Community policing, Internationale samenwerking en Inter -Agency Cooperation, Crime Prevention Through Environmental Design (CPTED), en Citizen Security.  CPTED is een preventieve veiligheidsstrategie die een integraal pakket van situaties betrekt bij de politie- en veiligheidszorg zoals het milieu, economische activiteit, ruimtelijke ordening, sociaal-maatschappelijke orde en is gebied gebonden. Er is daarbij ook de aandacht van de korpschef gevraagd voor integriteit en ethiek binnen het politiekorps. 

De bewindsman is voorts van mening dat de huidige aanpak van de Politie Academie (PA) op de schop moet. Er moet een nieuw curriculum komen simultaan met reorganisatie van de Politie Academie inclusief het wervings- en selectiebeleid. Volgens de instructies van minister Amoksi zal de politiechef ook de mogelijkheid na gaan voor zaken als reserve politie en de inzet van andere veiligheidsdiensten van het ministerie zoals KPA en BBS bij de handhaving. Dit eventueel na aangepaste korte training en opleiding ter zake.

Tijdens dit regulier beleidsoverleg met de korpschef is ook gesproken over meer handhaving in het verkeer, en verbetering van de basispolitiezorg. “Het veiligheidsgevoel van de burgerij moet terugkeren”, benadrukte minister Amoksi. Bij dit overleg werd de bewindsman bijgestaan door zijn adviseurs Mark Karg, Vivian Pique, Kenneth Pinas en directeur Olton Helstone van Operationele Diensten. Korpschef Prade heeft zijn visie gegeven omtrent actuele knelpunten binnen het korps en heeft toegezegd binnen afzienbare tijd met een nieuw concept Meerjaren Beleidsplan te zullen komen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

16 REACTIES
 1. Beleid moet zijn alles wat paars gerelateerd is de kop in te drukken. En KPS heeft wat mii betreft cart blanche. Paars (NDP) de grootste gevaar voor Suriname. Dit gezwel moet je uitroeien.


  Maak melding
 2. Anderen uitsluiten is dat de democratie dat u voor ogen heefd?trouwens men doet alsof alle ambtenaren slecht zyn of hun werk niet goedt deden, men wordt tegenwoordig op je politieke vissie veroordeeld en op ondankbare wyze aan de kant geschoven,allemaal geldt verslindende actie waar niemandt wat aanheefd,zelfs de coalitie niet,terwyl er veel intersante onderwerpen en besluiten genomen moeten worden.
  Dit is een verschynsel dat zich om de vyf jaar voor doet ,en de staat veel geldt kost.
  deze regering bezondigd zich ook hier aan.
  Is jammer want ons wordt nog steedts voor gehouden dat er geen geldt is om aan de staats schulden tevoldoen, ambtenaren mag je niet ontslaan op basis van hun politieke mening
  naar het schyn is het hier normaal, ik vraag me trouwens ook af waar de vakbond is ?


  Maak melding
 3. ha-ha-ha rbrowny met y , wat een zwart dropje bent jij , wat een zwarte kontenlikker bent jij , wat een abnormale zwarte domkop , ga eens eerst naar school zodat jij eindelijk eens goed Nederlands kunt schrijven oelewapper , en lukt dat niet schrijf het dan in Engels of Chinees wie weet snappen het dan een paar mensen ,, en die vakbond is een donker zwarte vakbond zal jij wel lid van zijn he schijnheilige.


  Maak melding
 4. “” wat je bent de grootste idioot. Achterlijke mongool iedereen heeft een mening. Jij wordt verzorgd door de staat. Brown moet naar school en jij in je hol. Swein


  gemodereerd
 5. Team Amoksi lijkt geen gehoor te geven aan het volk.

  Het volk wilt en eist een totale reorganisatie !
  Alle paars denkende leidinggevenden moeten vervangen worden. Zij hebben bewezen niet capabel, incompetent, onberekenbaar en onbetrouwbaar te zijn.
  Dus ook de leiding van KPS is aan vervanging toe. Prade moet plaats maken !

  Het volk heeft gekozen voor een nieuwe leiding !
  We zijn nu 7 maanden verder en Amoksi leutert nog steeds met de NDP.
  De NDP heeft Suriname onveilig en barbaars gemaakt. Zij kunnen daarom geen leidinggevende functies meer hebben.
  De NDP is totaal ongeschikt !

  Amoksi zal er goed aandoen om naar de stemmen van het volk te luisteren en dus ook naar de stemmen van NPS. ABOP moet beter samenwerken met de coalitie partners !
  Ex-NDPers moeten nu eerst leren hoe het wel moet, zij moeten nu eerst een totale metamorfose ondergaan voordat wij hun serieus kunnen nemen. Dus misschien later over enkele jaren kunnen we weer kijken hoe zij zich hebben ontwikkeld. Maar voor nu staan zij aan de kant beste Amoksi !
  Dit is de keuze van het volk.

  Het volk heeft de NDP en BEP massaal aan de kant gezet.
  Dus beste Min v Juspol Amoksi,
  negeer het volk niet !

  Het volk kan zich niet meer veilig voelen en kan ook geen vertrouwen in de regering krijgen zolang de leiding paarse (schand-) vlekken heeft.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding
 6. Good job mr. Amoksi!
  Ga vooral zo door en vergeet niet Boefdraad op te sporen, te laten berechten en beslag te laten leggen op al zijn bezittingen. En waarom is er nog geen beslag gelegd op zijn rekeningen, ook die in het buitenland??
  Nu we toch bezig zijn, hoe zit het met de zaak van aloe baba, wordt hij ooit nog vervolgd voor zijn wandaden? Jullie moeten niet alleen achter kleine crimineel, de grote verdient ook gepakt te worden.


  Maak melding
 7. Een flinke klus voor de minister van JusPol. Een politiekorps re-organiseren en situeren vraagt ter zake deskundigheid. Heeft de minister deze deskundigheid in huis? Zo ja, en wie zijn deze deskundigen? Hebben zij de juiste skills om deze job te klaren. Want mooie – en interessante dingen roepen in Suriname is bekend: deze ten uitvoer brengen is geen sinecure. Zijn er politiewetenschappers opgenomen in deze commissie( politiewetenschappen is een Universitaire studie van 5 jaar!). Ooit op een Politieacademie in Nederland gestudeerd is nog geen garantie dat men in staat is om de juiste richting te geven aan zo’n proces). Nu deze Regering een diaspora in Nederland wilt betrekken bij de totale ontwikkeling van Suriname wil ik haar adviseren rond te kijken in Nederland naar politiedeskundigen van Surinaamse komaf. Enkele namen: Martin Sitalsingh( zeer bekende Korpschef van het Korps Twente( toentertijd) en nu werkzaam bij de Nationale politie in Nederland met speciale taken; Commissaris Sharif Abdoel Wahid in Rotterdam ; Commissaris Michael Rogers ( Rotterdam) ; Hoofd Inlichtingendiensten . En zo kan ik het rijtje nog afgaan. Suriname kan veel leren van ons buurland Guyana, waar de diaspora uit Engeland, Canada en de VS veelvuldig wordt ingezet . Heel simpel gesteld. Nederland zou graag haar medewerking verlenen om hierin te helpen heer Minister.


  Maak melding
 8. “Niet” deskundigen, meteen uitsluiten!
  Sedert jaren 80 van het vorige eeuw heeft de misdaad op alle fronten zich georganiseerd.
  Nu nog de korp organiseren.
  We gaan voorwaarts daar ben ik zeker van.


  Maak melding
 9. Off topic.
  “…
  Vooral de exporteurs zijn zwaar getroffen door de actie van het personeel van NV Luchthavenbeheer. Zaterdag kon een lading vis niet worden geëxporteerd naar de Verenigde Staten, omdat het toestel van AmeriJet geen toestemming kreeg om te landen. Exporteurs werd gevraagd hun lading die ze hadden afgeleverd op Zanderij voor export op te halen, omdat de koelfaciliteiten van de SLM vol zaten met vracht van de KLM. De vlucht van de KLM die vrijdag was geland is zaterdagavond laat vertrokken.
  … ”

  Ook Vijay Chotkan moet ontheven worden !
  Hij is ongeschikt en corrupt !
  Stel een onderzoek in minister T.C. en T. Albert Jubithana.

  Beste landgenoten,
  We zien wie een duidelijke grens stelt en wie lopen te leuteren met de NDP.
  Het moet duidelijk worden voor de regering Santo. / B. dat wij geen paarse schandvlekken willen hebben.

  Wij willen een nieuw Suriname !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding
 10. Een beleid kan je maken, maar uitvoeren is het belangrijkste. Ik oordeel pas over een 2 jaar wat uiteindelijk de resultaten zijn van deze mooie theoretische beleid.

  WAT@@@. Ik zei het al.. Je moet gewoon je mond houden, want alles jij zegt is waardeloos…


  Maak melding
 11. Jullie zijn echt ziek hier. Alles wat jullie zien is paars en wel zodanig dat jullie ook al de blunders van deze incompetente regeerders als paars zien. Amoksi is niets zonder zijn adviseurs die zelf halve zolen zijn, dat is de schuld van paars. Brunswijk heeft een master op zak, maar leest als een kleuter voor, zonder te snappen wat ze voor hem hebben geschreven, ook dat komt door paars. Chan verandert dee statuten van Staatsolie zo dat zijn vrouw in de raad kan zitten, de schulige hierin is paars. NV SurFin is ook door paars opgezet……. jullie zijn zo zielig! Betre un draai koprie dan un tongo un eeygi g’go, dan doen jullie teminste iets beters dan wat ik tot nu toe van jullie heb gezien.


  Maak melding
 12. Zijne exelentie Amoksie waar is boefdraad???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
  Als de KPS hen niet kan vinden loof toch een beloning uit voor zijn aanhoouding en arrest.
  En schiet toch raak tussen de oren op ontsnappende criminelen. Wij zijn moe


  Maak melding
 13. De minister heeft allerbelangrijkste niet opgenomen in zijn plan: meditatie.
  Maharishi Mahesh Yogi had reeds in de vorige eeuw aangetoond dat waar 10% van de bevolking mediteert, de misdaad daalt met 80%.
  Blijkbaar houdt men niet van goedkope schone heilzame methoden.


  Maak melding
 14. ABOP kiezers hebben ook gekozen om niet samen te werken met de NDP.
  Samenwerking met de NDP was en is geen optie !
  Brunswijk raakte nog geirriteerd toen hem telkens die vraag werd gesteld voor de verkiezing.
  Nu laten de ABOP leiders anders zien en werken zij stiekem toch met de NDP. De ABOP leiders geven dus ook geen gehoor aan hun eigen achterban !

  ABOP kiezers waar hebben jullie voor gekozen en wat doen jullie leiders nu ?
  Jullie leiders hebben jullie voor de gek gehouden.

  Bronto veegt zijn departement schoon en stelt orde op zaken.
  Mathoera veegt haar departement schoon en stelt orde op zaken.
  Nurmohhamed veegt zijn departement schoon en stelt orde op zaken.
  Levens veegt haar departement schoon en stelt orde op zaken.
  Etc.

  NPS, PL, VHP en ABOP-kiezers wijzen jullie de ABOP leiders op hun naiviteit en machtszucht ! De verkiezingen zijn voorbij, wij zijn nu 7 maanden verder. De ABOPleiders vertragen het proces door samenwerking te zoeken met de oppositie. De ABOPleiders zijn niet bezig met regeren maar zij zijn bezig met de volgende verkiezingen. Hiermee maken zij duidelijk geen ontwikkelingsvisie te hebben en ook geen daadkracht. Een beter Suriname staat bij de ABOP niet centraal !

  VeePee Brunswijk houd aan uw woord: samenwerken met de NDP is geen optie !

  Wij, het volk, hebben gekozen voor vernieuwing !
  Wij hebben gekozen voor gerechtigheid !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding
 15. @Para Expres: “Bronto veegt zijn departement schoon en stelt orde op zaken door overal Javanen te plaatsen.
  Mathoera veegt haar departement schoon en stelt orde op zaken, door op alle strategische plaatsen Hindoestanen te plaatsen.
  Nurmohhamed veegt zijn departement schoon en stelt orde op zaken en doet Mathoera na.
  Levens veegt haar departement schoon en stelt orde op zaken en laat de VHP de plaatsen invullen door….., juist ja, net als Mathoera. Lul maar verder…. a now un e bari? Bang dat Ronnie de zaak bost en we gaan zien wat voor morserij jullie allemaal hebben gemaakt in de korte tijd dat je aan de macht bent? Of gewoon omdat jullie nog niet klaar zijn met het bestendigen van de Hindoestaanse greep op Suriname?


  Maak melding
 16. @ Luciën Karwofodi23 februari 2021 At 14:14

  Nyang mi mars !
  Achterlijke racist !
  Jij bent een schande voor Suriname en Surinamers !

  Door verraders als jij zit Suriname in deze ellende !


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES