Verzoek vrijlating Van Trikt en zakenpartner Angnoe afgewezen

21
Governor van de Centrale Bank van Suriname (CBvS

Robert van Trikt, ex-governor van de Centrale Bank van Suriname en zijn zakenpartner Ashween Angnoe blijven in voorarrest. Rechter Maytrie Kuldipsingh heeft het verzoek van de voorlopige invrijheidstelling van beide verdachten vanmiddag afgewezen.

Kuldipsingh vindt dat de ernstige bezwaren nog overeind staan. Zij geeft aan dat er een procedure wordt afgewerkt in het strafproces. Als zij de dossiers in haar geheel bekijkt, merkt zij wel op dat er sprake is van ernstige bezwaren en geschokte rechtsorde.

Advocaat Irvin Kanhai zegt dat beide mannen al een jaar in voorarrest zitten. Hij deed het verzoek tot de voorlopige invrijheidstelling. Van Trikt is aangehouden op 6 februari vorig jaar en Angnoe op 10 februari 2020.

Hoofdofficier van justitie Cynthia Klein reageerde dat de mannen vastzitten voor overtreding van de Anticorruptiewet en money laundering en valsheid in geschrifte. Zij vroeg het verzoek van de verdediging af te wijzen. 


21 REACTIES

 1. Deze vlucht natuurlijk ook net als boefdraad. De zwakzinnigen die we allemaal kennen zullen wel hard roepen dat hij moet vluchten want hij krijgt geen eerlijke rechtszaak.
  Kom maar op robles, poeny, pakiritiki. we weten dat alle ndp-ers onschuldig zijn toch
  gemodereerd

 2. Deze vlucht natuurlijk ook net als boefdraad. De zwakzinnigen die we allemaal kennen zullen wel hard roepen dat hij moet vluchten want hij krijgt geen eerlijke rechtszaak.
  Kom maar op robles, poeny, pakiritiki. we weten dat alle ndp-ers onschuldig zijn toch
  gemodereerd

 3. De grote heren die achter deze actie die door R. Van Trikt en A. Angnoe zijn uitgevoerd, moeten ze opsporen en en berechten. ( Het liefst het ziet volk dat ze opgehangen worden. )
  En dat is naar mijns inziens een gepaste straf, dat neemt ook niet weg dat deze 2 heren, ook vrij gepleit moeten worden. Ze horen gewoon bij de syndicaat van Boefie de hangbuik zwijn! Hij is volgens mij, de brein achter deze actie.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 4. Niks vrijlaten.Kanhai hoort ook achter slot en grendel thuis. Deze dievenbende hoort samen met Boefdraad achter slot en grendel. Ze mogen nooit meer vrijkomen. Zodra deze criminelen vrijkomen verlaten ze Suriname en komen nooit meer terug. Deze handlangers hebben bewust samengewerkt om de staatskas leeg te plunderen. Allemaal eigen belang. Het volk pinaart.
  gemodereerd

 5. Die Kanhai moet het bijnaam de advocaat van de Duivel krijgen welke weldenkend persoon zou deze 2 Oplichters cq dieven vrijlaten tot hun zaak overkomt onder het Regime van Bouterse zou dat zeker hebben plaatsgevonden netzoals Bouterse Hoefdraad heeft geholpen te vluchten tenminste als hoefdraad nog in leven is en nu wilt Kanhai die andere 2 ook in verlopig vrijheid laten stellen en als ze dan vrij komen zijn ze ook Spoorloos verdwenen Niks ervan laten ze het hele Proces binnen afwachten tot hun veroordeling en hun gevangenisstraf en ze mogen ook niet in aanmerking komen om eerder vrijgelaten te worden trouwens dat strafeis van Hoefdraad is een Lachertje hoe kan je zo minder straf eisen hij heeft een enorme bedrag doen verdwijnen dat bedrag Jan hij nooit in 13 jaar verdienen dus wat scheelde die Rechter om zulk lage straf te eisen dit is geen afschrikmiddel zo krieeer je dieven binnen de ministers van Financiën en personen die enorme bedragen onder beheer hebben ik zou ook 13 Jr ln de gevangenis willen zitten als ik miljoen en heb gestolen cq zogenaamd overgemaakt op derden hun naam dat is makkelijk geld verdienen toch


  Maak melding

 6. Er hebben meerdere personen langer in voorarrest gezeten in landen waar de democratie hoog in het vaandel zit.
  Dus is het niet vreemd dat deze beide heren die willens en wetens, zelfs in tijden dat de oppositie vragen stelde in de DNA, hebben bijgedragen in het frauderen ten gunste van velen en de arme bevolking in armoede hebben gedreven.
  Deze heren en nog anderen moeten in de cel blijven totdat de zaak is afgehamerd en het oordeel is gegeven. Niet eerder vrijlaten want wie weet komen ze niet terug om hun getuigenis te geven in deze zaak.
  Let dus op dat personen niet zullen verdwijnen die belastend materiaal kunnen leveren tegen de horde van de voorzitter van de NDP de ex president van Suriname.

  Ik ben naarstig nieuwsgierig indien Hoefdraad nog in leven is en indien de dochter van Bouterse in het zwart zal rondlopen zogenaamd om te rouwen.


  Maak melding

 7. Van Trikt, Angnoe, Hausil, Krommosoeto en andere hoge functionarissen hebben maar een mogelijkheid alles in detail toelichten en alle beschikbare informatie ter beschikking stellen met name omtrent de hoofddader Hoefdraad.

  Medeplichtigheid is in feite al bewezen, omdat gezien hun opleidingen, functies en bevoegdheden hadden zij redelijker wijs moeten weten dat er stront aan de knikker was. Zij hebben zich niet gehouden aan wetten, regels en protocollen. Zij hebben hoofddader Hoefdraad ook nooit gewezen op de dubieuze en strafbare feiten, in tegen deel hebben zij meegewerkt en zoals het ernaar uit ziet hebben zij ook mee te geprofiteerd van de buit.

  Gezien de ernst en de omvang van deze zaak, waarbij de gehele Surinaamse bevolking slachtoffer van is geworden, is in voorlopige vrijheidsstelling niet aan de orde.

  Het kan zijn dat Kanhai een spel speelt samen met de verdediging van Hoefdraad. Kanhai heeft dan een probleem, omdat hij zichzelf op een gegeven moment zal moeten tegenspreken.

  Van Trikt en alle andere verdachten moeten goed beseffen dat zij vastzitten om Hoefdraad. Dus hoe lang willen zij Hoefdraad nog in bescherming nemen. Willen zij aanspraak maken op strafvermindering rest maar een ding: vertel alles wat je weet van Hoefdraad, zijn totale handel en wandel, buitenlandse prive transacties, verblijven, relaties, etc. En red je eigen hachje net als Hoefdraad.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 8. Aanvulling:
  Kijk uit met Kanhai. Het is een slang en speelt double cross.
  Hoefdraad wordt door insiders op de hoogte gehouden en kan zodoende iedereen een stap voor zijn.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 9. De suri’s kiezen bewust voor een slachtofferrol. Een stem uitbrengen en vervolgens wegduiken in de bekende hangmat, werkt niet.
  Team NDP houd boefdraad schuil. Dat is crimineel gedrag.
  Het is krankjorum dat team ndp een motie indient voor het tegenhouden van de vervoerkosten, terwijl ze zelf de auto’s voor een prikkie hebben gejat.

  Suriname wordt op dit moment bestuurd door social media v team paars. Het land is helemaal wars vd ingezonden stukken en de uitdrukking; ‘op soc media gonst het van…,’

  Zo werkt het niet! Wake up!


  Maak melding

 10. Mr of mevrouw de OM
  Waar blijf het onderzoek waar het geld 💴 naar toe is gegaan.
  Als het opgenomen is in contant dan staat er een naam of ,het is op een bankrekening gestort dan is dat makkelijk te vinden.
  En kijk gelijk naar broer en zussen van de verdachten en vergeet niet dat de heren ook een vrouw heeft met broer en zussen.
  Kijk hoe zei aan hun vermogen zijn gekomen.
  Is Maarten idee maar dat wisten jullie al lang toch.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.