vrijdag, april 26, 2024
HomeNieuws uit SurinameOntwateringswerkzaamheden omgeving Academisch Ziekenhuis hervat

Ontwateringswerkzaamheden omgeving Academisch Ziekenhuis hervat

-

Does Travel - naar Suriname

De ontwateringswerkzaamheden in de omgeving van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) zijn hervat. Het ontwateringsprobleem in de omgeving van het grootste ziekenhuis van Suriname doet zich reeds jaren voor. Het ministerie van Openbare Werken (OW) is voornemens bovengrondse rioleringssystemen te introduceren om de problematiek in de omgeving van de ziekeninstelling tot het verleden te laten behoren. Het pompgemaal dat dit gebied ontwatert wordt eveneens aangepakt, zodat de ziekenhuisbezoekers geen waterlast meer ondervinden.

OW-minister Riad Nurmohamed oriënteerde zich onlangs persoonlijk ter plaatse en laat optekenen dat vanwege de technologieën dit gebied wordt voorzien van bovengrondse rioleringen die het onderhouden minimaliseert. De bewindsman zegt dat het parkeerprobleem ook de nodige aandacht krijgt, omdat de bezoekers van de plaatselijke instellingen al jaren kampen met veilige parkeerplekken.

Projectuitvoerder Kuldipsingh Infra N.V. heeft na een periode van stillegging de werkzaamheden hervat. Afgezien van het AZP-gebied worden ook achterstallige werkzaamheden bij het Regionaal Ziekenhuis Wanica (RZW) aangepakt.

Het ministerie meldt dat alles in het werk wordt gesteld om de werkzaamheden binnen maximaal 2 jaren af te ronden.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

16 REACTIES
  1. Thumb Up voor deze geweldige uitvoering want een plens water en heel Paramaribo staat onder water. Een goede riolering met goede kokers is een eerste aanzet om het water af te voeren.


    Maak melding
  2. Suriname had een aantal grachten, die dommies hebben al die grachten dichtgegooid. Ze waren niet voor mooi mooi gegraven. Ze hadden allemaal een functie. Zonder de kaart van vroeger na te gaan, gooiden ze al die grote grachten dicht. Wat krijgt je nu?Een Suriname onderwater


    Maak melding
  3. Het is werkelijk ongelooflijk dat Suriname haar waterhuishouding nog steeds niet onder controle heeft. Wegen worden geasfalteerd (bv. in 2019 de Zwartenhovenbrugstraat) maar zijn daar de kokers wel vervangen? En Paramaribo grenst aan de Surinamerivier. Je zou zeggen dat het geen probleem moet zijn om hemelwater af te voeren. Niets is minder waar, want vrijwel alle kanalen en riolen in Paramaribo dichtgegroeid of verstopt met rotzooi en de gemalen die ervoor moesten zorgen dat het water kon worden afgevoerd, doen het niet vanwege jarenlange achterstallig onderhoud. Smerige toestanden in de grote regentijd in de stad. Zelfs de Inca’s en de Romeinen hadden honderden jaren geleden hun waterhuishouding onder controle, alleen Suriname lukt het niet.


    Maak melding
  4. IK ZOU DAAR GEEN BAL ONTWATEREN.

    ZE KUNNEN BETER DAAR DIE ZUSTERS EN BROEDERS ONTHOOFDEN. JA KOPPEN SNELLEN.

    HET IS TOCH EEN KILLING BY DAYLIGHT INSTANTIE.

    LET OP AZ IS GEEN ZIEKENHUIS!!!!!!!!!!!!!

    AZ IS EEN MOORDINSTANTIE. IF IE WAN DEDE BRENG DAN EEN BEZOEKJE. JE GAAT VAREND IN HET WATER NAAR DE KOELCEL.

    ALLEEN DIE WEG KENNEN DE ZUSTERS EN BROEDERS UIT HUN HOOFD: DE WEG NAAR HET LIJKENHUIS. DAN KUNNEN ZE 4 UUR EROVER DOEN OM NAAR DIE PLEK TE LOPEN TORIE TE PRATEN EN LACHEND WORDT JE IN DE LADE GESTOPT.

    NOGMAALS HUN KONT WEEGT 80 KG. ZE ZIJN LUI. ZE KUNNEN GEEN LEVENS REDDEN. ZE HEBBEN GEEN ZIN. ZE ZIJN ZWAAR ONBESCHOLFT.

    IK ZOU ZE MET HUN MARS DOOR HET WATER LATEN LOPEN. GEEN BAL DAAR DOEN. STOP HET GELD LIEVER IN MEDICIJNEN AANSCHAFFEN.

    NOGMAALS RAMADHIN: ZET PERSONEEL VAN AZ 3X PER WEEK OP DE TRIMBAAN IN HUN VRIJE TIJD. LET WEL IN HUN VRIJE TIJD. LAAT ZE 30KM PER WEEK TRIMMEN.

    DENG BAKASEE HEBBI TOEMSI. DEN LESIE TOEMSIE. DEN VRIJPOSTIG TOEMSI.

    SOSO SALARIS DE WAKTI ALLA MOENG.

    NOGMAALS AZ= GESPECIALISEERD IN AFMAKEN / KILLING YOU = CIJFER 10.

    AZ IS GEEN ZIEKENHUIS!!!!!!!!!!!!!!IS ABBATTOIR.

    SORRY VOOR DEZE TEKST MAAR IS DE WAARHEID


    Maak melding
  5. Suriname heeft consequent te maken met wateroverlast. Er zal dus geinvesteerd moeten worden in een structurele oplossing.

    De riolering en afwatering moet dusdanig aangepast worden om de meest voorkomende maximale hoeveelheid regenwater dat een stortbui loost op te vangen en weg te lozen naar “bekkens” of andere “opvanggebieden” of “opvangsystemen”. Misschien dat het geloosd kan worden naar waterzuiveringsinstallaties. Het zal ook effectief zijn indien het hemelwater via een gescheidensysteem wordt afgevoerd Hiermee wordt voorkomen dat het systeem van het afvalwater overbelast raakt. Een ander voordeel is dat het hemelwater minder giftige stoffen zal bevatten.

    Aan de hand van de neerslagintensiteit van de verschillende seizoenen kan men een effectieve en structurele oplossing in werking zetten.

    Het is duidelijk dat het verouderde systeem niet werkt. Buizen en afvoeren zullen ook qua grootte moeten worden aangepast. In ieder geval voor bepaalde gebieden.

    De kans op uitzonderlijke situaties zullen er altijd zijn, maar de meest voorkomende wateroverlast problemen zijn dan in ieder geval aangepakt.

    Wij werken aan een beter Suriname.
    Denk jij ook mee. Krakti !


    Maak melding
  6. Ai baia Lesley je heb je frustraties geuit. In hoop dat je nu opgelucht ben.ik ben het grootste gedeelte met je eens. Mij broer is ook daar “ vermoord “ het interesseert ze echt niets.
    Maar het moet daar wel op een nette manier opgelost worden.
    Ik denk dat het probleem bij de leidinggevende zit.
    Zij horen het aan te sturen en te controleren en op
    te lossingen .


    Maak melding
  7. Thuis als kind, hadden mijn ouders het vroeger ook altijd over pompgemalen die gerepareerd of vervangen moesten worden. Helaas is het probleem 50 jaar later, waaronder 40 jaar revolutie, nog steeds niet opgelost. Over ontwikkeling gesproken.


    Maak melding
  8. De hele kustvlakte die de overheid en verkavelaars willen gebruiken of al gebruikt, bestemmen om huizen, ondernemingen, enz voor mensen moet ingepolderd worden.

    Dat is de oplossing.

    De reeds woonde plaatsen/gebieden in de kuststrook zullen moeten worden heringericht, waarbij inpolderen, kanalen, pompgemalen, sluizen in moeten worden voorzien. Verder in deze plaatsen en gebieden zal men gebieden vrij moeten hebben om in de regenseizoen, water naar toe moeten loodsen tijdens de vloedperioden, het water tijdens vloed in de rivieren niet weggevoerd kan worden, sluizen dicht, pompgemalen water leiden via de kanalen naar deze bassins. Bij eb in de rivieren dan vanuit deze bassins het weer via de open sluizen vd kanalen af te voeren naar de rivieren.

    Inpolderen van alle verkalverprojecten, kanalen voorzien van sluizen, pompgemalen, gebieden bestemd om overvloedige water in op te vangen. Dat is de enige oplossing om het woongebied in de lage kustvlakte van Suriname beheersbaar, bewoonbaar, leefbaar te maken voor mens, dier, ondernemen/landbouw, veeteelt, enz.


    Maak melding
  9. Suriname heeft meer dan genoeg materialen/natuurmaterialen, oa harde rotsblokken, mangrove, klei, hout, bossen, struiken, grassoorten, enz om plaatsen te kunnen gaan inpolderen.

    Met een goede opzet, goede verhouding niet een te zware belasting en druk op deze inpolderingsplaatsen kan men een heel goede plan van aanpak maken, waarin gebieden rondom elke polder gewoon bos, oorspronkelijke natuur blijft en de mens niet in mag grijpen. Hierdoor kunnen technici, dijkmeester, polderwerknemers, dambouwers, waterbouwkundige werkers, enz deze polders goed beheren en onderhouden.

    Deze uitdaging moeten de waterbouwkundige ingenieurs durven nemen en zo’n plaats opzetten in de kust van Suriname om te laten zien hoe het moet is en als voorbeeld kan dienen. Ook enkele huidige plaatsen in de kuststrook, Paramaribo-noord, zuid, als in de districten moeten aan een studie worden onderworpen en daarna in de praktijk her ontwikkelen. Jammer dat het niet gebeurt, maar men blijft maar bezig met pappen en nat houden.

    De grachten in Paramaribo hadden never, nooit mogen worden gedempt. Deze moeten weer zo snel mogelijk worden hersteld. Water moet een vrije gang hebben om door te stromen. Wat er wel dan bij moet komen is bassins om het water bij vloed in op te vangen. Verder niet overal volbouwen, maar ook gebieden vrij houden, waar niet gebouwd mag worden en deze bestemmen als bassins.

    Mensen zullen dan droge voeten hebben en het leven zal gewoon zijn gang gaan tijdens de moesonperiode.


    Maak melding
  10. Passant: wat je bedoeld is:
    Uiterwaarden (ook: uiterwaarde en uiterdijk) zijn gronden die gelegen zijn tussen een bedding van een beek of rivier. De primaire functie van de uiterwaard is waterhuishoudkundig. Het is de ruimte die de rivier nodig heeft om tijdelijke piekafvoeren aan te kunnen.

    Het water komt echter niet van de rivier, maar a.g.v. regen van land. Dus zouden de opvangbekkens die Para Express beschrijft wellicht de oplossing kunnen zijn.
    En als dit dan idd zoals hij beschrijft zodanig gebouwd kan worden dat het water gezuiverd wordt, zijn we van het drinkwaterprobleem in de districten af. Win-win situatie dus!
    Voor Paramaribo moeten de gemalen en de riolering onder de loep worden genomen om het overtollige water naar de Su rivier af te kunnen voeren.


    Maak melding
  11. Ik schrijf ook niet dat het water vd rivieren komt. Wat Para expres schrijf en waterbekkens noemt, noem ik bassins.

    Ik weet waarover ik praat, als ik het over waterinfrastructuur, dammen/dijken, waterbassins/waterbekkens, kanalen, pompgemalen, sluizen enz.

    Alle plaatsen die aan de oostwestverbinding liggen van Albina tot Nieuw Nickerie zijn plaatsen die in de lage kustvlakte van Suriname zijn. Al deze plaatsen zullen met klimatologische omstandigheden/smelten van de ijskappen, temperatuurstijging, opwarmen vd aarde onder water lopen, idem door siebie boesies, slechte onderhoudt van de trenzen, sloten in oa Paramaribo, niet genoeg kennis en kapitaal aanwezig is, loesje bedrijven/contractors, die werkzaamheden verrichten voor het ministerie van OW.

    Wat jij eruit wil halen, laat ik aan jouw over, ik ben niet van plan teveel in details te treden.


    Maak melding
  12. Deze waren de grachten van vroeger, keizersgracht, liemensgracht, jpdenbredengracht, danbandergracht, ik ken niet allemaal. Ze hadden een functie. Maar door de dommies die miljoenen willen maken dichtgegooid. Die Hollanders hadden ze niet voor niets gegraven.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES