Aangepaste COVID-19-maatregelen woensdag 10 februari bekend

7
Lockdown-controle in Suriname
Archieffoto: controle door de politie.

De op dinsdag 26 januari voor het laatst aangescherpte COVID-19-maatregelen in Suriname, lopen tot en met dinsdag 9 februari aanstaande. Hierna zal de bevolking een dag later middels een persconferentie geïnformeerd worden omtrent de nieuwe maatregelen die zullen gelden vanaf woensdag 10 februari. De autoriteiten, met name het Surinaamse ministerie van Volksgezondheid, doen expliciet een beroep op de samenleving zich strikt te houden aan de geldende COVID-19-maatregelen. 

Na het aankondigen van maatregelen heeft het COVID-19 Outbreak Management Team steeds 14 dagen nodig om zich te buigen over de effecten hiervan. Op basis van de resultaten van de afgelopen twee weken – inclusief de effecten van de weekend lockdowns – zal er tijdens de persconferentie aanstaande woensdag een gedetailleerd verslag worden gedaan, waarna er een evaluatie volgt door het Ministerieel COVID-19 Team. De samenleving wordt nadrukkelijk gevraagd zich voor navolging van de regels te allen tijde te laten leiden door berichtgevingen vanuit de desbetreffende autoriteiten. 

Toegeven aan oproepen vanuit andere hoeken om de maatregelen te negeren, kan alleen ertoe leiden dat de algemene gezondheid in gevaar komt, de zorg onder druk zetten en ook de economie van het land ontwrichten. De samenleving wordt wederom ten overvloede eraan herinnerd dat de maatregelen niet bedoeld zijn om wie dan ook onaangenaam te zijn. Zij moeten juist ervoor zorgdragen dat de besmettingsgraad van COVID-19 omlaag gaat, waardoor kan worden overgegaan tot normalisatie van het dagelijks leven. 

Benadrukt moet worden dat de maatregelen in ons aller belang zijn. Alleen op basis van ons gedrag zullen er wijzigingen komen in de situatie waardoor er tot versoepeling kan worden overgegaan. De maatregelen negeren levert geen voordelen op. Temeer omdat de handhaving is vastgelegd en de politie dan ook erop zal toezien dat alle wetten strikt worden nageleefd.


7 REACTIES

 1. De mensen begrijpen niet waar dit goed voor is. Totdat ze het zelf meemaken. Ik zie geregeld filmpjes van mensen in de lockdown weekend met hele gezelschap gaan chillen. Het liefst buiten de stad, buiten het zicht van de autoriteiten. Als de Braziliaanse, Afrikaanse os Britse covid versie in Su zal opduiken, dan wordt het probleem groter, dus wie lak heeft zal het ondervinden


  Maak melding

 2. Lockdown. Geld niet voor de zwervers. Dieven en cubanen. De cubanos rijden gewoon brutaal rond in autos en op motorfietsen ZONDER rijbewijs. Feesten. Bbquen. Wassen hun autos op straat met veel kabaal en muziek.
  Waar is de politie??
  De zwervers rukken de vuilniszakken open op zoek naar eten en drinken. De straten stinken.
  Waar is de politie?
  Dieven stelen gewoon.
  Waar is de politie?


  Maak melding

 3. De maatregelen wurgen de economie en het helpt allemaal geen moer. Dat hebben we zo na een jaar wel gezien.
  De overheid moet veel harder optreden tegen overtreders: gelijk voor een maand de cel in. Overtredende Brazilianen het land uit zetten. Dan leren ze het wel af.
  Zoals het nu gaat ettert het virus gewoon door en kun je net zo goed alle maatregelen intrekken.
  gemodereerd

 4. Het heel covid gebeuren , daar worden bepaalden rijker van. Zomaar zeggen dat mensen covid hebben, zomaar doden aan covid toekennen, zonder test. Mensen die een extra verdienen un het weekend laten stikken. Heleboel mensen hadden afgelopen weekends niets te eten. Triest.
  gemodereerd

 5. Toppunt van niet nadenken…. Hoe kan je NA de dag dat regels verlopen nieuwe regels bekendmaken? Dat moet je tenminste een dag voor expiratie doen! Men moet weten waar men aan toe is….. dommies!


  Maak melding

 6. Als ik de nieuwe maatregelen leest, moet ik denken aan mevrouw Gadjradj, Deken van Orde van Advocaten, die hier door de vermeende kenners van Covid virus onderuit werd gehaald. Wie zijn nu de dommies!!! Gaan jullie de Minister ook met de vloer gelijk maken. Is hij ook een ‘maf’ figuur!!!!!! Is deze Minister ook rijp voor de hel!!!!!

  Onze grote humorist de Herr Soekru sani, zal voor ons een humoristisch stukje schrijven met als onderwerp de Minister. Kenne we lache,haha

  Btw, Soekroe sani, je noemt jezelf een humorist, je vat alles in humor samen.Maar waarom lacht de ene groep om jouw humor, terwijl de andere groep boos is. Hoe komt dat zo, ben je niet eenzijdig bezig door alleen een bepaalde groep belachelijk te maken, terwijl je zegt dat je voor de humor gaat. Als je beide groepen kan laten lachen, dat is pas humor, misschien kun je over jezelf humoristisch doen, is goed voor de lach, het leven is al lastig genoeg.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.