vrijdag, mei 24, 2024
HomeOnderwerpenNatuurHeel dak van woning weggerukt door zware wind

Heel dak van woning weggerukt door zware wind

-

Does Travel - naar Suriname

Een dag na de zware rukwinden in Suriname is duidelijk welke schade is aangericht. Aan de Vijgenweg op het Braamshoopproject bijvoorbeeld, is een heel dak van een woning weggerukt (foto). Dit gebeurde zaterdag rond 09.30u tijdens zware regenbuien met harde windstoten. De woning was nog in aanbouw.

Aan de Verlengde Braamshoopweg zijn diverse families slachtoffer geworden van de hevige rukwinden met als gevolg omgevallen bomen op een deel van hun woningen en weggerukte dakplaten. Een veld-oriëntatie ploeg onder leiding van DNA-lid Sidik Moertabat was ter plaatse om de situatie te bekijken.

Namens de ploeg werd er hout en ander materiaal ter beschikking gesteld aan de slachtoffers. Buurtbewoners hebben elkaar de helpende hand geboden, om de ravage op te ruimen.

Ook aan de Indira Ghandiweg was het raak. Daar is het dak van de woning van de familie R. Khelawan in z’n geheel weggerukt:

opening
Fernandes Express
Passion in concert

13 REACTIES
 1. Teveel woningen in Su zijn ondermaats gebouwd, slechte constructies, instabiel, goedkope bouwmaterialen, achterstallig onderhoud, voldoen niet moderne bouwvoorschriften enz. Bij ernstige natuurverschijnselen zoals rukwinden zullen dit soort woningen zoals te zien het meteen begeven. Dit zal meer en meer zichtbaar worden nu rukwinden steeds vaker voorkomen.

  Ook hier ligt een taak voor de nationale overheid maar die is zoals bij vele urgente zaken volledig afwezig.


  Maak melding
 2. Suriname moet anders gaan bouwen gezien de klimaat veranderingen.
  Allemaal zwakke constructies.
  Dakplaten zijn heel dun en steekt vaker ver weg buiten het gebouw uit.
  Hout is ook heel erg duur, Surinaams product maar heel veel is bestemd voor de export.
  iedereen is aannemer soms heeft men zelfs zijn lagere school niet afgemaakt.


  gemodereerd
 3. Hier lekker Vriesweer na veel regen, natte sneeuw en veel wind. Maar vandaag zullen we genieten van pindasoep met tomtom foe krakti a skin. Sterkte aan ieder1 waar dan ook die last heeft van de actieve weergoden.


  Maak melding
 4. In deze moderne tijd moet men huizen met zinkplaten als dakbedekking achterwege laten. Er zijn huizen gebouwd op Rainville met prachtige constructies platdak. Geen zinkplaten die eraan te pas komen. Je platdak goed isoleren tegen warme en hitte. Probleem voor goed opgelost.


  gemodereerd
 5. Die rukwinden zijn het gevolg van de grootschalige ontbossing die al jarenlang plaatsvind.
  Daarbovenop komt ook de klimaatverandering die wereldwijd toeslaat.
  Regeringen hebben met hun wanbeleid voor veel geld concessies uitgegeven en de bevolking heeft zich daar nooit druk over gemaakt (op een enkele milieuactivist na) Zij gaan nu steeds meer de prijs daarvoor betalen.


  Maak melding
 6. daken moeten voortaan verankerd worden met staal en schroeven aan de muren. want deze constructies zijn zwak.
  het klimaat is echt veranderd in su.
  met al die crime praktijken is god een beetje boos


  Maak melding
 7. Men zou meer profijt hebben aan stenen daken, zoals de moderne bouwstijl in Spanje. Voordeel; daken waaien niet meer weg en dieven kunnen niet meer via het plafond de woning binnen dringen. Twee vliegen in een klap en deze stijl blijkt nog goedkoper te zijn. In Suriname is er geen sprake van aardbeving dus geen instorting gevaar bij een beving. Staal en beton zijn de beste materialen voor een moderne bouw. Life time.


  Maak melding
 8. Je heb een ministerie OW& V hun moeten professioneel toezicht houden op alle bouw / infrastructuur alle constructie werkzaamheden i/h hele Land🇸🇷 goed bestuur en capabele vakkundig ambtenaren nodig om dit uit te voeren. Wie niet DEUGD MOET EEN STAPJE ACHTERUIT, GT NIET DIE PERSON GT OM DE VOORUITGANG VAN DE NATIE SURINAME 🇸🇷🇸🇷🇸🇷⚡✊💪☝️👀


  gemodereerd
 9. Plan van aanpak door de overheid en het bedrijfsleven die over gaan samen uitwerken,’

  De prijzen van bouwmaterialen, zinkplaten, dakgoten, cement, verf, kwasten, terpentijn, spijkers enz kunnen gelet op de samen loop van omstandigheden, tijd en moment, plaats, ( financieel-economische situatie van Suriname, pandemie, enz). verlaagd worden. Hierdoor worden de Surinamers die het moeilijk hebben deze bouw materialen voor hun huizen kopen en hun huizen renoveren en in orde maken.

  Stof tot nadenken.
  Iamgold/Canada en Newmont/USA doen aan dagbouw in de goud in Suriname en via Zanderij wordt ook goud van Suriname naar oa Dubai geëxporteerd. De vraag is hoeveel goud wordt wekelijks door IamGold en Newmont en de de organisatie op via JAP Zanderij goud uit Suriname geëxporteerd? Let op is dit allemaal legaal of gebeuren er door criminele ndp-criminelen die hierin een rol spelen duistere zaken, die Suriname/rs niet weten?

  In Suriname is er hout, goud, bauxiet, diamant, aardolie, gas, visserij, toerisme, enz. hoeveel is de totale opbrengst hiervan voor Suriname jaarlijks.

  Waarom wordt een deel van dit goud dat gewonnen wordt door IamGold en Newmont en de organisatie op JAP-Zanderij naar Dubai wordt geëxporteerd niet opgeslagen in de kluis van de Centrale Bank van Suriname? Hierdoor kan Suriname een goudvoorraad opbouwen en hierdoor ook zorg dragen dat het geld van Suriname gedekt wordt.

  Zijne Excellentie president Chandrikaperkash Santohki en Vice president Ronny Brunswijk, die ook een mijnbouwgoudonderneming heeft doen jullie hier iets aan dat er een deel van Suriname, El Dorado, in de kluis van de Centrale Bank van Suriname terecht komt, De waarde van goud is momenteel heel hoog op de beurs in oa London

  Doen jullie er alles aan dat niet al het goud van Suriname naar het buitenland verdwijnt of in zakken van enkele Surinamers. Een deel van het gewonnen goud van Suriname behoort opgeslagen te worden in de kluis van de Centrale Bank van Suriname.

  De vraag, waarom is een deel van al het gewonnen goud uit de mijnen van Suriname nu nog steeds niet opgeslagen in de kluis van de Centrale bank van Suriname? Dit moet wel tot de verbeelding spreken van iedere Surinamer dat er een kluiskamer in Suriname is die vol zit met goud van Suriname en Surinamers een zeer goed gevoel geven.

  Natuurlijk zal dit 24 uur per dag streng zwaar bewaakt moeten worden door speciale daarvoor getrainde mensen. USA heeft oa haar Fort Knox. Waarom heeft Suriname niet een variant hiervan?


  Maak melding
 10. @[email protected]

  What a fuck, wat heeft deze ministerie nou te maken met de huizen bouw ???? Je hebt de klok horen luiden, maar weet niet waar de klepel hangt zielig !!!!

  sari tori


  gemodereerd
 11. Net maanloon ontvangen en schrok me dood. Ik moet 38% solidariteits belasting afstaan aan de overheid, dat is ongehoord. Want dat geld gebruikt Santokie om zn landsdienaren te betalen terwijl ik nooit voor de overheid heb gewerkt. Maar waarom haald hij dat gestolen geld door de ndp niet terug? Waarom betaald hij zn landsdienaren nu niet minder bv. DNA/minister/etc. Jammer, ik heb mij in deze regering vergist, want ik had hoop, nu niet meer want ze bestelen mij. Jo seting? Foei toch!!


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES